Dog.bg Форуми : Френски булдог

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (159 Страници) +
  • « Първа
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Френски булдог

#2521 Потребителят е офлайн   TRADEMARK Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 August 2008 - 05:56 PM

Цитат

Съгласна съм,но сам сигурна,че собственичката на Саричка не е  взела решението за приспиване без да се замисли,сигурна съм, даже убедена съм,че и е било адски трудно в този момент.Освен това,има ли смисъл да засягаме този въпрос,можеше просто да споделиш с нас как с надежда и подкрепа твоето куче се е възстановило като по чудо  ....

Не исках да засягам тази болна за нея тема,понеже знам аз как бих се чувствал, но ......
.....ето това адски ме подразни Саричка беше БЕЗ родословие...почина миналата година от генетично заложено заболяване! Ако беше имала родословие, още щяхме да сме заедно!.....
Има разлика в това да преспиш едно куче и то да почине само, нали ?
Това не е упрек към никого, но поне да не го споменава, а и стига е натяквала за това родословие....
Преди време в един друг форум в който аз се отвратих и не посещавам поради диктатура и корекции в постовете от страна на модераторите същата г-жа Барамова агитираше и заблуждаваше хората колко полезно и задължително е всички кучета без родословие да бъдат кастрирани и да не бъдат допускани до разплод
Извинявам се много но да кастрираш младо куче само защото не е с родословие .....е това ако не е жестокост, и ако трябва да се постави на мястото на кучето дали щеше да и е хубаво да и отрежат примерно гърдите или да претърпи същите медецински корекции дали щеше да се чувства добре ?....
Спирам да пиша по повод Саричка понеже кучето няма вина за случилото се със него .......
Бъдете живи и здрави и обичайте вашите кучовци

Цитат

Стана ми интересно това с родословието до второ поколение?Какво точно означава ? Не се знае 3-4 то ли, просто няма логика ?

Много просто е ......знаят се родителите на Ричи които са вписани във регистъра на федерацията по кинология в Испания, в частност Валенсия, знаят се и родителите на родителите на Ричи , като дядото има някакви награди но не съм се интересувал точно за подробности
Единствен Ричи не е вписан никъде понеже е роден в БГ , а и аз не смятам това за нужно
Това е за родословието, ако доколкото знам и съм видял , като не знам какви точно са подробностите по издаване на родословно свидетелство до там е проследено и оценено ......
Във всеки случай, всичко това за мене е маловажно и безмисленно

#2522 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 06:09 PM

Цитат

Преди време в един друг форум в който аз се отвратих и не посещавам поради диктатура и корекции в постовете от страна на модераторите същата г-жа Барамова агитираше и заблуждаваше хората колко полезно и задължително е всички кучета без родословие да бъдат кастрирани и да не бъдат допускани до разплод
Извинявам се много но да кастрираш младо куче само защото не е с родословие .....е това ако не е жестокост, и ако трябва да се постави на мястото на кучето дали щеше да и е хубаво да и отрежат примерно гърдите или да претърпи същите медецински корекции дали щеше да се чувства добре ?....

Сьжалявам , че така мислите и че въпреки толкова многото аргументи , които можете да намерите в този форум , явно заставате на страната на тези , които смятат ,че в  размножаването на неродословни животни , няма нищо лошо!
Не виждам с какво е заблуждавала хората! 
Аз също сьм на това мнение, иначе ще се нагледаме и на по-страшни обяви от тази, която преди минути ни беше показана!
Освен това съм убедена , специално за женските , че кастрацията им е шанс за по дьльг живот.Всяка второ женско некастрирано куче , след една определена възраст започва да страда от тумори на млечни жлези и матка или прави пиометра .Ако не и по -често.Погледнете във ветеринарния форум
User's Signature

Качена снимка

#2523 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 06:24 PM

Цитат

Цитат

Стана ми интересно това с родословието до второ поколение?Какво точно означава ? Не се знае 3-4 то ли, просто няма логика ?

