emilvr, в 24 May 2010 - 07:55 PM, написа:
Единствено питах - какво да се направи ,
просто не мога да измисля нищо .
Мойте уважения към това което правите за бездомните кучета .
Да ги нахраня с месото си , или това на баща ми - едва ли сме заслужили такава съдба .
Кучетата са големи , и ако идеш да им дадеш ядене , ти ще си закуската .
Спрей , или оръжие... ,те са много , умни са , имат стратегия ...
Проблемът е да минат покрай тях човеци на 80г, той и не чува , и не вижда добре ,
аз ще ги снимам от колата да видите за какво става дума ...
Не става дума кой е виновен , а какво да се направи ?
Понеже тук питате, тук ще ви отговоря, макар че наистина не е по темата на Мимето и я разводняваме.
Първо: Можете да започнете орделна тема в друг раздел и да потърсите съдействие от съмишленици на този форум за кастриране на глутницата.
--Разпространен е вицут "не ме е страх , че ще ме изнасили кучето, а че ще ме ухапе" Смешно е , но неакуратно. Агресията е прайко свързана с количеството тестостерон ( и женските го имат) Кaстрираните са по-малко агресивни или неагресивни.
--Женските няма да раждат , следователно няма да бъдат агресивни към всичко , което заплашва малките им. ( повечето женски стават агресивни, когато имат малки и мислят че нещо ги заплашва. ( Идете във форума BGMAMA да видите колко за агресивни "човешките женски" , когато имат малки

)
--Няма да се увеличава бройката им, така че няма да се озлобяват все повече от глад.
Второ: Когато ходите в гората, вие , баща ви или някой друг, вместо ( или освен) тоягата , носете и харана. Един два пъти да им дадете, и ще почнат да ви посрещат с размахани опашки, когато ходите.
Трето: Вие самият пишете в профила си, че се интересувате от строителство.. Враца си няма приют. Дали пък не може да организирате нещо и да се захванете с построяването или ремонтирането. Миналата година е имало проблем с някаква сграда уж определена за приют. Но това са местни неща за вашия град а и аз много не знам кой поръчва , кой изпълнява , кой плаща.
Идете в този форум, в раздела Без дом има и информация за приюти. Може да намерите някой, който повече разбира и съмишленици , с които да ряаботите.