Изключителна жестокост към куче !
Публикувано: 24 July 2010 - 01:47 PM
plamenko, в 24 July 2010 - 04:12 AM, написа:
А бе не иска човечеца бре, не иска и това си е.
Аз специално съм го молел много пъти, все уклончиви отговори
Как да си го обясня? или е ескимос или от възрастта....
А и тази г-жа Л.... че тя живее на 4 часа път с кола от мюнхен
самата тя е на възраст, надали има дигитален апарат
Публикувано: 24 July 2010 - 02:11 PM

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
Публикувано: 24 July 2010 - 04:24 PM
tey4e, в 24 July 2010 - 05:16 AM, написа:
И с това (за датата) мога да се съглася, и съм съгласен за второто.
Но не мога да се съглася че не е отговарял на съобщения или емайли. Не мога да си представя че смята скайп съобщение за документ равнозначен на договор. И сам той знае, че в един договор трябва да има подписи. И след това е имало друг емайл в който му се казва че тя не се отказва от кучето, но той се е зацепил в първото съобщение и това си е. Ами ако Виолета (да предположим) е била на хапчета които са й размътили главата за момента? И затова го е казала. Макар да знаем че не е така де от следващите разговори.
Ее, и сега къде е истината. Тя потвърждава че си иска кучето обратно, той защо мълчи?
Публикувано: 24 July 2010 - 05:37 PM
agalina, в 23 July 2010 - 05:39 AM, написа:
neofly, в 23 July 2010 - 12:23 PM, написа:
Тук не мога да се съглася, тъй като на срещата ми с Tierhilfe Sueden Австрия, те казаха, че са поели въпросните разходи безвъзмездно и техен служител е придружавал Мима.
Аз затова не мога да разбера защо се продължава тази дискусия, след като нито един от нас не е наясно какво точно е било договаряно, как и защо и защо за пореден път се прави генерално заключение.
И какво е това "Браво"? За кое "Браво"? За бъдещите провалени инициативи ли браво? За насаждането на нова отрицателна нагласа в обществото, за това ли браво?
Какво лошо има в това - нека се видят документите . Нали всички искаме обективност?
Вижте- кой какво казал и кой какво искал не значи нищо.Създаде се ужасна бъркотия и единствения начин ,поне според мен, е да се извадят документите.
напълно подкрепям идеята всички документи на масата
с тази разлика че те не са кой знае колко тъй като сигурно има много които са останали там
не ми казваъте че някой в германия ще ярави масажи на Мима 2 месеца без да получава заплата
нали и там са ходили с колата напред назад - и това е бензин
Публикувано: 24 July 2010 - 05:55 PM
Gregoriani, в 24 July 2010 - 08:42 AM, написа:
agalina, в 23 July 2010 - 05:39 AM, написа:
neofly, в 23 July 2010 - 12:23 PM, написа:
Тук не мога да се съглася, тъй като на срещата ми с Tierhilfe Sueden Австрия, те казаха, че са поели въпросните разходи безвъзмездно и техен служител е придружавал Мима.
Аз затова не мога да разбера защо се продължава тази дискусия, след като нито един от нас не е наясно какво точно е било договаряно, как и защо и защо за пореден път се прави генерално заключение.
И какво е това "Браво"? За кое "Браво"? За бъдещите провалени инициативи ли браво? За насаждането на нова отрицателна нагласа в обществото, за това ли браво?
Какво лошо има в това - нека се видят документите . Нали всички искаме обективност?
Вижте- кой какво казал и кой какво искал не значи нищо.Създаде се ужасна бъркотия и единствения начин ,поне според мен, е да се извадят документите.
напълно подкрепям идеята всички документи на масата
с тази разлика че те не са кой знае колко тъй като сигурно има много които са останали там
не ми казваъте че някой в германия ще ярави масажи на Мима 2 месеца без да получава заплата
нали и там са ходили с колата напред назад - и това е бензин
Трябаше ли да се стигне до тука за пошнат да пускат снимки на Мими във Фейса, какво беше толкова трудното до сега?
