Цитат
Не исках да засягам тази болна за нея тема,понеже знам аз как бих се чувствал, но ......
.....ето това адски ме подразни Саричка беше БЕЗ родословие...почина миналата година от генетично заложено заболяване! Ако беше имала родословие, още щяхме да сме заедно!.....
Има разлика в това да преспиш едно куче и то да почине само, нали ?
Това не е упрек към никого, но поне да не го споменава, а и стига е натяквала за това родословие....
Преди време в един друг форум в който аз се отвратих и не посещавам поради диктатура и корекции в постовете от страна на модераторите същата г-жа Барамова агитираше и заблуждаваше хората колко полезно и задължително е всички кучета без родословие да бъдат кастрирани и да не бъдат допускани до разплод
Извинявам се много но да кастрираш младо куче само защото не е с родословие .....е това ако не е жестокост, и ако трябва да се постави на мястото на кучето дали щеше да и е хубаво да и отрежат примерно гърдите или да претърпи същите медецински корекции дали щеше да се чувства добре ?....
Спирам да пиша по повод Саричка понеже кучето няма вина за случилото се със него .......
Бъдете живи и здрави и обичайте вашите кучовци
Цитат
Много просто е ......знаят се родителите на Ричи които са вписани във регистъра на федерацията по кинология в Испания, в частност Валенсия, знаят се и родителите на родителите на Ричи , като дядото има някакви награди но не съм се интересувал точно за подробности
Единствен Ричи не е вписан никъде понеже е роден в БГ , а и аз не смятам това за нужно
Това е за родословието, ако доколкото знам и съм видял , като не знам какви точно са подробностите по издаване на родословно свидетелство до там е проследено и оценено ......
Във всеки случай, всичко това за мене е маловажно и безмисленно