Изключителна жестокост към куче !
Публикувано: 24 May 2010 - 09:50 PM
просто не мога да измисля нищо .
Мойте уважения към това което правите за бездомните кучета .
Да ги нахраня с месото си , или това на баща ми - едва ли сме заслужили такава съдба .
Кучетата са големи , и ако идеш да им дадеш ядене , ти ще си закуската .
Спрей , или оръжие... ,те са много , умни са , имат стратегия ...
Проблемът е да минат покрай тях човеци на 80г, той и не чува , и не вижда добре ,
аз ще ги снимам от колата да видите за какво става дума ...
Не става дума кой е виновен , а какво да се направи ?
Публикувано: 24 May 2010 - 10:26 PM

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 24 May 2010 - 10:36 PM
plamenko, в 23 May 2010 - 05:58 PM, написа:
3.Може ли да знам какво става с Мима , защото последния 1 месец нямах достъп до форума... ?
Очакваме на 01.06.2010г. Мими да си има две протези на предните крачета и количка за задната част на тялото. Тя е в топ форма, останалите кучета на г-жа Линкогел са напълно съпричастни, има си една любимка - дребна рошла, също спасена от жестокост в България, след като зарастнаха чуканчетата и болката изчезна напълно... Мими е започнала да се опитва да "ходи", но поради различната дължина на задните крачета се е придвижвала нестабилно... това е съвсем накратко
Публикувано: 24 May 2010 - 10:42 PM
Връзката с темата е , че рано или късно ще последва
"изключителна жестокост към кучета" , някой ще му писне и ще ги опушка .
Става дума за територии и инфраструктура която хората ползват там от стотици години , и не е имало проблем . Хубаво е да се вземат превантивни мерки .
М/у другото точно от там е минала Ботевата чета

Аз съм кучкар , и нищо не бих им направил естествено .
Публикувано: 24 May 2010 - 11:21 PM

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 25 May 2010 - 01:20 AM
Наистина обаче темата тук е с друга насоченост. Със сигурност има други теми, в които са давани съвети как да се справи човек с глутници подивели кучета за да няма баби с изядени крака и да няма кучета с отрязани такива. Ако пък няма тема - полезно би било да отвори такава, но не и да се разводнява тази.
С пожелания да е жив и здрав старият човек още дълго време!
Публикувано: 25 May 2010 - 08:45 AM
А в случая - с оглед възрастта и здравословното състояние на баща ви- най-добре е да не ходи сам по горите.Възрастен човек, сам и в това състояние- може да получи и инфаркт и да не знаете къде да го търсите.
Публикувано: 25 May 2010 - 10:23 AM
emilvr, в 24 May 2010 - 07:55 PM, написа:
просто не мога да измисля нищо .
Позволявам си да отговоря на emilvr, извинявам се че не е по темата
Какво според мен може и трябва да се направи:
Тъй като тези кучета са резултат от безотговорността на местното население, би трябвало общината да извади нужната сума пари и да покани някоя организация, която може да се справи с този проблем. Кучетата да бъдат упоени, заловени и кастрирани, тези, които се изявяват като водачи на глутницата и видимо агресивните, да бъдат прибрани и транспортирани до съществуващи приюти, останалите да бъдат предложени за осиновяване от местните жители или отново пуснати на свобода. Общината да заплати разходите по тази операция. Парите да бъдат взети от местните данъци и такси на населението.
В по-далечен план общината да затегне контрола върху нерегламентираното им развъждане и безотговорно пускане на свобода със солидни глоби и да изгради и поддържа собствен приют.
А относно темата - много се радвам за Мими - тя вече не е онова уплашено куче - има си самочувствие и настроение, дай Боже в най скоро време да може да се придвижва сама.

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?
Публикувано: 25 May 2010 - 11:51 AM
http://www.mtg.se/en...Responsibility/
или на и-мейл: responsibility@mtg.se
На един-два имейла може би няма да обърнат внимание, но на над 1000 - със сигурност. На сайта си MTG обещава да бъде социално ангажирана медия, което някакси не се връзва с предаването на Карбовски.

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 25 May 2010 - 12:22 PM
d-r Bobadova, в 25 May 2010 - 09:56 AM, написа:
http://www.mtg.se/en...Responsibility/
или на и-мейл: responsibility@mtg.se
На един-два имейла може би няма да обърнат внимание, но на над 1000 - със сигурност. На сайта си MTG обещава да бъде социално ангажирана медия, което някакси не се връзва с предаването на Карбовски.
Още онзи ден го направих.. Няма да спре изрода, сега какво? Как се режат крака..? Как се залива с киселина?
Пишете и до СЕМ, пишете и до конкурентни телевизии...Ужас..
Публикувано: 25 May 2010 - 01:34 PM
Публикувано: 25 May 2010 - 02:12 PM
Dear Sir/Madam,
I would like to express my deep disappointment by the socially unacceptable TV shows MTG produces in Bulgaria via the local media Nova TV. On 15.05. and 22.05, Saturdays, between 6 and 7 p.m. the media broadcasted a TV show, called Otechestven Front (Fatherland Front), produced by the media and hosted by the locally infamous journalist Mr Martin Karbovski. The show openly promoted cruelty to animals and especially stray dogs. On 22.05. the author showed how to prepare poisonous food for animals and how to distribute it in public areas. Please bear in mind that the show was on air when the TV is being watched by many youngsters and kids. My personal opinion is that MTG via Nova TV is promoting socially unacceptable values. Several complaints have already been sent to the Bulgarian authorities, but I rely on your personal involvement in finding a solution to the problem and making sure that Nova TV does comply in future to the asserted policy of MTG for modern responsibility.
A link to the show can be seen here: http://vbox7.com/play:e04eefcd
Sincerely yours,
Примерен текст. Може да се пише и на български. Свободно редактирайте.

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 25 May 2010 - 02:27 PM

Писали сме заедно...

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.