Френски булдог
Публикувано: 31 August 2008 - 10:23 AM
Много хубаво си обяснила нещата!
Безкрайно съжалявам и аз, че повдигнах темата за моята Саричка..., но все не мога да се удържа да кажа как стоят нещата, на поредния собственик на малко, сладко кученце без родословие :( Дано са живи и здрави всичките, но трагедии като нашата се случват и трябва да се знаят. Ако дори само един човек се замисли, пак ще съм доволна, че съм разказала за Сарка :'(
Нямам сили и желание да повдигам темата повече! :(
...който иска да чете, да се върне назад и да чете...аз искам да се радвам на хубавите мъничета, които се представят все по-често тук :blink:!
Що се отнася до форумите...тези правила тук са чудесни, но са сравнително нови....някога, това беше просто общ форум на хора с кучета. Нещата много се промениха в последните 2-3 години. Затова така го написах, защото форума на Киноложко сдружение София, който беше цитиран, от самото начало има такива правила...
И така....това за мен е края на тази история!
Каквото и да напише trademark оттук-нататък няма да отговарям и искам това да е предварително ясно!
Чета ви, радвам ви се много и отново, от все сърце пожелавам успех на клуба и на всчки, които се занимават сериозно с нашата изключителна порода! :->)

Ели Баранова - Sari4ka, в момента собственик на Adonis Of Angel's Staff
и свидетел на всичко в т.нар. "българска кинология" от 2005-та година насам.
Публикувано: 31 August 2008 - 11:55 AM
Форумът на dog.bg е посветен на животните и обединява хора с еднакво позитивно чувство към тях.
Той има за цел:
- да възпитава положително отношение и любов към животните;
- да подпомага тяхното образовано и отговорно отглеждане;
- да популяризира породите, да разяснява тяхната специфика и да насърчава тяхното опазване, чистопородно развъждане и селекция съгласно принципите на международните киноложки и фелиноложки организации;
- да популяризира хуманните практики за ограничаване броя на безстопанствените кучета и котки;
- да подпомага връщането по домовете на изгубени/намерени домашни любимци и задомяването на животни в беда.
Погледни това с удебеленият шрифт....ето защо съм тук и пиша в този форум
Тук съм понеже наистина съм влюбен в породата и наистина желая тя да се развие и стана така масова колкото например немската оварка в БГ.
Цитат
Може да се учи по-трудния начин , може и по-лесния .Твоя учител е била Саричка (трудно)! За някой може да е това което ще прочете тук, преди да реши да си вземе домашен любимец(лесно)!
Сигурно ще има и такива, които на нищо няма да се научат , колкото и уроци да им бъдат предоставени .
Единствено сьжалявам , че се повдигна темата за кученцето ти отново , това става май за втори пьт в последните седмици! Нека да почива в мир !
Специално такива като тебе надали биха могли да променят мисленето ми и отношението ми към породата
То не се гради за ден или за два, а в продължение на години.
С радост бих приел съвет от човек който наистина разбира и милее за породата , но не виждам специално от теб какво мога да науча ?!?
Та ти явно не си чувала за бяло родословие и че животни с такова след експертна оценка и необходими изследвания имат право на разплод
Нищо де, не парадирам за изчерпателни и обстойни знания, нито за необходимата компетенциа .....но не мисля че точно ти си човекът който трябва да поучава точно за това
Та аз дори не исках да засягам темата за родословията, просто исках да подчертая че когато лошото се случи, не те пита имаш ли родословие или нямаш, и че родословието не е гаранция че кучето ти винаги ще е в перфектно здраве
Надявам се знаеш че "нашата" порода е предразположена към ТБД /тазобедрена дисплазия/
Само че има една малка подробност!
Има два вида дисплазия "генетична" и "придобита" .....
Дисплазията може да е в резултат на неправилно отглеждане ....наднормено тегло,свръх физически натоварвания и т.н. .....а не само на гени
Май много се отплеснах ......останете си всики със здраве и не вземайте мнението ми много присърце
За мене е важно кучето ми да е живо и надявам се здраво, а всичко друго .................
