Dog.bg Форуми : Kампания "СРЕЩУ НАСИЛИЕТО - 2"

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (33 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Kампания "СРЕЩУ НАСИЛИЕТО - 2" работна среща Оцени темата: -----

#61 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 30 March 2010 - 05:31 PM

Само, че не са познали този път - няма да се успокоим, докато НК не се промени адекватно ea_103.gif
User's Signature

Качена снимка

Отделете малко време и вижте защо държим на кастрацията

#62 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2010 - 05:39 PM

Ами аз по принцип съм с вас, но малко късно разбрах. Трябва по-ефективно да се съберем. Какво има да му мислим и умуваме по кафетата...?
1 Да ходим да го смачкаме от бой оня идиот и всеки от нас да си тръгне с по 1 негов крайник...
Писнало ми е да гледам и да се сблъсквам с такива неща...очите си изплаках , като го видях това.

2 Аз тази петиция я подписвам за не знам кой път... Всеки път когато пострада животно (а по дяволите, колко често се случва) някой я пуска в нета и айде юрушш.. и какво?

3 Ще вдигнем малко шум сега, но сме малко, а и в тази криза никой няма да ни обърне внимание..."хората са по важни"-за да има кой да трепе животинчета..

и
4 Някой знае ли как е това сладурче сега? Ще го спасят или..поредната загубена душа..?
Пишете ако знаете нещо.
пп Пишете ако ще се събираме да бием "боклука". Сериозноооо

#63 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 March 2010 - 05:42 PM

За "биене на боклука" тази тема не е, тя е за промяна в Наказателния Кодекс, бягай да биеш другаде.

#64 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2010 - 05:51 PM

А може и да си остана вкъщи пред компютъра като теб и да си клатя краката по форумите...
Както казах петицията за промяна в НК я подписвам за незнам кой път и нищо не се прави...
заради такива като теб и това ще е чудо за 3 дни...

#65 Потребителят е офлайн   estrella Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2010 - 05:57 PM

Аз не мога да ви помогна с нищо понеже не съм в България и няма как да се върна но за протези на кучето мога да питам в вет. клиниките ако в БГ. не произвеждат все пак не съм много информирана как вървят там нещата но ако се нуждаете от нещо съм насреща. За всякакви подписки по нета ще влизам и ще следя не ме свърта на едно място а това, че нищо не правя ме убива.. питах се дали могат да му се присадят крачета на животинчето или не.
User's Signature

По-добре да подраниш три часа, когато ще е твърде рано, отколкото да закъснееш и минута, когато ще е твърде късно.

#66 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 30 March 2010 - 05:58 PM

Danyto, хайде по-полека с думите. Ако наистина няма какво смислено да кажеш и може да си намериш другаде поле за изява.

#67 Потребителят е офлайн   bebety Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2010 - 06:02 PM

Дано да го мъчат този който е одрязал крачетата на това създание.Да му одрежат краката и ръцете и да го оставят да се мъчи и накрая да го убият.

#68 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2010 - 06:02 PM

Какво ми е на думите...?
А как вие сте толкова хрисими и добрички...
Големи моралисти се извъдихте...
Яд ме е, че всичко е глас в пустиня, но овчия манталитет ни е присъщ..

#69 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 March 2010 - 06:05 PM

Цитат(Danyto @ Mar 30 2010, 02:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
заради такива като теб и това ще е чудо за 3 дни...

Заради такива като нея миналогодишната кампания "Срещу насилието" беше реализирана, а в Наказателния Кодекс за първи път бяха нанесени промени, касаещи отношението към животните! Кликни на подписа ми или на нейния и докато не изчетеш всичко по-добре не се връщай да пишеш!

#70 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2010 - 06:08 PM

Повярвай ми изчела съм го...
Само ми кажи какво се промени от тогава?
и спокойно няма да пиша повче-не ща да ви развалям седянката..

#71 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 March 2010 - 06:15 PM

Цитат(Danyto @ Mar 30 2010, 03:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Само ми кажи какво се промени от тогава?

Ако беше изчела щеше да знаеш, но все пак ще ти кажа! Организирането на боеве с животни беше инкриминирано! Инкриминирането на жестокостта към животни мина на първо четене в парламента и само неразбирането на материята и интелектуалната импотентност на народните ни представители стана причина на второ четене промените да не бъдат приети. А сега ще помоля модератора да изтрие последните няколко мнения, за да може поне тази тема да остане наистина работна и информативна и да не се пълни с бойни призиви.

#72 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2010 - 06:19 PM

Е неее. Иди в Бояна да видиш колко ги е спряло инкриминирането на боевете с кучета. Мога да ти дам и тел на моята ветеринарка да ти каже как преди няколко месеца (не повече от 2) е изгонила собственик на бойно куче, пострадало в битка с залози...И какво е станало след като е подала сигнал в полицията...
Да трие модератора, а вие си затваряйте очите..

#73 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 March 2010 - 06:27 PM

smile.gif Никой от нас няма намерение да си затваря очите. За всички ни е ясно, че самото наличие на закони е само необходимото, но не и достатъчно условие, за да не се случват такива неща. Трябва да има и контролни органи, които да следят за прилагането на законите, а и воля във всеки един от нас да сигнализира за нередности. Изобщо не твърдя, че утре НК ще бъде изменен, а от вдругиден ще заваля ефективни присъди. И все пак това е правилният и цивилизован път за постигане на общата ни цел smile.gif. А онлайн петициите междувпрочем нямат реална сила пред институциите. Миналогодишните внесени в НС 30 хил. подписа са събрани реално от хора по улиците само за 2 седмици и макар и малко размърдаха заспалите ни депутати. Искрено вярвам, че ако и сега запазим хъса си за действие резултати просто не може да няма!

#74 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 30 March 2010 - 06:39 PM

Цитат(Danyto @ Mar 30 2010, 06:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Е неее. Иди в Бояна да видиш колко ги е спряло инкриминирането на боевете с кучета. Мога да ти дам и тел на моята ветеринарка да ти каже как преди няколко месеца (не повече от 2) е изгонила собственик на бойно куче, пострадало в битка с залози...И какво е станало след като е подала сигнал в полицията...

Когато има закон - абсолютно всеки собственик има право да се обърне към полиция и да подаде жалба. Ако имам идиот-съсед, който редовно трови кучета, стреля по тях, или ги залива с бензин и ги запалва, аз със вет-паспорта отивам в полицията и го съдя до дупка.

Само че когато този закон се спазва, въпросният идиот-съсед само ще помечтае как ще ги стреля с въздушни пушки, но НЯМА да го направи. Понеже ще го е шубе от сериозните последствия. А сега е практически безнаказан.
Не усещате ли разликата?

User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#75 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2010 - 06:42 PM

Цитат(Danyto @ Mar 30 2010, 06:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>

а ти като му счупиш на онзи крака ще ги спреш тези в Бояна ???

направи си тема - там ако искаш призовавай за саморазправа
спри да мажеш тук Моля те

#76 Потребителят е офлайн   NastyGirl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2010 - 07:13 PM

В Плевен в 18.15 нямаше никаква среща......Дори подписка нямаше:( Слаба организация!
User's Signature

Ние знаем,че не можем да спасим кучетата по целия свят,но знаем,че можем да спасим целия свят на едно куче!

#77 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 30 March 2010 - 08:01 PM

Много съжалявам, че чак сега разбирам за срещата във Варна, сега се пребирам от работа, имаше ли среща? Какво се реши?
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

#78 Потребителят е офлайн   hopie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2010 - 08:50 PM

Цитат(NastyGirl @ Mar 30 2010, 07:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
В Плевен в 18.15 нямаше никаква среща......Дори подписка нямаше:( Слаба организация!

Напротив, успяхме да се намерим 10тина човека само. Сигурно 1/2 час се гледахме, гледахме и взехме да се питаме един друг, та се събра въпросната групичка. Но си права, че като цяло нямаше хора, вероятно много като теб са минали, погледнали и заминали....все пак никой от нас не носеше плакати , нищо изобщо. Ами, ние си разменихме координати, уговорихме се какво да правим:
1. Ще организираме подписка в събота най-вероятно до театъра и църквата.
В тази връзка някой знае ли/ че трябва да проучим за по-сигурно/ дали трябва да уведомим общината, някакво разрешение от нея необходимо ли е?
2. Ще оповестим точната дата за подписката в различните сайтове, фейсбук, в плевенските сайтове също, ще направим и опит за публикация в Посредник и Посоки.
3. Ще направим обяви тип на принтер формат А4 за събитието и ще ги разлепим на разрешените места.
4. Ще принтем и големи плакати с/у насилието над животни.
Следваща стъпка е да се координираме с другите градове и организации за дата за протест и ще действаме и в тази посока. Можеш да ме намериш на лс и да се присъединиш към нас, ако искаш. Само да уточня, че сме случайни граждани, не сме представители на никакви огранизации и прочие.
Другото, за което искам да споделя и да потърся съвет и помощ от вас е: Един човек ни разказа, че знае от достоверен източник / не искам да казвам тук точно кой е източника/ какви ужасии стават в нашия уж приют за бездомни животни. УПОЯВАЛИ КУЧЕТАТА И ГИ ОДИРАЛИ ДОКАТО СА ЖИВИ ПОД УПОЙКА, ЗА ДА ПРОДАВАТ КОЖИТЕ ИМ, А ТЕЛЦАТА ГИ ПРАЩАЛИ В ЗООПАРКА ЗА ХРАНА НА ЛЪВОВЕТЕ!!!
Много искам да направим нещо и по този въпрос!!!! Моля ви, хора, дайте добри съвети какво да направим!!!
User's Signature

Качена снимка

#79 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2010 - 09:54 PM

В Пловидв не бяха много хората,но поне имаше..аз разбрах в последната минута,че ще има нещо и събрах няколко човека от нашата поляна и барабар с кучетата се замъкнахме с идеята да подписваме подписки или и аз незнам какво...Едно момиче ни обясни,че в момента само ще се обсъждат нещата и че скоро ще направим по-сериозен протест.Оставих си телефона с обащението,че ще присъстваме всички,които успях да убедя да дойдат,а може и повече ако разберем по отрано за нещата.Надявам се наистина да се организира нещо по сериозно,защото нещата не трябва да остават така или да се оталожат и всички да забравят след време.Аз имам надежда,че ще станат нещата...все пак има хора,които искрено се интересуват..
User's Signature

Качена снимка

#80 Потребителят е офлайн   helios_94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Кучета,коне,езда,рисуване,книги,фотография :)

Публикувано: 30 March 2010 - 11:41 PM

Аз също съм с вас и ще помагам с каквото мога,както и предишната кампания! Тогава само събирах подписи,надявам се този път и тук-в Шумен да успеем да организираме нещо повече. Само кажете кога и как започва отново събирането на подписи,разпространяването на плакати и др. и започваме. Не мога да стоя и да наблюдавам безучастно!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (33 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема