Изключителна жестокост към куче !
Публикувано: 03 August 2010 - 07:50 PM
Публикувано: 03 August 2010 - 07:51 PM
Знам че обичам животните повече от хората, и съм научил много от тях.
Не знам дали е заради това че името ми е така спрягано така често напоследък и съм на върха на вълната, както някой някъде каза, дали заради факта че живея в Америка, или затова че играя по сцените тука, ама не ми е работата да ги мисля.
Мнение има всеки от нас и може да си го казва,
И съм го правил, не ме е страх да се изразя.
И когато греша си го казвам, че и потретвам даже.
Не се боя от грешки.
След като не са изнесени фактите по случая , от негова страна, защо се сърдите че хората си създават дори и грешни мнения.
Ами не е имало кой да каже истината, фактите.
Не е коствало много да се каже:
- Платих авансово .... (отстрещната страна да е поне предупредена)
- предполагам лечението ще продължи до......
С риск да ме обвините в 'нарцисизъм' колко пъти съм питал за това, и като ми е казвал за разходи, съм го питал що не е казал на Добрева? Не че ми е казал истинската причина.
Ясно стана какво мисли по въпроса КОЙ е собственика на Мими, беше отразено и в пресата.
Което ме кара да си мисля, и ми дойде идеа доста проста идеа на главата, която много добре обяснява нещата.
Може и да е грешна идеята, ама може и да не е.
Така е докато не ти се каже истината.
Публикувано: 03 August 2010 - 08:12 PM
olimpia, в 03 August 2010 - 10:55 AM, написа:
защо да спра да пиша? Знам че поста е за Мими а не за мене и тове е за което се опитвам да говоря.
казах че съм показал снимката "тук-таме". Да, две клиники са близо до офиса ми, и обичам да ходя, даже и в тая навалица.
Затова че кучетата ми са терапевтични, мога да вляза до шефа на клиниката.
И го направих. Това само потвърди мои съмнения по въпроса. И ги постнах.
И точно защото имам такива кучета и контактувам с други собственици на терапевтични кучета, и за да си 'запазя задните части" и тях питах какво мислят за снимката и израза на тялото й в този момент.
И моето мнение беше такова още преди да говоря с тях, така че не може да става въпрос за "манипулиране"
Галя кучетата си много, при ралични обстоятелства и местонахождения. Но не свиват ушите назад. Куче свива ушите когато не вярва в ръката която се "задава".
Моите например свиват ушите когато ги заведа в болница и трябва да се "срещнат" с инвалидно дете.
Никога не свиват ушите когато непознат на улицата иска да ги гали.
Обяснява много, нали???
Работил съм и с бито куче, в началото трябваше много търпение и нежност. Дълго време си свива ушите, Имаше такъв момент и когато "стопаните му" си го взеха, но те поне видяха, че е у нас не е така. И това им даде надежда, не след дълго нямаше вече свиване на уши.
Още въпроси?
Публикувано: 03 August 2010 - 08:37 PM
Gregoriani, в 03 August 2010 - 07:17 PM, написа:
защо да спра да пиша? Знам че поста е за Мими а не за мене и тове е за което се опитвам да говоря.
казах че съм показал снимката "тук-таме". Да, две клиники са близо до офиса ми, и обичам да ходя, даже и в тая навалица.
И точно защото имам такива кучета и контактувам с други собственици на терапевтични кучета, и за да си 'запазя задните части" и тях питах какво мислят за снимката и израза на тялото й в този момент.
И моето мнение беше такова още преди да говоря с тях, така че не може да става въпрос за "манипулиране"
Галя кучетата си много, при ралични обстоятелства и местонахождения. Но не свиват ушите назад. Куче свива ушите когато не вярва в ръката която се "задава".
Моите например свиват ушите когато ги заведа в болница и трябва да се "срещнат" с инвалидно дете.
Обяснява много, нали???
Работил съм и с бито куче, в началото трябваше много търпение и нежност. Дълго време си свива ушите, Имаше такъв момент и когато "стопаните му" си го взеха, но те поне видяха, че е у нас не е така. И това им даде надежда, не след дълго нямаше вече свиване на уши.
