Dog.bg Форуми : Изключителна жестокост към куче !

Към съдържанието

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Изключителна жестокост към куче ! Оцени темата: ***** 15 Гласове

#1881 Потребителят е офлайн   Popova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 21 July 2010 - 12:12 AM

Показване на мнениетоLaska, в 20 July 2010 - 11:11 PM, написа:

Григор Димитров: "Мима- уникална заради немислимата жестокост"

А аз ще добавя : " Вярно е г-н Димитров, че Мима е уникална , и именно поради тази причина за Вас тя е атракцията, която да ви носи доходи!

Щ Е С Е С Ъ Д И М !!!

EEEEEEEE, така вече нещата придобиват друг облик!

#1882 Потребителят е офлайн   майната Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2010 - 01:10 AM

Показване на мнениетоmony6802, в 20 July 2010 - 09:04 PM, написа:

Grigor Dimitrov Мима продължава да се бори

“Германо-Българска Помощ за Животните” кани официално всеки, който иска да се запознае с условията, в които Мима живее, да заповяда. Ние ще се опитаме да организираме също, при желание от Ваша страна, среща с лекуващия лекар, физиотерапевтката и протезиста.

Може би е добре да се даде адрес и контактна информация когато се отправя такава покана? Аз например имам път към Германия в края на август - ще ми е интересно да се възползвам от официалната покана (след предварителна уговорка естествено) ако се окаже, че съм близо до мястото.

#1883 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2010 - 09:04 AM

Показване на мнениетоtey4e, в 20 July 2010 - 11:09 PM, написа:

Ако някой тръгне да променя данните в дневниците ще си проличи от 100 километра.Без драсканици или коректор не би станало.Това са амбулаторни номера и всичко се пише на ръка.

Не разбирам много от тия дневници и данни, но възможно ли е в амбулаторния дневник да е нанесено немското дружество като стопанин, а не Виолета?
Също така - на паспортите има 2 графи за собственик. На първата е била написана Виолета, но на втората сигурно са си сложили Германо-българското дружество като втори собственик /така предполагам/. Това как може да се тълкува по законов път при наличие на двама такива?
И трето - ако в Германия са направили на Мима нов паспорт и там са се самовписали като собственици на кучето, а старият паспорт го няма вече /защото той замина с Мима/ как ще се докаже, че кучето не е тяхно, а на Виолета?

Тук доколкото знам няма данни за Мими в РВМС (не защото не им бачкат компютрите, а защото Маркова не ги е подала дори на хартиен носител както е задължението й/, много е възможно в амбулаторния дневник на д-р Маркова да са вписани други собственици /немското дружество/ или в краен случай да са направили нов паспорт в Германия.
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#1884 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2010 - 09:18 AM

В такъв случай ВСИЧКИ ЩЕ ЗНАЕМ КАКВИ БОКЛУЦИ СА!
User's Signature

Качена снимка

#1885 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 July 2010 - 09:43 AM

Собствеността може да се докаже с документ за придобиване, какъвто е декларацията за осиновяване. За да докаже собственост германо-българското дружество, е необходим договор за осиновяване/продажба, всеки може да си издаде какъвто си иска паспорт, но без документ за придобиване е документ с невярно съдържание. Освен това е ясно, че Мима не може да е влязла в Германия с германски паспорт, не може да е влязла и без паспорт и без микрочип. Но е излишно да си бърборим тук, след като Laska е юрист.
Аз леко се учудвам защо всички тези отношения по попечителството и лечението в Германия не са уредени с договор.
Също е любопитно какви основания ще изтъкне г-н Димитров да не върне Мима на нейния собственик.
След като има покана за всички желаещи да се запознаят със състоянието на Мима на място, не може да се откаже посещение на Laska, нали така?

#1886 Потребителят е офлайн   KANS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2010 - 10:06 AM

Показване на мнениетоagalina, в 20 July 2010 - 05:25 PM, написа:

Показване на мнениетоKANS, в 20 July 2010 - 04:10 PM, написа:

Показване на мнениетоolimpia, в 19 July 2010 - 08:52 PM, написа:

Днес ,късно след обяд Виолета Добрева е намерила под вратата на кантората си пъхнат плик-с така очакваните фактури-за които неколкократно е питала Григор Димитров.Фактурата е била на български език и е включвала сумите па 4 фактури-на немски.

Фактурата е за 2185,54 лв. Издадена е на 14.07 .2010 г.
а я получих днес. Утре ще им преведе
парите. Друга информация чакаме все още.Един от админите на "Затвор...и Задно ще насилието....се е ангажирала да разговаря с Г-н Димитров.Изчакваме резултата от този разговор.....

На вас КОЙ ви е казал , че някой от админите на Затвор и Заедно се е ангажирал да разговаря с г-н Димитров? Аз съм админ там и искам да знам от кой имате тази информация !

Ама защо ТУК се обсъждат споровете на групите във фейсбук ?
Освен, че не сме в течение на спора ви и тамошните ви неща - не може и да сме полезни, ако не кажете с какво конкретно да помогнем .

Не знам нищо за никакви спорове. Аз се занимавам с други неща, като инкриминарено на особената жестокост към животни например. Просто следя темата. Щом се намесва нашето име ние имаме право да се защитим . Още повече ако информацията е невярна. Не искаме някой да изопачява думите ни и да се разпространява грешна информация .

Ако искате да имате снимка след всеки пост, моля, поставете си подпис съгласно правилата на форума.

#1887 Потребителят е офлайн   hopie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2010 - 10:51 AM

Значи излиза, че първо трябва да се види каква е ситуцията със собствеността на Мими- да се провери в РВМС и с тяхно съдействие може би да се проверят амбулаторните дневници на Бг-Г приют в Русе. Паралелно с това да се провери какви са по-бързите начини за връщането на Мими на собственика ( все се надявам, че ще се докаже сравнително лесно, че това е Виолета) от воденето на дела. Би трябвало да има спогодби м/у двете държави, които да улеснят този процес.
Ако действително документите доказващи собственост са били подправени става голям скандал ! Излишно е да се казва колко ще се компрометират г-н Димитров и организациите му така и какви ще са последствията, уви не само за тях, но и за бездомните животни тук, а да не говорим какъв автогол ни идва това по отношение на каузата ни за защита на животните!
Във връзка с посещенията при Мими- има толкова българи в Г-я, надявам се, че поне някои от тях ще изявят желание да посетят Мими м/увременно. Също така, Виолета, мисля, че поне контакт по телефона с клиниката по протезиране бихте могли да установите и да попитате при тях кой се води собственик на Мими наред с останалото за състоянието и и т.н. Линкогел не отговаря ли на тел. обаждания, за да се търси директен контакт и с нея ?!?
User's Signature

Качена снимка

#1888 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 21 July 2010 - 10:58 AM

Показване на мнениетоКристина, в 21 July 2010 - 09:09 AM, написа:

Показване на мнениетоtey4e, в 20 July 2010 - 11:09 PM, написа:

Ако някой тръгне да променя данните в дневниците ще си проличи от 100 километра.Без драсканици или коректор не би станало.Това са амбулаторни номера и всичко се пише на ръка.

Не разбирам много от тия дневници и данни, но възможно ли е в амбулаторния дневник да е нанесено немското дружество като стопанин, а не Виолета?
Също така - на паспортите има 2 графи за собственик. На първата е била написана Виолета, но на втората сигурно са си сложили Германо-българското дружество като втори собственик /така предполагам/. Това как може да се тълкува по законов път при наличие на двама такива?
И трето - ако в Германия са направили на Мима нов паспорт и там са се самовписали като собственици на кучето, а старият паспорт го няма вече /защото той замина с Мима/ как ще се докаже, че кучето не е тяхно, а на Виолета?

Тук доколкото знам няма данни за Мими в РВМС (не защото не им бачкат компютрите, а защото Маркова не ги е подала дори на хартиен носител както е задължението й/, много е възможно в амбулаторния дневник на д-р Маркова да са вписани други собственици /немското дружество/ или в краен случай да са направили нов паспорт в Германия.

защо вместо да предполагате и да се чудите дали/или, не сте проверили вече всичко, да се извадят копия или да се вземат оригиналите на тези документи и не се започне да се действа както му е реда. По законен и официален начин, щом всичко е изрядно, значи ще имате съдействие от съответните инстанции и всичко ще се разреши, без да се стига до истерична паника (каквато се е заформила).
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

#1889 Потребителят е офлайн   olimpia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 July 2010 - 11:00 AM

Добър ден на всички!Изчетох мненията ви.Със всичко съм съгласна.Важно е това да бъде инкриминиран закона-което чакаме от толкова време.Но важно е това което научихме за Мими.Уважавам много всичко което е правил досега,г-н Григор Димитров.И за многото спасени животинки-поклон!Но това,което става сега,с отношението си, и неуважението си към нас-първо-хората,обединили се в името на каузата и злодеянието извършено над нещастната животинка.И към г-жа Виолета Добрева-осиновителката на Мими-която единственна откликна на това ,да отиде ,да вземе Мими от оная дупка и да я спаси.Тогава г-н Димитров е бил против това,защото за него е важно само това животно-от което може да извлече полза.Ако продължаваше да се се държи като мъж/защото в постъпката му няма нищо мъжко/и джентълмен-нещата нямаше да стигнат до тук.бих казала едно голямо бЛАГОДАРЯ на господина,ако правеше това за животните,без да е свързано с пари.А тук става дума за много пари. За тази кауза,за която се обединихме във фейсбук-причината беше точно това мило и любвообилно куче,Мима.Затова всичко е важно- и инкриминирането на закона ,което очакваме и Мими-която трябва да се върне при нейната законна настойница.Всичко друго е популизъм.Чух много нападки,че едва ли не това може да е причина за "онова"....Всичко е взаимно свързано.Но факт е ,че ако това беше в друга държава,всички щяха да застанат, и зад г-жа Добрева, и зад каузата.Защото това е едно цяло.Честно казано-това е лош имидж за българина Г.Димитров.Но пък навсякъде ,където има някаква бъркотия,или измама,в чужбина-непременно ще е свързано с българи....Ако г-н димитров,мислеше за това-както ние-досега щеше да излезе с изявление,и да каже-"в грешка сте,няма такова нещо.Мима е на Добрева и тя решава къде ще живее..." А той каза обратното.....не мога да уважавам такъв човек.Сребролюбието му го води в работата му,и за него всичко е бизнес и пари,а Мима е вещ.Как тогава ще му поверяваме други животинки?

#1890 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 July 2010 - 11:11 AM

Искам да питам нещо - цялата тази драма тук заради кучето ли се води още или заради наранено его? Доколкото разбирам лечението на Мима още не е приключило. Тук в България,в Русе ще може ли да се завърши лечението качествено? На всички ни е ясно, че в Германия условията за толкова инвалидизирано куче са много по-добри и повечето от тях ние тук не можем да осигурим. Не е ли така? Там доколкото разбирам кучето живее в къща и има другарчета. Мисля, че Димитров действа именно от такива подбуди - че на Мима ще й е по-добре там, защото знае вет възможностите в България и като цяло условията в БГ. Някак си не ми се вярва човек вложил толкова немски пари в БГ да прави това за парите?! С което до известна степен съм съгласна. Не е само до любовта и привързаността. Това куче до края на живота си ще има нужда от специализирана мед.помощ.
И всъщност когато изпращахте Мима каква беше точно уговорката ви? Защото аз лично мислех, че тя заминава както всички останали кучета - завинаги.
User's Signature

Качена снимка

#1891 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2010 - 11:15 AM

Показване на мнениетоdeni_avr, в 21 July 2010 - 09:16 AM, написа:

Искам да питам нещо - цялата тази драма тук заради кучето ли се води още или заради наранено его?

Отговорът ще намериш в поста над твоя. "... А тук става дума за много пари. ... "
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#1892 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2010 - 11:19 AM

Тази" драма" е защото искаме закони,нали?

А мълчаливо толерираме беззаконието.

Не става!

#1893 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2010 - 11:21 AM

.
User's Signature

Качена снимка

#1894 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2010 - 11:23 AM

Споделям мнението на deni_avr, че колкото и добър човек да е Виолета Добрева едва ли може да предложи на кучето всичко това, което се прави за него в Германия. И ако наистина тя мисли само за негово добро, нямаше да си го иска така - на всяка цена. Освен това, ако Мима бъде откъсната от средата, с която е свикнала, ще и причинят голям стрес. Но на кой му пука за Мима?!? Важното е Добрева да си упражни правото на собственост, което й се полага по закон. И ако наистина твърдите, че кучето е на България, помислете за това колко хора мислят като мен, защото от анкетата ви във Фейсбук излиза, че това са 50% от българите.
User's Signature

Качена снимка

#1895 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2010 - 11:33 AM

Абе вие сте много смешни бе....... колко ви е платил тоя шарлатанин,че да говорите така ,а?
User's Signature

Качена снимка

#1896 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2010 - 11:36 AM

Ами да обясня пак,май не ме разбрахте.Не може публично да искаме закони,а скрито да не ги спазваме.

Господин Григор Димитров наруши закона,такива "защитници"компрометират цялата кауза.

Защото ако днес си затворим очите,всеки по неговите си съображения,с какви очи ще искаме утре?

#1897 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2010 - 11:40 AM

Ох, това с плащането го очаквах. Искам да ви успокоя, че съм напълно непозната фигура във вашите среди. Не познавам никого, а и не желая никога да ви познавам. Затова смешни сте вие с подобни тъпи изказвания кой на кого платил. Събудете се. Не сте във филм за италианската мафия.

За мен е важно да ви кажа (защото съм потребител във форума и ви чета), че въпросния Димитров и добрева за мен са едни и същи използвачи, както и всички около тях..
User's Signature

Качена снимка

#1898 Потребителят е офлайн   olimpia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 July 2010 - 11:41 AM

Показване на мнениетоdeni_avr, в 21 July 2010 - 10:16 AM, написа:

Искам да питам нещо - цялата тази драма тук заради кучето ли се води още или заради наранено его? Доколкото разбирам лечението на Мима още не е приключило. Тук в България,в Русе ще може ли да се завърши лечението качествено? На всички ни е ясно, че в Германия условията за толкова инвалидизирано куче са много по-добри и повечето от тях ние тук не можем да осигурим. Не е ли така? Там доколкото разбирам кучето живее в къща и има другарчета. Мисля, че Димитров действа именно от такива подбуди - че на Мима ще й е по-добре там, защото знае вет възможностите в България и като цяло условията в БГ. Някак си не ми се вярва човек вложил толкова немски пари в БГ да прави това за парите?! С което до известна степен съм съгласна. Не е само до любовта и привързаността. Това куче до края на живота си ще има нужда от специализирана мед.помощ.
И всъщност когато изпращахте Мима каква беше точно уговорката ви? Защото аз лично мислех, че тя заминава както всички останали кучета - завинаги.

Аз не мисля,че тогава е трябвало да подразбираме това-че Мимие изпратена в Германя за осиновяване.Напротив-събирахме пари-за да я изпратим за протезиране.....не преиначявайте нещата.То се вижда ,че сме българи...Като във вица:Я не сакам я да съм добре-я сакам Вуте да е зле"...витаги ще конфронтираме някого,витаги ще изказваме противополжно на неговото мнение...Кога ще се научим да сме единни и да се защитаваме по -м/у си и каузите за които сме се събрали?

#1899 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2010 - 11:42 AM

Показване на мнениетоCh@Rlie, в 21 July 2010 - 09:45 AM, написа:

Ох, това с плащането го очаквах. Искам да ви успокоя, че съм напълно непозната фигура във вашите среди. Не познавам никого, а и не желая никога да ви познавам. Затова смешни сте вие с подобни тъпи изказвания кой на кого платил. Събудете се. Не сте във филм за италианската мафия.

За мен е важно да ви кажа (защото съм потребител във форума и ви чета), че въпросния Димитров и добрева за мен са едни и същи използвачи, както и всички около тях..

А не смятате ли,че хвърляте напосоки обвинения в публичното пространство?И това е обида?И клевета?

#1900 Потребителят е офлайн   olimpia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 July 2010 - 11:43 AM

Показване на мнениетоCh@Rlie, в 21 July 2010 - 10:45 AM, написа:

Много "умно "изказване...ето това сме ние БЪЛГАРИТЕ...Може да не можем като другите да направим добро-но ако можем да оплюем-що пък да не го направим?

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни