Dog.bg Форуми : Изключителна жестокост към куче !

Към съдържанието

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Изключителна жестокост към куче ! Оцени темата: ***** 15 Гласове

#201 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 March 2010 - 06:01 PM

Аз лично само се надявам Мима и случилото се с нея да не се превърне в евтина сензация на гърба на горкото животно. Синът на собственика, писал тук, много хубави думи каза, но на мен ми е трудно да му повярвам. Защо точно сега? Мима е била една от многото кучета, живеещи в провинцията на синджир, с по филия хляб на ден, предполагаемо некастрирана, неваксинирана. Чудя се колко пъти е била галена така както на репортажа? А дори и в момента, в това състояние, тя продължава да живее в колиба, върху парцали. Не след дълго случаят ще отшуми, журналистите ще си отидат, камерите няма да ги има вече, а Мима ще получи ужасни рани. Ако има наистина възможност тя да заживее в домашни условия, не мисля, че има какво да се умува и пише. Другото е егоизъм и криворазбрано милосърдие.
User's Signature

Качена снимка

#202 Потребителят е офлайн   Laska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 March 2010 - 06:17 PM

Дали евтаназията е "хуманен" начин за да се сложи край на един живот/ било то на човек или на животно/ е една безкрайна тема. Нормално е и за това във форума да има различни мнения. Но не виждам защо Восток трябва да се притеснява от това- хората , които искат да вземат кученцето , не искат да го евтаназират. Повечето хора от форума също споделят мнението , че на животното трябва да се даде шанс. Докторите са тези , които ще преценят какви са възможностите. На всички е ясно , че то няма да бъде това , което е било, но в него има желание за живот и при специализирана помощ и адекватни грижи Мими може да се радва на живота си . Дори и да не стане с протези , може да има възможност за количка. Няма да бъде нито първото , нито последното куче , което ще живее така и ще бъде обичано така. Има кучета, които са повече инвалиди от Мими, но са се приспособили към живот.
Най-добра медицинска помощ на Мими може да й бъде оказана в чужбина- няма значение дали в Германия , във Финландия или където й да е . Важното е да се намери такова място. . Аз вярвам , че тук има много добри специалисти , но предполагам че навън има клиники с много по-големи възможности .Виждам желанието на повечето хора от форума Мими да бъде на лечение в чужбина. Но докато това стане , ще мине известно време. До тогава , за нея трябва да се полагат специални грижи и то ежедневно. Не се съмнявам , в добрите намерения на собственика , но ще има ли възможност да се справи сам.? В Русе на Мими ще й бъдат осигурени ежедневни медицински грижи , добри условия и постоянно наблюдение. Собственикът винаги може да дойде и да се увери в това. Участниците във форума също ще получават информация.
User's Signature

Благодарното куче е по-достойно от неблагодарния човек!

http://grijaipodslon.ucoz.com/

#203 Потребителят е офлайн   vostok Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 March 2010 - 06:18 PM

Здравейте и благодаря на всички за отношението по случая. Бих искал да изясня няколко въпроса. Най-напред-писал съм вече във форума, където се опитах да внеса яснота по някои въпроси. Преди всичко, че е трябвало да реагирам по-рано. Реагирах веднага след като разбрах за станалото. Това за моята защита. Към момента, в който открих кучето нямаше по-добра алтернатива, т.е. прибрах го, раните му бяха обработени, след което то се възстановява и смятам, че сега е доста по-добре. Дори виждам, че се е преместила на около 3 метра от мястото, където си лежеше. Но, за съжаление, едва ли ще тръгне отново. В момента се пече на слънце и спи. Нямам нищо против, Мима да бъде взета от някой, който повече ще се грижи за нея от мен и където ще се чувства добре. Тя не е млада, но смятам, че щом свикна с мен, значи би свикнала и с всеки друг, който и желае доброто. Категорично против съм дори само да се обсъжда въпроса за евтаназия. Вярвайте ми, че дори и осакатено животно може да води достоен живот, а относно страданието-според мен, тя в момента не страда. Просто се бои от непознати хора. Смятам, че тя ще може да води един нов хубав живот, по-добър от предишния, ако и да е осакатена. Молбата ми е малко да утихнат страстите. Решението къде да отиде животното трябва да се вземе в спокойна обстановка, без емоции и след трезва преценка, за да може Мима да получи, най-доброто, което заслужава. Според мен, това което и трябва е любов. Искам да изясня и още един въпрос. Не знам кой е извършителят на деянието. По телевизията видях един човек, когото не познавам. Може да е той, а може и да не е. Никого не прикривам, просто наистина не знам кой е. Дано някога да се разбере. По-важното, обаче е друго-че трябва да се променим, всички. Знаете, че Мима не е единственото наранено и страдащо същество. Просто нея я видяха повече хора. И отношението на всички ви, показва, че има някаква надежда, дори и за нас самите.

