Dog.bg Форуми : Изключителна жестокост към куче !

Към съдържанието

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Изключителна жестокост към куче ! Оцени темата: ***** 15 Гласове

#581 Потребителят е офлайн   sarka_bs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 April 2010 - 09:50 AM

Много се радвам, че има надежда и Мима да се почувства по-добре. Не е лошо да се открие сметка за да се насъберат парички. Поне с това може да се помогне от нас. А на Вас Ласка и всички други които помагате, дълбок поклон за доброто дело което вършите.

#582 Потребителят е офлайн   Radostin_39 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2010 - 09:57 AM

Цитат(borisova @ Apr 1 2010, 09:38 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Знаете ли четейки всичко ми хрумна идея, не знам дали е осъществима обаче, нека някой по-запознат да се изкаже. Има ли някаква възможност поне временно да се направи нещо подобно на бебешка проходилка, за да стои в нея изправена, за крачетата ако е възможно може да се купят от специалните кучешки обувки, стига да е възможна употребата им.Някой, който може да майстори такива неща, дали не може да измисли нещо(разбира се ако състоянието на кучето позволява да стои и да се крепи,макар и по малко на ден,все е нещо).
Иначе и аз както всички се надявам на хубав завършек на тази така трагична история, Ласка, имате ли нужда от храна за кученцето?

Виждал съм подобни кучешки обувчици слагат ги понякога на впрегатните кучета за да не им се нараняват лапите от снега.Не е нещо което тепърва трябва да се конструира.Вероятно почти без никакво прекрояване ще станат и на Мима Нямам престава обаче къде може да се намерят другия вариант е да се поръчат на някой сарач или обущар.

#583 Потребителят е офлайн   sarka_bs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2010 - 10:07 AM

Цитат(Radostin_39 @ Apr 1 2010, 10:02 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(borisova @ Apr 1 2010, 09:38 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Знаете ли четейки всичко ми хрумна идея, не знам дали е осъществима обаче, нека някой по-запознат да се изкаже. Има ли някаква възможност поне временно да се направи нещо подобно на бебешка проходилка, за да стои в нея изправена, за крачетата ако е възможно може да се купят от специалните кучешки обувки, стига да е възможна употребата им.Някой, който може да майстори такива неща, дали не може да измисли нещо(разбира се ако състоянието на кучето позволява да стои и да се крепи,макар и по малко на ден,все е нещо).
Иначе и аз както всички се надявам на хубав завършек на тази така трагична история, Ласка, имате ли нужда от храна за кученцето?

Виждал съм подобни кучешки обувчици слагат ги понякога на впрегатните кучета за да не им се нараняват лапите от снега.Не е нещо което тепърва трябва да се конструира.Вероятно почти без никакво прекрояване ще станат и на Мима Нямам престава обаче къде може да се намерят другия вариант е да се поръчат на някой сарач или обущар.

тези обувки намерих в един сайт от който пазаря
Но назнам дали са удачни в този случай.
http://zoomagazin.eu...&...67&start=20

#584 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2010 - 10:07 AM

Давам 100 лв за адвокатски хонорар, ако някой се наеме да съди предполагаемия извършител на осакатяването на това куче.
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#585 Потребителят е офлайн   krisi567 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2010 - 10:08 AM

Цитат(Tи Джей @ Apr 1 2010, 03:43 AM) <{POST_SNAPBACK}>
krisi567,ще е хубаво да прочетете и по-задните страници!! Восток,не е знаел за това което се извършва над Мими! Върнете се няколко страници назад и прочетете! Когато е разбрал,веднага е реагирал по-най добрия начин! За справка,и ако желаете,може да ми пишете на ЛС,за да ви препратя неговата позиция.
А за Ласка,няма какво да коментирам! Пред нея,пред делото и,само мога да коленича!

Прочела съм цялата тема от първият до последният пост.Това ,че не съм писала до този момент,не значи че не съм я чела.Постовете на Восток съм ги препрочитала дори . И честно да ви кажа ми звучат безкрайно неадекватни. Все едно е дали той или баща му е проявил безотговорност като нищо не е направено след отрязването на първото краче. А ако Мима се е мъчила една седмица докато господата разберат ,че и няма едното краче още по-лошо.
Проявената немърливост и безхаберие са факт,защото на кучето му липсват четири крака . На същият този човек са му умряля още две кучета. И каква е разносметката- 2 мъртви кучета и 1 осакатено в рамките на месец-два. Не мисля,че бихте си поверили кучето на "добрият самарянин".
А що се отнася до това кой ,какво и кога е знаел никой от нас не може да каже със сигурност.

#586 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 01 April 2010 - 10:08 AM

Винаги когато го видя това кученце се разплаквам, много добри очички има.
Мисля си че може да се посъветвате и с чужди специалисти, кой е по удачния вариант.
Може би с протези на задните , ще може да си върши физиологичните нужди?
Успех ви желая и късмет на Мимето!
User's Signature

Качена снимка

#587 Потребителят е офлайн   sarka_bs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2010 - 10:14 AM

С риск да бъда досадна, но все пак идеята за консултация с чужди специалисти, мисля че е много удачна. Тук из постовете имаше дадени адреси на чужди клиники. Не е лошо да се пише на тях като им се изпратят снимки и резултатите от изследванията.

#588 Потребителят е офлайн   kittykat.ruse Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 01 April 2010 - 10:15 AM

Цитат(dora7511 @ Apr 1 2010, 10:13 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Винаги когато го видя това кученце се разплаквам, много добри очички има.
Мисля си че може да се посъветвате и с чужди специалисти, кой е по удачния вариант.
Може би с протези на задните , ще може да си върши физиологичните нужди?
Успех ви желая и късмет на Мимето!

Задължително ще има консултации и в чужбина. Г-н Димитров работи по този въпрос, но моята задача от тук е да подам точната информация и оценка на състоянието на животното, за да си дадат мнението хората там, както и да се грижа за ежедневното вет. обслужване... и други неща.

Благодаря за подкрепата на всички, не спирайте да ни вдъхвате сили, имиме ОГРОМНА нужда.

#589 Потребителят е офлайн   danyr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2010 - 11:04 AM

Цитат(kittykat.ruse @ Apr 1 2010, 08:38 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте всички.
Новините за Мими са добри.
Вчера я водихме във Варна при мой колега от ОВК. Мнението му е, че и двата варианта са възможни: количка отпред-протези отзад или обратно.
УЖАСНО се радвам - оказа се, че в Русе има кой да направи протези - днес ще се срещнем.
Ще има още една операция, заради предните крачета - няма как да я избегнем. От варианта, който ще изберем за протезиране зависят и някои неща за операцията.
Иначе Мими е с лека анемия, от кръвозагубата, но кръвните изследвания са добри. Ще пие известно време антибиотици, ще си правим превръзки всеки ден и ще чакаме деня за операцията.

Мими е герой, нито веднъж не гъкна дори. С такова доверие се остави в ръцете ни... Единствено по сълзичките, които рукват от очите може да се познае, че е уплашена.
През цялото време в колата ту се свиваше на кравайче да подремне, ту си подпираше муцунката за да гледа и слуша какво си говорим.
Много се зарадва душичката, когато се прибрахме снощи, физиономията и светна, замята опашка като я поставихме на нейното си легло... Тя е едно слънчице, което ми вдъхва вяра в доброто...

Боже, колко много се радвам за тази мила душица!!! Сърцето ми се къса всеки път когато я погледна в очичките и въпреки всичко което е изживяла има толкова много доброта в тези очички!!!
И когато прегръщам и галя моето кученце винаги си мисля и за Мими!!!

#590 Потребителят е офлайн   hopie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2010 - 11:29 AM

Не може ли да не се бърза с операцията на предните крачета докато не се направят още консултации и се стигне до окончателен вариант за протезки, количка, обувчици/чорапки и каквото се реши?
Не се сърдете, ама от толкова ходене през последните години по лекари, просто си мисля, че в този случай не бива да се вземат бързи решения за още скъсявания на и без това отрязаните крачета?!?! [b] Нека да се чуят повече мнения на специалисти с опит в тези случай и в чужбина....
User's Signature

Качена снимка

#591 Потребителят е офлайн   Radostin_39 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2010 - 11:39 AM

Цитат(hopie @ Apr 1 2010, 11:34 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Не може ли да не се бърза с операцията на предните крачета докато не се направят още консултации и се стигне до окончателен вариант за протезки, количка, обувчици/чорапки и каквото се реши?
Не се сърдете, ама от толкова ходене през последните години по лекари, просто си мисля, че в този случай не бива да се вземат бързи решения за още скъсявания на и без това отрязаните крачета?!?! [b] Нека да се чуят повече мнения на специалисти с опит в тези случай и в чужбина....

Според мен ще е неизбежна операцията на лапичките иначе оголения край на крачетата там където се вижда коста ще некротизира резултата ще е гангрена и ще трябва да се ампутира крайника чак от рамото.Ще се скъсят незначително но поне ще завършват с кожа а не на гола кост и тогава вече ще могат да му се обуят кучешки обувчици или протези.Но все пак ако няма инфекция бих изчакал малко за да заякне животинчето за да може да издържи упойката.Все пак има и анемия.

#592 Потребителят е офлайн   plameni_p Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2010 - 11:50 AM

Цитат(Radostin_39 @ Apr 1 2010, 09:44 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Но все пак ако няма инфекция бих изчакал малко за да заякне животинчето за да може да издържи упойката.Все пак има и анемия.

И аз това се притесних, ще може ли да издържи операция? Душицата, и опашле размахвала значи
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#593 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 01 April 2010 - 12:02 PM

Имам въпроси към Восток - какво се случва в момента в Дряново ? Действа ли се за откриването на извършителя ? Обявена ли е вече парична награда за подадена информация и/или доказателства ? Прави ли нещо полицията в момента ?

User's Signature

Качена снимка

Отделете малко време и вижте защо държим на кастрацията

#594 Потребителят е офлайн   ralivd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2010 - 12:19 PM

kittykat.ruse, а какво става с набирането на средства за операцията, протезите и всичко, което е нужно? Някой беше споменал,че ако всеки съпричастен даде дори по 1 лев ще се съберат достатъчно пари, за да покрият всички разходи. Някъде се споменаваше за над 100 000 души, които са се включили във Фейсбук групата. Предполагам,че всеки един от тях би помогнал. А ако се съберат повече средства то да се ползват за други спешни случаи.

User's Signature

Silence is often the best thing to say

#595 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2010 - 12:24 PM

УС на "Грижа и подслон за всеки" вчера взе решение да отвори банкова сметка, която да се използва само от г-жа Добрева, осиновителката на Мими и ще бъдат предоставяни отчети и касови бележки за всеки разход. Повече информация-скоро.

User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#596 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2010 - 12:26 PM

Дряново е малък град,хората се познават. Сигурна съм,че някой знае кой е извършителя,но мълчи заради страх от линчуване. Ако предложим парична награда мисля,че ще проговорят. Всеки от нас ако даде само по 1 лев мисля,че ще съберем доста голяма сума за награда. Хората се изкушават от парична награда.
Нека обмислим това

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#597 Потребителят е офлайн   Pussycat73 Икона

Публикувано: 01 April 2010 - 12:48 PM

Здравейте

Следя какво се случва с Мими и не мога да спра да плача всеки път когато прочета нещо за нея или дори само когато си мисля за нея. Сигурно не съм единствената.
Без да искам да обидя никого, ще споделя личното си мнение за ОВК Варна - НИКОГА не бих завела любимеца си там повече. Горчивия ми опит е от преди 10 години. Едва не ми умориха далматинката. Такава некадърност и безхаберие... Твърде вероятно е нещата и персонала да са се сменили, все пак минаха 10 години, но ...
Това е интернет сайт на клиника за протезиране на крайници на животни. Има много и разнообразни случаи на успешно протезиране.
Ласка, Китикат, Кристина, виждам, че вие сте в пряк контакт с Мими. МОЛЯ ВИ консултирайте се И с други специалисти ветеринарни лекари. Имате безрезервната подкрепа на хиляди българи и чужденци. Аз също искам да помогна с каквото мога, затова и моля да има такава консултация. ИМА кой и с какво да помага.
Ето линк към сайта - http://www.hunderoll.../prothetik.html

Отново подчертавам, че мнението ми за лекарите в ОВК Варна е лично мое, базирано на горчив опит.
Изпращам на Мими много положителни мисли и любов.

Ако мога да помогна някак и за онази пещера до Карлуково... От няколко дни не мога да спя, а ако заспя тези ужаси са ми непрекъснато пред очите.... Умът ми не побира какво кара хората да бъдат толкова жестоки... Тежко е и трудно да се чувстваш безпомощен. Ще подкрепя всички действия за предотвратяване на тези и подобни убийства. Само ми кажете как мога да бъда полезна... Благодаря

User's Signature

All PETS go to Heaven - they do have souls! Let them live a proper life!

#598 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2010 - 01:18 PM

Хора, спокойно.

Мима е в наистина добри, опитни, изключително разумни ръце на колектив от хора, които ще дадат на Мима най-доброто, което може да съществува - и като грижи, и като последващо предвижване.
Няма защо да се притеснявате, че панически ще се юрнат да оперират без да дадат на кучето да се възстанови, бъдете сигурни, че ВСЕКИ специалист в България с престижно име ще бъде помолен за консултация относно варианти за Мима и ще се избере най-доброто.

Дейността им има пряко отношение и с Германия, ако пък се наложи и помощ от други държави, аз съм сигурна, че ще я потърсят.

Моля,погледнете линковете в подписите им и бъдете спокойни за кученцето.

А от по-емоционалната страна на дейността им, можете да прочете в този раздел: http://forum.dog.bg/...showtopic=30558

Наистина, сега много от полза ще бъде, ако всеки човек, който желае по някакъв начин да помогне на Мима, да съсредоточи енергията си към каузата: с пряка помощ на други кученца - било то по финансов начин, било с осиновяване, или просто да нахраните някой бездомник, да посетите изолатора във вашия град и да помогнете с почистване, или просто с погалване... Това също е истинска помощ за Мимето - нека й докажем, че мъките, които е изживяла няма да останат съвсем напразни, а също нека по този начин покажем на властите, че обществото ни е загрижено за бездомните животни и не позволява повече пасивността да продължи.

#599 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 01 April 2010 - 02:54 PM

Днес бяхме на разходка.До една баничарница,на изнесена масичка отвън,седяха хора и хапваха.В краката им се беше свило едно от нашите бездомничета.Толкова кротко се беше свило,и хората му хвърляха храна.Мисля че започваме да ставаме по-добри!
Другото което искам да кажа,и да подкрепя lagunano1 и Maggi,е да не забравяме, че за да стане Мими инвалид,зад това долно деяние седи човек! И този "човек"/силно казано човек/ все още е безнаказан! И ако успяхме да спасим Мими,може би няма да успеем да спасим други животинки,които могат да попаднат в ръцете му! Не става въпрос да го намерим,и да му отрежем крака,ръце,уши,и прочие,а да си понесе публично наказанието! Да бъде вързан с една табела на врата-Аз съм убиец,и да бъде публично показан,а после и съдебно осъден!

#600 Потребителят е офлайн   fanka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 April 2010 - 03:27 PM

знам, че от никъде се включвам в темата, но искам да ви помоля - гушкайте го това куче, много го гушкайте (сигурно го правите, но ми се искаше да го кажа). Не мога да спра да мисля колко надежда и колко мъка има в очите му след всичко преживяно ... С удоволствие ще помогна финансово след като откриете сметка. Знам, че Мима съвсем не е единичен случай, аз съм прибирала еднодневни котета оставени в кашонче ... но от една страна се радвам на всичко, което се случи, защото може би само това е начинът нещо да се промени ... Жалко е, че става само с наказания и заплахи, а не с възпитание и морал ...

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни