Dog.bg Форуми : Изключителна жестокост към куче !

Към съдържанието

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Изключителна жестокост към куче ! Оцени темата: ***** 15 Гласове

#561 Потребителят е офлайн   Radostin_39 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 March 2010 - 11:07 PM

Цитат(NastyGirl @ Mar 31 2010, 10:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
няма ли начин да се уведоми полицията за този случай с пещерата.....особенно сега след случая с Мима,може да има ефект и дано.....!!!Не мога да повярвам,че това е истина!

Доколкото знам правени са опити да се уведоми полицията но явно не ги интересува а може и да използват воя на животинките долитащ изпод земята като един вид реклама.Все пак местноста е доста популяран туристически обект наблизо е и пещерата Проходна в която често се снимат и филми.А и обикновения турист не може да слезе по въже в пропаста и да види костницата вътре и разлагащите се трупове.

#562 Потребителят е офлайн   Gutzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2010 - 11:07 PM

Цитат(papyy @ Mar 31 2010, 08:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Нима като искате смърт, осакатяване и каквото и да е друго инквизиторски или китайско наказание за извършителя не се принизявате до него? Оскотяването на тълпата е също страшно нещо, ужасяващо е когато деца искат линчуване и бавно оакатяване на когото и да било. Жестокостта би трябвало да предизвиква милост, а не ответна жестокост, в противен случай кой е изверг?
И още нещо, аз съм лош реалист и ви обещавам, че ще дигна темата след една година, за да видим развитието. Все още съм песимист за бъдещето на изстрадалото същество и си мислех, че заслужава мяра милост и покой.

Абсолютно правилно! Подкрепям! rc_036.gif

User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#563 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 31 March 2010 - 11:11 PM

Цитат(hopie @ Mar 31 2010, 08:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз все към видове протези дърпам, но си мислех, че на първо време е добре да се направи нещо, за да може да стои горе-долу изправена защото вероятно е важно за обменните процеси в организма и прочие - нещо от типа на люлка с колелца/тип проходилка с дупки за крачетата, за да може поне телцето да стои по няколко часа що годе право, за залежал човек е важно да бъде изправян, би трябвало и за животно да е така.

Според мен това е вариантът за нея-количка.Тук в България никой няма опит в протезирането,за това не мога да претендирам за 100%-ова компетентност по този въпрос,но си мисля че Мими не би могла да се движи с 4 протези.Не съм сигурна и дали е възможно да се поставят,при толкова високо отрязани крайници.Някакси ми се вижда нереално.Може и да греша.С нетърпение чакам мнението на колегите на Запад,имащи опит с поставянето на протези при кучетата.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#564 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 31 March 2010 - 11:17 PM

Спрямо сигнала за безобразието видяно от Radostin_39 на живи животни хвърлени с цел смърт по такъв брутален начин, трябва да се вземат мерки и тази порочна практика да се преустанови. Решетка може да се сложи! За жената хвърлила кученца, също трябва да се иска наказание, поне се знае извършителя, не като при Мими. За самата Мими смятам, че ще намери адекватна помощт само извън България. Това същество чувства, бори се, не може да видиш сълзите в очите й и да останеш равнодушен. Много хора следят темата защото имат подобни проблеми със свойте любимци и търсят начин за намиране на изход и най-добра помощт. Тоест ако Мими направи път към решаване на такива проблеми ще има много последователи, защото трудно се намира извора на протезиране при кучета независимо от породата! wb_052.gif

#565 Потребителят е офлайн   pili-me4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2010 - 11:17 PM

Ласка rc_036.gif rc_036.gif rc_036.gif
Зная,че в момента сте много заета,но ви моля и аз за малко повече инфо около Мима:
как е с новите хора
плашлива ли е все още
какво казаха ветовте при първи преглед и какви изгледи има
и изобщо всичко около нея
Когато го прочетем от вас,ще сме много по-спокойни!

Прокрадва се друга версия:крачетата да са пострадали от капан.
Възможно ли е това?
Благодаря!
Нагушкайте я от всички тук!
User's Signature

"Всички гледат породата,търсят расови белези,
а пък има в природата удивителни мелези.
Тъй,че както при хората,приятелче мое,
и при нас е по-важно сърцето какво е!"
Валери Петров
торенти за български филми и музика

Качена снимка

#566 Потребителят е офлайн   Laska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2010 - 11:20 PM

Да, Мими много иска да се изправи! Цялото й тяло го желае!
Има много добър апетит.
Изморена е от пътуване и прегледи, но се държа добре.
Сега заспа след приятен масаж.
Да продължаваме да мислим и за всички останали малтретирани! Натискът трябва да продължава и да не спира , докато не видим публикувана промяната на Наказателния кодекс.
User's Signature

Благодарното куче е по-достойно от неблагодарния човек!

http://grijaipodslon.ucoz.com/

#567 Потребителят е офлайн   Radostin_39 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2010 - 11:24 PM

Цитат(pili-me4e @ Mar 31 2010, 11:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ласка rc_036.gif rc_036.gif rc_036.gif
Зная,че в момента сте много заета,но ви моля и аз за малко повече инфо около Мима:
как е с новите хора
плашлива ли е все още
какво казаха ветовте при първи преглед и какви изгледи има
и изобщо всичко около нея
Когато го прочетем от вас,ще сме много по-спокойни!

Прокрадва се друга версия:крачетата да са пострадали от капан.
Възможно ли е това?
Благодаря!
Нагушкайте я от всички тук!

НЯМА такъв капан който да я залови за трите крака едновременно.Единия крак този който е загубила първи може би.Но не и останалите.

#568 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2010 - 11:28 PM

И аз четох за капан някъде, но после се замислих ....как ли се е придвижила без крака от капана до мястото където е намерна ? И ако е имало такъв, как не е забелязан, като спред мен тя ще е в него , няма къде да отиде.
User's Signature

Качена снимка

#569 Потребителят е офлайн   NastyGirl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2010 - 11:31 PM

Това с капана ми звучи като оправдание сякаш......Хич не е логично.Не съм запозната,но има ли чак такива капани,които да режат крака? Гледала съм филми,но такива не съм виждала..... ud_009.gif
User's Signature

Ние знаем,че не можем да спасим кучетата по целия свят,но знаем,че можем да спасим целия свят на едно куче!

#570 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2010 - 11:37 PM

Ако е капан за мечки е възможно. Но това трябва да бъде доказано.
User's Signature

Качена снимка

#571 Потребителят е офлайн   vostok Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 March 2010 - 11:37 PM

Здравейте!
Включвам се само за едно уточнение, понеже от няколко места чух верлсията за капан. Първо на първо-това е най-добрият начин да се потуши недоволството на хората от тази, а и от други подобни случки. Нали , ако приемем тази версия, тогава излиза, че причиненото не е умишлено и няма жестко отношение към животните. Не се хващайте на тази въдица. Задният крак е отрязан поне една седмица по-рано. Кучето не е намерено хванато в капан, а на земята, без да може да се движи, т.е. къде е останал капанът и как животното се е придвижило. Ако беше хванато с капан костите щяха да бъдат натрошени, а те бяха гладко срязани. Това се вижда и сега от снимките. Добра идея е и според мен точно сега е момента да се потърси решение и на проблема за пещерата в карлуково.

#572 Потребителят е офлайн   Radostin_39 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2010 - 11:39 PM

Цитат(NastyGirl @ Mar 31 2010, 11:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Това с капана ми звучи като оправдание сякаш......Хич не е логично.Не съм запозната,но има ли чак такива капани,които да режат крака? Гледала съм филми,но такива не съм виждала..... ud_009.gif

И аз съм гледал филми как този варварски начин на ловуване все още се използва.И то в днешно време по ловния канал дават понякога залавяне на животинки с капан.Целта на капана е да хване животното и да го задъжи докато умре а не да му скъса крака и после ходи че го търси.Това са глупости търсят как да НЕ намерят виновника.

#573 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 31 March 2010 - 11:59 PM

Не в Дряново, вече някой се е успокоил, няма да се намери извършителя, това село ще живее в страх както за животни така и за децата си! ea_103.gif Не е капан, абсурдно и може би удобно за някой, но не трябва да подвежда никой.....

#574 Потребителят е офлайн   pili-me4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2010 - 12:14 AM

Хора,успокойте се,просто попитах,понеже незнам вече къде четох (или гледах),че в лечебницата докторчето каза,че едното краче се е държало на кожица,но костта е била отделена вече....както и да е,това за капана от вестник "Сега"-някой беше дал линк по-горе....
И на мен ми намирисва на подвеждане и метод за НЕ намиране на виновника....

vostok благодаря,че се включи и наистина ли хората там взеха да забравят вече?
прави ли се нещо да се разкрие изчадието адово,малък град е и се познават всички,все трябва да има нещи или някой който е чул друг някой и т.н.
User's Signature

"Всички гледат породата,търсят расови белези,
а пък има в природата удивителни мелези.
Тъй,че както при хората,приятелче мое,
и при нас е по-важно сърцето какво е!"
Валери Петров
торенти за български филми и музика

Качена снимка

#575 Потребителят е офлайн   krisi567 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2010 - 02:57 AM

Цитат(vostok @ Mar 31 2010, 11:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте!
Включвам се само за едно уточнение, понеже от няколко места чух верлсията за капан. Първо на първо-това е най-добрият начин да се потуши недоволството на хората от тази, а и от други подобни случки. Нали , ако приемем тази версия, тогава излиза, че причиненото не е умишлено и няма жестко отношение към животните. Не се хващайте на тази въдица. Задният крак е отрязан поне една седмица по-рано. Кучето не е намерено хванато в капан, а на земята, без да може да се движи, т.е. къде е останал капанът и как животното се е придвижило. Ако беше хванато с капан костите щяха да бъдат натрошени, а те бяха гладко срязани. Това се вижда и сега от снимките. Добра идея е и според мен точно сега е момента да се потърси решение и на проблема за пещерата в карлуково.

А като сте знаели ,че задният крак е отрязан защо още тогава нищо не сте направили???? Не знам как не ви е срам да пишете. Вие и баща ви сте не по-малко виновни ,защото вие сте допуснали Мима да загуби и останалите си 3 крачета.
Това ви прави донякъде съучастници.Защото съучастието и допустителството са пряко свързани. Под допустителство се разбира непопречването на извършване/довършване на престъпление от друго лице. Най-общо случай на допустителство е регламентиран в чл. 322.Поведението на допустителя улеснява извършването на допуснатото престъпление.
Или по-просто казано за мен сте толкова виновен ,колкото и извършителя(като не е изключено разбира се да става въпрос за едно и също лице).

#576 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 01 April 2010 - 03:38 AM

krisi567,ще е хубаво да прочетете и по-задните страници!! Восток,не е знаел за това което се извършва над Мими! Върнете се няколко страници назад и прочетете! Когато е разбрал,веднага е реагирал по-най добрия начин! За справка,и ако желаете,може да ми пишете на ЛС,за да ви препратя неговата позиция.
А за Ласка,няма какво да коментирам! Пред нея,пред делото и,само мога да коленича!

#577 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2010 - 04:37 AM

Сега , като се замисля , капана си е добро оправдание , но сте прави от капана костите щяха да са строшени.
Не трябва да се забравя нищо , да се отсеят един кръг с заподозрени и да се подложат на детектора на лъжата.Да се търсят доказателства и т.н.

User's Signature

Качена снимка

#578 Потребителят е офлайн   kittykat.ruse Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 01 April 2010 - 08:33 AM

Здравейте всички.
Новините за Мими са добри.
Вчера я водихме във Варна при мой колега от ОВК. Мнението му е, че и двата варианта са възможни: количка отпред-протези отзад или обратно.
УЖАСНО се радвам - оказа се, че в Русе има кой да направи протези - днес ще се срещнем.
Ще има още една операция, заради предните крачета - няма как да я избегнем. От варианта, който ще изберем за протезиране зависят и някои неща за операцията.
Иначе Мими е с лека анемия, от кръвозагубата, но кръвните изследвания са добри. Ще пие известно време антибиотици, ще си правим превръзки всеки ден и ще чакаме деня за операцията.

Мими е герой, нито веднъж не гъкна дори. С такова доверие се остави в ръцете ни... Единствено по сълзичките, които рукват от очите може да се познае, че е уплашена.
През цялото време в колата ту се свиваше на кравайче да подремне, ту си подпираше муцунката за да гледа и слуша какво си говорим.
Много се зарадва душичката, когато се прибрахме снощи, физиономията и светна, замята опашка като я поставихме на нейното си легло... Тя е едно слънчице, което ми вдъхва вяра в доброто...

#579 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2010 - 08:45 AM

ПОКЛОН!
Наистина очите и са насълзени , надявам се да има добро бъдеще от тук нататък.
User's Signature

Качена снимка

#580 Потребителят е офлайн   borisova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2010 - 09:33 AM

Знаете ли четейки всичко ми хрумна идея, не знам дали е осъществима обаче, нека някой по-запознат да се изкаже. Има ли някаква възможност поне временно да се направи нещо подобно на бебешка проходилка, за да стои в нея изправена, за крачетата ако е възможно може да се купят от специалните кучешки обувки, стига да е възможна употребата им.Някой, който може да майстори такива неща, дали не може да измисли нещо(разбира се ако състоянието на кучето позволява да стои и да се крепи,макар и по малко на ден,все е нещо).
Иначе и аз както всички се надявам на хубав завършек на тази така трагична история, Ласка, имате ли нужда от храна за кученцето?

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни