Изключителна жестокост към куче !
Публикувано: 30 March 2010 - 11:12 PM
Здравейте всички!
Мими е добре и вече е русенка. Благодарности на Восток за положените грижи, защото животинчето е в много добро общо състояние, като се има предвид травмата. За евтаназия е абсурд да се говори вече, защото Мими далеч не е неподвижен труп, напротив - сама се извърта и премества на малки разстояния. Тази нощ Ласка и Мими ще са заедно, а утре д-р Маркова ще заведе кучето за обстоен медицински преглед при специалист.
Публикувано: 30 March 2010 - 11:23 PM
Именно и на мен това ми е непонятно. Но така се гледат кучетата на село - "фърлиш" им там парче мухлясал хляб веднъж на ден, та дори ги пускат свободно да си ходят... Обзалагам се, че кучето не е: 1.: ваксинирано 2.: опезпаразитено. Стопанинът бил потресен... грънци. Тези хора са толкова коравосърдечни, колят с голи ръце прасета и кокошки, сега се тресе за кутрето...
А ние тука, изящни чеда на цивилизацията... нали...

If an animal mauls a kid, chances are the animal will be destroyed. It's really too bad the same law doesn't apply to a kid that tortures an animal.
Публикувано: 30 March 2010 - 11:26 PM
Здравейте всички!
Мими е добре и вече е русенка. Благодарности на Восток за положените грижи, защото животинчето е в много добро общо състояние, като се има предвид травмата. За евтаназия е абсурд да се говори вече, защото Мими далеч не е неподвижен труп, напротив - сама се извърта и премества на малки разстояния. Тази нощ Ласка и Мими ще са заедно, а утре д-р Маркова ще заведе кучето за обстоен медицински преглед при специалист.
Боже колко се радвам , дано вече всичко да е наред и бързо да се адаптира Мими в новия си дом!! И поклон пред Ласка!!
Публикувано: 30 March 2010 - 11:26 PM
Здравейте всички!
Боже колко се радвам , дано вече всичко да е наред и бързо да се адаптира Мими в новия си дом!!
Публикувано: 30 March 2010 - 11:28 PM
Именно и на мен това ми е непонятно. Но така се гледат кучетата на село - "фърлиш" им там парче мухлясал хляб веднъж на ден, та дори ги пускат свободно да си ходят... Обзалагам се, че кучето не е: 1.: ваксинирано 2.: опезпаразитено. Стопанинът бил потресен... грънци. Тези хора са толкова коравосърдечни, колят с голи ръце прасета и кокошки, сега се тресе за кутрето...

If an animal mauls a kid, chances are the animal will be destroyed. It's really too bad the same law doesn't apply to a kid that tortures an animal.
Публикувано: 30 March 2010 - 11:47 PM

Ласка,благодаря отново!

Ние знаем,че не можем да спасим кучетата по целия свят,но знаем,че можем да спасим целия свят на едно куче!
Публикувано: 30 March 2010 - 11:47 PM

Камък ми пада от сърцето. Много се радвам, че е на сигурно място. Благодаря, Восток, че се доверихте на тези прекрасни хора!
Ласка, успех!
Вижте я - колко изписани очички има красавицата

Публикувано: 30 March 2010 - 11:48 PM
Здравейте всички!
Поздравления!
Сега остава да чакаме с нетърпение мнението на специалистите.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 30 March 2010 - 11:54 PM

Има още добри Хора с големи сърца,има!
Има една група във фейсбук,на която аз съм създател и там има много съпричастни хора към Мими,може ли да кача там снимките и те да я видят Мими?
"Аз помагам,а Ти?"
Публикувано: 31 March 2010 - 12:23 AM
И само да кажа, че хич не ми се иска да я притесняват разни журналисти и камери / то не може без хич, но поне съвсем малко.../, но вие сте на същото мнение, сигурна съм! Ласка, целувай я и я гушкай много от нас! И чакаме банковата и сметка!
Публикувано: 31 March 2010 - 12:34 AM

Има една група във фейсбук,на която аз съм създател и там има много съпричастни хора към Мими,може ли да кача там снимките и те да я видят Мими?
"Аз помагам,а Ти?"
Да, разбира се!
Ето днес пак зверство - обесено куче на магистралата. Това е непрекъснато. И затова си мислех какво прави Мими по-специална, че хората се вълнуват от нея. Днес една приятелка сподели, че разликата е, че Мими е жива. И май наистина е така. Няма как да подминеш този поглед.
Публикувано: 31 March 2010 - 12:38 AM
Да непрекъснато е и никои нищо не прави по въпроса(говоря за тези,които има власт да направят нещо,винаги си затварят очите или дори игнорират такива зверства.),разбрах от случайни хора,че някакъв изрод е убил едно старо куче,което живееше срещу моя блок,за какво никои не знае,освен болния мозък на извършителя.
Публикувано: 31 March 2010 - 12:48 AM
Восток според мен е този ,който трябва да благодари,а не вие на него. Тоя човек в крайна сметка нищо не е направил за кучето и това го знае всеки,който полага адекватни грижи за любимеца си . Тези дето го превъзнасят колко бил добър ,да му дадат някое от тяхните кучета да ги погледа (не дай си Боже ). И вместо да се прави на ощипана госпожичка и на обиден ,да си извади поука от всичко случило се.
Публикувано: 31 March 2010 - 12:59 AM

Когато купуваш куче или котка от магазин или развъдник, ти си отговорен за нов член от семейството! Ти също си отговорен за смъртта на бездомните животни и тези в приютите, които се нуждаеха от дом...

Публикувано: 31 March 2010 - 01:00 AM
Клиниката, за която бях споменала ми отговори отрицателно. Казаха,че ако и четирите крака са ампутирани, то те не вярвали,че протези ще могат да се сложат. Аз обаче твърдо вярвам,че има възможност да се помогне на Мими, най-вече защото и самото животинче е пълно с енергия (а и Восток ми беше писал на лични,че всъщност тя прави опити да пълзи).
След като толкова много хора проявяват желание да й се помогне мисля,че ще успеем. Аз не съм специалист и затова ще е най-добре Ласка да дава инструкции и идеи за това от какво има нужда при възстановяването на Мими, а ние ще помагаме със всички сили. Аз ще опитам да намеря други опции относно поставянето на протези, но ако някой има по-ясна информация нека сподели.
Проблема в България не е само в политиците и законите. Преди всичко възпитавайте децата си с любов към прородата и животните!
NastyGirl, по същия начин се почувствах и аз като видях снимките, милата душичка, тя.

Silence is often the best thing to say
Публикувано: 31 March 2010 - 10:17 AM
Здравейте всички!
Браво, чудесна новина! Дано оттук нататък се случват хубави неща, дано има начин да се помогне на душицата и тя да изживее живота си спокойна и обичана!
На хората, помогнали на Мими