Френски булдог
Публикувано: 19 September 2005 - 12:20 PM
Цитат
Цитат
Ще идвате ли на 23??
Saffari,направо не можах да повярвам като ми казаха хората,че сте си тръгнали с Енди s) .... s) love
Другия път на всяка цена искам да се видим! Искам да се запозная с теб,искам и да видя разликите между булдоче и бостън bl) b)
Още не знам за 23-ти,но ако ще ходя-ще ти пиша на лични(да не задръстваме форума с уговорки).
Надявам се да се видим! b)
ЕЕх бях само аз без бате Ларкин! Но ако има срещи на 1-2 Октомври и той ще е с мен!!! d)
ще се видим тогава или на 23-24!
Публикувано: 20 September 2005 - 11:31 AM
Цитат
Здравейте .Митко докато се рамотавах по сайтовете срешнах снимки на твоя хубавец ,та се замислих защо (вече мога ли да казвам "в нашия форум")нямаме фотогалерия А?
А, та мисълта ми беше за храната ,Ели ако си на % към Рояла b) "не се сърди човече"но има и др храни като Педигри ,Чапи и т.н. Ако не се и лъжа те са по 3,00лв /кг, и то по магазините насипно ,4,5 # 3,00= 13,50 Ура и моето куче ще яде! c)
Какъв съм умник r) от миналия понеделник седя и чакам една Наташка да ми прати снимчици на малките и булдочета. А то се оказа че "в конце недели мы пришлем фото" ,май се пада тая седмица по някое време b)

Твой приятел вечен ,весел Патиланчо!
Публикувано: 20 September 2005 - 12:21 PM
Цитат
А, та мисълта ми беше за храната ,Ели ако си на % към Рояла b) "не се сърди човече"но има и др храни като Педигри ,Чапи и т.н. Ако не се и лъжа те са по 3,00лв /кг, и то по магазините насипно ,4,5 # 3,00= 13,50 Ура и моето куче ще яде! c)
.....
Здрасти Владо...Не съм на % l) l) l) към Роял канин или друга марка(естествено,не се сърдя! b) )....просто нещата стоят така: има качествени и некачествени кучешки гранулирани храни! В едните(качествените) % месо,протеини и полезни вещества е много голям за сметка на костно вещество и пепел,а в другите-съответно некачествените е обратното-те са наблъскани предимно със стрити кокали,пепел,изкуствени аромати и оцветители-с една дума-боклуци!
Идеята не е кученцето просто да се храни със суха храна,а с КАЧЕСТВЕНА суха храна,която доставя в организма му всичко необходимо за нормалния му,здравословен растеж и живот.Иначе има друга алтернатива-т.нар естествена храна,това са варени пилешки бутчета(без кожата и кокалите!)+варен ориз+варени моркови, или ситно скълцано телешко+жълтък, или (в началото,докато кученцето е малко) бульон+извара+малко сухари....такива неща.
Важно е да се знаят следните няколко неща:
1) С каквато храна започнеш да храниш кученцето-с нея трябва да продължиш
2) По-добре качествени гранули,отколкото т.нар. естествено хранене+добавки от калций и витамини(които вие трябва да дозирате сами и никога не може да сте сигурни,че ще ги дозирате точно s) ,защото са насипни и е много трудно,а витамините извличат калция от организма...изобщо това е тънка и трудна част от отглеждането на кученцето)
3) НИКОГА консерви-консервантите предизвикват рак! Почти неизбежно е!
4) НИКОГА некачествени гранули-пълни са с боклуци и сол и унищожават бъбреците на кучето,да не говорим,че то в същност не се храни пълноценно!
Това е положението s) (тук вдигам рамене-всичко това не съм го измислила аз-просто това е синтеза на всичко,което съм проучвала по въпроса за храненето)...
И последно-качествени храни на нашия пазар са: Роял канин,Еукануба,Адвантикс(трудно се намира),Пурина и Даймонд....засега r)
Некачествени са ВСИЧКИ Бг. смески,гранули или не( s) ,засега),Педигри,за Чапи се чуват и добри неща,Фрискис.....изобщо видите ли цветни гранули-бягайте бързо!
Е...,ами това е.Дано не съм прозвучала прекалено менторски(не съм го искала!),но това са изводите от широките ми проучвания за храненето на кучето.... r)

