Dog.bg Форуми : Kампания "СРЕЩУ НАСИЛИЕТО - 2"

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (33 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Kампания "СРЕЩУ НАСИЛИЕТО - 2" работна среща Оцени темата: -----

#221 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 April 2010 - 01:13 AM

Имам въпроси и ще се радвам ако някой може да ми отговори:
1.Ще разпечатам бланката и ще събера колкото мога подписи.Само български граждани ли могат да се подписват?Като приключа предполагам няма да е проблем да я изпратя по пощата до крайния пункт,където ще се събират всички подписки (предполагам,че това ще е в София и се надявам да бъде изнесена информация за получател и адрес).
2.Чужди граждани могат ли да подкрепят някоя петиция (онлайн) и ако някой може да даде линк?
3.Подкрепили сме с мъжа ми и майка ми онлайн тези 2 петиции (на 4 лапи - https://www.secureco...90205/index.php и на Рая Георгиева - http://bgpetition.co...i/page-129.html ) ,това пречи ли да подпишем и тази офицялната?

nellidi - предполагам,че майка ми ще се включи в събирането на подписи за Бургас.Ще говоря утре с нея и ще Ви пиша.
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#222 Потребителят е офлайн   milenkaaaaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Икона за мнението  Публикувано: 07 April 2010 - 01:26 AM

Не знаех коя тема е подходяща за поста ми ...

Относно ЗАКОНА ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ има нещо, което не ми стана ясно ...

Чл. 62. (1) Който прояви особена жестокост към животно по смисъла на чл. 10 , се наказва с глоба от 500 до 1000 лв., освен ако деянието не съставлява престъпление.

Чл. 10. (1) Забранява се проявата на особена жестокост към животните.
(2) За особена жестокост се смятат:
1. умишленото причиняване на смърт на животни;
2. умишленото причиняване на тежко и трайно увреждане на животни;
3. организирането на боеве с животни;
4. стрелбата по безстопанствени животни, опитомени животни или животни в плен и диви животни

Ако изброеното в член 10 се смята за особена жестокост и се наказва с глоба от 500 до 1000, то коя проява се смята за престъпление ? wb_052.gif
User's Signature

Качена снимка

#223 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 April 2010 - 07:39 AM

точно, по смисъла на ЗЗЖ, искаме особената жестокост да влезе в наказателен кодекс, за да се квалифицира като престъпление, а не административно нарушение:)
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#224 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 April 2010 - 07:43 AM

butci, здравей,
много ще се радвам ако майка ти може да помогне, че имаме сериозен недостиг на хора...

по отношение на въпросите ти, ще се опитам да отговоря на 2 и 3

2.Да, чужди граждани могат да подкрепят он-лайн петиция.Линковете ги имаш - давай тази на 4 лапи.Въпросът е, че он лайн петициите заявяват проблем, но за да се стигне до реални промени, петицията трябва да се внесе в Народното събрание на хартиен носител и всеки лично да се е разписал.

3.Не, не пречи.

имаме график за Бургас-ще го публикувам тук по дати, дни и места и всеки може да прецени кой или кои дни би могъл да се включи и на кое място, за датите и местата отбелязани с X имаме доброволци

Прикачен файл  podpiska.doc (46.5K)
Брой сваляния: 112

само едно уточнение, все още чакаме разрешение от общината, но предполагам, че е въпрос на дни да го получим, за това трябва да сме подготвени с доброволци за събиране на подписите

подали сме искане мирното шествие да се проведе на 24.04 с маршрут "Терасата" - Община Бургас

П.П.На някой от Бургас да му се намират сгъваеми маси и столове ? smile.gif

User's Signature

Качена снимка

#225 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2010 - 09:06 AM

Цитат(mil_ @ Apr 6 2010, 08:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Утре по темата:
9:00 д-р Бобадова в ПРО БГ срещу Еди Папазян, автор на това ,
15:00 д-р Бобадова в ББТ,
21:30 д-р Бобадова и представител на Фейсбук групата по радио Христо Ботев

Жалко , защото по Про Бг не дават нищо освен Новините с Георги и Ана ли е ква е не я знам...
User's Signature

Качена снимка

#226 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2010 - 09:15 AM

Цитат(metlichina @ Apr 6 2010, 10:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Протестът в Русе ще бъде в събота, 10 април, в 10:00 часа на площад Свобода, пред Съдебната палата. Оттам ще потегли мирно шествие в подкрепа на исканията, представени в подписката.

Не, няма да е на площад Свобода.
След малко отиваме в Общината да пуснем молба за събота и после ще пиша тук къде, какво, кога...
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#227 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 April 2010 - 10:07 AM

Цитат(plamenko @ Apr 7 2010, 09:11 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Жалко , защото по Про Бг не дават нищо освен Новините с Георги и Ана ли е ква е не я знам...

