Изключителна жестокост към куче !
Публикувано: 27 March 2010 - 12:55 AM
За кученцето ще помогна със средства, вярвам, че колкото и да е скъпо изработването на протези, щом като има такава възможност, трябва да го направим, за да не се срамуваме, че сме и ние човеци, какъвто е и изродът, който е направил това.

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?
Публикувано: 27 March 2010 - 01:00 AM
Публикувано: 27 March 2010 - 01:19 AM
Публикувано: 27 March 2010 - 01:24 AM
Аз съм така да се каже стопанина на пострадалото животно.Благодаря на всички за небезразличното отношение по случая, радвам се, че все още има човеци. Кучето е при мен, ако някой има някакви въпроси, ще отговоря, за да изясня , доколкото мога случая. Включвам се най-вече поради призивите да се евтанизира животното. Смятам, че никой няма право да отнема живот, който не е дал. За съжаление хората се смятаме за върха на еволюцията, който можа да определя кое е добро и кое не, кое е полезно за някого и кое не. Съгласен съм, че кучето щеше да бъде по-добре , ако това не се беше случило с него. Станалото, обаче е факт и никой не може да го промени. Въпросът ми е кой може да каже какво иска животното, нещастно ли е според нашите представи или просто се радва на всеки подарен миг. Някои ще кажат, че в случая смъртта ще е избавление. Нещо не мога да схвана логиката-за доброто на животните трябва да ги евтанизираме, за да не страдат, един вид- спестяваме им мъките. НО, в същия момент, при неизлечимо болен човек, който действително страда и сам желае всичко да свърши- Не, моля ви се, евтаназията е престъпление, а този който я извършва убиец. Горките ние и щастливите животни, които, убивайки ги, им спестяваме мъките. Както и да е, всеки си има свое виждане по въпроса и правото да смята, че е прав.С две думи-кучето е добре (доколкото може да бъде в това състояние), радва се като ме види и според мен не иска да бъде евтанизирано. Съжалявам, ако съм засегнал някого, защото виждам, че всички тук казват това, което чувстват и то с чисто сърце. Много хора искат да помогнат. Не забравяйте, че това не е единственото страдащо животно на този свят. Просто се огледайте, погледнете около себе си и ще видите, че има много страдащи Мими, които се нуждаят от вашата помощ.
Който има сили, нека види това:
http://vbox7.com/play:2a2ae4df
Съжалявам!
Публикувано: 27 March 2010 - 01:56 AM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 27 March 2010 - 01:59 AM
Не мога да дам подслон на Мима, защото имам животни вече в нас, а тя се нуждае от спокойствие и по-специфични грижи. Готова съм обаче да помогна финансово и по всякакъв друг начин.
Публикувано: 27 March 2010 - 02:00 AM
Публикувано: 27 March 2010 - 02:24 AM
ЛИНК към темата във форума за "Земляни".
Публикувано: 27 March 2010 - 03:05 AM
Восток, това биха могли да кажат компетентните лица, в случая, докторите.
Както Вие казвате, много хора са се изразили тук емоционално, но и чистосърдечно. Вярвайте, не е само това. Хората изхождат предимно от логиката, че Мими е изтърпяла вече достатъчно много, за да се продължават мъките й, на всеки от писалите му се иска да й направи някакъв подарък, затова някои смятат, че подарък ще й бъде облекчението. Моля, замислете се и Вие, кое е по-хуманно: някое същество да вегетира (а,вярвайте, неподвижността уврежда постепенно всички органи) или да му се помогне да се отърве от всичко преживяно, включително и от ужаса към хората, който описвате и Вие.
Но нека пак да кажа - единствено ветеринарите са хората, които биха могли да дадат реално мнение по въпроса дали има шанс за Мимето, дали има случаи, практики, възможности, техники и пр., които могат да й помогнат. Ако се окаже, че няма такива? Моля, задайте си този въпрос съвсем отговорно. И преди всичко, нека кучето да бъде видяно от няколко специалиста, за да можете да имате няколко мнения. Но, простете, не мога да приема това, че кучето месец лежи по гръб, с 'обработени' рани и е 'добре'. Замислете се, дали от хуманност хората не извършваме по-голяма жестокост.
Който има сили, нека види това:
http://vbox7.com/play:2a2ae4df
Съжалявам!
Восток, хората именно в този форум не само искат, но и реално помагат на всеки, на всеки срещнат случай. Правят го постоянно. Правят го по своя воля, със собствените си възможности. Без да търсят слава. Наградата им е ... физическата се изразява най-често в няколко виртуални снимки на спасените кучета и котета. Ще помогнат и на вас, по-скоро на вашата Мими. Ще й помогнат да получи най-доброто, което съществува не в България, ами по света. Можете да видите реално какво се прави за други кучета ето в ТОЗИ РАЗДЕЛ. Обърнете внимание на темите в "Истории със щастлив край" - там ще видите всичко - цялата отчетност на случаите, както и резултатите. Почетете повече. Нека това да Ви накара да се доверите на хората тук и да разберете, че поверявайки им Мима, за нея ще бъде направено наистина всичко и наистина най-доброто.
Също, искам да Ви призова: помогнете и Вие, и баща Ви. За огромно съжаление, жестокостта към животните в България продължава предимно заради това, че собственици, съседи, свидетели, чули-видяли-разбрали-хора след подобен случай пасуват, скриват се, боят се... Помогнете поне Вие на всички останали нещастни животинки. Помогнете с това, че няма да се откажете да търсите законово възмездие за причинената несправедливост и всъщност незаконна постъпка. Това наистина ще е хуманно.
Публикувано: 27 March 2010 - 03:33 AM
Публикувано: 27 March 2010 - 03:43 AM
Публикувано: 27 March 2010 - 09:04 AM
гарантирам ти, че Мими няма да бъде евтаназирана, ако е тук в Русе при Laska. Аз съм управител на немския приют тук и ако искаш ела да видиш колко инвалидчета живеят при нас. Аз също смятам, че ако животното иска да живее, нямам право да го лишавам от живот. Не мога да я взема в приюта, защото прелива и ще се пръсне по шевовете от животни в нужда и заточени от годините преди ЗЗЖ без нужда, но ще положа всички усилия, ще вложа всички знания и ще се консултирам с всички колеги, за да помогнем на Мими да води сравнително нормален живот. От своя страна шефа ще търси начин да се помогне и от и по възможност в Германия...
Публикувано: 27 March 2010 - 10:01 AM
Ще се справите ли с това предизвикателство???

www.streletz.eu
Публикувано: 27 March 2010 - 11:26 AM
Но, моля те Восток, нека кучето отиде при Ласка и Китикат!Това е най-доброто за сега!Пак ще можеш да го виждаш и да казвааш какво мислиш.Там шансовете му са много по-големи!Всички ще помагаме кой с каквото може! А не сме малко.
Моля те, нека го вземат!