Joana*, в 27 December 2014 - 02:08 PM, написа:
Прибираме се от разходка и сме весели и доволни, забелязвам немска овчарка, която върви почит легнала на земята до стопанката си. Направи ми ужасно впечатление, но реших да не си вадя заключения веднага, оказа се че живеят близо до нас, а с влизането в двора тя ИЗРИТА кучето, което нищо не направи, а само се сви още повече! Аз се развиках, но тя се направи, че не ме чува, сега аз съм бясна и треперя от нерви! Кучето живее на балкона през лятото, явно го ритат системно, защо аз до сега такова ужасено куче не бях виждала, то вървеше, почти лазещо! Какво мога да направя, на кой мога да се обадя, има ли смисъл да пускам оплакване?
За съжаление в България нищо не можеш да направиш, ако беше в нормална европейска държава щеше да има мерки за такива изроди, но тук нищо. Аз съм против уличните кучета, които се движат на глутници, но обичам животните и щом си взел да гледаш животно, трябва да го гледаш подобаващо, а не да го тормозиш. Дано един ден на овчарката и писне и да нахапе стопаните си, това заслужават.