Публикувано: 31 August 2008 - 01:24 PM
Няма лошо , особено след това , което прочетох в началото :->)
Цитат
Супер , всички сме за това тук! В по предни постове , ти бях задала въпроси как да стане това , ти ги пренебрегна , не ми отговори , така че аз все още нямам по добра алтернатива от това , което аз сьм прочела и за момента мисля , че е правилно . Ако ти излезнеш с други предложения и се аргументираш , знае ли се може аз да си променя мнението B)
Така , май до тук беше добрия тон
Цитат
Специално такива като тебе надали биха могли да променят мисленето ми и отношението ми към породата
То не се гради за ден или за два, а в продължение на години.
С радост бих приел съвет от човек който наистина разбира и милее за породата , но не виждам специално от теб какво мога да науча ?!?
Явно те дразня по-някакьв начин с това, което пиша... ми не ме чети ! Толкова е лесно . Всъщност, аз не пиша нещо повече от това което може да се намери като информация . Дано , ти да споделиш знанията си с нас !
По този повод ще се радвам някой на мен да отговаря ! Имам няколко въпроси:
-Следващото Ви куче , с родословие ли ще бьде или не ?
-На какьв принцип ще го изберете? Здраве , конституция , тип , темперамент , родословие и преценка на родителите , комбинация от всичко това или ще Ви е достатъчно да знаете , че майката и бащата са клинично здрави (надявам се правите разлика от генетично ) като не е от значение , че имат неясен произход ?
-Ако имате женско куче с родословие , бихте ли го заплодили на мьжко без родословие и обратното ?
-Как да се развие гръдния кош при френските булдоци ? По специално ме интерсуват женските !
-Каишка или нагръдник ?
-Какви цветове ще бьде кучилото от бяло мьжко куче с малко тигрови петна по главата и бежова женска ?
...Има още , но и на тези ще сьм доволна , ако получа отговор !
Цитат
Случайно сьм чувала , но ти си опресни малко знанията , защото животни без родословия , няма да имат бели , червени или каквито и да е там други цветове родословия . Ще имат родословна справка(даже не сьм сигурна дали се казва "родословна ") и ако се допуснат до разплод , техните малки ще бьдат с бели родословия (т.е. непълни). Евентуално ако процедурата се спазва , след три поколения вече "белите полета " ще бьдат позапълнени !
Друг е въпроса , какво е отношението на БРФК и в частност клуба по отношение на белите родословия , защото при достатъчно добри представители с доказан произход в Европа , едва ли има смисъл от "бели родословия " Но това сьответно трябва да се попита в самите организации , мен не ме интересува !
Цитат
Не си искал но с това започна - "Моето куче е с родоловие до второ коляно..."
Видях ме го !
Цитат
Само че има една малка подробност!
Има два вида дисплазия "генетична" и "придобита" .....
Дисплазията може да е в резултат на неправилно отглеждане ....наднормено тегло,свръх физически натоварвания и т.н. .....а не само на гени
;D ;D ;DНа това се вика "Да скочиш в заешката дупка " ;D
Ами ти, дали се надяваш или не , незнам , но аз се надявам да ми кажеш "придобитата" (не случайно я слагам в кавички ) дисплазия при френския булдог на какво се дьлжи ? ;D Повярвяй ми, има едно много по-интересно наследствено заболяване ,( защо не си се сетил за него, все пак говорим за френчита ) :huh:а то е в доста тесни врьзки с "Придобитата" дисплазия (както я наричаш ) , защото имаме това заболяване , което е генетично унаследяемо(!) и което не е дисплазия(!) , но в последствие довежда до дисплазни изменения B)
Айде ,пак пусни чичко гугъл и чети за дисплазията -тонове е изписанооо :yahoo:
Само ще ти дам един жокер - всичко това , което си изброил (неправилно отглеждане ....наднормено тегло,свръх физически натоварвания ) са само предразполагащи причини за проява при ге.........(няма да си довършвам изречението )
....генотип , фенотип , естествен , изкуствен подбор ....(учебника по биология за 10 клас )
Охх, много ми е приятно да си пиша с теб , наистина :->)
...и аз писах , писах ...
Да са ни живи и здрави кучовците , че ни карат постоянно да четем и да учим :wub:
Публикувано: 31 August 2008 - 02:27 PM
Цитат
TRADEMARK, като пръво...беше редно за толкова години заяждане с мен по всевъзможни линии и начини, да си запомнил поне името ми - Елена Баранова!
Или пак се правиш на интересен :-
Мислех да не ти отговарям, но виждам че те сърбят ръцете /в смисъл не те мързи да пишеш глупости /
Първо не мисля че имам "честта" / а и не горя от желание / да те познавам ,и явно поради тази причина не помня името ти.
Нито се правя на интересен, нито се заяждам с тебе , не те знам на колко си години, но явно възрастта си казва думата понеже виждам че си под въздействието на някаква параноя
Споменах случая с Ричи, не защото очаквах похвали и възторг , а за да разберат другите че не трябва да се отказват толкова лесно.....и да се борят докрай, а не както някои.......
Отгледал съм, и продължавам да гледам Ричи все едно гледам собственно дете , и смея да твърдя че той е точно толкова щастлив че ме има, колкото и аз така мисля за него
В момента кучето ми не е инвалид, храни се нормално,спи спокойно, хърка, пръцка, кипи от енергия точно както беше на 2г възраст.
Просто не можеш да си представиш как му светят очичките когато стане време за разходка, или когато му давам някое лакомство или когато ме види да се връщам от работа.....е как да сложа край на такова същество...кажи ми.
Вярно вече не може да скача по 1м и повече, няма същата физическа издръжливост, но все пак Ричи е на 10г а и беше почти година и половина с пълна парализана задницата
Не усещаше гъдел,болка ....нищо!мускулите му бяха почти атрофирали
Благодарение на познат който ми препоръча клиниката в която правихме процедурите в продължение на 1 месец /всеки ден/
Мисля че това се води един вид физиотерапия ....ето този апарат

Та така драга ми г-жа Барамова тези "неестествените" за вас процедури .......за мой късмет дадоха резултат
Цитат
Който може да чете, ще разбере защо trademark не е бил добре приет там, нарушавайки специфичните форумни правила!
"Онзи" форум е специализиран, не общ...
Смея да твърдя че когато пишех във гореспоменатият форум бях приет повече от радушно и разбира се създадох доста контакти и приятелства , а това че не съм бил желан.....може би това беше единственно от тебе и другият модератор Хлебаров или Хлебарков......
не го познавам може и да е някакъв виден кинолог, извинявам се ако бъркам фамилият му.....нищо лично
Просто тогава аз си позволих да изкажа мнение различно от твоето...почна се една дискусия почнахте да ми триете и цензурирате по "ваш си начин" постовете .....и след като споменах думичката диктатура получих БАН
Дори и някой други го отнесоха покрай мене, защото са се осмелили да поискат обяснение "защо .......така"
Та така за вашият специализиран "НЕ общ" форум ....
Цитат
:) :) :) .....ма пиши си това е свободен форум, никой няма да ти се скара :blink:
Публикувано: 31 August 2008 - 03:07 PM
...............а какво става когато са 2 :rolleyes:
Имам въпрос към Chiita, Dragoness , може би има и други като тях .... ....споменават думички като внасяме, интересуваме се, не жалим никакви пари
Опитват да обяснят на хората какво е родословие и защо трябва кучето да го има
Нека някой да ми отговори на 1 единствен въпрос:
Решил съм да си взема куче за домашен любимец,без каквито и да е амбиции за изложби илли развъдна дейност.....
Примерно по случайност имам излишни 2000лв заделени.....
Случайно влизам в този форум и случайно зачитам вашите постове.....аха почти съм навит
Обаче чета и други постове .....някой пишат за ТБД , други за кастрации, трети за фалшиви родословия
Вече се замислям.......2000лв за куче с родословие..........не знам колко пари още ще трябват за пътни......
Ок всичко е добре, малкото е вече при мен, идва си с документи и всичкото му там от развъдника
Добре де,някой ще ми даде ли гаранция че при кучето което съм купил след 1-2 години няма да появи дисплазия, въпреки здравите и с родословие майка, баща ...баба и дядо.... и как ще ми гарантира?