Много просто е ......знаят се родителите на Ричи които са вписани във регистъра на федерацията по кинология в Испания, в частност Валенсия, знаят се и родителите на родителите на Ричи , като дядото има някакви награди но не съм се интересувал точно за подробности
Единствен Ричи не е вписан никъде понеже е роден в БГ , а и аз не смятам това за нужно
Това е за родословието, ако доколкото знам и съм видял , като не знам какви точно са подробностите по издаване на родословно свидетелство до там е проследено и оценено ......
Във всеки случай, всичко това за мене е маловажно и безмисленно

Това не означава , че кучето е с родословие !
И вьпросния Дидо сигурно ще ти покаже майката и бабата на кученцата , че може и прабабата , пьк може и да са вписани и в американската федерация , всичко може да ми каже.
И  да , става маловажно и безмисленно , защото сме обвьрзани с тези кучета вече . Няма значение дали е родословно или не , важно е само то и колко е уникално .
А от там нататьк , по какьв път ще избереш да трьгнеш ,е вьпрос на знания , разбиране и информация , лична отговорност и можеш ли да я понесеш в интерес на породата и любовта си  кьм кучето!
User's Signature

Качена снимка

#2524 Потребителят е офлайн   TRADEMARK Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 06:42 PM

Май взехме да флудиме форума, та за кастрацията.....пак може доста да се спори
Не съм специалист, и въпреки всичко не бих предприел такава интервенция спрямо кучето ми
Ползите от нея / кастрацията / са само теоретични и недоказани
Знам само че доста кучета в резултат от кастрацията им получават доста странични ефекти и дори при някой случаи смърт
Така че нека всеки сам си прецени, дали да се изживява в ролята на Господ и да отнеме на животното това което природата му е дала

И накрая нека да преключим с тези изказвания , понеже мисля че няма смисъл...
Явно Вие и г-жа Барамова сте от "една порода"
Знам как стоят нещата в БГ по въпроса с родословията и как се искат пари за тази услуга, но това е вече друга тема, просто исках да кажа че кучето ми не е взето от улицата има си отлични и здрави родители
Не парадирам за нищо, може би тези неща не са ми ясни, явно в Испания нямат нужните критерии и вписват и водят статистика на всяко куче ,било то и с неизяснена порода и взето от улицата
А да ме сравнявате с въпросният ТЪРГАШ  Дидо си е малко безмисленно и не на място

Предлагам да спрем да занимаваме хората с "лични нападки" и да пишем само полезни неща за породата

#2525 Потребителят е офлайн   bebe айк Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2008 - 08:45 PM

здравейте и от мен.Хора знаете ли кое е най сигурното нещо,че винаги ще има хора които ще си взимат кученца,котенца и т.н от зоомагазини от борси и от познати на познати.....някои от тях ще са с проблеми други живи и здрави просто хората винаги прибързват и започват да се интересуват и четат чак когато животинката е в дома им :-А полезната информация е много по нужна особенно за хора,като мен който не са се сблъсквали с тази очарователна порода до сега :blink:Благодаря предвароително :P
User's Signature

Качена снимка

#2526 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 09:05 PM

Всички , които имат неродословни кучета , приемат твърде лично темата за  родословията , което е странно ! Няма какво да докажат , но все пак спора е на лице!Пак ще повторя -всички имаме или сме имали  неродословни кучета ,въпроса е на какво ще ни научат те !
Въпроса е да се изяснят нещата и този който тепьрва смята да си взима куче , да има възможност да направи информиран избор!
Относно родословията , много неща явно ,не са ви ясни , щом твърдите ,че  кучето има, а  то реално се оказва , че няма . Това вьобще не го прави по малко френски булдог ,бьди спокоен! Кучето е от Испания ,пьк е родено в България ...честно казано не е толкова важно , но когато една връзка е прилежно регламентирана , едва ли федерацията им , ще остави така животните без родословия , ако естествено развъдчика на кучето  спазва правилниците и има право да развьжда .Иначе много родословни животни се оказват без документ , когато нещата не са направени както трябва .Ти сам каза до 2-ро коляно -няма родословие само с две колена , минимума за експортното са 3!
Пари за родословия , аз не сьм давала и ако някой ти поиска , може да ти стане веднага ясно , че е поредния мошеник .
Нищо лично към теб или кьм някой друг , но нека да дадем информация , която може да бъде полезна в избора на куче.

Хората по чуждите форуми водят спорове коя линия предава по-добри гени , кой мьжки се е доказал като по-добър подобрител , на кой кучетата  какъв темперамент имат и забележете ! имат ли  алергии или не  (защото избягват и кучета и с алергии да заплождат) и още куп други подобни , а ние тук сме в каменната ера и спорим трябва ли или не трябва да имат родословия? :blink:
Наскоро разглеждах подобен на нашия форум но хьрватски и попаднах на клубният им сайт. Доста голямо поголовие на френски булдоци , от които никой не ми допадна  , нищо , че всичките са с родословия , но хората си им водят статистика , гледат да се освободят от недостатьците , правят си необходимите изследвания , търсят подходящи партньори за своите животни независимо , че те може и да са на хиляди километри от тях .А голямата част от тях са просто домашни любимци. Е рано или късно ще получат резултати.
Друг пример мога да ви дам . Един доста добьр развъдник в Русия с изградено име . От последното кучило им се раждат две кученца .Кучилото е сьс завидно родословие , животни които са се доказали ,а и са доста търсени като кръвна линия . Е едното кученце при игра наранява ухото си и прави хематом , взимат се мерки  ,но остава белеги ухото малко губи формата си  и затова развьдчика предлага кученцето като пет клас , което е в пьти по евтино, отколкото ако нямаше тази травма . Това по никакьв начин няма да попречи на кучето да води един нормален и пълноценен живот като домашен любимец , а както знаем повечето хора взимат кучета с тази цел , но в случая знаят и какво седи зад кучето им и че могат да разчитат ,че то ще е здраво .
User's Signature

Качена снимка

#2527 Потребителят е офлайн   leonardo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 09:38 PM

ето ни нас  отново :yahoo:
забелязвам ,че френчитата са  станали повечко което ме радва
Аз лично не се засягъм от това , че моят Лео е без родословие, и честно да си кажа нито имам намерения да го развъждам  а още по  малко пък да доказвам и показвам моето дяволче ;) и ако отново ме накарът да избирам - изборът ще бъде същият
толкоз любов и привързаност не съм вярвъла ,че една животинка може  да ти даде
държа да  отбележа ,че преди него сме имали  една щура  :blink:
немска овчарка и един невероятен Английски булдог
User's Signature

Качена снимка

#2528 Потребителят е офлайн   bebe айк Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2008 - 09:44 PM

много странна окраска има тоя сладур :blink:
User's Signature

Качена снимка

#2529 Потребителят е офлайн   leonardo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 09:52 PM

:blink:да наистина  , ние у дома се шегуваме , че е френски далматинец ;) а като бебе беше беличък
User's Signature

Качена снимка

#2530 Потребителят е офлайн   leonardo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 10:03 PM

а тук в цял ръст :blink:
User's Signature

Качена снимка

#2531 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 10:06 PM

Хех, Лео се появи :->)Сега и Сьни трябва да се покаже !
На колко стана този сладур ?
Вьв всичко си прав , само не в едно ... Трябва да го показваш!!!

Цитат

:blink:да наистина  , ние у дома се шегуваме , че е френски далматинец ;) а като бебе беше беличък

Ако някой го интересува , мога горе долу да обясня тази далматинско=френска  окраска ;D!
User's Signature

Качена снимка

#2532 Потребителят е офлайн   leonardo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 10:16 PM

здравей Чита
стана на 9 м. 
ше се радвам ако обясниш  за нашата необичаина окраска :blink:
User's Signature

Качена снимка

#2533 Потребителят е офлайн   vmarinska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2008 - 12:12 AM

хахха, Лео е разкошен. Обожавам бели кучета :) Па макар и далматински булдоци ;)

P.S. Фрей, също започва да се "подалматинчва" на места.  :P
User's Signature

Изкуственият интелект е нищо на фона на естествената глупост...

#2534 Потребителят е офлайн   Marfieta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 August 2008 - 09:04 AM

Здравейте, чета по горе за родословието, за чиста порода и т.н.
Какво значи кучето да има родословие.Моето е от родители фр.булдоци. Техните родители също са такива, но никъде не са вписани или да имат документи за това. Това значи ли, че моето куче не е чисто френско булдоче.Родителите не са водени по изложби, можеби като нямат родословие няма да бъдат допуснати, но според мен това не пречи да имат здрави и хубави кученца. Аз нищо не разбирам от изложби и там подобни, не съм взела куче за да го развъждам. Мен ме интересува само то да расте здраво и щастливо с нас.

Лео е много интересен и сладък :namigam:

#2535 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2008 - 11:06 AM

Цитат

Здравейте, чета по горе за родословието, за чиста порода и т.н.
Какво значи кучето да има родословие.Моето е от родители фр.булдоци. Техните родители също са такива, но никъде не са вписани или да имат документи за това. Това значи ли, че моето куче не е чисто френско булдоче.Родителите не са водени по изложби, можеби като нямат родословие няма да бъдат допуснати, но според мен това не пречи да имат здрави и хубави кученца. Аз нищо не разбирам от изложби и там подобни, не съм взела куче за да го развъждам. Мен ме интересува само то да расте здраво и щастливо с нас.