Напротив, в 8 имаше интервю с Мирослав Найденов. Предложението за текст е готово! Светкавична работа. Доколкото ми е известно, макар да не съм много наясно с цялата процедура, предстои внасяне в Министерски съвет, след което - в Парламента. Нещата се развиват изключително експедитивно. Така е когато има обществен натиск.
След новините беше дебатът с Папазян. Той каза, че не е против инкриминацията на жестокостта към животните по принцип, но:
- това била последната грижа на нашата държава
- любителите на животните и поддръжниците на нашата кампания били истерици и закононарушители
- Мима трябвало да бъде евтаназирана, а случаят с нея да не се истеризира.
- няма смисъл от инкриминация, глоба би била достатъчна, но извършителят така или иначе нямало да бъде хванат.

Бобадова - президент! Много добре защити нашата теза, като каза, че ние сме също ЗА ефективен контрол по спазването на ЗЗЖ, това винаги е било наше основно искане и че гневни коментари в интернет не могат да са основание да категоризираш цяла група хора като истерици.
Мога само да добавя, че в случая Мима административната машина не може да свърши работа, защото човек, способен на това, трябва да бъде преследван от полицията с нейния инструментариум. Ето защо паралелно с контрол по ЗЗЖ и глоби за безотговорно отглеждане, е нужна и инкриминация на особената жестокост.

#228 Потребителят е офлайн   Slex Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2010 - 10:35 AM

Цитат(mil_ @ Apr 6 2010, 08:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Утре по темата:
9:00 д-р Бобадова в ПРО БГ срещу Еди Папазян, автор на това ,
15:00 д-р Бобадова в ББТ,
21:30 д-р Бобадова и представител на Фейсбук групата по радио Христо Ботев

Понеже гледам, че г-жа Бобадова ще има още изяви днес, се надявам, че някой може да се свърже с нея и да й обърне внимание на това.

Еди Папазян каза, че не бил против инкриминирането на насилието срещу животни, само че нямало смисъл от него, защото и сега имало възможност за наказания, просто не се налагали. На което д-р Бобадова отговори, че те са административни, а не наказателни, но според мен на болшинството от хората не им е ясно какво следва от това.

Не съм юрист, но ми се струва, че когато деянието не се води престъпление, МВР е много затруднено в събирането на доказателства за него - на какво основание ще се извърши обиск, примерно, или ще се вземат отпечатъци.

Така че инкриминирането на животните е важно и от процедурна гледна точка - не само заради това, че позволява и различен вид наказание. Да, в България законите не се спазват много, но заобикалянето им зависи до голяма степен от конкретната законова форма, а в момента ЗЗЖ на практика не позволява налагането дори и на глоби.

Иначе за самия дебат, Папазян постоянно повтаряше едно и също. Има и други проблеми, това не е най-важният, първо трябва да се реши проблема с бездомните кучета и след това да се инкриминира жестокостта срещу животните. Като че ли решаването на проблемите в обществото е като в компютърна игра - минаваш първия етап, там решаваш някакви проблеми/убиваш първия бос, после във втория следващите, които вече са по-трудни и т.н. Да, понякога, за да е ефективно решението на даден проблем, трябва да си решил друг преди това, но като цяло обществените проблеми се решават по едно и също време и на много нива.

Ако чакахме да решим първо най-наболелите си проблеми и след това всички останали, като цивилизация още щяхме да сме на кота нула. А по логиката на Папазян, ако инкриминирането на животните трябва да стане едва след като се реши проблема с уличните кучета, то ние трябва да предприемем мерки срещу уличните кучета едва след като решим проблема с корупцията в изпълнителната, законодателната, местната и съдебната власт. Не ме разбирайте погрешно - аз мисля, че подобряването на качеството на институциите е предпоставка за решаването на всички проблеми, вкл. и с кучетата, но това не означава, че преди ефективността на институциите ни стане като тази в Австрия и Швейцария, ние не трябва да предприемаме нищо по въпроса с кучетата.

#229 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 April 2010 - 10:40 AM

чета, чета
благодаря за идеите!
User's Signature

Качена снимка

#230 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 April 2010 - 10:42 AM

af_089.gif

Браво!Страхотно!
Остава да не се отказваме и всеки да си знае "урока" за да няма фатални грешки.

Бобадова-президент! ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#231 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 April 2010 - 10:43 AM

wc_055.gif

ето и интервюто с Министър Найденов

http://novinitepro.b...icle_id=3180935
User's Signature

Качена снимка

#232 Потребителят е офлайн   Slex Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2010 - 10:52 AM

Цитат(mil_ @ Apr 7 2010, 10:12 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Напротив, в 8 имаше интервю с Мирослав Найденов. Предложението за текст е готово! Светкавична работа. Доколкото ми е известно, макар да не съм много наясно с цялата процедура, предстои внасяне в Министерски съвет, след което - в Парламента. Нещата се развиват изключително експедитивно. Така е когато има обществен натиск.
След новините беше дебатът с Папазян. Той каза, че не е против инкриминацията на жестокостта към животните по принцип, но:
- това била последната грижа на нашата държава
- любителите на животните и поддръжниците на нашата кампания били истерици и закононарушители
- Мима трябвало да бъде евтаназирана, а случаят с нея да не се истеризира.
- няма смисъл от инкриминация, глоба би била достатъчна, но извършителят така или иначе нямало да бъде хванат.

