Френски булдог
Публикувано: 06 January 2009 - 05:29 PM
Цитат
Има ли някакви храни, които не бива да им се дават? Аз засега го храня само с гранули, но мисля 4е трябва да му се разнообразява храната..Или не е полезно? Какво готвено може да се дава да яде?Споделете за това, моля.. :blink:
Публикувано: 18 January 2009 - 12:13 AM
Костите ги изключвате от менюто на всяка цена, както и сладко под всякаква форма, солено или подправено. Има и други неща, за които сигурно не се сещам в момента, но в раздела за хранене има специална тема за нещата, които не бива да се дават.

Публикувано: 20 January 2009 - 07:29 PM
Кендъл, това, което ми е казано на мен, но аз естествено не съм убедена, защото нямам нужните знания да го потвърдя, че е важно кучешката хранае пълноценна, а не разнообразна. И от тази гледна точка една храна от висок клас би следвало да е абсолютно достатъчна за едни дълъг и пълноценен живот на кучето, а стова и честата смяна на гранулата се обезсмисля. Аз, за храненето на моето куче процедирам така. Информацията за храненто като цяло, която можеш да намериш, дори и тук, е доста противоречива и нещата отново опират до твоята преценка. Това, което задължително трябва да съобразиш при смяната на храната (ако предприемеш такава) е, че храната се сменя постепенно. Първоначално ще омесваш старите гранули с новите (или съответно манджичката ако пък минеш на натурално хранене), след няколко дни ще ги смесиш 1:1, после ще слагаш по мъничко от старата и накрая ще минеш изцяло на новата гранулата.

Публикувано: 21 January 2009 - 09:40 AM
lonesome, Благодаря, за отговора..наистина ми е ясно за смесването и постепенното преминаване от 1 храна на друга..но незнам поне аз ако ядях 1 и също нещо всеки ден, щеше да ми е досадно..хихи..
Нямам други съображения, чудех се дали Ройал Канин е по- добра от Хилс или е обратното.Цената гледам е еднаква..
Нямам други съображения, чудех се дали Ройал Канин е по- добра от Хилс или е обратното.Цената гледам е еднаква..
Публикувано: 26 January 2009 - 01:52 PM
Всъщност кучета без родословие не могат да участват на състезания, нали?
Моя е на 5 мес. и вчера се опитваше да "мята" крака ми.
Отнесе един шамар, но си мисля дали ще се справя с разгонването му, или ще се наложи да го кастрирам (което не ми се иска, жал ми е за животинката).
На колко месеца се кастрират по принцип.
Моя е на 5 мес. и вчера се опитваше да "мята" крака ми.
Отнесе един шамар, но си мисля дали ще се справя с разгонването му, или ще се наложи да го кастрирам (което не ми се иска, жал ми е за животинката).
На колко месеца се кастрират по принцип.
Публикувано: 26 January 2009 - 03:51 PM
Подходяща възраст за кастрация е точно преди първото разгонване, на около 7-8 месечна възраст.
При мъжките е лесна процедурата, защото външно се прищипват каналите (затова е и по-евтино), при женските е сложна работата, защото се прави вътрешна операция за отстраняване на матката.
Имайте впредвид, че ако кучето се кастрира преди първото му разгонване, развитието и растежа му ще продължат до малко по-късен етап, от колкото разгонило се куче, тъй като разгонването спира растежа.
Хапчета за женските кучета не се препоръчват, тъй като при честата им употреба или даване още преди първото разгонване, може да образуват кисти в яйчниците, както и други неприятни последици, които няма да споменавам.
При мъжките е лесна процедурата, защото външно се прищипват каналите (затова е и по-евтино), при женските е сложна работата, защото се прави вътрешна операция за отстраняване на матката.
Имайте впредвид, че ако кучето се кастрира преди първото му разгонване, развитието и растежа му ще продължат до малко по-късен етап, от колкото разгонило се куче, тъй като разгонването спира растежа.
Хапчета за женските кучета не се препоръчват, тъй като при честата им употреба или даване още преди първото разгонване, може да образуват кисти в яйчниците, както и други неприятни последици, които няма да споменавам.
Публикувано: 28 January 2009 - 01:41 PM
Какво представлява "аджилити"? За състезания за послушание съм чувала, но за аджилити не!Ще се радвам да ми обясните!
Къде и кога се провеждат такива. Може да се каже че Фу е доста послушен и мога да го поубуча още.Сяда,ляга, дава лапа, лае по команда, носи пръчка, познава си играчките и ги носи, а е само на 5месеца! :yahoo:
Къде и кога се провеждат такива. Може да се каже че Фу е доста послушен и мога да го поубуча още.Сяда,ляга, дава лапа, лае по команда, носи пръчка, познава си играчките и ги носи, а е само на 5месеца! :yahoo: