Dog.bg Форуми : Френски булдог

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (159 Страници) +
  • « Първа
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Френски булдог

#561 Потребителят е офлайн   bagira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 October 2005 - 04:25 PM

незнам дали въоб6те НА4о 6те направи не6то след 100те разли4ни мнения.

моето е , 4е вината е негова.преди да си вземе6 ку4е какжото и да е , трябва да се позаинтересова6 от това с какво се захва6та6.за6тото не е само-искам ку4енце, и до там.
второ,от където и да е ку4ето, пак На4о е виновен за това 4е не се е заинтересовал от това, какво му е давано, ваксинирано ли е и т.н.
ветеринаря ми е безразли4ен, за6тото както пове4ето му е се тая и гледа да вземе пари.
но при положение 4е си взима6 или си си взел ку4е, ти трябва да знае6 от момента на раждане до ден дне6ен какво му се е слу4вало.(абе тва последното него написах много добре, ама 6те ме разберете)
User's Signature

PUNISH THE DEED, NOT THE BREED!

#562 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2005 - 04:37 PM

Цитат

незнам дали въоб6те НА4о 6те направи не6то след 100те разли4ни мнения.

моето е , 4е вината е негова.преди да си вземе6 ку4е какжото и да е , трябва да се позаинтересова6 от това с какво се захва6та6.за6тото не е само-искам ку4енце, и до там.
второ,от където и да е ку4ето, пак На4о е виновен за това 4е не се е заинтересовал от това, какво му е давано, ваксинирано ли е и т.н.
ветеринаря ми е безразли4ен, за6тото както пове4ето му е се тая и гледа да вземе пари.
но при положение 4е си взима6 или си си взел ку4е, ти трябва да знае6 от момента на раждане до ден дне6ен какво му се е слу4вало.(абе тва последното него написах много добре, ама 6те ме разберете)

Много точно написано! super

#563 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2005 - 06:48 PM

Според мен все пак когато идва начинаещ собственик r) доста често се случва човека от вълнение и т.н. да пропусне да пита това,което си е намислил и затова аз не само приказвам а и пиша всичко за всяко кученце,което си отива от вкъщи!!!!! И хич не ме интересува дали бъдещия собственик е гледал куче или не, дали е чел нещо за отглеждането или не...... Аз давам инструкции за конкретното куче d)

#564 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2005 - 09:23 PM

Точно така Blazy!
Смятам,че е утопия да се иска от всички,които си взимат куче,да са обучени и информирани за всичко свързано с кучето,преди да са го взели...Затова и помолих днес за малко повече толерантност към собственика на Игнасио...
Не взимам отношение кой е прав и кой крив в конкретната ситуация...нямам никаква информация дали човека с ник "Начо" е бил информиран за породата и състоянието на конкретното куче,дали е поискал такава информация...,дали тя му е била дадена....
Фактологията зе мен е следната-един човек има булдоче,то има проблеми и той се обръща към нас за помощ! Какво правим ние...някой се опитват да му помогнат с конкретни съвети и предложения...други започват да "му четат конско" bl) ...и човека изчезва... s)
Сега не знаем нищо за състоянието на Игнасио-нещо,което всички се съгласихме,че е най-важно...,защото вместо помощ,стопанина му намери при нас,упреци и спря да пише!

Има собственици(както Blazy много правилно е отбелязала),които са или прекалено развълнувани,взимайки кученце,или просто не знаят,че трябва да питат нещо...има и такива,които са проучили всичко предварително.Смятам,че е тема на друга дискусия,кои са "прави"...или как трябва да бъде...

Но искам да призова отново всички,пишещи в темата на булдоците,към малко повече толерантност към хората,влизащи тук с въпрос и/или проблем!
Моля ви,наистина....булдоците,особено френските-сме още съвсем малко в Бг....проблеми има много-повечето са без родословие,спецификите на породата не са ни достатъчно познати и т.н.В такава ситуация е наистина грехота да губим връзка с някой собственици,заради излишно ровене в минала фактология или "нравоучения" ....

Аз съм тук,за да се уча и да помагам,ако мога...ако не мога,предпочитам да си замълча...Но и в двата случая-добрия тон е от съществено значение за мен!
User's Signature

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!

#565 Потребителят е офлайн   bagira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2005 - 10:05 PM

аз определено говоря приятелски, и не искам да убиждам никого.ако съм го направила-съжалявам.
но моето ли4но мнение е , 4е трябва да сме малко по-сериозни към това -искам ку4е.трябва да 4етем и да си помагаме, както казва сари4ка.
но аз никога не бих си взела, каквото и да е ку4е-породисто или не без да знам пове4е подробности, особено ку4ето ако е от борса.

искренно се надявам това да е първият и последен проблем на На4о и Игнасио, и да се оправи бързо.

Подкрепям Блеизи относно това, 4е и този които продава ку4ето, ако е поне малко заинтересовам от него(както излиза ж слу4ая) трябва да предостави цялата информация на новия собственик.

cheers
User's Signature

PUNISH THE DEED, NOT THE BREED!

#566 Потребителят е офлайн   MeeLa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2005 - 08:10 AM

Здравейте,
Sari4ka, не мисля че нашите коментари и съвети спрямо Na4o са причината той да не пише в последните часове. Най-вероятно положението при него е сложно, а в такава ситуация човек не му е до писане ouu
Надяваме се да е съсредоточил всичките си усилия за успешното преминаване на това изпитание, вярвам че нещата ще имат добър край super

Blazy, браво на теб!!! Така трябва да постъпват всички, все пак това е нов живот и отговорност d) c) , колкото и някои хора да го наричат просто "животинче", бррр не ми е приятно дори да я изписвам тази дума NN

#567 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2005 - 08:31 AM

Сетих се за една табела в един бар"клиента винаги е крив".
В света на пазарната икономика такова нещо няма ,клиента е Цар ,и единственото му задължение е да си плати.
Напълно споделям мнението на Багира че е добре човек да знае повече за породата но не е задължително Точно тук е и мястото на продавач-коснултанта ,който трябва да ти помогне не само в избора, а и да ти даде необходимите напътствия за отглеждането на кученцето.
Всички плюем зооборсите и магазините . Но защо?
Защото лъжат,продават тине това което искаш,хигиената е под всякаква критика и..т.н.(има цяла тема за това)
Но така ли е на всякъде ? Питайте "tsveti" нека тя да ви разкаже за Америка и борсите там. Далеч съм от мисълта ,че там всички са полседователи на Далай Лама ,и не лъжат.Не ,просто има закони. Един прост пример са изискванията за внос на куче :кучето трябва да е на определена възраст -около 3 мес.,и да е минало всички ваксинации и обезпаразитяване.Спазването им ни дава гаранция че ние взимаме куче при което рисковете за здравето са сведени до минимум.
Второ и също важно условие е хигиената в нашите чоомагазини ,които по нищо не отстъпват на тайванските сергии.
Ами покрай членството ни в Европа мога да ви покажа снимки на птицферми и краварници долкова модерни,чисти и лъскави че кравите трябва да ходят с джапанки за да се не хлъзнат b)
Така че нека не превръщаме зоомагазините и борсите в мръсна дума,проблема е в хората които ги управляват .Докато те нямат морал и не спазват законите и хигиените изисквания проблеми като настоящия ще ни тормозят винаги
Световния пример ни показва че навсякъде има борси ,борсови посредници,брокери....и т.н.Тяхната дейност се свежда до това ,допосредничество м/у продавача и купувача ,при строго съблюдаване на законовите разпоредби. Ето така се прави.
User's Signature

Твой приятел вечен ,весел Патиланчо!

#568 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2005 - 09:57 AM

Цитат

В света на пазарната икономика такова нещо няма ,клиента е Цар ,и единственото му задължение е да си плати.
Напълно споделям мнението на Багира че е добре човек да знае повече за породата но не е задължително Точно тук е и мястото на продавач-коснултанта ,който трябва да ти помогне не само в избора, а и да ти даде необходимите напътствия за отглеждането на кученцето.
Защото лъжат,продават тине това което искаш,хигиената е под всякаква критика и..т.н.(има цяла тема за това)
Но така ли е на всякъде ? Питайте "tsveti" нека тя да ви разкаже за Америка и борсите там. Далеч съм от мисълта ,че там всички са полседователи на Далай Лама ,и не лъжат.Не ,просто има закони. Един прост пример са изискванията за внос на куче :кучето трябва да е на определена възраст -около 3 мес.,и да е минало всички ваксинации и обезпаразитяване.Спазването им ни дава гаранция че ние взимаме куче при което рисковете за здравето са сведени до минимум.
Второ и също важно условие е хигиената в нашите чоомагазини ,които по нищо не отстъпват на тайванските сергии.
Ами покрай членството ни в Европа мога да ви покажа снимки на птицферми и краварници долкова модерни,чисти и лъскави че кравите трябва да ходят с джапанки за да се не хлъзнат b)
Така че нека не превръщаме зоомагазините и борсите в мръсна дума,проблема е в хората които ги управляват .Докато те нямат морал и не спазват законите и хигиените изисквания проблеми като настоящия ще ни тормозят винаги
Световния пример ни показва че навсякъде има борси ,борсови посредници,брокери....и т.н.Тяхната дейност се свежда до това ,допосредничество м/у продавача и купувача ,при строго съблюдаване на законовите разпоредби. Ето така се прави.

bravo bravo bravo
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#569 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2005 - 06:48 PM

Цитат

Напълно споделям  мнението на Багира че е  добре човек да знае повече за породата но не е задължително  Точно тук е и мястото на продавач-коснултанта ,който трябва да ти помогне не само в избора, а и да ти даде необходимите напътствия  за отглеждането на кученцето.
Но така ли е на всякъде ? Питайте "tsveti" нека тя да ви разкаже за Америка и борсите там. Далеч съм от мисълта ,че там всички са полседователи на Далай Лама ,и не лъжат.Не ,просто има закони. Един прост пример са изискванията за внос на куче :кучето трябва да е на определена възраст -около 3 мес.,и да е минало всички ваксинации и обезпаразитяване.Спазването им ни дава  гаранция че ние взимаме куче при което рисковете за здравето са сведени до минимум.
Второ и също важно условие е хигиената в  нашите чоомагазини ,които по нищо не отстъпват на тайванските сергии.
Така че нека не превръщаме зоомагазините и борсите в мръсна дума,проблема  е в хората които ги управляват .Докато те нямат морал и не спазват законите и хигиените изисквания  проблеми като настоящия ще ни тормозят винаги

Браво,Владо!!!Това е едно от наи-то4ните мненииа,които сам 4ела по този повод...но има хора,които не 4е не могат,просто не искат да го приемат за виарно!Даже наскоро в друга тема се опитах(споделеното инфо бе6е изтрито!)да дам то4но инфо за една от наи-големите посредни4ески организатсии за продажба на живитни-в тука6ните МОЛ-ове!Именно посредни4ески,кадето се предлагат ку4ета и котета от разваднитси,пет клас,с родословииа!Кадето парвииат вет преглед е безплатен в произволно избрана от клиента клиника,кадето,за да те насар4ат да кастрира6 животното,ти дават талон с 40%намаление за оператсииата...
И изоб6то не виждам какво срамно или неприли4но има в самииа термин "тарговииа с животни"-ами 6том има протсес на покупко-продажба,зна4и е на литсе тарговска оператсииа!Наистина е по-важно отно6ението на 4овека кам животните,грижите и условииата,при които се отглеждат...И сега конкретно кам темата:
Владо,провери ли обиавата,коиато ти постнах на преди6ната странитса?!Какви са тези булдо4ета,обиавени за елитни?
User's Signature

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)

#570 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2005 - 07:56 PM

Съгласна съм,че в думите на Владо има логика...съгласна съм,че е редно бъдещите собственици да получават КВАЛИФИЦИРАНА помощ при избора на дом.любимец и неговото отглеждане...съгласна съм,че тези неща трябва да се коментират-дори,може би- да се обособи отделна дискусия....

НО! ТУК ГОВОРИМ ЗА БУЛДОЦИ!!!!!

Моля ви,ограничете офф-топик изказванията си в тази тема! Не съм модератор,но съм сравнително отдавна тук и знам,че съм отворила тази тема ЗАРАДИ КУЧЕТАТА-БУЛДОЦИ,а не за принципни дискусии по други теми!
User's Signature

#571 Потребителят е офлайн   drav4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2005 - 09:36 PM

За да разведря малко темата... предлагам малко снимки от Бургас b)
Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка

#572 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2005 - 09:41 PM

Аууу...какъв невероятен сладур е този Стич!!!! w) w) w)

bravo bravo Митко! Благодаря за снимките-великолепни са!
Честит имен ден(на "патерици")! От сърце ти желая здраве и много радост! drink ...
Много се радвам,че се появи victoryVVV ...Разказвай-как реагира Стич на морето...на водата...виждам го,че копае щастливо в пясъка bravo b) ...милата душа! А на едната снимка го виждам,че е почнал и характер да проявява bravo bravo bravo ...ей,обичам го това куче love ...разказвай,моля те!

П.С. Мисля,че досега не съм писала чак толкова объркано...страшно ви се радвам Стич и Митко! drink
User's Signature

#573 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2005 - 05:56 AM

Цитат

Моля ви,ограничете офф-топик изказванията си в тази тема! Не съм модератор,но съм сравнително отдавна тук и знам,че съм отворила тази тема ЗАРАДИ КУЧЕТАТА-БУЛДОЦИ,а не за принципни дискусии по други теми!

b) Pardon, Ели ще извиняваш r) увлекох се.
А ,и отдавна се каня да благодаря на всички и най- вече на Дог за толерантноста,към мен и към всички останали които си изпускаме мненията не където трябва b) Без да искам!!! То е от Вълнение!!!

ВАЖНО : Дог моля те ,имай милост w) Амнистирай "tsveti".Тя ми е ДРУГАРЧЕ s)
User's Signature

#574 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2005 - 08:24 AM

a) Упс ,връщам си думите назад.
Връщам се една страница назад,и що да видя, че то всичко си е било по темата , а аз се извинявам oleeee , малко съм кривнал и хайде упреци .
Ами това е живота s) , за някой той е само песни и танци drink ,но има и такива като Начко на които трябва да се помогне . Дори в къщи ,сред любимите хора понякога се водят не особено приятни разговори. s)
Казвате че не му е тук мястото. Ами къде? В изповедалнята ?
Ами хубаво,добре,разделяме темите на добри и лоши,хората на удобни и неудобни.
И како следва ? Искрено се надявам следващите ми думи да се окажат моя грешка по недоглеждане : Но къде е "tsveti" къде е темата за "внос на куче "???
a) Ако това е някакъв вид редакция на словото - ами редактирайте и мен.
Пак повтарям НАДЯВАМ СЕ да греша!!!
User's Signature

#575 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2005 - 12:35 PM

Цитат

a) Упс ,връщам си думите назад.
Връщам се една страница назад,и що да видя, че то всичко си е било по темата , а аз се извинявам oleeee , малко съм кривнал и хайде упреци .
Ами това е живота s) , за някой той е само песни и танци drink ,но има и такива като Начко на които трябва да се помогне . Дори в къщи ,сред любимите хора понякога се водят не особено приятни разговори. s)
Казвате че не му е тук мястото. Ами къде? В изповедалнята ?
Ами хубаво,добре,разделяме темите на добри и лоши,хората на удобни и неудобни.
И како следва ? Искрено се надявам следващите ми думи да се окажат моя грешка по недоглеждане : Но къде е "tsveti" къде е темата за "внос на куче "???
a) Ако това е някакъв вид редакция на словото - ами редактирайте и мен.
Пак повтарям НАДЯВАМ СЕ да греша!!!