Бобадова - президент! Много добре защити нашата теза, като каза, че ние сме също ЗА ефективен контрол по спазването на ЗЗЖ, това винаги е било наше основно искане и че гневни коментари в интернет не могат да са основание да категоризираш цяла група хора като истерици.
Мога само да добавя, че в случая Мима административната машина не може да свърши работа, защото човек, способен на това, трябва да бъде преследван от полицията с нейния инструментариум. Ето защо паралелно с контрол по ЗЗЖ и глоби за безотговорно отглеждане, е нужна и инкриминация на особената жестокост.

Абсолютно съгласен. Пропуснах да пиша за мнението на Папазян за истериците. Правилността на дадено действие или ситуация не се определя от реакциите на някои хора към нея. Почти всяка кампания си има истерични поддръжници и ако в оценката си за предложението се водиш само по това, значи просто си търсиш повод да го отхвърлиш.

#233 Потребителят е офлайн   Slex Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2010 - 10:57 AM

Не знам дали тук е мястото да питам, но кой е в работната група от страна на организациите? Предвижда ли се като наказание обществено полезен труд? Мисля, че наказанията могат да предвиждат и работа в кучешки приюти.

#234 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 April 2010 - 11:01 AM

Цитат(Slex @ Apr 7 2010, 10:40 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Не съм юрист, но ми се струва, че когато деянието не се води престъпление, МВР е много затруднено в събирането на доказателства за него - на какво основание ще се извърши обиск, примерно, или ще се вземат отпечатъци.

Slex, адмирации за поста.
МВР не просто е затруднено, а полицията няма правомощия изобщо да предприема нещо, тъй като контролен орган в случай на административно нарушение е НВМС. А НВМС не разполага с механизъм за доказване и преследване на извършител на подобно деяние, това каза и Найденов.
Едно е да се глобяват хора за неплатени такси или непоставен микрочип, друго - да се преследва човек, способен да отреже 4-те крака на куче.

ПП Относно пробацията - дори изрично да не се впише подобен текст, доколкото разбрах по НК (или НПК, не съм сигурна) престъпление, което се наказва със затвор до 5 г., при първо провинение се наказва с обществено полезен труд.

#235 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 April 2010 - 11:29 AM

http://e-vestnik.bg/...te-na-zhivotni/
User's Signature

Качена снимка

#236 Потребителят е офлайн   Рот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 April 2010 - 12:05 PM

Не знам дали това е точната тема...ама това прочетох преди малко http://dnes.dir.bg/n...8&error404#cmts .Надявам се скоро да е реалност :)
User's Signature

Качена снимка

#237 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 07 April 2010 - 12:10 PM

Няма ли видео на това: 9:00 д-р Бобадова в ПРО БГ срещу Еди Папазян, както винаги не мога да намеря.

#238 Потребителят е офлайн   Sirena Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2010 - 12:14 PM

д-р Бобадова, давайте малко по - агресивно! Нямаше нужда през цялото време Папазян да разтяга локуми, че и да Ви прекъсва. Както сама казахте, той използва случая да си пробута врелите - некипели разсъждения, които дори нямат пряко отношение по темата.
Каза, че едва ли не ние сме изхвърлили животните на улицата, а сега с цялото си лицемерие ги защитаваме. Нямало необходимост от промени в Наказателния кодекс, ефективния контрол по ЗЗЖ щял да спре случаите на насилие. В статията в сайта на 24 часа е написал, че по - голямо наказание за виновниците ще е да ги глобят, отколкото да ги пращат в затвора, където ще ги хранят по три пъти на ден. Що за елементарно мислене има този човек, не знам. Страшно ме ядоса.
От една страна признава, че уличните кучета са проблем. От друга - нямало смисъл да се занимаваме с тях. Продължава да пропагандира отравяне.
Заслужил си е всяка една обида и всеки един цинизъм.

#239 Потребителят е офлайн   svilst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2010 - 12:30 PM

Освен плакатите на "Град за отговорни хора" от миналата година има те ли други, които можем да използваме на протеста в събота? Ако може да споделите или работни файлове или картинка с големи размери - A3, всъщност каквото и да е, ако имате оригинална идея.

Благодаря.

#240 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2010 - 12:30 PM

Цитат(Sirena @ Apr 7 2010, 12:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
д-р Бобадова, давайте малко по - агресивно!

Такива хора като Папазян винаги ще има. Както и обратни крайни мнения като на Слабаков и Тити Папазов. Именно защото ние не сме някаква група истерици, тръгнали да линчуват, е редно всички да сме по-сдържани, възпитани, любезни. С обратна агресия само ще докажем, че сме смешна фанатизирана маса.

• (33 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни