Изключителна жестокост към куче !
Публикувано: 19 April 2010 - 12:57 AM
Току-що с погнуса отново четох коментарите под цитираната от мен статия и с огромна радост видях, че някакви хора говорят за съдебна разправа с тоя ... липсват ми точните думи, дано да стигнат докрай
Видях и аз сега коментарите. Може би шанса ни е в публичност и на тези прояви- някои от хората са подали информация до медии и СЕМ за този коментар. Ако и ние пращаме до медиите упорито писания от този род, може и да предизвикаме появата на съответен закон?!? И май сега е момента?!?
Публикувано: 19 April 2010 - 12:13 PM
и им пускаме линковете
не може ли ние да пуснем нашите в техните сайтове
аз затова чета само в този иначе съм сигурна,че другаде ще срещна достатъчно помия

Прочети първо статията много вярно е написана.Адмирации към автора и...Нищо общо с глупостите в News.bg
Публикувано: 19 April 2010 - 01:44 PM
Публикувано: 19 April 2010 - 01:49 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 19 April 2010 - 03:31 PM
Публикувано: 19 April 2010 - 04:26 PM
Сякаш ние, които защитаваме кучетата, сме виновни за проблемите на цялата държава и отговорността трябва да бъде наша.
Публикувано: 19 April 2010 - 04:39 PM
Сякаш ние, които защитаваме кучетата, сме виновни за проблемите на цялата държава и отговорността трябва да бъде наша.
Оттук не можах да отворя статията но когато я написах на гугъла я открих.Няма да си хабя думите за умствения багаж на този който я е написал.Явно някои хора все още не могат да преглътнат че за едно кученце се събраха повече гласове само във фейсбук отколкото за някои ПАРЛАМЕНТАРНО преставени партии.при това за броени часове и дни.Както и да е и НОВИНАР влиза в черния списък барабар с NEWS.BG и DNES.bg.
Публикувано: 19 April 2010 - 05:15 PM
Не знам кога ще ги стигнем американците изобщо. Тук кажи-речи си е съвсем законно такова престъпление. Вчера точно научих с подробности как са "изчистили" кучетата от Военна академия, за да отворят парка. Кучета, които там може и някой да е хранил и да се е грижил и които не са агресивни и за които лично дадох предложение да помогна с водене на кастрация и обезпаразитяване. Никой не отвърна на молбите ми, а както разбрах, кучетата били "хапнали нещо", което не им било "особено приятно"...Гнусотия ни залива отвсякъде!
Публикувано: 19 April 2010 - 07:21 PM

Публикувано: 20 April 2010 - 09:39 AM
Публикувано: 20 April 2010 - 10:35 AM
защо толкова ги е яд ,че хората правят добро ?
наистина ли МИМА ще се предложи за осиновяване нали е осиновена от Виолета ?
какво ще стане с МИМА ,ако се дава за осиновчване поне да не е в БГ
мислех,че е окончателно осиновена от Виолета Добрева
Публикувано: 20 April 2010 - 10:56 AM
Хора, да направим подписка и по този повод!
====оригиналната статия====================
Заляха куче с киселина
Овчарката Рекс бере душа, подозират злобна комшийка
БЕРКОВИЦА. След нападенията над жени и куче беше обезобразено с разяждаща течност. Голямо количество сода каустик е било излято върху 4-годишния Рекс, научи "Стандарт". За извършеното зверство съобщи собственикът на кучето - 64-годишният Никола Тонов от Берковица. Красивото животно от елитната порода българска овчарка е било атакувано, докато е стояло кротко вързано до колибката си. От содата каустик козината и кожата по гърба му са опадали, голо петно се е образувало и на главата. Изгаряния има и на единия заден крак, а дясното му око е изтекло. Клетото животно вие денонощно от болка. Местни ветеринари го лекуват, но твърдят, че овчарката ще остане сляпа. Рекс живее на вилата на собственика си в местността Козяк, която е на 2,5 километра от Берковица.
Цяла зима съм изминавал разстоянието от къщи до вилата всеки ден да го храня, обясни Тонов. Той е подал жалба в РПУ за инцидента. Разследващите полицаи установили, че следите от содата тръгват от вилата на съседката му Бориска Кънчева. Ако бившата медицинска сестра е заляла кучето, то го е направила от злоба и лошотия, твърди собственикът на Рекс. От полицията обаче все още не се произнасят по случая.
Тонов се кани да сезира организации за защита на животните, за да търси възмездие за любимия Рекс. Наскоро неизвестен злобар отряза и четирите крака на русенското куче Мима, припомнят любители на животните.
Първолета Цветкова
=======================================================