Dog.bg Форуми : Изключителна жестокост към куче !

Към съдържанието

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Изключителна жестокост към куче ! Оцени темата: ***** 15 Гласове

#1701 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 July 2010 - 04:16 PM

Neli Yankova прочетох много интересни мнения.Всеки има право на това.Истината обаче ужасна.И ако си бяхте направили труда да вържете две и две-щяхте да разберете за какво става въпрос.Наистина не е нито в интерес на идеята ни,нито в наш.Но ако гласуват закона -ще го гласуват и без нашето мнение.Жалкото в случая е че в момента в който започнах да поствам информацията-ми писа Явор Гечев от 4 лапи,и учтиво ме "посъветва"да спра да ровя...Което отново доказва,колко съм права,за това което ми мина през ума. Писмото което поства Гр Димитров от кореспонденцията м/у него и В.Добрева е още от април.Тогава когато замина Мима, и когато всички се молехме да преодолее стреса и болката.Много изречения обаче написани от Виолета Добрева са спестени умишленно,и оставят у нас-четателите погрешно впечетление.Едно единственно нещо трябваше да му бъде ясно на Григор Димитров-че ние сме я изпратили за протезиране-и ще я чакаме да се завърне в България.Още преди заминаването и,д-р Маркова/служител в кастр.център в Русе на Димитров/умишленно е направила пропуск за вписването на Мима.Без знанието на нейната осиновителка Добрева.А Виолета от своя страна им е вярвала безрезервно.След минаване на времето,обаче започнала да получава все по-малко и по-малко отговори на въпросите си.Докато един ден вижда снимката на Мими в сайта на Димитров за осиновени кучета от България.Тогава се разбира и за сметките открити С името на Мими-и използването и за набирането на средства.До тук се опитах на кратко да ви кажа ситуацията.Това което оставям за последно е да ви кажа-че след започването на Добрева да иска отговор,кога ще бъде върната Мими в България-Григор Димитров и казва-да спре да я иска,за да не бъде евтанизирана .........АЗ НЕ СМЯТАМ ЧЕ ТАМ-МИМИ Е ЩАСТЛИВА И ОБИЧАНА........ТАМ ТЯ Е ИЗПОЛЗВАНА В ЕДНА СРАМНА КАМПАНИЯ ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА,С ЦЕЛ ОБЛАГОДЕТЕЛСТАНЕ НА ЕДИН "БЪЛГАРИН"-КОЙТО НЕ СЕ СРАМУВА ДА ПРИБЕГНЕ, ДО ВСИЧКИ СРЕДСТВА ЗА ИЗГОДАТА МУ.И ако някой трябва да се срамува -то това е той.......поискахме от него отговори на няколко въпроса.....и не получихме.

#1702 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2010 - 04:44 PM

Neli Yankova From: Violeta Dobreva <dobreva@gmail.com>
Date: 2010/7/13
Subject: смисъл
To: Grigor Dimitrov <dt-bgTierhilfe.Dimitrov@t-online.de>, katerina markova <kittykat.rs@gmail.com>
Посветих душата се на животните, защото така го усещах със сърцето си....
Помагах с всичко каквото мога на приюта и лично на вас двамата.
Не съм чакала благодарност , защото така го приемах заради общата работа.
Но не съм очаквала , че ще се изплюете на лицето ми!
Бъдете здрави!

В.Добрева-Просто защото първото , което трябваше да се направи е то да живее при подходящи условия и за него да се полагат специални грижи. Не поисках от никого нищо- нито пари нито помощ. Това си беше мое решение и не съм искала никой с нищо да се ангажира. Мислех, че ще отида да взема кучето тихо и кротко, да се грижа за него за да разбере , че може да получи обич, въпреки това , което му се е случило.
И никога няма да забравя сълзите в очите й когато я вземах!
Всичко беше толкова просто!

#1703 Потребителят е офлайн   Sirena Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2010 - 05:29 PM

По-добре да се "разбунят духовете" в Германия, там е най-голямата измама. Доколкото разбирам д-р Григор Димитров не практикува у нас. Ако бъде оплют побългарски вестници и телевизии едва ли ще се трогне. Опасявам се, че раздухването на случая в медиите в България ще предизвика обществени бурни реакции, отдръпване от каузата и излишни конфронтации...

#1704 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 July 2010 - 05:52 PM

За незнаещите, Григор Димитров има 4 приюта в България, които се издържат от дарения на немски граждани. Това е от много години. Кастрирани са хиляди кучета, стотици са задомени в чужбина. Кампанията срещу него ще рефлектира върху бездомните кучета, които нашите общини не кастрират, а крадат парите. Средствата събрани около Мими няма да отидат в неговиья джоб, както се натрапва тук Журналистите само това чакат да скочат като хиени и да се нахвърлят върху прирдозащитните организации. Не съм му защитник и не намирам, че постъпва правилно.
Адвокат В. Димитрова си е професионалист и със законови средства ще върне кучето, което си е нейно. Не е необходимо емоционални и некомпетентни изказвания да наливат масло в огъня точно сега. Мони 6802, завидна енергия, насочете я в позитивна за бездомните посока.Да върнем Мима на всяка цена, да плюем по всички медии, накрая да затворим и немските приюти и да избият кучетата. С писането тук от всеки няма да се променят нещата. Мислете първо, после действайте.
User's Signature

Качена снимка

#1705 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:медицина

Публикувано: 17 July 2010 - 06:03 PM

след това,което прочетох днес започнах много да се притеснявам за МИМА!
има ли доказателства каке ,жива и здрава ли е?
просто не разбирам защо някой ,който трябва не се грабва и за Германия ,докато си плямпаме тук ,кой знае какво се случва сМИМА !?
ехоооооооооооо
нама да спя докато не знам ,че е в добри ръце

#1706 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2010 - 06:06 PM

Показване на мнениетоdikari, в 17 July 2010 - 03:57 PM, написа:

За незнаещите, Григор Димитров има 4 приюта в България, които се издържат от дарения на немски граждани. Това е от много години. Кастрирани са хиляди кучета, стотици са задомени в чужбина. Кампанията срещу него ще рефлектира върху бездомните кучета, които нашите общини не кастрират, а крадат парите. Средствата събрани около Мими няма да отидат в неговиья джоб, както се натрапва тук Журналистите само това чакат да скочат като хиени и да се нахвърлят върху прирдозащитните организации. Не съм му защитник и не намирам, че постъпва правилно.
Адвокат В. Димитрова си е професионалист и със законови средства ще върне кучето, което си е нейно. Не е необходимо емоционални и некомпетентни изказвания да наливат масло в огъня точно сега. Мони 6802, завидна енергия, насочете я в позитивна за бездомните посока.Да върнем Мима на всяка цена, да плюем по всички медии, накрая да затворим и немските приюти и да избият кучетата. С писането тук от всеки няма да се променят нещата. Мислете първо, после действайте.

Съгласна съм с вас,че никой няма да спечели,най малко животните.Но това трябваше да осъзнае първо господин Григор Димитров.Дори подбудите да са му абсолютно алтруистични/в което си позволявам да се съмнявам/,кучето си има стопанин,както казахте сама.Той предизвика тази конфронтация,но последиците ще са за всички.
П.П.защо не се обърнете към него да върне кучето и да насочи енергията си в полезна за другите кучета посока?

#1707 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2010 - 06:11 PM

Показване на мнениетоsangrea8, в 17 July 2010 - 04:08 PM, написа:

след това,което прочетох днес започнах много да се притеснявам за МИМА!
има ли доказателства каке ,жива и здрава ли е?
просто не разбирам защо някой ,който трябва не се грабва и за Германия ,докато си плямпаме тук ,кой знае какво се случва сМИМА !?
ехоооооооооооо
нама да спя докато не знам ,че е в добри ръце

Всички се притесняваме точно за това!

#1708 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 July 2010 - 06:12 PM

Защото не го познавам, а за позитивната посока на дейността му, прави го от години. Относно Мими, не разбирам защо постъпва така.
User's Signature

Качена снимка

#1709 Потребителят е офлайн   Sirena Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2010 - 06:22 PM

Показване на мнениетоdikari, в 17 July 2010 - 05:57 PM, написа:

За незнаещите, Григор Димитров има 4 приюта в България, които се издържат от дарения на немски граждани.

Това СНЦ "Германо-Българска Помощ за Животните", СНЦ „Грижа и подслон за всеки”, СНЦ "Приятели на животните" и СНЦ "Амикус" ли са? Като казвате "има", какво точно имате предвид?

#1710 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2010 - 06:24 PM

[quote name='dikari' date='17 July 2010 - 04:17 PM' timestamp='1279383164' post='845222']
Защото не го познавам, а за позитивната посока на дейността му, прави го от години. Относно Мими, не разбирам защо постъпва така.
[/
Хора,които го познават, го питат от вчера защо постъпва така.Не отговоря на имейли и не си вдига телефоните.Например Станислав Димов ,.който също познава положителната му дейност в България..Но ни чете......

#1711 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2010 - 06:32 PM

Показване на мнениетоSirena, в 17 July 2010 - 06:27 PM, написа:

Показване на мнениетоdikari, в 17 July 2010 - 05:57 PM, написа:

За незнаещите, Григор Димитров има 4 приюта в България, които се издържат от дарения на немски граждани.

Това СНЦ "Германо-Българска Помощ за Животните", СНЦ „Грижа и подслон за всеки”, СНЦ "Приятели на животните" и СНЦ "Амикус" ли са? Като казвате "има", какво точно имате предвид?

Това са отделни СДРУЖЕНИЯ В РУСЕ, А НЕ ПРИЮТИ. СНЦ "Германо-българска помощ за животните" е сдружението, което има 4 приюта в Русе,Добрич,Шумен и София.

Ние от "Грижа и подслон за всеки" сме само доброволци, които винаги са помагали на техните приюти и сме обичали животните, които са там, помагали сме в търсенето на домове и прочие.

Направи добро - изяж .....
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#1712 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 July 2010 - 06:51 PM

Хайде сега малко се спрете! Нито съм адвокат на В. Добрева, нито на Г. Димитров. Но съм убедена, че могат да го решат помежду си. Писаници кой какъв е, без да имате каквато и да е информация ни прави да изглеждаме глупави! Г-н Гечев просто помоли, както моля и аз - кротко и уравновесено да се търси истината! Нямаме нужда от още публични скандали. Защото това рефлектира върху всичко, което правим!
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#1713 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2010 - 07:09 PM

Докторке - истината е ясна и се вижда черно на бяло защо продължават да държат кучето там.
Г.Димитров получи огромен брой писма и настоявания да върне кучето, но това не се случи, той дори не отговаря на писмата.
Как се решава такъв проблем, когато една от страните отказва отговор, коментар и си присвоява нещо, което не й принадлежи?
Как? След като се опита по тихия и мирен начин, без да се замесват хората, но ефект нулев, човек прибягва до други начини.
Хората,съпричастни със съдбата на Мими, тези които я мислеха, тези, които дариха за нея... те имат право да знаят какво се случва!
Някои хора обвиняват, че до сега се е мълчало и не се казваше, че има проблем. Други обвиняват, че се вдигна олелия. Угодия няма и няма да има, винаги недоволни ще има.

Доколкото разбирам Явор Гечев не е помолил, а е настоявал хората да спрат да говорят. Момичето дори използва израза "полу-заплахи".

Най е удобно да не се говори.
Някои казват, че се излагаме и какво щели да кажат "кучемразците" - щели да ни се смеят на всички.
Нека се смеят.
Моят съвест е чиста- никога не съм прибрала нито стотинка за себе си на гърба на някое животно, а напротив - винаги само съм давала.
Не ме е срам от нищо, не ме е срам какво пиша. Тези, които трябва да ги е срам са печалбарите на гърба на животните.
Очевидно има организации, които перат пари. Наивно отказвах да го приема до скоро, но това е истината.
Хората с право говорят, че има гнили неща и някои използват животните за да се налапат с пари.
Така е.
Грозно и тъжно ,но е вярно.

Всички подкрепяте мнението, че когато става въпрос за неправда с животни - не бива да се мълчи. Този случай не е с нищо по-различен. Изключителна жестокост към куче важи и в момента. Жестоко е да държиш насилствено едно сакато животно и да се облагодетелстваш от това, жестоко е да караш семейството на това животно да страда.
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#1714 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2010 - 07:25 PM

Да, доктор Бобадова,уважаваме работата ви и аплодираме медийните ви изяви

Но ние сме електората,който наистина го е грижа.Хора с различни професии,без"интереси",обединени единствено от любовта към животните.А отнесохме всичките негативи,заради тези с"интересите"

И не ми казвайте в какво да вярвам и как да се държа! Не ви ли е ясно,че вашите права свършват там,където започват моите!

Вие може да не адвокатствате на никого,но аз ще адвокатствам на госпожа Добрева.
Защото истината в случая не е полубяла или получерна.
Кристина ви го написа............