Да речем че кучето има родословие до 7 коляно
Ще ми бъде интересно някой разбиращ да се изкаже и да ме убеди ,защо с родословие ???
Публикувано: 31 August 2008 - 03:25 PM
Публикувано: 31 August 2008 - 04:12 PM
Първо относно парите (ще се повторя , защото или не четеш или забравяш)
Във всяко кучило има кучета домашен клас , не всички се раждат шоу или брийд . Даже в големите и известни развьдници с хубави кучета , ако в кучило има поне едно шоу клас кученце , са щастливи . Ако някой ти каже , че всички са шоу клас , просто не е възможно и лъже ...
Това ,че са домашен клас не ги прави здравословно ,по зле от другите , просто имат някакьв екстериорен недостатьк , който няма да ги направи звезди по изложбите (даже дадох по назад пример ) !Да не говоря , че ако кучето е като онова от моя пример , сто на сто в Бг ще е звезда ;D Имаш определени изисквания кьм кучето да е пет клас , какьв ти е проблема , ще ти струва поне три или четири пъти по-малко ,от колкото, ако искаш щоу клас !
пък можеш да изкараш кьсмет -някой на скоро беше написал при шарпеите , че кучето, което е станало европейски за миналата година (дано не бьркам изложбата)било купено от развьдник като малко, за пет клас ;D
Направи едно проучване и попитай някой от хората тук на какви цени са си купили куче без родословие от магазините или от човек.... Предполагам че ще чуеш цени от 200 до 1000 лева .
Е, щом може да се вземе пет клас с родословие на сьщата цена като без, защо да избера това което е било по аквариумите или нямам на идея какво носи ?
Относно гаранцията !
Свьржи се наистина с истински развьдници в чужбина , варианти много , наистина някой опт тях ще ти гарантират ,че животните ще са здрави -изследвания на родителите , правилна селекция и т.н. не сьм развьдчик , но хората с години работят с породата и знаят какво правят , знаят и проблемните си животни , а и как да отстраняват тези проблеми като подбират двойките .....Там не се избират родителите по мастоживеене !!!
Обикновенно поемат ангажимент , ако кучето прояви наследствена обремененост (до една година обикновенно се проявява ) да им върнеш кучето или даже ако си взел шоу клас и е проявил екстериорен недостатък -сьщо ! Това е защото всички сериозни развьдчици са загрижени за произведените от тях кучета .... ане да го хвьрли в клетка или да го гледа при кокошките
Какво ще ти даде родословието ли ? Ами например мога да ти кажа , че на моето куче единия прадядо е починал на 14 години в сьня си , като до последно е бил в прекрасно здраве и е оставил толкова много деца по Европа и Америка , че е куче легенда и сигурно е в основата на едно 50% от родословните булдоци ; други са вече на по 8-9 години и са в отлично здраве и все още се използват в разплод ;баща и , майка и , баба и живеят при развьдчика и , с който за щастие сьм в добри отношения и сьм запозната с всичко по кучетата и ;за повечето като потърсиш ще намериш информация ; известните кучета сьответно оставят много поколения и там можеш да проследиш има ли някаква проява на заболявания или не , вьобще много интересни неща излизат при едно такова проучване на прадедите !Например бащата на кучетата на Драгонес , когато е правила връзката преди 3 години е бил на 10 , сега все още е жив и тя доколкото знам подьржа контакт с развьдчика му . Мислиш ли че ако беше проявил някакво сериозно наследствено заболяване нямаше да го прояви до 10 години .... Ето ти гаранциии , прави си изводи...
Цитат
...............а какво става когато са 2 :rolleyes:
Защо не отговаряш на моите въпроси ?... чети, чети в нета има всичко, поне за ТД си опресни знанията , че когато пишеш е добре да обмислиш това което пишеш (това е май едно от пьрвите правила ,които трябва да се научат решиш ли да пишеш по форумите )
Кой спори с теб ?
Троши си главата , проблема си е твой , но не подканяй хората в този форум към нерегламентирано развьждане ? Всяко куче има право на обич независимо дали е с родословие или не , но когато се говори за заплождане и оставяне на поколение се делят на такива , които може и трябва да оставят поколение и такива на които им е забранено !