отдавна знаем че иска да ходи даже и без обувчици, и сама е започнала да ходи до тоалетна. Сега обаче излезнаха снимките - след като се 'развикахме'
А толкова молихме до сега....
Публикувано: 25 July 2010 - 09:22 AM
Понеделник, 21 Юни 2010 09:15
от адвокат Маруся Пенева - Габровска адвокатска колегия
На 31 май 2010 година районния прокурор в град Дряново е постановил спиране на разследването по чл. 325 от Наказателния кодекс, тъй като извършителят на тежките увреди на кучето Мима е неизвестен. При проведените задълбочени проверки и разследвания не са събрани доказателства, че г-н Мустафа Ахмед Ахмед от град Дряново, ул. „Марко Иванов" 5, е извършител на злостния акт върху кучето.
По мое настояване, клиентът ми Мустафа Ахмед Ахмед, поиска от районния прокурор да бъде подложен на детектора на лъжата.
Тъй като г-н Ахмед изключително тежко преживява неоснователните нападки срещу себе си, моля да подкрепим г-н Ахмед да преодолее неоснователните съмнения, затова че той е „злосторника" когото цяла Европа заклейми.
Нека да призовем Районна прокуратура - град Дряново, много активно и дори извън сроковете предвидени в НПК, да разкрие истинските виновници по случая „кучето Мима" и да оповести
това.
от ТУК
Спряха производството по случая с осакатеното куче Мима
22 юли 2010 09:58
Досъдебното производството по случая с осакатеното куче Мима е спряно като причината е неразкриване на извършителя на престъплението. Това съобщи за Дарик прокурор Георги Георгиев. Той уточни, че изготвената експертиза не е доказала по безспорен начин човешка намеса при извършване на деянието. В края на март животното бе намерено край Дряново с посечени четири крака.
Тогава се появиха подозрения, че конкретен човек е осакатил животното. Образувано бе досъдебно производство срещу неизвестен извършител за хулиганство, извършено при условията на изключителен цинизъм и дързост. По-късно бе лансирана и версията, че е възможно кучето да не е обект на престъпление, а да е наранено от заложени капани.
http://dariknews.bg/...ticle_id=564280
Публикувано: 25 July 2010 - 09:35 AM

И какви капани подяволите? И 4 крачета от капан ли да са посечени?!
Малоумна работа.... Повръща ми се.
Дайте да ги бомбандираме с писма и жалби да продължават да търсят, кой е извършителя....
Тях трябва да притискаме, а не да се плюем помежду си...
Пфуу

Публикувано: 25 July 2010 - 03:25 PM
Ако Мима беше човек и имаше заподозрян, следствието и прокуратурата щяха да са длъжни или да докажат вината му или да обявят, че е невинен.
ПП. Дано само не ни разиграят пак някоя медийна история от рода "Цената на истината", защото това вече няма да го издържа.
(Данито, той беше заподозрян, защото бащата на Восток беше споменал, че имали семейна вражда. Ама при семейните вражди хората си служат или с отрова или с пушки. Да режеш крака един по един - това е работа на садист...
Предполагам, че има начин с подходящи психо-тестове да се установи дали един човек е в състояние да го извърши .? )

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?
Публикувано: 25 July 2010 - 05:53 PM
В първата половина на този скандал той е от страната на "лошите", а във втората половина - от страната на "добрите", а всъщност името му присъства навсякъде, където има скандални аспекти.
1. На своята стена г-н Ташев, живеещ в САЩ, отправя призив да се събират средства директно за г-н Димитров, което става повод вторият да бъде обвиняван в некоректност
2. Г-н Ташев "обижда членове на сдружението за щяло и нещяло" според техни думи и в началото е цитиран, като човекът, несправедливо "предпочитан" от г-н Димитров
3. Във повечето конфликтни писма между сдружението и Димитров г-н Георги Ташев е главно действащо лице.
4. Неочаквано за всички, когато скандалът вече е набрал скорост, г-н Ташев решава да премине на страната на "добрите" и публикува разговора си по скайп с г-н Димитров, в който няма почти нищо уличаващо, освен израза "истерични лелки". Това е личен разговор, в който един човек е бил подведен да говори емоционално, но тук г-н Ташев вече е уцелил десятката, защото той е умен човек и може би добър психолог.
5. В момента, когато тук все пак нещата затихнаха и не се получи очакваният медиен скандал, г-н Ташев превежда и публикува статията от русенския вестник на някакви американски сайтове с обещания за голям скандал.
Нямам никаква идея с каква цел са тези последователни действия, а мога само да установя, че има такава последователност. Активно подпомагане на неразбирателството между г-жа Добрева и г-н Димитров и неуморни опити да се постигне максималното истеризиране на историята.
Браво, г-н Ташев. Вие сте може би умен човек. Но когато умът е съчетан с подлост и интригантство, обикновено събужда у хората не уважение, а съжаление. Действайте !

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?
Публикувано: 25 July 2010 - 06:43 PM

JL, явно някои неща си ги чел/а доста задълбочено, но не и други. Вече обсъдихме участието на Георги в цялата тази история.
Георги беше подведен от Григор Димитров. Няма да се впускам в подробности защо е бил подведен, достатъчно обяснения бяха дадени вече. Недоволство винаги ще има, не можеш да угодиш на всички и това е факт.
Името на Георги беше намесвано, защото Григор Димитров общуваше само с него, даваше му информация, която никой от нас нямаше, а той от своя страна без да знае, че ние не сме информирани за нищо - я разспространяваше.
Естествено възникна въпросът защо Георги знае повече от стопанката на кучето. Затова и Виолета много пъти питаше Димитров защо и й беше изключително неприятно.
Аз за себе си съм си отговорила на въпроса защо Димитров така задушевно общуваше с Георги.По моите наблюдения Димитров рядко дава обяснения на някого. Хора са ми казвали дори, че са му писали писма, в които се интересуват от нещо в немския му сайт, искали са да помогнат, но той е бил страшно груб и ги е отблъснал.
Хора са ми казвали, че дори въобще не им е отговарял на писма. Аз също мога да потвърдя - и на мен не е отговарял на доста писма, когато ме е интересувало някое конкретно животно.
Та, господинът не е от най-приказливите и не обича много много да го питат нещо. Но с Георги нещата стояха по различен начин. Самият Георги Ташев просто не е знаел как стоят нещата, това беше проблемът.
И пак да кажа- изказвам моето си мнение и моя поглед над нещата. Това, че съм член на сдружението (дори може да се абстрахирате от това), не значи, че изказвам всеобщото мнение, защото макар че членувам в това сдружение, аз съм на първо място човек със собствени наблюдения и собствен мироглед. Ако ще изказвам позиция на сдружението - ще бъда упълномощена и изрично ще подчертая, че говоря от името на "Грижа и подслон".
Моля да се прави разлика между мнение и факти. Фактите са едни и същи и всеки един от нас - хората, които работим заедно от доста време насам, може да ги потвърди. Мнението е нещо различно.
Мога да отговоря на въпроси относно факти. Не твърдя, че знам всичко. Каквото не знам- ще попитам и ще бъде отговорено.
Защото ние нямаме какво да крием.

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 25 July 2010 - 07:27 PM
JL, в 25 July 2010 - 08:58 AM, написа:
В първата половина на този скандал той е от страната на "лошите", а във втората половина - от страната на "добрите", а всъщност името му присъства навсякъде, където има скандални аспекти.
1. На своята стена г-н Ташев, живеещ в САЩ, отправя призив да се събират средства директно за г-н Димитров, което става повод вторият да бъде обвиняван в некоректност
2. Г-н Ташев "обижда членове на сдружението за щяло и нещяло" според техни думи и в началото е цитиран, като човекът, несправедливо "предпочитан" от г-н Димитров
3. Във повечето конфликтни писма между сдружението и Димитров г-н Георги Ташев е главно действащо лице.
4. Неочаквано за всички, когато скандалът вече е набрал скорост, г-н Ташев решава да премине на страната на "добрите" и публикува разговора си по скайп с г-н Димитров, в който няма почти нищо уличаващо, освен израза "истерични лелки". Това е личен разговор, в който един човек е бил подведен да говори емоционално, но тук г-н Ташев вече е уцелил десятката, защото той е умен човек и може би добър психолог.
5. В момента, когато тук все пак нещата затихнаха и не се получи очакваният медиен скандал, г-н Ташев превежда и публикува статията от русенския вестник на някакви американски сайтове с обещания за голям скандал.
Нямам никаква идея с каква цел са тези последователни действия, а мога само да установя, че има такава последователност. Активно подпомагане на неразбирателството между г-жа Добрева и г-н Димитров и неуморни опити да се постигне максималното истеризиране на историята.
Браво, г-н Ташев. Вие сте може би умен човек. Но когато умът е съчетан с подлост и интригантство, обикновено събужда у хората не уважение, а съжаление. Действайте !
Казал съм нещата такива кавито са, не търся скандали
търся истината, като всеки от нас, може би и Вие.
И след като не знаете нещата с факти, не в, йиждам защо трябва да коментирате
Да верно е, бях в кореспонденция с него през цялото време, не знаех за дог.бг
И цялата информация по случая я намирах от Фейса.
Имах сведения по случая само от Г-н Димитров, както вече се разбра, Биолета Добрева не е имала сведения по въпроса и затова не е давала инфомация.
Моят отговор по тоя въпрос моцете да видите във ФЕЙСА, ако ви се занимава.
Да, отправих тези опризиви защото ни беше казано за расноски в Германип, които Добрева не платила. Г-жа Добрева все още мълчеше и след като никой тогава не ми зададе въпрос на мене, аз реших ше трябват пари. Нали не е плащала....
Вие просто си нямате на представа колко съм питал за снимки за видео и за състоянието на Мими, Не че ги има. И честно да си кажа, не вярвам че снимките пуснати сега на фейса са от сега.
Когато "лелките" се развикаха му казах да излезе с изявление по случая и измесе фактите
Обеща ми да има едно писмо за неговата страница (мислех че говори за немската а не за страницата си във Фейса, и после да ма друго писмо на български в което да обясни защо смята къчето за негов(при пооложение че не можеше да родпише документ за да направя благотворителната вечер в НЮ ДЖЕРСИ..
И той ОБЕЩА - такова мяма и до ден днешен. Вместо това се развя емайл които казвал че Виолета оставя кучето там. Не съм го карак да изкарва лична коерспонденция и той постъпи подло в този момент
Трябваше да каже за расноските и защо смята Мими за негова.
Това не означаваше да изкара емайлите на т-жа Добрева.
Обвиниха ме че съм в далавера с него заради пари. Някой стигнаха до извода че Евента е направен и аз съм си прибрал парите,.
Е, на мене ми прикипя и за да се защитя трябваше да изкарам тези разговори. Не е редно знам, но така или инаше раната вече беше отворена.
В същото това време пак му напомнях за обещанието си - но той така и не пусна информацията която всички ние искаме.
Не можех да разбера (дори и да питах Г-н Димитров) защо не отговаря на Виолета за кучето.
И колкото и да се опитвате да ме обвинявате сега, яявно не разбирате, че ако тази инфомация не беше изнесена, кой знае още колко време г-жа Добрева (пък и не само тя) щеше да си блъска главата с разни въпроси на които не може да отговори.
Не е моя вината че се 'префасонират' разговорите, но това вече беше обявено.
И ако не бях бръкнал така дълбоко в тая рана, кофите с лаъна както той казва щяха да станат периодишно явление в живота му.
Знам че следи какво става тука и чете, нямам нищо против.
Та да се върна на въпроса ви. Ако трябва да изнеса всичките ми разговори с него - просто ще си смените мнението на момента.
Но не това е въпроса,
Явни не знаете зялата постната информацип и затова реагирате така, нямам нищо против, имате право на мение.
Явно лелките от другият лагер са прочели изнесената информация добре и са осмисли нещата така като са.
Каква е следващата ми кореспонденция с тях - това не е ваша работа.
Няма начин да не съм в центъра на бурята, когато ас не понасям такива отношения и съм се опитвал да го накарм да напише отговор на г-жа Добрева, той все отвличаше темата. Не че аз не настоявах.
Може би искате да го видите? мога да ви постна тука. Нямам против.
И не разбирам защо гледате последствията от проблема, а не самият проблем.
Неговото мълчание докара нещата до тука. Защо стои зад ъгъла и гледа всичко ами не излезе като мъж и лекар да каже: смятам че Мими понеше имам разрешение от г-жа Добреав, от ... 2010
разноските по мими са
400/500 евро на месец за терапия
1,500 евро платени авансово за протезите, те ще бъдат готови около..../../2010
дори и : нямам информация от терапевта колко още и каква е цената.
Аз лично съм оставял куче в болница, и винаги когато съм звънял ми се е давала инфмация за кучето.
Тук обаче, нпма такава.
И е нормално когато нямаш информация сам да си задаваш въпрос и да си отговаряш. но това не ознашава и че трябва да спреш да питаш....
Та "лелките' РАЗБРАХА за какво става на въпрос, съжалявам за вас, върнете се и прочете , ако имте въпроси - давайте, ще ви кажа всичко.
И можете ли да ми покажете линк където да говоря за "скандал" с американците?
Вие като защитник./ца в този момент на Г-н Димитров, как си обяснявате факте, че страницата им на ФЕЙСА, БЕШЕ ПРАЗНА ДОПРЕДИ СКАНДАЛА.
Сега изведнъж се напълни със какво ли не... Ми той даже трябва да ми благодари, а не да къне като циганка - направих му реклама. Всички които не знаят за скандала, ще кажат - Я виж????
ама как да се рабере това???
И ето ви пак правилото че опозицията прави силата.
И излязох прав, просто съпоставям факти...
Казал съм му го - излез като мъж, като професионалист и се докажи.
Не иска, явно оска да гледа сеир. Негова си работа.
по същият начин с мене, не казах че евента е паднал и ето че има хора които си мислят че аз съм прибрал парите. ОК, аз казах моята версия по въпроса - докажете ми Вие че е имало такова.
Да, истина е че под моето натискане той не издържа и каза че смята кучето за тяхна собственот (звучи ми като предмет - ваза или телевизор....
Много префесионалмо изкаване, няма що....
И да ви кажа честно, в това ваше писмо се усеща ревност. Не искам и да знам защо.
Дали защото съм на върха на вълната в този проблем?
Не ми пука.
Искам истината за Мими. И тъи като г-жа Добрева е собственик на кучето, тя може да реши дори и лечението да бъде продължено на друго место.
Изчистват се сметките, МИМИ ЛЕТИ ЗА бЪЛГАРАИЯ и после където Г-ца ДОБРЕВА е решила
Стично би било, когато решиш да пуснеш онфо за кучето на страницата си, да обявиш собственика, заято така се получава.
Да ама НЕ
Аз за себе си знам че е плщано за физиотхерия, но явно още тогава той не е считал г-жа Добрава за собственик.
И ако трябва да ви отговоря в негоб стил, който ямни ви допада, мога само да кажа: Господи, ела и прибри вересиите....
Публикувано: 25 July 2010 - 07:51 PM
Тя е издадена от Дитер Пфаф на 16.07. Получихме я на 22.07 и пише, че не е окончателна.
Тъй като никой не си прави труда да ни превежда въобще за какво се плаща, се наложи да използвам автоматичния преводач.
Включени са 2 протези - 1000 евро, но пише, че още не са напълно готови и това не е окончателна цена.
Включена е и количката - около 700 и няколко евро.
И нещо, наречено "Tragehilfe", което в превод би трябвало да е пособие за носене.
В момента правят физиотерапия. Не са питали Виолета дали е съгласна това да продължава, а тя очевидно не е и си иска животното по възможно най-бързия начин. Физиотерапията може да се прави и в България или някъде другаде. В момента държат насилствено Мима там и после най-необезпокоявано и нахално ще пратят насам фактури за физиотерапията.
Въобще... има ли смисъл да се коментира повече. Това трябва да се разреши в съда, защото инак не става.

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза