Изключителна жестокост към куче !
Публикувано: 15 July 2010 - 08:36 PM

Когато купуваш куче или котка от магазин или развъдник, ти си отговорен за нов член от семейството! Ти също си отговорен за смъртта на бездомните животни и тези в приютите, които се нуждаеха от дом...

Публикувано: 15 July 2010 - 09:31 PM
Изумена съм от поставеният публично въпрос. Не ми се отговаря и каква е целта.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 16 July 2010 - 10:29 AM
bushkata, в 15 July 2010 - 07:36 PM, написа:
Изумена съм от поставеният публично въпрос. Не ми се отговаря и каква е целта.

Писахте, че е с информативна цел? За какво ви е такава информация? Мисля, че нещастието на Мима се "използва" и сега достатъчно добре... Хайде да ги оставим намира, нека те сами си решат какво е най-добре да се направи... Какво мисли българина, няма никакво значение...
Публикувано: 16 July 2010 - 12:13 PM

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 16 July 2010 - 10:18 PM
Публикувано: 16 July 2010 - 10:33 PM
НИЕ СЪЩО НЕПРЕКЪСНАТО ПИТАХМЕ ЗА ТОВА Г-Н ГРИГОР ДИМИТРОВ И НЕ ПОЛУЧАВАХМЕ ОТГОВОР, ВМЕСТО ТОВА ПРЕДИ НЯКОЛКО ДНИ СЪВСЕМ СЛУЧАЙНО ЗАБЕЛЯЗАХМЕ НЯКОЛКО ОБСТОЯТЕЛСТВА:
1- ЧЕ МИМИ Е СЛОЖЕНА В РАЗДЕЛА "ОСИНОВЕНИ ЖИВОТНИ" В ГЕРМАНИЯ НА САЙТА НА ГРИГОР ДИМИТРОВ, ЗА КОЕТО НЕ ЗНАЕМ И НИКОЙ НЕ НИ Е УВЕДОМЯВАЛ.
2- ЧЕ ПАРИ ЗА ЛЕЧЕНИЕТО НА МИМА СЕ СЪБИРАТ КАКТО ПО НЕГОВАТА СМЕТКА, ТАКА И ПО СМЕТКАТА НА Г-ЖА ЕВА ЛИНКОГЕЛ/КОЯТО СЕ ГРИЖИ ЗА МИМИ/. ЗА СЪБИРАНЕТО НА ТАКИВА ДАРЕНИЯ НИКОЙ НЕ НИ Е УВЕДОМЯВАЛ, ТЪЙ КАТО Г-Н ДИМИТРОВ НЕ Е ПОЕМАЛ ЗАДЪЛЖЕНИЕ ЗА ПОСРЕЩАНЕ НА РАЗХОДИТЕ.
ОСВЕН ТОВА, В КРАЯ НА МЕСЕЦ АПРИЛ ТОЙ НИ УВЕДОМИ, ЧЕ СРЕДСТВАТА, КОИТО СА СЪБРАНИ ПО СМЕТКИТЕ НА НАШЕТО СДРУЖЕНИЕ СА ДОСТАТЪЧНИ ЗА ЛЕЧЕНИЕТО НА МИМА И ПО ТАЗИ ПРИЧИНА НИЕ ОБЯВИХМЕ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА СЪБИРАНЕ НА СРЕДСТВА. ВИЖТЕ СНИМКИТЕ ОТДОЛУ.
3- ОЩЕ ПО-ИЗНЕНАДВАЩО БЕШЕ, ЧЕ НА СТЕНАТА ВЪВ ФЕЙСБУК НА Г-Н ГЕОРГИ ТАШЕВ, ЖИВЕЕЩ В ЩАТИТЕ БЕШЕ ОТПРАВЕН ПРИЗИВ ДА СЕ СЪБИРАТ ОЩЕ ПАРИ И СЪЩИТЕ ДА СЕ ИЗПРАЩАТ ДИРЕКТНО НА Г-Н ДИМИТРОВ.
Г-Н ДИМИТРОВ НЕ ОПРОВЕРГА ПО НИКАКЪВ НАЧИН, ЧЕ НЯМА НИЩО ОБЩО С ТОВА.
4- НА ВЪПРОСИТЕ НИ КОГА ЩЕ СЕ ВЪРНЕ МИМИ В БЪЛГАРИЯ, ТОЙ ОТГОВОРИ, ЧЕ ТЯ НЯМА ДА СЕ ВРЪЩА, ЗАЩОТО ЩЯЛА ДА БЪДЕ ГЛЕДАНА ПО-ДОБРЕ В ГЕРМАНИЯ.
НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАМЕ ОТ ТОВА КАКВИ СРЕДСТВА СА СЪБИРАНИ В ГЕРМАНИЯ И ЗА КАКВО ЩЕ БЪДАТ ИЗПОЛЗВАНИ.
НИЕ СМЕ ПОЕЛИ АНГАЖИМЕНТА И ЗАПЛАЩАМЕ ВСИЧКИ РАЗХОДИ ЗА ЛЕЧЕНИЕТО ОТ ДАРЕНИЯТА НА ХОРАТА, КОИТО НАПРАВИХА ТАКИВА ПО СМЕТКИТЕ НА НАШЕТО СДРУЖЕНИЕ.
ЕДИНСТВЕНОТО, КОЕТО СМЕ ИСКАЛИ Е МИМИ ДА СЕ ВЪРНЕ В БЪЛГАРИЯ! ТЯ НЕ Е САМО НА ВИОЛЕТА ДОБРЕВА, ТЯ Е И НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ, КОИТО Я ОБИЧАТ.
ТЯ СТАНА СИМВОЛ НА ПРОТЕСТА СРЕЩУ НАСИЛИЕТО И ЗА ПРЪВ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ СЕ ЗАГОВОРИ ЗА ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО.
НЕ СМЕ ЖЕЛАЛИ ПУБЛИКУВАНЕТО НА НАСТОЯЩАТА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ, НО ТОВА БЕШЕ ПРОВОКИРАНО ОТ РАЗСПРОСТРАНЯВАНЕТО НА ТАКАВА ОТ Г-Н ДИМИТРОВ В СТРАНИЦАТА "ЗАЕДНО СРЕЩУ НАСИЛИЕТО НАД ЖИВОТНИТЕ" ВЪВ ФЕЙСБУК. ОТ НЕЯ ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ НАЙ-МАЛКО НИЕ СМЕ ИСКАЛИ ТЕЗИ КОМЕНТАРИ ДА СТАНАТ ПУБЛИЧНО ДОСТОЯНИЕ. ИЗРИЧНО СМЕ МУ ПИСАЛИ, ЧЕ ЩЕ МЪЛЧИМ ДОКАТО ПОЛУЧИМ НЕГОВИЯ ОТГОВОР, КАТО СЕ НАДЯВАХМЕ ТОЙ ДА ПРОУМЕЕ КЪДЕ Е МЯСТОТО НА МИМИ, НО УВИ ТОВА НЕ СТАНА.
Цитат
Здравейте г-н Димитров,
Дадох Мими за лечение в Германия , а не са осиновяване. Вие много добре знаете, че имаше предложения за лечения и от много други места, но по всякакъв начин ме убеждавахте, че тя трябва да бъде дадена в Германия като лечението и престоя да бъдат под Ваш контрол , за да бъда сигурна , че няма да бъде евтаназирана, че за нея ще се полагат добри грижи и ще се върне при мен. Именно за това я дадох- защото ви имах доверие. Уважавам г-жа Линкогел за грижите , които полага за Мими и винаги съм показвала това. Но защо започнахте да ми натрапвате непрекъснато това и да насаждате мнението си , че по тази причина Мими трябва да остане в Германия. Кое ви дава право да твърдите , че при мен Мими няма да получи необходимите грижи и няма да се чувства добре!? Когато реших да я взема, аз поех един личен ангажимент и не съм имала намерение да натоварвам никого с него, най-малкото Вас. Още повече , че знам отговора ви "Не мога да спася всички кучета в България!" Кое ви накара след това да се включите в кампанията по нейното спасяване! Аз не бях говорила въобще с вас , преди да взема решението си, нито след като го заявих и не съм ви се обаждала за да търся помощ . Вие бяхте този , който ми се обадихте и аз ви казах, че ще си бера грижата и Мими си е мой ангажимент. Дори не се осмелих да ви попитам дали с нещо ще ми помогнете, за да не кажете, че ви натоварвам. Не съм призовавала за помощ от кого и да е . Не съм имала намерение да събирам средства . Банковата сметка беше открита под натиска на хората и дори не е открита на мое име като собственик на Мими , а на сметка на сдружението за да има прозрачност и счетоводство и да няма обвинения за злоупотреби. Мими беше при мен , а вие открихте банкова сметка за дарения . Аз не се интересувам от тази сметка. Ще платим разходите от даренията , който са събрани по сметките на нашето сдружение , а това което остане ще отиде за други животни , които се нуждаят от лечение. Няма значение кои са те- от вашия приют или са от друго място в страната. Нито една стотинка няма да отиде за дейността на нашето сдружение- нашата работа ниe ще си я вършим с наши средства а не с пари , които са събирани от даренията за Мими.
Уважавам Вас , уважавам работата ви, уважавам г-жа Линкогел за грижите които полага за Мими и целия ангажимент свързан с нейното лечение, но не натрапвайте мнението си , че Мими ще остане в Германия , защото там тя ще бъде гледана по-добре. Първо , това не е аргумент за да остане кучето в Германия, защото най- малкото е обидно. По този начин твърдите , че аз няма да гледам добре кучето. Оставете това аз да преценя. Аз ще се грижа за кучето повече от добре и при мен то ще се чувства добре. Второ- трябва да прецените правилно ситуацията. Всяко друго куче може да остане в Германия , но това трябва да се върне в България , защото е свързано с една национална кампания. И ако настоявате да остане в Германия , ще настроите хиляди хора против вас и това няма да се отрази добре на дейността ви като цяло. Ще навреди и на цялата дейност свързана със защита на животните в България. Надявам, се че няма да допуснете това.
В България има хиляди животни които се нуждаят от помощ . Има много , които са дошли в Германия чрез вашата дейност, надявам се че ще има и други които ще дойдат и ще останат. Но Мими е кучето трябва да се върне в България. Надявам се да разберете това.
Сега трябва да се направят две неща:
1. Да обявите колко са всички разходи за лечението на Мими за да ги платим и да знаят хората какво ще стане с останалите пари.
2.Да обявите кога Мими ще се върне в България.
Очаквам да направите това в близките дни. Надявам се , че ще прецените правилно ситуацията.
С уважение към Вас- Виолета
Цитат
From: Violeta Dobreva <dobreva@gmail.com>
Date: 2010/7/11
Subject: Вземи приятел!
To: , katerina markova <kittykat.rs@gmail.com>, Desislava Petkova <dpetkovabg@gmail.com>, Кристина <kris4y@mail.bg>, margi_1961@abv.bg
"Вземи приятел" е една много хубава кампания.
А приятелите трябва да работят с приятели.
Очаквах отговор от г-н Димитров да каже кога Мими ще се върне от Германия. Нямам и до сега. Вместо отговор ,
днес , по една случайност разбирам , че Мими е сложена на сайта на немското дружество като осиновена- ПО КАКЪВ НАЧИН , ЗАЩО И ОТ КОГО!????? След като тя е осиновена от мен и замина с моя паспорт!!!?!!!! А Роза не е при осиновените!?!?!
Катя, ти каза че няма защо да се притеснявам , че всичко е нанесено в дневника ти просто не ти е останало време да подадеш данните в РВМС? Оформянето на осиновяването на Мими на мое име беше първото нещо , което направихме , като се върнахме от Дряново, ти знаеш колко беше важно и не ти остана време обявиш това в РВМС!? Преди две седмици отново те помолих да го направиш. Търся те по телефона, а ти не отговаряш. Защо- за да си "изчистиш мозъка "? От какво- от хората , които винаги са били до теб и до Димитров и са ви подкрепяли!
Аз намирах време - щом е за вас зарязвах ВСИЧКО - и работата си и личния си живот! Оставях ВСИЧКО на заден план , вие бяхте на ПЪРВО място!
ДАВАТЕ ЛИ СИ СМЕТКА , ЧЕ АКО ТОВА КУЧЕ НЕ СЕ ВЪРНЕ В БЪЛГАРИЯ ДИМИТРОВ ЩЕ НАСТРОИ ВСИЧКИ ПРОТИВ СЕБЕ СИ И ЩЕ СЕ ПРОВАЛИ НЕ САМО ТАЗИ КАМПАНИЯ "ВЗЕМИ ПРИЯТЕЛ" НО И ЦЯЛАТА МУ ДЕЙНОСТ!?!?!?!
ИМАТЕ ЛИ ПРЕДСТАВА ВЪОБЩЕ ЗА ПОСЛЕДИЦИТЕ!?!?!
СЪЗНАВАТЕ ЛИ КАКВО ЗНАЧИ ТОВА КУЧЕ ЗА ЦЯЛАТА КАМПАНИЯ В БЪЛГАРИЯ!?
Не ме интересува защо Димитров откри дарителска сметка за Мими в Германия и въобще не ме интересуват парите събрани по тази сметка. Да ги прави каквото иска. Той каза , че парите , които са събрани от нашето сдружение са достатъчни и ние бяхме почтени и уведомихме хората , че не е необходимо да правят повече дарения , за да не проваляме доверието в тях и да не ни обвинят , че кучето се използва за събиране на пари. При това положение давате ли си сметка какви ще бъдат коментарите и какви изводи ще си направят хората за Димитров от това , че задържа кучето!?
Проявих търпение и много време чаках Димитров. Достатъчно търпение проявиха и всички останали хора , които непрекъснато питат кога Мими ще върне в България. Тъй като нито Димитров нито Катя отговарят- нито на писма, нито на телефон , нито на скайп, надявам се някой от вас да му предаде следното:
1.ОЩЕ ТАЗИ ВЕЧЕР МИМИ ДА СЕ МАХНЕ ОТ САЙТА НА ДИМИТРОВ КАТО ОСИНОВЕНА В ГЕРМАНИЯ! ТЯ Е ОСИНОВЕНА ТУК И ОТ МЕН!
2. В СЪБОТА ДИМИТРОВ ДА КАЦНЕ ЛЕТИЩЕТО ВЪВ ВАРНА ЗАЕДНО С КУЧЕТО МИМА! / да си ангажира билет и да ме уведоми в колко часа да посрещна кучето/.
До тогава ще мълча. Надявам се поне някой да прояви здрав разум!
Цитат
Date: 2010/7/8
Subject: Fwd: Не мога
To: Кристина <kris4y@mail.bg>, margi_1961@abv.bg... See More
Разрових се в пощата си , защото се сетих какво ми каза Димитров когато ми се обади , след като е разбрал за решението ми да взема Мими. Не помня дали беше по телефон или по скайп , но ме шокира , това което каза, защото беше в смисъл: "Първо да се отиде да се види дали има шанс, пък ако няма , няма защо да го вземаш". И за това му отговорих, че не ме интересува дали кучето има шанс! Шанса за него с случая беше да бъде при човек , който ще се грижи добре за него.
---------- Forwarded message ----------
Date: 2010/7/8
Subject: Fwd: Не мога
To: Grigor Dimitrov <dt-bgTierhilfe.Dimitrov@t-online.de>
Здравейте г-н Димитров,
Изпращам Ви това писмо , за да ви напомня какво съм ви написала по повод на вашето обаждане във връзка с решението ми да взема Мима / явно , след като сте прочели за това в Dog.bg-защото аз не съм ви уведомявала за това свое решение/.
Повода да ви напиша писмото беше вашето предложение-ПЪРВО ДА ОТИДЕМ ДО ДРЯНОВО ЗА ДА ГО ВИДИ ЛЕКАР ЗА ДА КАЖЕ ДАЛИ КУЧЕТО ИМА ШАНС!? Не ви го казах тогава , за да не се засегнете , но бях изумена от това ваше предложение. Просто ви написах това писмо, за да разберете , че единственото , което ме интересува е да прибера кучето и да се грижа за него , а не да стои там само и безпомощно в онази дупка. И какво значеше за Вас "шанс" !? Шанса за Мима в случая беше да има кой да полага грижи за нея и да я обича! Видях едно осакатено куче , видях че е при неподходящи условия и че се нуждае от специални грижи. Толкова е просто- исках да отида да я взема тихо и кротко, да се грижа нея и да я обичам. Цялата тази шумотевица и интерес към кучето се породиха в последствие. Ако някой е искал да трупа дивиденти от случая , това не съм аз. Ако позволих публичност в последствие, то беше не заради Мими и не заради мен, а за да бъде от полза за всички останали малтретирани животни и за цялата кауза.
И вие сега ми излизате с аргумента, че кучето трябва да остане в Германия , защото там ще се грижат по-добре за него!? А кой ви дава право да преценявате и да решавате , че аз няма да се грижа добре за Мима!? Вие нямате доверие на мен, а аз се доверих на Вас за да дам кучето за лечение в Германия! Кой на кого няма доверие в този случай ? И защо толкова държите ТОЧНО ТОВА куче да остане в Германия- защото аз съм неспособна да се грижа за него ли?
Напрежението , което създавате в момента е абсолютно излишно.
Надявам се, че до неделя ще ми дадете отговор кога Мими ще се върне в България.
Моля ви, изпратете ми сметките за да направим плащанията.
Поздрави- Виолета
Date: 2010/3/28
Subject: Не мога
To: Grigor Dimitrov <dt-bgTierhilfe.Dimitrov@t-online.de>
Г-н Димитров ,
Не мога да пиша във форума , че искам първо да отидем на място и да се произнесе лекар , дали кученцето има шанс.
Какво значи това- ако се каже, че няма шанс, да го оставя да умре там в онази дупка!?
Ще го взема при мен-със или без шанс. Ако няма шанс , ще знам , че поне преди да си отиде е било гледано и обичано. Знам, че ще бъде много тежко да се грижа за него , знам ще преживея тежко загубата му , но няма да се чувствам по-добре ако знам че умира там .
Съзнавам големия товар , който поемам- но не мога да го оставя там- трябва да се прибере възможно най-бързо.
Ще го взема при мен- нека тук лекари да го гледат, да го снимат, да изпращат снимки и да преценяват. Ако не стане- искам просто да бъде обичано преди да си отиде.
Току що на Л.П ми писа една жена от Финландия- и тя е питала в специализирана клиника , но лекарите са казали , че искат да имат информация за състоанието на кученцето преди да се произнесат.
Цитат
Date: 2010/7/13
Subject: смисъл
To: Grigor Dimitrov <dt-bgTierhilfe.Dimitrov@t-online.de>, katerina markova <kittykat.rs@gmail.com>
Посветих душата се на животните, защото така го усещах със сърцето си.
Помагах с всичко каквото мога на приюта и лично на вас двамата.
Не съм чакала благодарност , защото така го приемах заради общата работа.
Но не съм очаквала , че ще се изплюете на лицето ми!
Бъдете здрави!
Цитат
Date: 2010/7/10
Subject: Re: Наглост
To: Grigor Dimitrov <dt-bgTierhilfe.Dimitrov@t-online.de>, katerina markova <kittykat.rs@gmail.com>, Desislava Petkova <dpetkovabg@gmail.com>, margi_1961@abv.bg, Кристина <kris4y@mail.bg>
Здравейте!
Това е публикувано на стената на Георги Ташев / снимано е - ако евентуално бъде изтрито да го има налице/.
ИСКАМ ДА ПОПИТАМ г-н ДИМИТРОВ ИМА ЛИ НЕЩО ОБЩО С ТОВА? АКО НЯМА- ТОГАВА НЕКА ДА ГО ОПРОВЕРГАЙ ПУБЛИЧНО, ЗАЩОТО ТАКИВА ПИСАНИЯ ОПОРОЧАВАТ ЦЯЛАТА КАУЗА.
Не знам г-н Димитров как се чувствам , но аз лично се чувствам засегната, след като човек , който няма нищо общо с кучето си позволява да отправя призиви за събиране на пари. Осинових това куче не за публичност и не за да се събират пари чрез него. И никой друг не може да си позволява да спекулира с неговата съдба , да използва добрината на хората и да ги подвежда да се даряват още пари , като вече не са необходими.
Още още от пристигането на Мими в Германия многократно ви питах в какъв размер ще бъдат разходите за лечението на Мими. Това трябваше да се знае , за да знаем кога да спрем да събираме дарения. Това беше много важно да се знае , за да не кажат хората , че злоупотребяваме с добрината им , и че кучето се използва за събиране на пари. Отговаряхте ми , че предварително не можете да кажете. След много питания , накрая казахте , че парите ще стигнат . По тази причина ние обявихме , че не е необходимо да се събират повече средства за Мими, а това което остане ще бъде използвано за други малтретирани животни. Дарителските сметки на Мими имат пълна прозрачност и са обявени на сайта на нашето сдружение. Там се вижда какви са постъпленията. Там се виждат и разходите- за всичко , което е платено до сега си има фактури. Да , ама аз и до сега не знам колко за окончателните разходи , за да се разбере и какво ще остане от събраните пари. Вие и до сега не сте ми отговорили колко пари трябва да преведа , след като казахте , че ще стигнат. Какво значи ще стигнат?
Сега , в публичното пространство Георги Ташев призовава хората да даряват пари и до директно на Вас! Георги Ташев няма нищо общо с Мими за да прави каквито и да е изявления свързани с нея. Надявам се и Вие да нямате нищо с него и с неговите изявления. Ако е така напишете го , за да спре този човек да пише каквото й да е . И кажете последно колко пари трябва да се платят.
Поздрави- Виолета
From: <kris4y@mail.bg>
Date: 2010/7/10
Subject: Наглост
To: "dobreva@gmail.com" <dobreva@gmail.com>, "margi_1961@abv.bg" <margi_1961@abv.bg>
От стената на Ташев:
" Georgi Tashev @Vildahallon
She is under care of Dr. Dimitrov in Germany.
If you want to donate - my advise is send it directly to him, she still need help.
If you have other questions - just ask me."
Превод: Мима е под грижите на Др. Димитров в Германия.
Ако искате да дарите - моят съвет е да пратите пари директно на него, тя още има нужда от помощ. Ако имате въпроси, питайте ме!"

-------------------------------------