#204 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 March 2010 - 06:23 PM

Ще се радваме, ако вземете по бързо решение за Мима, защото на нея спешно и трябва лекарски надзор, дом и хора, който ще са до нея постоянно - а такива се предложиха във форума.
Така, че колкото по бързо, толкова по добре за кученцето.

#205 Потребителят е офлайн   Donata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2010 - 06:45 PM

Восток, радвам се че писа. Моля те съгласи се кученцето да се прибере в любящ дом възможно най-бързо защото тя се нуждае от светкавични грижи и любов. Мими стои 48 часа в денонощието сама на вън, а тя трябва да е под наблюдение и грижи 48 часа в ненонощието. Восток тук в форума има хора за които Мими е по важна от всичко и искаме да помогнем. Восток ако искаш да решиш след като всичко отшуми можеш ли да я прибереш в твоят дом до тогава? Опитвам се да разбера как така тя все още живее на вън след всичкият този психически и физически тормоз. Всяка минута е ценна и няма време за губене. Кучетата се приспособяват много бързо с добрите условия и добрите стопани, така че няма да има проблем.

User's Signature

Когато купуваш куче или котка от магазин или развъдник, ти си отговорен за нов член от семейството! Ти също си отговорен за смъртта на бездомните животни и тези в приютите, които се нуждаеха от дом...
Качена снимка

#206 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 March 2010 - 06:55 PM

Восток, моля ви дайте кученцето на Ласка. Никой друг не е поискал да го приюти. В Русе има приют на българина Григор Димитров, който живее в Германия. Той от години намира място и спасява наши пострадали животни. Имат сайт, там има случаи на скалпирани, на сакати, всимки имат дом и стопани в Германия. В Русе приюта е претъпкан, но пак протягат ръка и предлагат всеки ден грижи и медицинска помощ за Мими. Повярвайте, тя няма друг шанс, ще получи рани като лежащ човек, които ще гноят и червеите ще я ядат бавно навън, ще я оплюят мухите. Случаят ще отшуми, ще дойде друго пострадало животно. Уговорете се сега, дайте я веднага, нека е в чист дом със стерилни постелки, с добра храна,.На място ще се направят снимки, ще се пратят и ще се действа за мерки за протези. До Дряново е трудно да се идва за тези неща. Моля ви пак, дайте живот и шанс на животното. Ако имате съмнения, питайте, хората от Русе и форума ще ви отговорят.
User's Signature

Качена снимка

#207 Потребителят е офлайн   sladka69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 27 March 2010 - 07:26 PM

Мисля че коментарите няма да помогнат ,последната ни надежда е да променим Закона за защита на животните,доколкото това зависи от нас.Горкото животинче!!!!Смърт за оня който го е направил!!!!ПЕТИЦИЯ

#208 Потребителят е офлайн   Donata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2010 - 07:29 PM

тук има група за Мими с над 13,000 човека http://www.facebook....105973149434180

Мими трябва да се мести и обръща често. Залежаването може да доведе до синини особено когато лежи на земята на твърдо а от козината това не може да се види. Затова е важно да се полагат адекватните грижи за нея.

И една надежда:

User's Signature

Когато купуваш куче или котка от магазин или развъдник, ти си отговорен за нов член от семейството! Ти също си отговорен за смъртта на бездомните животни и тези в приютите, които се нуждаеха от дом...
Качена снимка

#209 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 27 March 2010 - 07:31 PM

И аз мисля ,че в истински дом и с помощта на лекарите в чужбина, Мими миже да още една пострадала душа , която ще води щастлив и достоен живот.
Тя за сега е добре, защото е легнала от скоро, а и все още е дебеличка, има мускулен тонус.Но обездвижена така , мускулите ще атрофират, ще отслабне и раните ще дойдат много бързо.Хората в чужбина имат специални дюшечета , превръзки, и какво ли още не, дай боже и успешно да й се приспособят протези.
Восток, дайте шанс на Мими!
User's Signature

Качена снимка

#210 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2010 - 08:22 PM

Дълго мислих, как би могло да се придвижва кученцето на колелца, след като му няма и четирите краченца... Няма как да си зададе посоката, освен ако някой не го "вози" с дистанционно. А и не е подходящ вариант, защото движението ще отсътства от страна на кученцето.

Но ето какво намерих в нета (не бях чувала за този спортист, ей Богу!):

http://www.sportal.b...s.php?id=206504

Стискам палци скоро да видим и Мимето така, стискам силно и се надявам силно!
Само Восток трябва да му даде шанс... без разрешението на собственика няма как да стане.

#211 Потребителят е офлайн   Skinraven Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 March 2010 - 08:34 PM

JennyB, ако Восток даде Мими на Ласка, тя ще получи всичко най-необходимо като за начало. Абсолютно убедена съм, че всеки един от нас е готов да помогне както може - ще съберем и пари за протезите, но първо трябва да се стигне до там. Горката животинка достатъчно е изпатила вече. Ще повторя много от писалите тук, но тя наистина се нуждае от спокойствие, дом и постоянни грижи.
Восток, моля Ви, приберете Мими вътре. Не я оставяйте самичка навън на някакви парцали. Ако нямате възможност - Ласка е готова да я приеме. Аз също съм готова да я приема, но ще бъде временно, защото имам други кучета вкъщи и няма да е спокойна.

#212 Потребителят е офлайн   Na Nio priqtelq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2010 - 08:45 PM

Восток, какво значи да стихнат емоциите!?
Болшинството хара писали тук, няма да им стихнат емоциите!
Какво има да се умува!?
Имаш по-добър вариант ли!?
Какъв е?Сподели го!
Никой няма да посегне на нея, това не е безнадежден случай!
Който говори за евтаназия, да си зададе въпроса дали ще евтаназира майка си, ако остане без краиници-например при катастрфа??? А???
Или ще направи и невъзможното!

Изгубихме още един ден в глупости!

Моля те, кажи кога да дойдем и да я вземем?

Познавате ли Nick Vujicic?
Ако не, моля вижте това...

http://www.vbox7.com/play:cd4f8e9a
http://www.vbox7.com/play:8cbf1f34
http://www.vbox7.com/play:9002d2db

#213 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 March 2010 - 09:16 PM

Vostok, живее ли някой в къщата, в двора на която е Мима? Ти можеш ли да направиш всичко това, на което са готови хората тук, за да направят живота и поносим? Не разбирам спокойствието ти?! Загрижен си, а тя още навън в студените нощи...
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#214 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2010 - 09:23 PM

Не мога да се въздържа.

Наскоро едно младо (7-8 месечно ) куче почина в чакане попечителите му да решат какво да правят с него. Когато най-накрая кучето достигна до ветеринарната клиника, се оказа, че е на ръба, защото от залежаване и обездвижване тъканите му бяха започнали да се разрушават необратимо. След около още месец "умуване" и лутане на различни посоки, кучинка си отиде самО...

Действайте мъжки,по дяволите! Понякога човек трябва и да рискува и да се довери на непознати.
Не мога да си представя, че ветеринаря, който е обработил раните не Ви е уведомил колко е важен факторът време и какво очаква кученцето от залежаване.

#215 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 March 2010 - 09:27 PM

http://www.geekologi...rn_with_onl.php
Ако не може да се изправя кучето рано или късно ще получи декубитални рани, които са много мъчителни. Може би преди всичко трябва да се направят консултации с хора, които имат опит в протезирането на животни.
Тя ще има нужда от специална рехабилитация, за да не атрофира. Плуване и физиотерапия. Да бъде оставена някъде да си лежи и да гние тихо и кротко не е решение.

Пуснали сме информацията в сайта на ARS и в страницата ни във FACEBOOK. Горката Мими ще помогне на толкова много кучета ако случая и докосне повече хора, за да разберат, че насилието над животни е престъпление. Трябва да се помогне и на нея.
User's Signature

Качена снимка

#216 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 27 March 2010 - 09:31 PM

Снощи по късните новини по Нова ТV, дадоха първия репортаж за изтормозеното и осакатено животинче, бях потресена и обнадеждена тъй като се каза, че ще окажат помощ за слагане на протези и на четирите крачета! Пишете с какво може да се помогне....

#217 Потребителят е офлайн   dindi19 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 March 2010 - 10:03 PM

Човек влиза в темата, чете за един изверг осакатил едно невинно създание и се пита как може това да е реално.
По-късно влиза в тази тема и вижда, че има ужасно много хора, които изявяват желание да помогнат и си казва, че доброто у нас все още съществува.
След това влиза стопанина на кучето, който пиша алабаланици, но нищо конкретно. Явно чака сигнал от космоса, за да поеме протегнатата ръка и най-важното да поеме отговорност. Да заведеш кучето си на ветеринар, за да му обработят раните, които е нанесъл някой непознат садист и след това да го метнеш в двора си- не е поемане на отговорност.
На вас драги стопанино, скоро ще стане ясно, че подобни новини изгряват и залязват. Утре ще се появи друга трагедия, която ще се обсъжда със същата разпаленост. Някои ще цъкат и кършат ръце, други отново ще се опитат да помогнат, а трети ще пречат със своето заклето тъпоумие.

Хората се скъсаха да ви умоляват, за да се погрижат за кучето ви. Готови са да инвестират време, усилие и пари, а вие се държите като ощипана девойка. Щастието на това куче зависи от вашето благоволение, а вие незнайно защо нямате достойнството да го дадете.

Гадна е тази история, най-вече заради изводите, които води след себе си.

П.П Ако сигналът от космоса случайно се появи, моето семейство също ще отдели средства за неговото лечение.
П.П 2Наближава един голям християнски празник...дано утре осъмнем по-добри от днес.

#218 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 27 March 2010 - 10:10 PM

Vostok,какво има толкова да му мислиш,действай.Като не можеш да му осигуриш адекватни грижи, позволи на тези които имат желание и могат.В крайна сметка дори не си я прибрал във вкъщи,това не го разбирам.Мислиш че може някой да и навреди,а ти какво правиш с това бездействие.Губиш ценно време.Да не стане после да кажеш.
Замина си,няма вече какво да се прави.
Това животно живее навън ,в студ и мизерия.Предразположена към възпаления.Мислиш ли, че така е по защитена.
Крайно време е да се довериш на някой.Тук има толкова хора които ще и помогнат и най важното ще я приютят.

А иначе страстите са си наред.По добре ли ще е да ги няма и на хората да не им пука.Но от къде това спокойствие при теб......Дали изобщо ти пука за това животно

#219 Потребителят е офлайн   Punky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 March 2010 - 10:16 PM

Аз съм също една, която не е спирала да плаче като видя историята на Мима. Но с рев, сълзи и сополи доникъде няма да я докараме... Достатъчно хора бяха докоснати от историята за Мима и според мен сега е момента, защото иначе историята ще отшуми, по същия начин като с Евгени Аспидев, който си развява косите из Чехия и му е през ... за хората, които се скъсаха от заплахи и псувни.

User's Signature

Beauty always comes with Dark Thoughts!

#220 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 27 March 2010 - 10:24 PM

Восток, много ви моля - дайте Мима на хората, които ще и осигурят добър живот.
В началото, когато видях заглавието, не очаквах въобще, че кучето ще е живо. После си помислих, че това се е случило преди няколко дни - и само за това лично аз умолявах да се приспи.
Но после, като разбрах, че тя се бори - предложих финансова помощ за нея. Вчера се свързах с производители на инвалидни колички за животни в Русия (Санкт-Петербург), ето САЙТА.
Получих и отговор, че е възможно да бъде направена количка за Мима, само ще е с четири колела (вероятно с еднаква големина). Че ако е възможно поне на задните лапи да се сложат протези и с такава количка тя потенциално би могла да се предвижва.
Много ви моля - дайте този шанс на нея. Всички тук обожаваме животните, всеки от нас страда за нея. Вярно е, че тя е една от многото, но за нея знаем, на нея можем да помогнем.
Имах удоволствието да видя с очите си как се грижат за животни (всякакви) в Швейцария. Не може да се сравнява с тукашна действителност. Разберете, че няма да можете да и осигурите необходимото.
ДЕКУБИТАЛНИТЕ РАНИ са страшно нещо, баба ми беше на легло две години, имаше такива - виждах и гръбначния стълб. Това са ужасни дупки, които болят и не зарастват.
Умолявам ви (пиша и плача), дайте я. Всичко ще бъде наред с Мима, ще получавате снимки.
Много се надявам да го направите, повече няма какво да кажа.

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни