Dog.bg Форуми : ФАРО! СПАСЕН, ЗАДОМЕН И ЩАСТЛИВ!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ФАРО! СПАСЕН, ЗАДОМЕН И ЩАСТЛИВ!

#1 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 25 March 2010 - 11:18 AM

В изолатора е от началото на февруари.
Добър е:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#2 Потребителят е офлайн   Sistura Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 25 March 2010 - 11:49 AM

Град?

#3 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 March 2010 - 11:55 AM

София, изолаторът в Сеславци

http://forum.dog.bg/...t...st&p=788228
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 25 March 2010 - 12:00 PM

София, изолатор Сеславци.

П.П. Много сме бързи smile.gif

#5 Потребителят е офлайн   Baffie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 March 2010 - 12:48 AM

Кучо вече е у нас и се казва Фаро. Към хора е много добър, днес стоически изтърпя 3 часово ресане и къпане. За съжаление е доста агресивен към мъжки кучета. Няколко пъти скача да хапе моя НОК, въпреки че той с нищо не го беше предизвикал. Даже единя път моя легна по гръб и вирна краката, за да покаже пълно подчинение, но Фаро въпреки това го захапа. Скарах му се доста сериозно, уж престана, но по късно имаше още няколко опита да го гризне. Накрая благополучно ги прибрах, даже в асансьора се возиха заедно без проблеми, естествено хванати изкъсо. Сега в къщи са разделени, утре пак ще правя опити да ги разхождам заедно. Дано се поспре малко побойника. Лошото е, че е голям хитрец, и с нищо не показва кога ще напада. Когато се видяха за първи път в колата, по никакъв начин не показа какво смята да прави, душиха се през решетката, нито е ръмжал, нито е се е ежил, а като ги свалих - ужас! Фаро на повод ръмжи и се мята, а моя си мисли че ще си играят и подскача весело около него, но като доближи, разбра че хич не е на игра работата.. След сериозното ми скарване Фаро известно време се правеше че не го забелязва, сложих ги да легнат един до друг, гледат в различни посоки все едно другия не съществува, повървяха заедно, но след малко Фаро пак се засили да го яде. Аз вече подготвена го коригирах моментално и този път не успя да направи нищо. Моля ако някой може да ми даде съвет, какво друго мога да направя за да го укротя?

#6 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 27 March 2010 - 09:34 AM

нямам много опит ,но може би намордник и корекция и търпение ще даде резултат.При нас агресията беше към котките с намордника излизаме като се засили да хапе НЕ и силно подръпване(с нашийник тип душач) и сега за около 2 месеца е в пъти по спокойна от колкото като я взехме(пак за НОК) става дума.Поне при мен подейства не знам колко е правилно ae_085.gif
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   Baffie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 March 2010 - 04:10 PM

Да се похвалим! С Фаро днес имаме огромен напредък! През цялата разходка нито веднъж не се опита да изяде Тино af_089.gif и не само това, пускам го свободно без повод, като викна да спрат, спира на секундата, Тино има доста да учи от него! ab_041.gif Постоянно ме следи с поглед, и ако сменя рязко посоката, веднага пристига при мен, страх го е да не се изгуби. Ето малко снимки на които се вижда колко е послушен smile.gif

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

До тук бяха добрите новини, лошата е че забелязах, че пишка нещо като кръв.. След разходката го заведох в Анимо, взеха му кръв, гледаха го на ултразвук. В първоначалните кръвни изследвания всичко изглежда наред, а пълните ще са готови довечера, на ултразвука се видя че има седименти, доколкото разбрах ще се окаже цистит накрая, и ще трябва да пие антибиотик.

#8 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 27 March 2010 - 04:50 PM

Прекрасен е,невероятно преобразяване,нищо не е останало от онзи тъжен поглед зад решетките. wub.gif Виждам,че се разхождате в Борисовата,може и да ви мерна някой път af_089.gif
Дано здравословният проблем не се окаже сериозен,стискам палци
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#9 Потребителят е офлайн   Георги Симеонов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2010 - 09:03 PM

И аз стискам палци всичко да е наред с Фаро. Аз имах дългокосместа овчарка и са страхотни кучета. :)

#10 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 28 March 2010 - 11:32 AM

Невероятене просто истинско съкровище wub.gif
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   Baffie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 March 2010 - 06:38 PM

Слава Богу, и останалите изследвания също са добри, има само цистит момчето, нищо по-сериозно.
Днес отново бяхме на дълга разходка, и накрая се поумори. Струва ми се, че е с наднормено тегло, и малко обезджижен, но с нашите разходки по 2 - 3 часа бързо ще влезе във форма.
Става все по нахален, вчера нахлу в стаята на Тино, изпи му водата, облиза му паницата, обиколи нявсякъде, а Тино стои и гледа с такива очи ud_009.gif и не знае как да реагира. Навън постоянно застава между мен и Тино, викам Тино, пристига Фаро, и моя не смее да се приближи до мен. Вече имам чувството, че ми е обиден, гледа ме с един такъв поглед, все едно пита "откъде го доведе този наглец" ud_009.gif

#12 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 March 2010 - 08:36 AM

Явно момчето вече се чувства като у дома си!
Милия Тино! ab_041.gif
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#13 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Икона за мнението  Публикувано: 29 March 2010 - 10:12 AM

Май му е хубаво в този дом на Фаро ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   Baffie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 March 2010 - 04:37 PM

Цитат(denicc @ Mar 29 2010, 08:41 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Явно момчето вече се чувства като у дома си!
Милия Тино! ab_041.gif

Даже днес в колата Фаро близна Тино по муцуната няколко пъти, а Тино се прави на важен. Това се казва бърза промяна, пъвия ден искаше да го яде, следващите два се правеше че не го забелязва, а сега вече му се подмазва. smile.gif Лошото е че взе да свиква прекалено много с мен, а и аз с него, и ще трябва по-бързо да му пускам тема в Без дом, докато не съм размислила.
Надявам се Фаро да си намери стопани, които никога няма да го изоставят, които ще го гледат в къщи а не на двора, на верига или в клетка. Той е с хигиенни навици, в момента пишкането му е проблем заради цистита, но при 3 - 4 разходки на ден не върши нищо вътре. Когато оздравее предполагам че и две разходки ще са му достатъчни. Най-добре ще е бъдещите му стопани да нямат друго куче, или ако имат да е женско, защото не мисля че има друго мъжко куче на света освен Тино, което би изтърпяло неговото нахалство. ab_041.gif

#15 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 March 2010 - 05:51 PM

Цитат(Baffie @ Mar 29 2010, 02:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Лошото е че взе да свиква прекалено много с мен, а и аз с него, и ще трябва по-бързо да му пускам тема в Без дом, докато не съм размислила.

Не знам чела ли си "Пособие за начинаещи стопани", но последна 25 точка гласи :
25. При всичко това след няколко месеца ще започнат да ви се въртят неудобни мисли да си вземете второ куче. md_064.gif ab_041.gif

Цитат(Baffie @ Mar 29 2010, 02:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...... защото не мисля че има друго мъжко куче на света освен Тино, което би изтърпяло неговото нахалство. ab_041.gif

Може и да има, със сигурост не бих си правила подобен експеримент с моя идиотчо ab_041.gif
Той не дава на женската ни да му пипа "личните вещи", та камо ли да изтърпи такава конкуренция.
Щом искаше и родния си баща да изяде.... ab_041.gif
User's Signature

#16 Потребителят е офлайн   Baffie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2010 - 12:11 AM

denicc, то второто е планирано вече, че и родено даже, само чакам да навърши необходимата възраст за взимане. Женско НОК-че е smile.gif Та три ще ми дойдат малко множко за апартамента, най-малкото няма да се събират в асансьора и в колата ab_041.gif

#17 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 March 2010 - 12:17 AM

Цитат(Baffie @ Mar 30 2010, 12:16 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Та три ще ми дойдат малко множко за апартамента, най-малкото няма да се събират в асансьора и в колата ab_041.gif

Миии, ти така си мислиш ! ab_041.gif От личен опит знам, че то това "множко" и "събирането в апартамент/кола/асансьор" са мнооогооо относителни понятия. ab_041.gif .... както казва един известен гуру на психотерапиите "всичко е само в главата ви" ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#18 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 30 March 2010 - 12:18 AM

Има хора !
rc_036.gif

#19 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2010 - 12:27 AM

Боже хора, влюбена съм в тоя Фаро...още щом го видях за първи път нещо ми трепна-струва ми се,че е много специален.Имам два бернера, а живея в апартамент, просто нямам място...толкова съжалявам,че не живея вече в къща(дано и това да стане).Ще разпитвам тук-там,но той заслужава много внимание и обич-не просто някой да го вземе за двора си.Дано успее и това момче!
Поздравления за усилията и обичта,които давате и най-вече за отговорността,която поемате!

#20 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 March 2010 - 01:00 AM

Baffie, да ти е живо и здраво новото, бъдещо второ!
Евала ти за всичко, което направи за Фаро, а и ще направиш! rc_036.gif
Стискам му палци да го наредиш точно на такова место, и точно при такива хора, които си представяш!

А на DessyD...вярвай и!Не веднъж съм била свидетел как у тях се намира място, и за още едно, независимо от размера!
Да не разправям, че едно от не толкоз малките и \ абе направо си беше едричко\, ми изяде новия мобилен eg_033.gif ab_041.gif Като го занесох в един сервиз с молба поне да ми спасят указателя, хората го гледаха, гледаха и ми викат "олеееее к`во му се е случило на този телефон", аааааа викам им нищо особенно...ухапа го куче ab_041.gif
Остана ми за спомен само джиджяфката дето му бях окачила dh_188.gif ab_041.gif
User's Signature

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни