Изключителна жестокост към куче !
Публикувано: 20 May 2010 - 12:29 PM
Публикувано: 20 May 2010 - 12:45 PM
пп. Каво стана със закона, който всички толкова искаме? Внесиха го за разглеждане и май до там..Дано не стане като предишните пъти, а имено нищо.
Публикувано: 20 May 2010 - 01:57 PM
ivan23, в 20 May 2010 - 09:54 AM, написа:
Агресивните кучета трябва да бъдат умъртвени, бездомните също. Глутници обикалят и тормозят хората. Е да кучетата си имат инстинкти, е длъжен ли съм да ги търпя тези инстинкти? Ами не.Ето затова ги тровя в квартала. Преди години ги обичах, но през 1999г. ме ухапа куче. От тогава започнах да ги тровя, намерих съмишленици и започнахме да се справяме, така че да живеем в спокоен квартал. Не правя разлика между малки и големи, всички хапят. Ама в квартала имало малки деца, които гледали агонизиращите животинки, това е животът - борба.Аз съм човек и ще си осигуря спокойствието.
Пуууууу! Аман вече от комплексари ! Тея хора нямат ли си друга работа, ами тръгнали тука да си избиват комплексите за малоЧленност??!?!?!?!

Публикувано: 20 May 2010 - 02:52 PM
Публикувано: 20 May 2010 - 02:59 PM
Tи Джей, в 20 May 2010 - 02:57 PM, написа:
Ох, стига вече. Има го ЗЗЖ. И нищо подобно не е позволено. Вземете прочетете и законите малко. Може ли такова невежество... Как може да има точно тук подобни писания. Това, че не се спазва е друг въпрос, но го ИМА.
Както има и закони за хора, които също не се спазват.
Публикувано: 20 May 2010 - 03:05 PM
Публикувано: 20 May 2010 - 03:14 PM
Публикувано: 20 May 2010 - 03:14 PM
ЗЗЖ имаме и той е задоволително добър, а не "действа" по две причини:
1. Контролните органи ги мързи
2. Манталитета на българина е такъв, че той винаги е над закона и за него не важи
Публикувано: 20 May 2010 - 03:21 PM
rodegunda, в 20 May 2010 - 03:18 PM, написа:
Не зависи ли от хората дали се спазва или не?
И как се наказват хора,които си оставят кучетата?
Чл. 126.
/1/ Собственик, изоставил своето животно-компаньон или новородените му малки, се наказва с глоба от три минимални работни заплати
Това достатъчно ли е? Ако майка си остави детето,е заплашена със затвор! Това не е закон,нито пък е действащ закон! От хората зависи разбира се,от тези които ще вкарат закона наистина в действие,за да знаем ние "невежите" че го има!
Публикувано: 20 May 2010 - 04:12 PM
След случая с Мима, по медиите масово се пледираше за приемане на ЗЗЖ, който си е факт от две години вече.
Защото хората не зная и не искат да знаят. Затова и казах да се чете и да се прилага от всеки.
Доколкото знам минималната е 240 х 3 прави 720 лв. Не са малко никак, ако ти ги вземат наистина. Поне според мен.
Публикувано: 20 May 2010 - 04:35 PM

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 20 May 2010 - 05:13 PM
Извинявам се още ведъж, ако мислите, че ви занимавам с глупости, но това е малка капка от помията, която непрекъснато бълва този малоумен "доктор"!!! Няма ли морал този човек!!! Бясна съм!
Публикувано: 20 May 2010 - 05:39 PM
пп Ако не можеш, сезирай етичната комисия или ветеринарната такава. Аз ще застана зад теб. Но те са безсилни и ги е яд. Мима се оправя и...ще се пръснат..

Публикувано: 20 May 2010 - 11:15 PM
bugsbunni, в 20 May 2010 - 05:20 PM, написа:
И аз искам това. Искам за всяко едно кученце да има подслон и грижа. Искам обществото ни да бръкне в джоба си и да заплати за тези изхвърлени на улицата от хората същества, които ТЕ-ХОРАТА са изпхвърлили там. Само да напомня, че те са там, точно защото хората не искат да ПЛАЩАТ цената за отговорността, че са станали причина те да се появят.
Искам хората да си платят тази НЕПОКРИТА сметка, а кучетата, които не могат да се впишат в нормалното съжителство, тези, които са агресивни към хора и животни, въпреки че не носят вина за това, ако не могат да бъдат превъзпитани, да бъдат хуманно приспани.
За да се осъществи такъв модел, с прибиране изцяло в кучешки приюти, обществото трябва да плати една доста по-висока цена (сметната в парично изражение), от това да бъдат само кастрирани и връщани по места. Лично аз нямам нищо против тези средства от моите данъци да бъдат отделени. Дори ще давам допълнителни средства като дарение. Когато общината реши да отдели пари за изграждане на достатъчно приюти, така че ВСИЧКИ кучета да бъдат прибрани в тях, аз ще бъда ЗА и както казах, не само че ще подкрепя идеята, но и ще дам доброволни средства за това. Надявам се, bugsbunny, това да е и в твой интерес.

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?