Към първата група спадат малка част от родословните животни.!
Кьм втората спадат ,останалата част от тези с родословие и всички които са без родословие!
Мегиан ти защо ще си вземеш родословно корсо ?
И какви гаранции да тьрсиме , когато взимаме без родословие от поредната обява , от поредния , който е решил кучката му да има малки и ги продава , забележете с паспорт(международен :rolleyes:) и ваксини , а последно е модерно и да е с микрочип?
Защото , ако за родословните имаме някава сигурност , то пьк за другите нямаме никаква ! Гаранция -Франция
Май казах , всичко , каквото имах да казвам ... Ако имате още някакви сьмнения по тази тема , отговорите ще намерите в стари постове или в указателната форма на подфорума "Да пазим и развиваме породите "...
Егати малоумния пост написах , ама хич няма да се връщам да си оправям правописните грешки ! ;D
Публикувано: 31 August 2008 - 04:40 PM
Публикувано: 31 August 2008 - 08:08 PM
Цитат
Е, точно по този основен въпрос с господина , сме на различни мнения , за това няма как да сме на една страна!(проследи хронологията )
Цитат
Лични препирни аз нямам с Традемарк , надявам се и с никой друг вьв този форум , ако някой се чувства засегнат от нещо , което съм казала , при всички случаи не е лично ...поне не за сега ;D
Цитат
А в това си напълно права ! Нищо не е черно и бяло винаги има нюанси...
Например има развьдници и развьдници . Всички вадят родословни кучета , но разликата между тях е от небето до земята . Има такива които са основно комерсиални, има и такива ,в които се работи за породата , а има и комбинация от двете , защото пьк и името трябва да се защитава . В някой , кученцата напускат на 1,5 месеца , а други не продават преди да станат поне на 4.Огромни разлики и в родословията и в здравето и в отглеждането .
Избора на развьдчик си е доста отговорна работа , че даже се замислям дали не е и чист кьсмет !
Но как да коментираме такива неща , като тук се говори "Абе , за кво мие туй родословие , да им пълня гушите ...ай сектир " :huh:
Виждам ,че собственика на Кай и Франки се евключил , е той ако реши може да разкаже за гаранциите , понеже си контактува с един от най известните развьдници за фенчита в света . А и май и Кай в момента все още е " гаранционен " въпреки , че е от друг развьдник . Брутално и не на място звучи когато е за куче , вьобще за живо сьщество , но Традемарк искаше гаранциионна карта . А и когато кучетата се взимат с определена цел и си получил за това уверения от развьдчика , сьответно очакваш нещата да станат както са ти казали .
Публикувано: 31 August 2008 - 08:30 PM
Също така писах че няма и да го "плодя" думата взаимствах от друг човек във форума и той числящ се от "клуба на знаещите"
Е за какво говориме аджеба, какви са тея шоу, брейд...грейд ...кинтири минтири ....
Единственното изискване от мене е кучето да е здравичко, без скрити дефекти и липсващи части
Не работя с Еконт и др.такива куриерски услуги, все пак това е живо същество
Бих желал лично да видя животинката и ако ми хареса евентуално да я взема
Аааа още нещо много важно.....гаранцията!
Виждам че и за това си писала .....
Цитат
Свьржи се наистина с истински развьдници в чужбина , варианти много , наистина някой опт тях ще ти гарантират ,че животните ще са здрави -изследвания на родителите , правилна селекция и т.н. не сьм развьдчик , но хората с години работят с породата и знаят какво правят , .............
Обикновенно поемат ангажимент , ако кучето прояви наследствена обремененост (до една година обикновенно се проявява ) да им върнеш кучето или даже ако си взел шоу клас и е проявил екстериорен недостатък -сьщо !
Честно да ти кажа, не вярвам това да го говориш сериозно!
Май е време за днес да си починеш, виждам че от многото четене и висене в нета ти се е размътила главата и не се усещаш какво пишеш
И ще ти кажа защо .......малко ще изляза извън темата но ......
Преди 1г си купих бойлер, понеже старият сдаде багажа.....
Преди да го купя обаче гледах, четох, проучвах допитвах се до "по разбиращи" от мене .......
Накрая реших да отделя малко повече парички и да си купя "марков" бойлер за да не ми създава дълго време ядове
Спрях се на марката "Аристон" 80л, неръждавейка.....електронно управление, серпентини ...ала бала и други глупости
Върза ми се всичко с транспорта около 680лв
Добре де мина 1 г и този протече, въпреки че е неръждавейка и при това забележи "марков"
Ок викам си аз, гледам гаранционната карта в нея пише .....10г гаранция на водосъдържателя и 10г на електрониката
Демонтирах го, закарах до магазина от който го взех и ми го замениха с нов
До тук всичко добре....но......кучето не е предмет или уред!
Не знам що за човек трябва да си, може би ти ще ми го обясниш......да гледаш и да се грижиш за живо същество, да му се радваш и да страдаш със него.......и накрая след една година изникне нещо непредвидимо /да речем начален стадий на ТБД/ ....
Какво ще отидеш и ще го върнеш и ще кажеш дайте ми друго ли ?????
Е извинявай но, аз не бих го направил, въпреки немалкото вложени средства ........
До тука се опита да ме накараш да си купя куче с родословие , но само ме накара все повече да се замислям
Единствено което ме накара е ...да се посмея от сърце, съвсем сериозно ти го казвам, за което съм ти благодарен
Цитат
Това кой ти го каза развъдчика или прабабата на твоето куче ... :blink: :blink: :blink: :blink:
Ами той развъдчика може и да ти каже и че е починал на 14г възраст по време на полов акт с една от партньорките си създавайки едно от многото "маркови" кучила, но всъщност да е починал от друго......?!?
Всеки продавач си хвали стоката ,с цел да я продаде, така е и при развъдчиците
И за да не бъда упрекнат от някой ще кажа защо ги сравнявам с продавачите....
Простичко е, такива кучета струват пари и то не малко........респективно не се подаряват а се продават!
До тук ми се струва Chiita освен да трупа постове с нищо не можа да ме убеди , защо да хвърлям луди пари за куче с родословие
Може би е от преумора, от нейна страна, може би е от незнание.....ще се радвам някой друг да изкаже мнение по въпроса
P.S. Chiita моля те не насаждай негативни чувства спрямо моята особа!
Прочети добре всичките ми постове, и ми посочи къде съм пропагандирал за безразборно развъждане на породата
В противен случай, държа да ми се извиниш .....може и на Л.С ....;)
И за накрая като завършек на всичко изписано......колкото и да не ми харесва смисълът на думата гаранция Франция, за жалост това важи за всяко едно нещо .....
Публикувано: 31 August 2008 - 09:09 PM
Цитат
Цитат
НЕ СЪМ разбиращ , но помисли, какво те кара да си мислиш че кучето ти ,това за което говориш е Френски булдог.Можеш ли с нещо да гарантираш....
Виж тази снимка

, но моя Рич е пълно копие на този красавец и ми кажи според тебе какво виждаш :
а/ прасе
б/маймуна
в/френски булдог
ц/хихипотам
д/пудел
е/немска овчарка
ако случайно познанията ти не стигат до там че да ми отговориш на въпроса ,не ми задавай друг път такива на мене
.....а относно гаранцията .....обърни се към Chiita , тя е по навътре с тези неща ...:) :) :)
Извинявам се ако съм бил малко ироничен, но нищо лично към никой
"Гаранция Франция" .."Aйн цу цвайн цу драйн" / разбирай дрън /..."Совите не са това което са" ...../ Туйн Пийкс / <==-==> .....извадки от поредицата "Размисли и страсти"
Публикувано: 31 August 2008 - 09:41 PM
Само ,че когато кучето е без родословие ,недей да твърдиш , че имаш порода френски булдог , померан или каквото там си вземеш!
Защо не подхождаш кьм покупката на куче както си купуваш бойлер или кола например , направете малко проучване и за кучето с което искате да изкарате поне 10 години от живота си ?
За гаранциите , говоря напьлно сериозно , предложих ти сам да проучиш развьдниците .
Това за бабата и прабабата най ми хареса ;D
За сведение, вьпросния прародител няма как да е произведен от развъдчика ми ;D
Ще ти кажа един факт - моето куче е от Израел , на Драгонес кучетата са чисто австралийско развьждане , а Кай долетя съвсем наскоро от Русия , всички са на различна възраст и си личи , че са различно развьждане и всичките имат въпросното куче в родословията си ,при кои в 4 коляно , при кой в 5 или 7 ... Така че , как на мен някой да ми е разправял приказки за него ;Dне сьм стигнала още до първоизточника.А и последно е умрял в Канада ;D, а в Австралия , Израел и Русия, никога не му е стъпвал нито един от четирите крака. ;D
За тази цел , сьществува Google , просто си пишеш името на прадядото, който те интересува , необходимо е да имаш и родословие(малко затруднение ) , удряш enter и четеш страница след страница ! ;D
Скъпи ,Традемарк, моя любов необяснима ,не желая да те убеждавам в нищо , радвам се поне , че си се смял от сърце , ти не можеш да представиш теза , зад която да застанеш , че камо ли да се аргументираш , че и на различни езици говорим , какво да се прави съдба :'(в някой друг живот , може би...
За сега,лична кореспонденция с теб ,нямам причина да водя B)
Публикувано: 31 August 2008 - 10:42 PM
А относно съпоставката на куче с бойлер ......за гаранциите ...за евентуалната му замяна или връщане на парите...пак ръсиш бисери
"Само ,че когато кучето е без родословие ,недей да твърдиш , че имаш порода френски булдог , померан или каквото там си вземеш!"
Аз не те вземам насериозно предвид казаните неща от теб, но не се ли замисляш че с това си изказване можеш да засегнеш някой от собствениците на куче без родословие?
Според мене поне 80% от пишещите тука са такива
Преди малко зададох въпрос на някого но не ми беше отговорено, ще го задам и на тебе
Според тебе какво виждаш на снимката ???

а/ прасе
б/маймуна
в/френски булдог
ц/хихипотам
д/пудел
е/немска овчарка
Ако не виждаш добре имам познат който държи магазин за Оптика и там има широка гама контактни лещи разбира се "маркови" със сертификат.... + 2 г гаранция ....пълна подръжка и опътване за експлоатация на 3 езика, както и подходящ разтвор за тях
Виждам че си от Пловдив, така че има вариант и за куриер
И накрая ако ми дадеш смислен и обоснован отговор, лещите са за моя сметка, а цветът и марката ще си ги избереш ти
Напълно съм сериозен,така че преди да напишеш нещо помисли добре, ако се затрудняваш имаш 3 възможности:
1/ 50:50
2/ игра с публиката /разбирай членове на форума/
3/ обади се на приятел/ка
Оставям те на спокойствие, да осмислиш всичко казано от тебе, разбира се ще очаквам и отговора ти
Разбира се винаги можеш да се откажеш, никой няма да ти се смее, всеки може да сбърка...хора сме все пак....
Стана късно, трябва да изкарам Ричи .....но преди това още една молба
Моля те само да не ме наричаш ..."моя любов" .....прекалено нереално и неуместно е!
Благодаря за разбирането
Публикувано: 31 August 2008 - 11:00 PM
Публикувано: 01 September 2008 - 09:12 AM
Но ти се обиждаш и се сопваш като ощипана мома ......
Сега поглеждам към профила ти отново и виждам че няма грешка пише....пол->мъжки
Та в този аспект и аз ще ти задам подобен въпрос на този който ти ми зададе
Всъщност ти ГЕЙ ли си или си мъж ?!? .....и ако си второто, какво те кара да си мислиш че си мъж , а не ГЕЙ......... ?!?
И не знам кой е дървен философ и кой не, но ще е хубаво да спреш да ръсиш акъл, понеже виждам че това не е от най силните ти качества
Между другото ти на Chiita PR агент ли се явяваш или какво ?
Ако е така занапред се постарай да бъдеш малко по убедителен и изчерпателен ......
Хайде умньо, остани си със здраве, и не се коркай , а си помисли хубаво каква точно е сексуалната ти ориентация и статус и защо е точно такава!
Доказателства и гаранции не ми трябват ..........
Мод: Първо предупреждение за изгонване от форума