Лео е много интересен и сладък :namigam:

Цитирам ти от друга тема , по повод родословията:

Цитат

Не мисля, че това куче е лабрадор. Което не бива да ти пречи да го обичаш!
Всяко куче е чистопородно единствено, ако има документ за произход - РОДОСЛОВИЕ. Всички останали, дори със загубени документи или да са по-близо до стандарта от тези с доказан произход, се водят много близки до породата безпородни кучета.

А иначе в тази тема можеш да прочетеш основни положения:Какво точно е родословието?
А тук са систематизирани всички полезни теми по въпроса: Да пазим и развиваме породите

Има момент при който такива кученца ,които са без  родословие , може да им се направи родословна справка ,след експертна оценка , която да потвърди , че те имат определени признаци на породата .
Незнам какво е реалното положение в БРФК с така наречените бели родословия или самия клуб , какво е решил по въпроса ...Обикновенно това се прави , когато даденото куче се прецени, че е много ценно за породата и ще е добре да има поколение , примерно при редки породи или просто собственика си реши да го изведе на експертна оценка .
Относно родословия и здраве достатъчно се писа вчера . Няма никаква гаранция , че родители без родословие, ще имат здрави и хубави кучета!
Чудя се кое родословие да покажа за да се поизяснят малко нещата  :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#2536 Потребителят е офлайн   bebe айк Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 August 2008 - 11:26 AM

ето снимков материал на крадеца Айк!Краде обувки,дрехи,четки,шишета и складира в леглото си ;D
User's Signature

Качена снимка

#2537 Потребителят е офлайн   bebe айк Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 August 2008 - 11:27 AM

:wub:
User's Signature

Качена снимка

#2538 Потребителят е офлайн   bebe айк Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 August 2008 - 11:32 AM

;)
User's Signature

Качена снимка

#2539 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2008 - 11:42 AM

Цитат

здравей Чита
стана на 9 м. 
ше се радвам ако обясниш  за нашата необичаина окраска :blink:

И тъй като съм на вълна цветове и унаследяване , за това ще ми е  , приятно да пиша , родословията ще ги мъдрим после  :blink:

Вьпросните петънца , които са на белите повърхности при петнистите кучета се дължат на един ген "Т" , който много правилно сте се ориентирали е виновника за тези петна и при далматина и английските сетери ! Този ген " Т " е доминантен спрямо другия ,който се означава с малка буква  "т" -при които бялото си е чисто бяло т.е. няма петьнца ( да уточня тук не става въпрос за големите петна по тялото ) КОгато кучето е носител на доминантния "Т" и рецесивния  "т" или и двата гена са доминантните "Т" и "Т" (нали знаете че единия идва от майката другия от бащата )тогава независимо дали има рецесивен "т" винаги кученцата  ще бьдат с такива петьнца , това се нарича крап !
Ето като това куче на снимката :
Качена снимка

Единствения вариант при който бялото ще е чисто бяло е когато имаме два рецесивни гена "т" .Тоест от двама петнисти родители ,които са без крап , всичките малки ще бьдат без крап (тоест малките петьнца които избиват обикновенно след 6-7 месец ще липсват)
Ако единия родител е с крап(Т+Т) а другия е чисто бял  (т+т) , тогава всички малки ще бьдат с крап .
Ако имаме родител с крап (Т+т) и друг без такьв (т+т) , тогава една част от малките ще бьдат с крап , но ще има и такива , които ще бьдат чисто бяло.
Ето куче рецесивно по този ген -бялото е чисто бяло
Качена снимка

По принцип в развьдните си прогами , развьдчиците се стремят да изчистят бялото , което както се видя не е трудно , защото признака който се търси е рецесивен . Но то май най-трудно се развьждат белите кучета , защото там не само търсят да няма крап , но и петната да са разположени симетрично и оцветяването на носа и клепачите да е тъмно .
Самите петна при белите кучета имат различни степен на петнистост - екстремална(когато са почти напълно бели ) ,обикновенна (най често срещаната ) и "ирландска" петнистост ( при която имаме бели лапи , корем , бяла ивица на муцуната и на врата , много често симетрични , като при французите могат в едно куче да бьдат всичките или само някой от тях )още ги наричат плащеви.. 
User's Signature

Качена снимка

#2540 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2008 - 12:02 PM

Уф, какъв е клечо този Айк  ;D
Него  май с "ирландска" петнистост ще го водим  ;)поне добре ми звучи  :blink:
User's Signature

Качена снимка

• (159 Страници) +