#1715 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2010 - 07:26 PM

Скандалът е неприятен, но за съжаление, очевидно има нарушение от страна на г-н Димитров и най-доброто, което може да се направи, е той да възстанови контакта си с г-жа Добрева и да се разберат кога ще се върне Мими и как ще се покрият всички нейни разходи в Германия. Дори да е имала колебания дали да даде Мими за осиновяване, г-жа Добрева не е давала такова съгласие. Тя е собственикът на Мими и това е публично известен факт. Няма никакъв начин други хора, освен нея, да се разпореждат със съдбада на кучето. С цялото ми уважение към г-н Димитров и с ясното съзнание, че той е човек, който напълно заслужава да бъде уважаван, смятам че трябва да признае правото на г-жа Добрева като собственик на Мими, защото това е факт, известен на над 250 000 души - на всички нас, които следихме тази история не ден по ден, а час по час и когато се включихме с нашите дарения знаехме, че помагаме на Мима - осиновеното от Ласка - Виолета Добрева, куче. Дори да не са спазени всички формалности по регирстацията на Мими на хартия, фактическият собственик е тя. Повтарям - има 250 000 свидетели на този факт. Нима е необходимо да се минава през съд, за да се докаже това? Според мен здравият разум би могъл да надделее.
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#1716 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 July 2010 - 07:28 PM

това за заплахите е пълна глупост. Под това се подписвам! Видях какво написа Явор, а то беше в контекста на това, че само това липсваше сега и че още скандали ще ни направят да изглеждаме зле. Говоря за написаното под пост в нечия страница във ФБ.

Виж, аз наистина не казвам кое е правото и кое е кривото, просто защото нямам право да го направя, докато не видя казаното от Димитров по въпроса.
Моля те, Криси, не се връзвай на глупости за "полу-заплахи", "четвърт скандали" и подобни.
Да се концентрираме върху здравия разум и да не позволяваме на емоциите да окалят всичко до тук с далеч по-голяма мощ, отколкото ако просто истината цъфне, но като факти, а не емоции.
Мони, не говорим за аплодисменти. Ама хич. Моля само да няма емоционални изблици, защото става грозно. Нека търсим истината! Нека! Просто нека нещата не са така емоционални. И молбата ми дори не е към теб, защото ти си трезва. Имам предвид коментарите във ФБ. Обиди, групости... Гадно е...
Имате право да защитавате нечия страна, естествено, това изобщо не съм оспорвала. Просто заявих, че нямам позиция до момента, защото нямам пълно инфо. И причината не е във вас, напротив. Мълчи другата страна, но за мен коментар от моята уста е възможен само, когато знам всичко.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#1717 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2010 - 07:36 PM

Ами доктор Бобадова,тогава просто поискайте обяснение от Димитров.Преди да е станал скандала.Пък дано на вас ви отговори.И вярвайте ми най малко искам да се случва такова нещо.Г-н Гечев е прав в едно,че е лошо като цяло.
Но това точно в този случай няма значение.Защото ако някой беше взел моето куче щях да го пратя при Тангра,като преди това си бетонирам алибито...Последното в кръга на шегата.

#1718 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2010 - 07:46 PM

пак ви моля опомнете се
знае ли в този момент някой къде е и как е МИМА ?никой не отговаря на този въпрос!
мисля ,че никой няма право да откаже на В иолета да посети МИМА в Германия и така да разбере как е и къде е
за да я крият значи има нещо гнило
важното е сега някой да отиде при МИМА ,където и да е тя ! ако трчбва придружен с медия ,която да отразява ,а пъхк ние тук да си продължим да си говорим

#1719 Потребителят е офлайн   mony6802 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2010 - 07:50 PM

Показване на мнениетоsangrea8, в 17 July 2010 - 05:51 PM, написа:

пак ви моля опомнете се
знае ли в този момент някой къде е и как е МИМА ?никой не отговаря на този въпрос!
мисля ,че никой няма право да откаже на В иолета да посети МИМА в Германия и така да разбере как е и къде е
за да я крият значи има нещо гнило
важното е сега някой да отиде при МИМА ,където и да е тя ! ако трчбва придружен с медия ,която да отразява ,а пъхк ние тук да си продължим да си говорим

Всички искаме и чакаме това! И не, никой не знае какво става с Мими! Докато хората плачат Димитров мълчи!

#1720 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2010 - 08:20 PM

ами като мълчи ,тогава да се отиде и при него
а защо мълчи според вас
нали бил обявил МИМА за осиновяване ,не може ли някое подставено лице да се представи за кандидат осиновител
абе изобщо от тук как ще се разбере ,трябва там на място да се отиде
и защо изобщо някой говори с този господин ,толкова ли няма телефон на госпожата Лингол,оято гледа МИМА в дома си?

• (119 Страници) +
  • « Първа
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни