Изключителна жестокост към куче !
Публикувано: 01 April 2010 - 09:50 AM
Публикувано: 01 April 2010 - 09:57 AM
Иначе и аз както всички се надявам на хубав завършек на тази така трагична история, Ласка, имате ли нужда от храна за кученцето?
Виждал съм подобни кучешки обувчици слагат ги понякога на впрегатните кучета за да не им се нараняват лапите от снега.Не е нещо което тепърва трябва да се конструира.Вероятно почти без никакво прекрояване ще станат и на Мима Нямам престава обаче къде може да се намерят другия вариант е да се поръчат на някой сарач или обущар.
Публикувано: 01 April 2010 - 10:07 AM
Иначе и аз както всички се надявам на хубав завършек на тази така трагична история, Ласка, имате ли нужда от храна за кученцето?
Виждал съм подобни кучешки обувчици слагат ги понякога на впрегатните кучета за да не им се нараняват лапите от снега.Не е нещо което тепърва трябва да се конструира.Вероятно почти без никакво прекрояване ще станат и на Мима Нямам престава обаче къде може да се намерят другия вариант е да се поръчат на някой сарач или обущар.
тези обувки намерих в един сайт от който пазаря
Но назнам дали са удачни в този случай.
http://zoomagazin.eu...&...67&start=20
Публикувано: 01 April 2010 - 10:08 AM
А за Ласка,няма какво да коментирам! Пред нея,пред делото и,само мога да коленича!
Прочела съм цялата тема от първият до последният пост.Това ,че не съм писала до този момент,не значи че не съм я чела.Постовете на Восток съм ги препрочитала дори . И честно да ви кажа ми звучат безкрайно неадекватни. Все едно е дали той или баща му е проявил безотговорност като нищо не е направено след отрязването на първото краче. А ако Мима се е мъчила една седмица докато господата разберат ,че и няма едното краче още по-лошо.
Проявената немърливост и безхаберие са факт,защото на кучето му липсват четири крака . На същият този човек са му умряля още две кучета. И каква е разносметката- 2 мъртви кучета и 1 осакатено в рамките на месец-два. Не мисля,че бихте си поверили кучето на "добрият самарянин".
А що се отнася до това кой ,какво и кога е знаел никой от нас не може да каже със сигурност.
Публикувано: 01 April 2010 - 10:08 AM
Мисля си че може да се посъветвате и с чужди специалисти, кой е по удачния вариант.
Може би с протези на задните , ще може да си върши физиологичните нужди?
Успех ви желая и късмет на Мимето!
Публикувано: 01 April 2010 - 10:14 AM
Публикувано: 01 April 2010 - 10:15 AM
Мисля си че може да се посъветвате и с чужди специалисти, кой е по удачния вариант.
Може би с протези на задните , ще може да си върши физиологичните нужди?
Успех ви желая и късмет на Мимето!
Задължително ще има консултации и в чужбина. Г-н Димитров работи по този въпрос, но моята задача от тук е да подам точната информация и оценка на състоянието на животното, за да си дадат мнението хората там, както и да се грижа за ежедневното вет. обслужване... и други неща.
Благодаря за подкрепата на всички, не спирайте да ни вдъхвате сили, имиме ОГРОМНА нужда.
Публикувано: 01 April 2010 - 11:04 AM
Новините за Мими са добри.
Вчера я водихме във Варна при мой колега от ОВК. Мнението му е, че и двата варианта са възможни: количка отпред-протези отзад или обратно.
УЖАСНО се радвам - оказа се, че в Русе има кой да направи протези - днес ще се срещнем.
Ще има още една операция, заради предните крачета - няма как да я избегнем. От варианта, който ще изберем за протезиране зависят и някои неща за операцията.
Иначе Мими е с лека анемия, от кръвозагубата, но кръвните изследвания са добри. Ще пие известно време антибиотици, ще си правим превръзки всеки ден и ще чакаме деня за операцията.
Мими е герой, нито веднъж не гъкна дори. С такова доверие се остави в ръцете ни... Единствено по сълзичките, които рукват от очите може да се познае, че е уплашена.
През цялото време в колата ту се свиваше на кравайче да подремне, ту си подпираше муцунката за да гледа и слуша какво си говорим.
Много се зарадва душичката, когато се прибрахме снощи, физиономията и светна, замята опашка като я поставихме на нейното си легло... Тя е едно слънчице, което ми вдъхва вяра в доброто...
Боже, колко много се радвам за тази мила душица!!! Сърцето ми се къса всеки път когато я погледна в очичките и въпреки всичко което е изживяла има толкова много доброта в тези очички!!!
И когато прегръщам и галя моето кученце винаги си мисля и за Мими!!!
Публикувано: 01 April 2010 - 11:29 AM
Не се сърдете, ама от толкова ходене през последните години по лекари, просто си мисля, че в този случай не бива да се вземат бързи решения за още скъсявания на и без това отрязаните крачета?!?! [b] Нека да се чуят повече мнения на специалисти с опит в тези случай и в чужбина....
Публикувано: 01 April 2010 - 11:39 AM
Не се сърдете, ама от толкова ходене през последните години по лекари, просто си мисля, че в този случай не бива да се вземат бързи решения за още скъсявания на и без това отрязаните крачета?!?! [b] Нека да се чуят повече мнения на специалисти с опит в тези случай и в чужбина....
Според мен ще е неизбежна операцията на лапичките иначе оголения край на крачетата там където се вижда коста ще некротизира резултата ще е гангрена и ще трябва да се ампутира крайника чак от рамото.Ще се скъсят незначително но поне ще завършват с кожа а не на гола кост и тогава вече ще могат да му се обуят кучешки обувчици или протези.Но все пак ако няма инфекция бих изчакал малко за да заякне животинчето за да може да издържи упойката.Все пак има и анемия.
Публикувано: 01 April 2010 - 11:50 AM
И аз това се притесних, ще може ли да издържи операция? Душицата, и опашле размахвала значи

Публикувано: 01 April 2010 - 12:02 PM
Публикувано: 01 April 2010 - 12:19 PM

Silence is often the best thing to say
Публикувано: 01 April 2010 - 12:24 PM

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 01 April 2010 - 12:26 PM
Нека обмислим това
Публикувано: 01 April 2010 - 12:48 PM
Следя какво се случва с Мими и не мога да спра да плача всеки път когато прочета нещо за нея или дори само когато си мисля за нея. Сигурно не съм единствената.
Без да искам да обидя никого, ще споделя личното си мнение за ОВК Варна - НИКОГА не бих завела любимеца си там повече. Горчивия ми опит е от преди 10 години. Едва не ми умориха далматинката. Такава некадърност и безхаберие... Твърде вероятно е нещата и персонала да са се сменили, все пак минаха 10 години, но ...
Това е интернет сайт на клиника за протезиране на крайници на животни. Има много и разнообразни случаи на успешно протезиране.
Ласка, Китикат, Кристина, виждам, че вие сте в пряк контакт с Мими. МОЛЯ ВИ консултирайте се И с други специалисти ветеринарни лекари. Имате безрезервната подкрепа на хиляди българи и чужденци. Аз също искам да помогна с каквото мога, затова и моля да има такава консултация. ИМА кой и с какво да помага.
Ето линк към сайта - http://www.hunderoll.../prothetik.html
Отново подчертавам, че мнението ми за лекарите в ОВК Варна е лично мое, базирано на горчив опит.
Изпращам на Мими много положителни мисли и любов.
Ако мога да помогна някак и за онази пещера до Карлуково... От няколко дни не мога да спя, а ако заспя тези ужаси са ми непрекъснато пред очите.... Умът ми не побира какво кара хората да бъдат толкова жестоки... Тежко е и трудно да се чувстваш безпомощен. Ще подкрепя всички действия за предотвратяване на тези и подобни убийства. Само ми кажете как мога да бъда полезна... Благодаря

Публикувано: 01 April 2010 - 01:18 PM
Мима е в наистина добри, опитни, изключително разумни ръце на колектив от хора, които ще дадат на Мима най-доброто, което може да съществува - и като грижи, и като последващо предвижване.
Няма защо да се притеснявате, че панически ще се юрнат да оперират без да дадат на кучето да се възстанови, бъдете сигурни, че ВСЕКИ специалист в България с престижно име ще бъде помолен за консултация относно варианти за Мима и ще се избере най-доброто.
Дейността им има пряко отношение и с Германия, ако пък се наложи и помощ от други държави, аз съм сигурна, че ще я потърсят.
Моля,погледнете линковете в подписите им и бъдете спокойни за кученцето.
А от по-емоционалната страна на дейността им, можете да прочете в този раздел: http://forum.dog.bg/...showtopic=30558
Наистина, сега много от полза ще бъде, ако всеки човек, който желае по някакъв начин да помогне на Мима, да съсредоточи енергията си към каузата: с пряка помощ на други кученца - било то по финансов начин, било с осиновяване, или просто да нахраните някой бездомник, да посетите изолатора във вашия град и да помогнете с почистване, или просто с погалване... Това също е истинска помощ за Мимето - нека й докажем, че мъките, които е изживяла няма да останат съвсем напразни, а също нека по този начин покажем на властите, че обществото ни е загрижено за бездомните животни и не позволява повече пасивността да продължи.
Публикувано: 01 April 2010 - 02:54 PM
Другото което искам да кажа,и да подкрепя lagunano1 и Maggi,е да не забравяме, че за да стане Мими инвалид,зад това долно деяние седи човек! И този "човек"/силно казано човек/ все още е безнаказан! И ако успяхме да спасим Мими,може би няма да успеем да спасим други животинки,които могат да попаднат в ръцете му! Не става въпрос да го намерим,и да му отрежем крака,ръце,уши,и прочие,а да си понесе публично наказанието! Да бъде вързан с една табела на врата-Аз съм убиец,и да бъде публично показан,а после и съдебно осъден!
Публикувано: 01 April 2010 - 03:27 PM