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!
Публикувано: 20 September 2005 - 12:35 PM
М/у другото вижадала ли си Енди на Saffari ,СТРАШЕН Е! ,е й сега го видях без да искам ,мотах се из сайта и Ха.
Съвсем тържествено се обръщам към теб: Другарко ГУРУ ,моля направи за тези мили кученца една фото.....(забравих му името l) )

Публикувано: 20 September 2005 - 01:08 PM
Цитат
М/у другото вижадала ли си Енди на Saffari ,СТРАШЕН Е! ,е й сега го видях без да искам ,мотах се из сайта и Ха.
Съвсем тържествено се обръщам към теб: Другарко ГУРУ ,моля направи за тези мили кученца една фото.....(забравих му името l) )
ЕЕее,мерси! w)
Просто се опитвам да бъда полезна-не бих си позволила да съветвам никого,ако не съм напълно убедена,в това което пиша!
А за галерията...не виждам причини да не стане-идеята ти е ЧУДЕСНА!!!Сигурна съм,че Dog.bg ще ни съдейства,защото аз не съм много наясно как става-мога да пускам снимки само тук по страниците на форума s) .Ще го питам и ще направим нещо! Заслужава си,наистина.... b)
Енди,на Saffari е бостън териер. Те много си приличат с френските булдоци,но все пак си е различна порода(и то доста различна като темперамент и характер).Ние трябваше да се видим в неделя,на срещата на сайта,но сме се разминали s) ....другия път ще се уговорим с нея по-добре b)

Публикувано: 21 September 2005 - 06:27 AM

Публикувано: 21 September 2005 - 11:04 AM
Цитат
"Здравейте приятели" l) l) l) ....
Владо,има такава тема "Как се казват вашите домашни любимци?"...или е в Къщата на кучето,или в Общ форум(още не мога да се науча да пускам линкове a) ,сори).
Темата не е толкова добре организирана,колкото ти предлагаш,но е същата и е пълна с имена b) ...
Има ли някакво развитие?

Публикувано: 21 September 2005 - 11:41 AM
Поискам ли от някои (няма да цитирам имена)малко повече информация за родителите ,пък и някоя снимка на предложеното кученце и изчезва като ........ NN
Абе работата е бегай-мани,мани-бегай ouu

Публикувано: 21 September 2005 - 11:54 AM
Цитат
Поискам ли от някои (няма да цитирам имена)малко повече информация за родителите ,пък и някоя снимка на предложеното кученце и изчезва като ........ NN
Абе работата е бегай-мани,мани-бегай ouu
l) l) l) l) l) l) !
Ох...,абе аз си се смея тук,а на теб сигурно ти е писнало вече!
Ще изскочи нещо,сигурна съм! Само трябва търпение....

Публикувано: 21 September 2005 - 01:49 PM
Цитат
Бабс,Хаус,Елмо,Гизмо,Хюго,Кода,Лило,Пако и Тофу
Какво мисля....ами ето какво:
Бабс-съкратено от Барбара,т.е. име за женско куче и то не особено звучно(да уточня- аз знам,че името на кучето трябва да е звучно,за да го запомня то по-лесно)
Хаус (къща от английски),може ама нещо не ми харесва n)
Елмо-страхотно! Звучно,закачливо...много готино име.В момента има едно бебе Елмо(дакелче-в темата на Дакелите пишат за него)
Гизмо-пак страхотно! Направо е супер подходящо за френско булдоче,според мен!(също и Сачмо) b)
Хюго...мисля,че е някак по-подходящо за английски булдог,звучи ми английско,асоциирам го с Хюго Грант l) l) l)
Кода-категорично не(според мен,де)....по-добре Йода-и без това френските булдочета малко приличат на него b)
Лило-от Лило и Стич...може,ама колко души го знаят това филмче...представяш ли си как стоиш в края на поляната и викаш с цяло гърло Лиииилоооооо, Лииииилоооооо..."Kъде е тая Лили,бе господине?" l) l) l) l)
Пако....по-скоро не...може би Пачо,но не ми харесва особено..
Тофу-в никакъв случай! Тофу е соево сирене и звучи точно като име на соево сирене....тромаво някак bl) ...
Като му избирате име,представяйте си го наживо-как го викате на поляната и в къщи..... b)

Публикувано: 21 September 2005 - 02:26 PM
http://www.petrix.com/dognames
http://www.puppydogw...names/names.htm
http://www.doggynames.com/
Айде сега бате ви Владко ще иде малко на балканче да си почине oo
И запомнете :4 почивни дни са ,яжте,пийте и харчете cheers , а на всеки похарчен лев да ви се върнат пет