НИКОЙ, НИКОГА НЕ Е РЕДАКТИРАЛ СЛОВОТО В ТАЗИ ТЕМА!!!!!

Просто помолих да си говорим за булдоци! Не разбирам коя е причината за твоя гняв и ни най-малко нямам намерение да се оправдавам за думите си!
User's Signature

#576 Потребителят е офлайн   Na40 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2005 - 02:21 PM

Благодря ти за помощта super best Саричка и на всички останали, които се опитаха да помгнат на Игнасио. Той е вече по-добре.
Решихме ,че трябва да се борим за него и най-много благодаря на добрите angelpik Докторки (те си знаят кои са).

#577 Потребителят е офлайн   MeeLa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2005 - 02:23 PM

bravo victoryVVV victoryVVV victoryVVV victoryVVV

много се радваме за теб и Игнасио!!! drink

#578 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2005 - 03:24 PM

Цитат

Благодря ти за помощта super best Саричка и на всички останали, които се опитаха да помгнат на Игнасио. Той е вече по-добре.
Решихме ,че трябва да се борим за него и най-много благодаря на добрите angelpik Докторки (те си знаят кои са).

Благодаря,че се появи На4о! super best

Щастлива съм,че ще си задържиш Игнасио! victoryVVV ..и,че той е по-добре!
Много се радвам,че съм успяла да ти помогна с нещо конкретно,като те пратих при нашите докторки! За каквато и да е друга помощ,от която се нуждаеш-съм насреща!
Както за теб,така и за всички други булдочета,които се нуждаят от нещо!
Обичам тези кучета и бих направила всичко,което мога за тях и техните стопани! w)

Ще се радваме да споделяш с нас всичко за Игнасио...снимки,ако имаш...изобщо всичко!
Радвам се,че си част от нашата тема! b)
User's Signature

#579 Потребителят е офлайн   bellissima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2005 - 12:37 AM

Хей, може ли и един английски булдог да каже "Бау" в темата nok b) b) b) съвсем ни "забравихте" нас..искаме и ние снимки...И аз съм начинаещ в отглеждането на булдога си и ми се иска все пак да събера мнения от тук от там cheers
Прочетох "горещата" тема тук и много се радвам, че кученцето се подобрява. Не го съдето много строго. Нормално е да е ошашавен в началото и да търси всякакви варияти за помощ, а просто един въпрос и различни мнения биха го упътили към вярната посока. Кой крив и кой прав няма да се изказвам, но мисля, че една уважаваща себе си зооборса би направила всичко да изгради добро име и да го запази. Не е тайна, че мнението за тях е твърде критично, но затова те са си виновни. Тук във Варна ( сигурна съм, че не само) виждам кучета,
които се продават на фантастични цени, а най - малкия им проблем е напредналият рахит и недохранване...за хигиена да не говорим. Котенцата, които се продават повечето са с гъбични заболявания и куп хиляди простотии. Може да ми се разсърди някой за думите, но това е лично мое мнение.
За ветеринари също е трудно да се говори. Трудно е да се намери наистина добър. Преди години обърнах цяла Варна за да намеря човек разбиращ от работата си и с добро отношение. Допуснаха много грешки, а покрай тях може би и аз. Сега с гордост мога да заявя, че намерих кадърен специалист, на който и със завързани очи бих си поверила съкровището.
Всички знаете колко е трудно отглеждането на бебето, а притеснеията са двойно по - големи когато нямаш опит. Затова стискам палци всичко да е наред! super c)

#580 Потребителят е офлайн   DogoMan Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Dogo Group

Публикувано: 31 October 2005 - 08:00 AM

...
User's Signature

Качена снимка

• (159 Страници) +
  • « Първа
  • 27
  • 28