Kампания "СРЕЩУ НАСИЛИЕТО - 2" работна среща
Публикувано: 30 March 2010 - 05:31 PM

Публикувано: 30 March 2010 - 05:39 PM
1 Да ходим да го смачкаме от бой оня идиот и всеки от нас да си тръгне с по 1 негов крайник...
Писнало ми е да гледам и да се сблъсквам с такива неща...очите си изплаках , като го видях това.
2 Аз тази петиция я подписвам за не знам кой път... Всеки път когато пострада животно (а по дяволите, колко често се случва) някой я пуска в нета и айде юрушш.. и какво?
3 Ще вдигнем малко шум сега, но сме малко, а и в тази криза никой няма да ни обърне внимание..."хората са по важни"-за да има кой да трепе животинчета..
и
4 Някой знае ли как е това сладурче сега? Ще го спасят или..поредната загубена душа..?
Пишете ако знаете нещо.
пп Пишете ако ще се събираме да бием "боклука". Сериозноооо
Публикувано: 30 March 2010 - 05:57 PM

По-добре да подраниш три часа, когато ще е твърде рано, отколкото да закъснееш и минута, когато ще е твърде късно.
Публикувано: 30 March 2010 - 05:58 PM
Публикувано: 30 March 2010 - 06:05 PM
Заради такива като нея миналогодишната кампания "Срещу насилието" беше реализирана, а в Наказателния Кодекс за първи път бяха нанесени промени, касаещи отношението към животните! Кликни на подписа ми или на нейния и докато не изчетеш всичко по-добре не се връщай да пишеш!
Публикувано: 30 March 2010 - 06:15 PM
Ако беше изчела щеше да знаеш, но все пак ще ти кажа! Организирането на боеве с животни беше инкриминирано! Инкриминирането на жестокостта към животни мина на първо четене в парламента и само неразбирането на материята и интелектуалната импотентност на народните ни представители стана причина на второ четене промените да не бъдат приети. А сега ще помоля модератора да изтрие последните няколко мнения, за да може поне тази тема да остане наистина работна и информативна и да не се пълни с бойни призиви.
Публикувано: 30 March 2010 - 06:19 PM
Да трие модератора, а вие си затваряйте очите..
Публикувано: 30 March 2010 - 06:27 PM

Публикувано: 30 March 2010 - 06:39 PM
Когато има закон - абсолютно всеки собственик има право да се обърне към полиция и да подаде жалба. Ако имам идиот-съсед, който редовно трови кучета, стреля по тях, или ги залива с бензин и ги запалва, аз със вет-паспорта отивам в полицията и го съдя до дупка.
Само че когато този закон се спазва, въпросният идиот-съсед само ще помечтае как ще ги стреля с въздушни пушки, но НЯМА да го направи. Понеже ще го е шубе от сериозните последствия. А сега е практически безнаказан.
Не усещате ли разликата?

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 30 March 2010 - 06:42 PM
а ти като му счупиш на онзи крака ще ги спреш тези в Бояна ???
направи си тема - там ако искаш призовавай за саморазправа
спри да мажеш тук Моля те
Публикувано: 30 March 2010 - 08:01 PM
Публикувано: 30 March 2010 - 08:50 PM
Напротив, успяхме да се намерим 10тина човека само. Сигурно 1/2 час се гледахме, гледахме и взехме да се питаме един друг, та се събра въпросната групичка. Но си права, че като цяло нямаше хора, вероятно много като теб са минали, погледнали и заминали....все пак никой от нас не носеше плакати , нищо изобщо. Ами, ние си разменихме координати, уговорихме се какво да правим:
1. Ще организираме подписка в събота най-вероятно до театъра и църквата.
В тази връзка някой знае ли/ че трябва да проучим за по-сигурно/ дали трябва да уведомим общината, някакво разрешение от нея необходимо ли е?
2. Ще оповестим точната дата за подписката в различните сайтове, фейсбук, в плевенските сайтове също, ще направим и опит за публикация в Посредник и Посоки.
3. Ще направим обяви тип на принтер формат А4 за събитието и ще ги разлепим на разрешените места.
4. Ще принтем и големи плакати с/у насилието над животни.
Следваща стъпка е да се координираме с другите градове и организации за дата за протест и ще действаме и в тази посока. Можеш да ме намериш на лс и да се присъединиш към нас, ако искаш. Само да уточня, че сме случайни граждани, не сме представители на никакви огранизации и прочие.
Другото, за което искам да споделя и да потърся съвет и помощ от вас е: Един човек ни разказа, че знае от достоверен източник / не искам да казвам тук точно кой е източника/ какви ужасии стават в нашия уж приют за бездомни животни. УПОЯВАЛИ КУЧЕТАТА И ГИ ОДИРАЛИ ДОКАТО СА ЖИВИ ПОД УПОЙКА, ЗА ДА ПРОДАВАТ КОЖИТЕ ИМ, А ТЕЛЦАТА ГИ ПРАЩАЛИ В ЗООПАРКА ЗА ХРАНА НА ЛЪВОВЕТЕ!!!
Много искам да направим нещо и по този въпрос!!!! Моля ви, хора, дайте добри съвети какво да направим!!!
Публикувано: 30 March 2010 - 09:54 PM
Публикувано: 30 March 2010 - 11:41 PM