Доколкото знам правени са опити да се уведоми полицията но явно не ги интересува а може и да използват воя на животинките долитащ изпод земята като един вид реклама.Все пак местноста е доста популяран туристически обект наблизо е и пещерата Проходна в която често се снимат и филми.А и обикновения турист не може да слезе по въже в пропаста и да види костницата вътре и разлагащите се трупове.
Изключителна жестокост към куче !
Публикувано: 31 March 2010 - 11:07 PM
Доколкото знам правени са опити да се уведоми полицията но явно не ги интересува а може и да използват воя на животинките долитащ изпод земята като един вид реклама.Все пак местноста е доста популяран туристически обект наблизо е и пещерата Проходна в която често се снимат и филми.А и обикновения турист не може да слезе по въже в пропаста и да види костницата вътре и разлагащите се трупове.
Публикувано: 31 March 2010 - 11:07 PM
И още нещо, аз съм лош реалист и ви обещавам, че ще дигна темата след една година, за да видим развитието. Все още съм песимист за бъдещето на изстрадалото същество и си мислех, че заслужава мяра милост и покой.
Абсолютно правилно! Подкрепям!

Публикувано: 31 March 2010 - 11:11 PM
Според мен това е вариантът за нея-количка.Тук в България никой няма опит в протезирането,за това не мога да претендирам за 100%-ова компетентност по този въпрос,но си мисля че Мими не би могла да се движи с 4 протези.Не съм сигурна и дали е възможно да се поставят,при толкова високо отрязани крайници.Някакси ми се вижда нереално.Може и да греша.С нетърпение чакам мнението на колегите на Запад,имащи опит с поставянето на протези при кучетата.

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
Публикувано: 31 March 2010 - 11:17 PM

Публикувано: 31 March 2010 - 11:17 PM

Зная,че в момента сте много заета,но ви моля и аз за малко повече инфо около Мима:
как е с новите хора
плашлива ли е все още
какво казаха ветовте при първи преглед и какви изгледи има
и изобщо всичко около нея
Когато го прочетем от вас,ще сме много по-спокойни!
Прокрадва се друга версия:крачетата да са пострадали от капан.
Възможно ли е това?
Благодаря!
Нагушкайте я от всички тук!

"Всички гледат породата,търсят расови белези,
а пък има в природата удивителни мелези.
Тъй,че както при хората,приятелче мое,
и при нас е по-важно сърцето какво е!"
Валери Петров
торенти за български филми и музика
Публикувано: 31 March 2010 - 11:20 PM
Има много добър апетит.
Изморена е от пътуване и прегледи, но се държа добре.
Сега заспа след приятен масаж.
Да продължаваме да мислим и за всички останали малтретирани! Натискът трябва да продължава и да не спира , докато не видим публикувана промяната на Наказателния кодекс.
Публикувано: 31 March 2010 - 11:24 PM

Зная,че в момента сте много заета,но ви моля и аз за малко повече инфо около Мима:
как е с новите хора
плашлива ли е все още
какво казаха ветовте при първи преглед и какви изгледи има
и изобщо всичко около нея
Когато го прочетем от вас,ще сме много по-спокойни!
Прокрадва се друга версия:крачетата да са пострадали от капан.
Възможно ли е това?
Благодаря!
Нагушкайте я от всички тук!
НЯМА такъв капан който да я залови за трите крака едновременно.Единия крак този който е загубила първи може би.Но не и останалите.
Публикувано: 31 March 2010 - 11:31 PM

Ние знаем,че не можем да спасим кучетата по целия свят,но знаем,че можем да спасим целия свят на едно куче!
Публикувано: 31 March 2010 - 11:37 PM
Включвам се само за едно уточнение, понеже от няколко места чух верлсията за капан. Първо на първо-това е най-добрият начин да се потуши недоволството на хората от тази, а и от други подобни случки. Нали , ако приемем тази версия, тогава излиза, че причиненото не е умишлено и няма жестко отношение към животните. Не се хващайте на тази въдица. Задният крак е отрязан поне една седмица по-рано. Кучето не е намерено хванато в капан, а на земята, без да може да се движи, т.е. къде е останал капанът и как животното се е придвижило. Ако беше хванато с капан костите щяха да бъдат натрошени, а те бяха гладко срязани. Това се вижда и сега от снимките. Добра идея е и според мен точно сега е момента да се потърси решение и на проблема за пещерата в карлуково.
Публикувано: 31 March 2010 - 11:39 PM

И аз съм гледал филми как този варварски начин на ловуване все още се използва.И то в днешно време по ловния канал дават понякога залавяне на животинки с капан.Целта на капана е да хване животното и да го задъжи докато умре а не да му скъса крака и после ходи че го търси.Това са глупости търсят как да НЕ намерят виновника.
Публикувано: 01 April 2010 - 12:14 AM
И на мен ми намирисва на подвеждане и метод за НЕ намиране на виновника....
vostok благодаря,че се включи и наистина ли хората там взеха да забравят вече?
прави ли се нещо да се разкрие изчадието адово,малък град е и се познават всички,все трябва да има нещи или някой който е чул друг някой и т.н.

"Всички гледат породата,търсят расови белези,
а пък има в природата удивителни мелези.
Тъй,че както при хората,приятелче мое,
и при нас е по-важно сърцето какво е!"
Валери Петров
торенти за български филми и музика
Публикувано: 01 April 2010 - 02:57 AM
Включвам се само за едно уточнение, понеже от няколко места чух верлсията за капан. Първо на първо-това е най-добрият начин да се потуши недоволството на хората от тази, а и от други подобни случки. Нали , ако приемем тази версия, тогава излиза, че причиненото не е умишлено и няма жестко отношение към животните. Не се хващайте на тази въдица. Задният крак е отрязан поне една седмица по-рано. Кучето не е намерено хванато в капан, а на земята, без да може да се движи, т.е. къде е останал капанът и как животното се е придвижило. Ако беше хванато с капан костите щяха да бъдат натрошени, а те бяха гладко срязани. Това се вижда и сега от снимките. Добра идея е и според мен точно сега е момента да се потърси решение и на проблема за пещерата в карлуково.
А като сте знаели ,че задният крак е отрязан защо още тогава нищо не сте направили???? Не знам как не ви е срам да пишете. Вие и баща ви сте не по-малко виновни ,защото вие сте допуснали Мима да загуби и останалите си 3 крачета.
Това ви прави донякъде съучастници.Защото съучастието и допустителството са пряко свързани. Под допустителство се разбира непопречването на извършване/довършване на престъпление от друго лице. Най-общо случай на допустителство е регламентиран в чл. 322.Поведението на допустителя улеснява извършването на допуснатото престъпление.
Или по-просто казано за мен сте толкова виновен ,колкото и извършителя(като не е изключено разбира се да става въпрос за едно и също лице).
Публикувано: 01 April 2010 - 03:38 AM
А за Ласка,няма какво да коментирам! Пред нея,пред делото и,само мога да коленича!
Публикувано: 01 April 2010 - 04:37 AM
Не трябва да се забравя нищо , да се отсеят един кръг с заподозрени и да се подложат на детектора на лъжата.Да се търсят доказателства и т.н.

Публикувано: 01 April 2010 - 08:33 AM
Новините за Мими са добри.
Вчера я водихме във Варна при мой колега от ОВК. Мнението му е, че и двата варианта са възможни: количка отпред-протези отзад или обратно.
УЖАСНО се радвам - оказа се, че в Русе има кой да направи протези - днес ще се срещнем.
Ще има още една операция, заради предните крачета - няма как да я избегнем. От варианта, който ще изберем за протезиране зависят и някои неща за операцията.
Иначе Мими е с лека анемия, от кръвозагубата, но кръвните изследвания са добри. Ще пие известно време антибиотици, ще си правим превръзки всеки ден и ще чакаме деня за операцията.
Мими е герой, нито веднъж не гъкна дори. С такова доверие се остави в ръцете ни... Единствено по сълзичките, които рукват от очите може да се познае, че е уплашена.
През цялото време в колата ту се свиваше на кравайче да подремне, ту си подпираше муцунката за да гледа и слуша какво си говорим.
Много се зарадва душичката, когато се прибрахме снощи, физиономията и светна, замята опашка като я поставихме на нейното си легло... Тя е едно слънчице, което ми вдъхва вяра в доброто...
Публикувано: 01 April 2010 - 09:33 AM
Иначе и аз както всички се надявам на хубав завършек на тази така трагична история, Ласка, имате ли нужда от храна за кученцето?