Изключителна жестокост към куче !
Публикувано: 26 March 2010 - 05:54 PM

Публикувано: 26 March 2010 - 05:56 PM
Публикувано: 26 March 2010 - 05:57 PM

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 26 March 2010 - 06:00 PM
Публикувано: 26 March 2010 - 06:07 PM
Мима - собственикът й явно няма да може да полага адекватни грижи и ще трябва да се търси временен или постоянен дом;
Извършителят - казва се Кольо /Мустафа/, довечера ще го покажат по новините. Още нямам трите имена и адрес. Според лекуващия лекар крачетата на Мима не са отсечени, а отрязани с нож.
Публикувано: 26 March 2010 - 06:09 PM
Писах до всички адреси,дадени от Явор.
А ме заболя още повече като пращах и показвах на познати, с цел да изразят възмущението си писмено до някоя институция.Отговорите бяха:"Да бе, то на село е пълно с изроди, а и не е убил човек я".
Нямам думи за коментар.

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.
Публикувано: 26 March 2010 - 06:10 PM
В природата има иерархия.
В природата има и Господ, под една или друга форма. Дали Иисус Христос, дали Аллах, дали Буда, дали който под каквато форма си го приема и разбира, но той е някъде там! В душите ни, в сърцата ни! Щом вярваме и имаме надежда в нещо, това е Господ.
Този свят съществува по правилата на майчицата планета Зема. Всички на този свят, макар и под иерархия, са равни и равноправни според законите на природата. Защо да има забрани за животните в парковете, вместо хората да бъдат насърчавани да ги отглеждат? Защо трябва да се потъпква желанието на хората да съжителстват заедно със "своите събратя" от тази планета заедно? Каква е целта? Бетон, коли, децата да не ги ухапе кучето? И? И после накъде?
От няколко дни седя, почесвам се, и се чудя. То... да кажа,че нямам думи - хубо, ама имам. Имам толкова много, че вече не знам какво да кажа по-напред! Само чета и се чудя, какво да направя. И така.
Мисли разни.... тъпа нация сме, е**си ма***та.
Публикувано: 26 March 2010 - 06:12 PM

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?
Публикувано: 26 March 2010 - 06:13 PM
Тогава те трябва да бъдат съдени, че кученцето е в такова състояние. Нали то е важното в случая и то не носи никаква вина за това, че е пострадало по такъв начин в хорските "вражди".
ЗА ЗАЩИТА НА
ЖИВОТНИТЕ КОМПАНЬОНИ
ГЛАВА II ПРИНЦИПИ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА ЖИВОТНИ КОМПАНЬОНИ
Член 3 - Основни принципи за благосъстоянието на животните
1. Никой не трябва да причинява ненужно болка, страдания или страх на животно компаньон.
2. Никой не трябва да изоставя животно компаньон.
Член 4 - Отглеждане
1. Всяко лице, което отглежда животно компаньон или е приело да се грижи за него трябва да бъде отговорно за неговото здраве и благосъстояние.
2. Всяко лице, което отглежда животно компаньон или което се грижи за него трябва да му осигурява условията, грижите и вниманието, съобразени с естествените му нужди според вида и породата му, а именно:
а). да му осигурява в достатъчно количество храната и водата, които са му необходими;
б). да му осигурява възможност за достатъчно движение;
в). да взима необходимите мерки за да не допуска то да избяга.
Публикувано: 26 March 2010 - 06:23 PM
За да се намесва Брюксел, трябва да има Декларация, тогава вече нашите ще са длъжни да впишат жестокост към животните в НК.
ПП С това искам да кажа, че работата си е само наша и Европа не може да ни я свърши.
Публикувано: 26 March 2010 - 06:38 PM

Да помислим какво може да се направи за кучето и изобщо има ли шанс за относително нормален живот ?
Публикувано: 26 March 2010 - 06:44 PM

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 26 March 2010 - 07:17 PM
Истината е една - сега всякакви организации ще предлагат помощ, но няма да има нито една, която да даде тези стопани на съд, ако те не започнат дело срещу извършителя. Докато е така, в България всеки ще може да си зарязва кучетата където си иска и да не носи никаква отговорност за тях и тяхното състояние.
Куче с стопани, отрязали му краката с брадва, ВИНОВНИ НЯМА !
Публикувано: 26 March 2010 - 07:30 PM
Собственикът му малко късно се е сетил да го гали и гушка!!! Колкото съм бясна на изверга , толкова ме е яд и на "собственика" . За мен , той е един от многото безотговорни хора- кучето на вилата , "стопанина" ходи по един в седмицата и му хвърля една филия хляб . Сигурна съм , че няма нито имунизация , нито е обезпаразитено, нито е кастриранано. И това кученце през тези пет години е тръшкало бебета , които сега са част от многото бездомни. За това моля Явор и другите от форума , които имат връзка със собственика да го убедят да даде кученцето и да се уговорим кога ще го взема в Русе. Дано това да стане по-бързо, защото "стопанина" също е виновен за случилото се. Преди две седмици бил видял Мима без един крак............. Защо е допуснал това и какво е направил-чакал да й отрежат и останалите три!?