Още въпроси?
Не исках да го кажа буквално ,но явно пречиш, с точно тези си разсъждения.А не че, трябва да спреш да пишеш.Но когато нарушаваш нечии интереси-ставаш неудобен с истината си...и се опитах да се пошегувам...те искат точно това-да спреш ....
Публикувано: 03 August 2010 - 09:31 PM
olimpia, в 03 August 2010 - 11:42 AM, написа:
Gregoriani, в 03 August 2010 - 07:17 PM, написа:
Обяснява много, нали???
Още въпроси?
Не исках да го кажа буквално ,но явно пречиш, с точно тези си разсъждения.А не че, трябва да спреш да пишеш.Но когато нарушаваш нечии интереси-ставаш неудобен с истината си...и се опитах да се пошегувам...те искат точно това-да спреш ....
:-) Разбрах хумора, и не ме интересува дали ставам неудобен, искам да стигна до дъното на нещата в този проблем.
Понякога неудобните казват истини.
Публикувано: 03 August 2010 - 10:24 PM
daisy 2, в 03 August 2010 - 04:46 PM, написа:
Не критикувам "тези,които имат различно мнение". Критиувам лицето Георги Ташев поради твърдото ми убеждение, че това лице има (или се надява да има) личен интерес от раздухване на всякакви интриги и скандали около нещастната съдба на кучето Мима. Смятам, че той е влязъл в нейната съдба с една измислена история на Един Баща, демонстрирана като истинска. Не мисля, че той е собственик на Лечебни Кучета. Мисля, че е Един Лъжец, Надяващ Се Да Направи Пари От Историята На Кучето Мима, Като Напише Роман/Сценарий За Една Нещастна История И Един Баща От Ню Йорк.

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?
Публикувано: 03 August 2010 - 10:34 PM
И да, Кристина, пиша като съвсем страничен човек, който точно с това куче няма нищо общо и който отстрани може да ви даде дистанцирано мнение. Вие, обаче такова не искате. Вие превърнахте тази тема в безкраен поток от типа " да натопим другарче". Виолета постъпи най-смислено и достойно като спря да пише тук.
А до колко поддържам топли взаимноотношения с немския приют- поддържам ги с хора, които нееднократно са се отзовавали, когато аз и животно сме имали нужда от помощ. Дали ще е немския, австрийския, американския, или дай боже българския не ме интересува въобще. Обаче за вас всичко е конспирация.
И кажете, най-накрая, с какво тези всички писания помагат на кучето, за което се борите, моля!

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 03 August 2010 - 10:48 PM
Публикувано: 03 August 2010 - 10:51 PM
JL, в 03 August 2010 - 09:29 PM, написа:
Не критикувам "тези,които имат различно мнение". Критиувам лицето Георги Ташев поради твърдото ми убеждение, че това лице има (или се надява да има) личен интерес от раздухване на всякакви интриги и скандали около нещастната съдба на кучето Мима. Смятам, че той е влязъл в нейната съдба с една измислена история на Един Баща, демонстрирана като истинска. Не мисля, че той е собственик на Лечебни Кучета. Мисля, че е Един Лъжец, Надяващ Се Да Направи Пари От Историята На Кучето Мима, Като Напише Роман/Сценарий За Една Нещастна История И Един Баща От Ню Йорк.
JL-Много навътре си в нещата ?И от къде си вадиш такива заключения?По точно от кого научаваш такива лични неща за хората ,и ги разпространяваш тук?Много знаете бе...много сте информирани.....
Публикувано: 03 August 2010 - 10:57 PM
JL, в 03 August 2010 - 01:29 PM, написа:
Изказването доказва една простотия която може само в БГ да я има
не само че не задавате въпросите направо, но и правите това което УЖ ние не можем.
ДА БАЩА СЪМ, И ТО НЕ НА ЕДНО, ЗАЩО ТОВА НЕ Е КАЗАНО В ПРОФИЛА МИ НЕ ФАЙСА Е ДРУГО. Аз мога да живея без брак в Щатите и да призная детето си, за мене душата е повече е повече от парче хартия.
И стига сте се яли с мене, това е поста за Мими.
не отвличайте вниманието от темата
Или за вас е по важно аз кой съм и коло пари изкарвам. Не се косете, че ми дадохте идеята за книгата, бъдете бладорни че света (може би) ще научи истината.
или се страхувате оттова?
И би трябвало.
Публикувано: 03 August 2010 - 11:06 PM
Публикувано: 03 August 2010 - 11:13 PM
Същите нападки днес ми бяха отправени на немски от Димитров, и ти сега ги цитираш. Дума по дума.
Явно е кой с кого е връзка.
Но както казах и на него, както ти казвам сега и на тебе - Имате още бая хляб да изядете докато разберете гражданският статут в Щатите.
И не те знам коя си, но само можеш да бъдеш щастлива с деца като моите, Обяснено е вече, защо няма техни снимки във фейса.
Вземи и се ограмоти.
И не ми завиждай че мога да напиша книга за Мими. Можеш да си сигурна че пари оттова няма да взема, както когато беше предложението да се оптечатат моите 'размисли"
Питай Димитров, той знае, ако не аз ще ти го пусна.
Публикувано: 03 August 2010 - 11:49 PM
През последните три седмици изчетох внимателно всяко едно мнение от 80-та страница на тази тема до тук. Връщах се по три пъти на някои от постовете. Четох постовете във Фейсбук. Намерих информация в Интернет.
Казах абсолютно всичко, което имах да кажа.
На всички, които искат да бъдат второстепенни герои от роман, с главната роля - г-н Георги Ташев, пожелавам успех.
За Мима съм спокойна, докато е в Германия. Ако г-н Димитров намери формални основания да не върне Мима в България, поне докато не получи гаранции, че тя ще получи тук равностойни и по-добри условия, също. Смятам, че в момента е в добри ръце.
Този път поставям точката наистина.
Докато г-т Ташев е част от тази история, аз зная какво ще бъде нейното развитие. Не вярвам, че той ще успее да напише своя "бестселър", но вярвам, че ще продължи да внася смут и раздори като доказан "специалист". Лечебни кучета, леле, ще продължа да се смея още дълго време ...

Това е част от края на романа - Мима като Лечебно куче спасява синът на Един Баща.
Бъдете здрави, радвайте се на живота, и както казва Григо, не забравяйте, че Големият Шеф вижда всичко !

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?
Публикувано: 04 August 2010 - 01:13 AM
Напротив- в случая става въпрос за доверие между партньори и съмишленици. Ако някой е потъпкал всякакви принципи и е поставил собствените си интереси над общата кауза , това не сме ние. И за това нямате право да плюете хората , които изразяват своето мнение. Държа да знаеш и ти и останалите, че точно тези хора, които нападате са бранили със зъби и нокти години наред приюта , лично Димитров и д-р Маркова!!! Но това не значи , че нямат право да изразят сега позицията си. Не сме чакали благодарност, но не сме очаквали от Димитров да нарича хората , които му пазеха гърба "истерични лелки", "смешни" , "жалки". За това казвам, че благодарното куче е по-достойно от неблагодарния човек!
Колкото до Георги Ташев- много махленско е да обсъждате личния живот на един човек в тази тема. Сигурно е имал достатъчно основание да си направи преценка за случилото се. А освен това , той никого не е обиждал. Така , че нямате право да му казвате дали ще прави коментари или не.
Колкото до JL- ще бъде добре на прочете цялата тема от първата страница до последната страница и да се запознае с всички факти сега. Но нейната поръчкова задача в случая е да измести същността на темата и да попречи на дискусията , която е неудобна за Димитров. Резултата е едно безсилие , а безсилието поражда злоба. Това личи от коментарите й.
Уважавам достатъчно хората , с които работя и мога да кажа едно- те поставят ОБЩАТА кауза и съдбата на ВСИЧКИ животни над ВСИЧКО! Няма его , няма интереси, има само една безкористна всеотдайност!
Публикувано: 04 August 2010 - 01:46 AM
Жалко.....
JL, в 03 August 2010 - 09:54 PM, написа:
През последните три седмици изчетох внимателно всяко едно мнение от 80-та страница на тази тема до тук. Връщах се по три пъти на някои от постовете. Четох постовете във Фейсбук. Намерих информация в Интернет.
На всички, които искат да бъдат второстепенни герои от роман, с главната роля - г-н Георги Ташев, пожелавам успех.
За Мима съм спокойна, докато е в Германия. Ако г-н Димитров намери формални основания да не върне Мима в България, поне докато не получи гаранции, че тя ще получи тук равностойни и по-добри условия, също. Смятам, че в момента е в добри ръце.
Докато г-т Ташев е част от тази история, аз зная какво ще бъде нейното развитие. Не вярвам, че той ще успее да напише своя "бестселър", но вярвам, че ще продължи да внася смут и раздори като доказан "специалист". Лечебни кучета, леле, ще продължа да се смея още дълго време ...

Това е част от края на романа - Мима като Лечебно куче спасява синът на Един Баща.
Бъдете здрави, радвайте се на живота, и както казва Григо, не забравяйте, че Големият Шеф вижда всичко !
Публикувано: 04 August 2010 - 08:01 AM
Laska, в 04 August 2010 - 01:18 AM, написа:
Уважавам достатъчно хората , с които работя и мога да кажа едно- те поставят ОБЩАТА кауза и съдбата на ВСИЧКИ животни над ВСИЧКО! Няма его , няма интереси, има само една безкористна всеотдайност!
Аз също уважавам теб и от части заради това бяха моите постове. Защото изведнъж в темата започнаха да пишат хора, които по свои причини имат нещо против въпросния господин и "неговите" приюти, сякаш като удавник за сламка се хванаха и започнаха да вадят кой каквото е пазил (извинете, ако не е така, но бъдете сигурни, че така изглежда). И кучето, за което е темата някак се загуби между всичките бързащи да се изкажат СРЕЩУ. А не виждам наистина това как помага на действията, които сте предприели.
Моите впечатления са от темата в този форум, други нямам и на тази база не мога да взимам страна, не че и някой се интересува. Както и не смятам, въпреки усилията, които влага г-н Ташев да ни убеждава, че от една снимка могат да се правят такива категорични заключения. Ако не си там, на място няма как да знаеш със сигурност какво се случва.
Дано в крайна сметка нещата се наредят по най-добрия възможен начин за теб, Мима и всички останали пряко замесени в тази история.

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 04 August 2010 - 09:16 AM
Ами, това беше от мен.

Публикувано: 04 August 2010 - 09:28 AM
Публикувано: 04 August 2010 - 09:29 AM
JL, в 03 August 2010 - 10:54 PM, написа:

Много си позволявш г-це или г-жо...Много тежки думи и обиди....и как си позволяваш в една тема за кученцето Мими-да намесваш лични неща от живота на хората,коитоне можеш да знаеш дали са истина? Аз пък ще съм спокойна когато Мими се завърне тук-в България.И не е Димитров този който ще казва -ТИ НЕ ГО ЛИ ЗНАЕШ ТОВА-КАЗВА КОЙТО ПЛАЩА....И КОЛКОТО ПО-БЪРЗО СТАНЕ ТОВА,ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ,ЗАЩОТО МИМИ ЩЕ БЪДЕ ОБИЧАНА ИСТИНСКИ САМО ТУК.Там тя е обект на интереси и печалбарство....Ти си подлога на Димитров,в случая-то се вижда...и обслужваш неговите интереси.(Ако го правиш за пари ,ще те разбера.....но знам че плещиш ей така-ама то и за това се иска мозък....да печелиш от това че бълваш помия против други хора и се опитваш ,да им запушиш устата.Но как не се посвеня от тая помия дето избълва устата ти.Тук не става въпрос за мнение-защото това не е мнение твоето...това са разпространение на клюки...и ако съм на мястото на Ташев-ще подам жалба против теб!
Публикувано: 04 August 2010 - 09:41 AM
Fibsi, в 04 August 2010 - 07:06 AM, написа:
Laska, в 04 August 2010 - 01:18 AM, написа:
Аз също уважавам теб и от части заради това бяха моите постове. Защото изведнъж в темата започнаха да пишат хора, които по свои причини имат нещо против въпросния господин и "неговите" приюти, сякаш като удавник за сламка се хванаха и започнаха да вадят кой каквото е пазил (извинете, ако не е така, но бъдете сигурни, че така изглежда). И кучето, за което е темата някак се загуби между всичките бързащи да се изкажат СРЕЩУ. А не виждам наистина това как помага на действията, които сте предприели.
Моите впечатления са от темата в този форум, други нямам и на тази база не мога да взимам страна, не че и някой се интересува. Както и не смятам, въпреки усилията, които влага г-н Ташев да ни убеждава, че от една снимка могат да се правят такива категорични заключения. Ако не си там, на място няма как да знаеш със сигурност какво се случва.
Дано в крайна сметка нещата се наредят по най-добрия възможен начин за теб, Мима и всички останали пряко замесени в тази история.
И АКО НЕ ЗНАЕТЕ В ГЕРМАНИЯ КАКВО СЕ СЛУЧВА-ЗАЩО ТВЪРДИТЕ ЧЕ ТАМ МИМИ ЩЕ Е ПО-ДОБРЕ.АЗ СЪМ ЖИВЯЛА В ГЕРМАНИЯ-И ЗНАМ МНОГО ПО-ДОБРЕ ТОВА.И ИЗВИНЕТЕ МЕ НО,НИЕ ХОРАТА ДАРИЛИ ЗА МИМИ, И ЛИЧЕНИЕТО И ПАРИ-ПЛАЩАМЕ НА Г-ЖА ЛИНКУЕЛ ЗА ГРИЖИТЕ И ПО МИМИ....ЗАЩО ТЯ НЕ ГО ПРАВИ БЕЗКОРИСТНО-АКО ТОЛКОВА ОБИЧА МИМИ....А ИМА ЕДИН КУП ИЗПИСАНИ СМЕТКИ,КАКВО БИЛА НАПРАВИЛА И КОЛКО ТРЯБВА ДА И СЕ ПЛАТИ.КОГАТО ТРЪГНЕШ ДА ПЛАЩАШ НА НЯКОГО,ЗА УСЛУГА-СЕ ВИЖДА ИМА ЛИ ЛЮБОВ ? КАКТО ГО ПРАВИМ НИЕ В БЪЛГАРИЯ- В ДОМОВЕТЕ НА МНОГО ОТ НАС ИМА ПО 2-3 КУЧЕТА И КОТКИ.НО АЗ НЕ ИСКАМ ПАРИ ЗА ТОВА,ЧЕ ЩЕ ПОМОГНА НА НЯКОЕ НЕЩАСТНО ЖИВОТНО....А ТЯ ЧАКА ДА И СЕ ПЛАТИ....... ПИШЕЛИ СМЕ ПРОТИВ ДИМИТРОВ-НЕ ПРОТИВ НЕГО,А ПРОТИВ НАЧИНА МУ, НА ОТНОШЕНИЕ ....ЗА ДЕЙСТВИЯТА МУ И ПОСТЪПКИТЕ МУ....МОЖЕ И ДА Е ПРАВИЛ НЕЩО ДО СЕГА, НО НЕ ГО Е ПРАВИЛ,ЗАЩОТО СА МУ МИЛИ БЕЗДОМНИТЕ ЖИВОТНИ В БЪЛГАРИЯ И ГО БОЛИ ЗА ТЯХ....ДИМИТРОВ НЕ ВЗЕМА КУЧЕТАТА ОТ ЛЮБОВ КЪМ ТЯХ-А ГО ПРАВИ -ЗАЩОТО ПОЛУЧАВА ПАРИ И ПЕЧЕЛИ ОТ ТЯХ....ТОВА ЛИ Е ЛЮБОВ? ПИТАМ АЗ...?ТОВА Е ПЕЧЕЛБАРСТВО-ОТ НИЩЕТАТА В БЪЛГАРИЯ И НЕЩАСТНИТЕ НИ ЖИВОТНИ.