Dog.bg Форуми : Kампания "СРЕЩУ НАСИЛИЕТО - 2"

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (33 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Kампания "СРЕЩУ НАСИЛИЕТО - 2" работна среща Оцени темата: -----

#101 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 31 March 2010 - 02:20 PM

http://www.animal.ru....php?item.268.1
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#102 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 March 2010 - 02:41 PM

Здравейте, потресена съм и не мога нищо да пиша, току що прочетох за нова жестокост: http://news.plovdiv24.bg/152994.html

#103 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 31 March 2010 - 02:58 PM

Откакто драмата с Мима стана публична, усещам промяна наоколо:
Хората забелязват и 25-я кадър от живота, медиите станаха чувствителни и реагират бързо,
в парка непознати се спират да галят бездомни и безпородни кучета (това допреди няколко дни, не се случваше).
Така ми се иска да вярвам, че най-после сърцата на повечето българи са се размразили ...
User's Signature

Качена снимка

Отделете малко време и вижте защо държим на кастрацията

#104 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2010 - 03:05 PM

Цитат(Maggi @ Mar 31 2010, 03:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Откакто драмата с Мима стана публична, усещам промяна наоколо:
Хората забелязват и 25-я кадър от живота, медиите станаха чувствителни и реагират бързо,
в парка непознати се спират да галят бездомни и безпородни кучета (това допреди няколко дни, не се случваше).
Така ми се иска да вярвам, че най-после сърцата на повечето българи са се размразили ...

ДА!!! ae_085.gif

#105 Потребителят е офлайн   hopie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2010 - 03:13 PM

Цитат(NastyGirl @ Mar 31 2010, 11:36 AM) <{POST_SNAPBACK}>
http://loran.blog.bg...a-za-rak.520663

да отговорим на тази подобаващо!

Вижте, не се сърдете на такива реакции...Ами, нормално е. И аз съм съгласна с тях донякъде - за съжаление хората помежду си не си помагаме така, но е прекрасно, че има толкова хора отворени към животните! Аз си мисля, че не може да изпитваш любов и състрадание към животинче, а към човек -не! Просто на практика така се получава- липсва в България широка подкрепа за онеправданите хора! Тя липсваше доскоро и за животните, но ето, че се оказа, че я има! Но са прави, че като хора трябва да сме по-единни и да си помагаме и да се подкрепяме много повече! Отговаряйте ми каквото искате, но ако трябва да изберете дали да лекувате болното си дете или болното животно, кое ще изберете? То е ясно, че ще потърсите примерно всякакви варианти и вълкът да е сит и агнето цяло, но в крайна сметка детето ви ще е с приоритет, нали? Не бива да залитаме твърде много, и тук в нета всеки е много велик на думи, но се видя вчера по площадите в страната колко от отворковците дойдоха! А и още нещо- аз не вярвам и в искрената обич към животните, ако липсва такава към хората....Просто не може да обичаш наистина само едното, не е ли така!?
Nastygirl, ами ще събираме подписи 1 ден мила, защото всички сме доста ангажирани, ако бяхме повече хора щяхме да се разпределим за повече дни! Но нали знаеш когато се стигне до действия нещо се покриваме.....Аз също съм много болна в момента и ми е абсолютно противопоказно да правя тия неща, но съм зае... грижата за себе си, за да помогна в няколко каузи просто защото така чувствам нещата! Няма значение, мисля, че и за едни ден ще съберем доста подписи ....
User's Signature

Качена снимка

#106 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2010 - 03:41 PM

Цитат(hopie @ Mar 31 2010, 12:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(NastyGirl @ Mar 31 2010, 11:36 AM) <{POST_SNAPBACK}>
http://loran.blog.bg...a-za-rak.520663

да отговорим на тази подобаващо!

Вижте, не се сърдете на такива реакции...Ами, нормално е. И аз съм съгласна с тях донякъде - за съжаление хората помежду си не си помагаме така, но е прекрасно, че има толкова хора отворени към животните! Аз си мисля, че не може да изпитваш любов и състрадание към животинче, а към човек -не! Просто на практика така се получава- липсва в България широка подкрепа за онеправданите хора! Тя липсваше доскоро и за животните, но ето, че се оказа, че я има! Но са прави, че като хора трябва да сме по-единни и да си помагаме и да се подкрепяме много повече! Отговаряйте ми каквото искате, но ако трябва да изберете дали да лекувате болното си дете или болното животно, кое ще изберете? То е ясно, че ще потърсите примерно всякакви варианти и вълкът да е сит и агнето цяло, но в крайна сметка детето ви ще е с приоритет, нали? Не бива да залитаме твърде много, и тук в нета всеки е много велик на думи, но се видя вчера по площадите в страната колко от отворковците дойдоха! А и още нещо- аз не вярвам и в искрената обич към животните, ако липсва такава към хората....Просто не може да обичаш наистина само едното, не е ли така!?
Nastygirl, ами ще събираме подписи 1 ден мила, защото всички сме доста ангажирани, ако бяхме повече хора щяхме да се разпределим за повече дни! Но нали знаеш когато се стигне до действия нещо се покриваме.....Аз също съм много болна в момента и ми е абсолютно противопоказно да правя тия неща, но съм зае... грижата за себе си, за да помогна в няколко каузи просто защото така чувствам нещата! Няма значение, мисля, че и за едни ден ще съберем доста подписи ....

Аз пък немога да разбера защо трябва да се смесват двете неща. Защо винаги се слага това противопоставяне хора-кучета или хора-животни и кое било с приоритет. Дай като ни е скапана държавата и никой от управниците не мисли за хората които живеят в нея и ние да се увълчим и да си изкарваме негативната енергия върху беззащитните животни. Като сa загрижени за болните и децата, какво правят по въпроса - стоят и филосовстват по форумите. Евала на няколкото човека тук, че се опитват да направят нещо и вместо да ги поздравим - веднага се почва - кое ни е наред че и с кучета да се занимаваме. Не е важно на мен да ми е добре, важно е на вуте да му е зле - манталитет.
Е няма такава държава, ама си я заслужаваме.

hopie - това е принципно, не е насочено конкретно към теб.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#107 Потребителят е офлайн   sweetfun Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 31 March 2010 - 04:20 PM

ако някой ми прати бланка по майл или по скайп, аз мога да си я разпечатам и също да се включа в събирането на подписи. Работя в магазин и мисля, че доста хора ще подпишат. Освен това както писах малко по-рано ще лепна един плакат на вратата и ще дам на още няколко магазина - само да ми кажете как да се сдобия с тях.

#108 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 March 2010 - 04:59 PM

По отношение подписки и петиции - Град за отговорни хора няма да прави такива, но ще пуснем линк към тези на Фейсбук групата, за да може да се включим всички. Нека само да са готови и ще реагираме веднага.

http://dariknews.bg/...ticle_id=505796

http://www.segabg.co...e...&id=0000124

http://www.dnes.bg/r...stokostta.88683
User's Signature

Качена снимка

#109 Потребителят е офлайн   Princess_Brita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2010 - 06:28 PM

хора, аз лично имам силно желание за стикери за автомобили.
сега е момента да се вдигне шум!
ще ги поръчам, платя и раздавам на приятели и познати.
харесва ми банера на "Срещу насилието" и бих поръчала такива стикери още сега!
Дано имат!

#110 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 March 2010 - 07:06 PM

колко броя плануваш?
User's Signature

Качена снимка

#111 Потребителят е офлайн   Princess_Brita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2010 - 07:11 PM

50-100 примерно ... не зная, по-натам може и повече!
паричките не са проблем
чудя се с каква бройка да стартирам
ако аз поръчвам за печат, а не купувам готови, е ясно, че има отстъпка от цената при по-голяма бройка ...

искам да ги раздам бързо и хората да лепят! друго не ме интересува!

#112 Потребителят е офлайн   raindrop Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 31 March 2010 - 07:15 PM

Здравейте на всички

Бих искала да кажа няколко неща:

1. Популяризиране на проблема с насилието над животните в България и възможностите за неговото разрешаване

Съгласна съм, че начинът нещата да се променят към по-добро е в насочването на вниманието към проблема, ограмотяването на хората, предоставянето на достатъчно информация, ефективния пиар.

Мисля, че създаването на видеоклипове по темата за насилието и жестокостта, които после да бъдат публикувани във vbox и youtube, е добра идея. Едни такива добре направени клипове могат да окажат доста силно въздействие върху много хора, особено върху по-младите, които разчитат най-вече на Интернет като източник на информация.

В тази връзка искам да попитам къде могат да се намерят истории, снимки, видео материали по въпроса за насилието и жестокостта над животни в България? Видях, че в сайта на "Град за отговорни хора" http://city4people.eu/, в секцията "Истории" има такива материали. Това ли е всичко налично до момента?

2. Оформянето на ясна и единна позиция по всички въпроси, които могат да бъдат използвани като контра-аргументи на кампанията

- Наличието на по-сериозни проблеми за решаване в държавата - например децата по домовете за сираци, безнаказаното насилието над деца и жени, проблемите на хората в неравностойно положение, проблемите на тежко болните хора, нуждаещи се от лекарства и лечение

- Проблемът с бездомните "пумияри", които нападат хора и им причиняват физически и психически травми

(тук се сещам за възможността в бъдеще да се направят образователни клипчета тип "от къде идват бездомните животни?", в които да се онагледи механизма на проблема ... ще се засегнат темите за кастрацията, междусъседското развъждане, изоставянето на животни и всичко останало по темата)

3. Поведението на "природозащитниците"

Бих призовала всички, ангажирани с каузата, към спокойно, зряло и разумно поведение и премерени изказвания. Нека не забравяме, че ние представляваме не само себе си, а и животните, за чиито права и живот се борим. Свирепите закани, грозните клетви и бушуващите гневни емоции са напълно разбираеми предвид ситуацията, но няма да ни направят добра услуга. Освен, че едно такова поведение е разход на ценна енергия и нерви, то би ни представило като банда изперкали "кучкари" фанатици в очите на масите неизкушени от проблема българи. А това не е нито в наша полза, нито в полза на животните, за които се борим.

Надявам се, много силно се надявам, тази кампания да се увенчае с успех и да покаже, че хората в България са узрели за радикална промяна в начина си на мислене и действие. Един от големите ни проблеми е липсата на съпричастност, липсата на подкрепа, липсата на единство. Хората се интересуват единствено от това, което в настоящия момента ги засяга пряко; това, което се случва с тях, с техните близки, в техния дом, в техния двор, на тяхната улица, в техния град ... Надявам се това да се промени и все повече хора да осъзнаят, че щом живеем в едно общество, проблемите ни са общи и ще се справим с тях само, ако се борим заедно.

Никой човек не е остров, затворен в себе си;
всеки е парченце от сушата, частица от океана;
и една буца пръст да отвлече морето, Европа се смалява,
тъй както ако нос е бил отнесен или домът
на твой приятел, или пък твоят собствен;
смъртта на всеки земен жител ме отслабва,
защото съм частица от човечеството;
така че никога не питай за кого бие камбаната;
тя бие за теб.

Джон Дън (1572 г. - 1631 г.)
английски поет

#113 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 March 2010 - 07:15 PM

100 са ужасно малко

raindrop,
1. Популяризиране на проблема с насилието над животните в България и възможностите за неговото разрешаване

Град за отговорни хора е гражданска група. Заявяваме категорично мнението си по всички възможни медии. До момента аз, като лице на предната кампания имам участия в: ProBg tv, и-нет тв на Милен Цветков, дала съм интервю за e-vestnik, 24 часа. Имах срещи с Фондация 4 лапи и администраторката на групата във фейсбук, имаме подкрепата и на "Сдружение приятели на котката". Идеи за пояснителни информации, ПР-акции и т.н в тази област довечера ще обсъждаме със специалист в областта, който предложи помощ, тъй като трябва да действаме бързо, а финансиране на подобна кампания, с подобен мащаб само от няколко човека е абсурд.
Материалите на нашия сайт са такива, които сме преценили, че са удачни, защото:
1) демонстрират особена жестокост
2) преживяли сме развитието на почти всички от тях
3) имаме нормални снимки и данни
Отделно данни за други случаи има много, но проблемът е че често снимките са с ужасно качество, а подалите информацията подават ограничена информация. Точно поради фактът, че не искаме да звучим агресивно, грубо и дори на моменти налудничаво се стараем да сме максимално коректни по всички параграфи, за да няма как да предизвикаме гражданско недоволство от дейностите ни.
Имаме няколко предложения за заснемане на клипове с добро качество, както и други други идеи.

2. Оформянето на ясна и единна позиция по всички въпроси, които могат да бъдат използвани като контра-аргументи на кампанията

- Наличието на по-сериозни проблеми за решаване в държавата - например децата по домовете за сираци, безнаказаното насилието над деца и жени, проблемите на хората в неравностойно положение, проблемите на тежко болните хора, нуждаещи се от лекарства и лечение:
На този въпрос ще ви отговоря с цитат от същия сайт, който споменавате, написаното там е още от началото на кампанията ни миналата година.
"Това ли е най-големият проблем? Какво сте се загрижили за животните докато има страдащи хора?
Не, това не е най-големият проблем на България. Но насилието над животни е признак, че обществото ни е болно. То няма да намали човешкото страдание, напротив - ще възпитава у децата ни безчувственост, неуважение и присмех към законите. Именно в държавите, където убийството на животно не се счита за престъпление, животът и благополучието на хората се ценят най-малко."
"Организирате подписка срещу насилието над животни, а защо не срещу насилието над хора?
Целта на нашата подписка е особената жестокост към животните да се обяви за престъпление в НК като превенция на насилието над хора. Насилието над хора винаги е било престъпление в НК.
Толкова много хора питат "А кога ще се инкриминира особената жестокост към хората?!", че сме разтревожени не на шега. Наистина ли българите не знаят, че да убиваш, осакатяваш и малтретираш хора е престъпление?!"
"Градовете тънат в изпражнения на кучета, това не е ли насилие над хората?
Така е. Жестокостта към животните, обаче, няма да почисти градовете ни. Законови санкции за замърсяване от кучета съществуват, ние настояваме за контрол по тях. Нашето отношение по този въпрос вижте тук:
Кампания "ЧИСТ ГРАД ЗА ДЕЦАТА И ТЕХНИТЕ КУЧЕТА""

- Проблемът с бездомните "пумияри", които нападат хора и им причиняват физически и психически травми
Тук пак ще цитирам:
"5. Бездомните кучета хапят децата ни, а вие ги защитавате! Не е ли това върховно лицемерие?
Ние не искаме безстопанствени животни по улиците. По този проблем имаме следните съображения:
- Световната здравна организация (за хора, не за животни) отчита като неефективен и скъп методът изтребване за ограничаване на популацията. Никъде по света той не е дал резултат, а примери има много. В периода 1998-2004 г. в София са убити 65 000 кучета, за което са похарчени 3 млн. лв. без никакъв резултат. Популацията е останала стабилна.
- Инкриминацията на особената жестокост касае само убийствата без нужда. Тя няма да попречи агресивни и болни животни да бъдат отстранявани. Ако се докаже авторитетно, че масовото убийство на безстопанствени животни ще спаси децата ни и хората от бедствие, инкриминацията няма да попречи на такава мярка."

3. Поведението на "природозащитниците"

Това е нещото, към което винаги сме се стремяли.

Благодаря за това включване.
User's Signature

Качена снимка

#114 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 31 March 2010 - 07:52 PM

Идеята за стикери за колите ми харесва.
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

#115 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2010 - 08:15 PM

Аз съм готов да се включва за помагането в раздаване на стикери и флаери.Мога да поема да раздам в целия Технически университет в София и моя квартал Дианабад.

User's Signature

Качена снимка

#116 Потребителят е офлайн   estrella Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2010 - 08:23 PM

Хора дойде ми някаква идеа но незнам дали ще е от полза, ако някой може да прави хубав номер с кучето си може да се яви на България търси талант, ако не е свършило вече де.. и тъка да привлече повече внимани накрая може и да се раздадът брошурки на журито или да се каже нещо от сорта на Таланта на България е онзи отрязъл краката на мима награда по безсърдечност или нещо си важното е повече хора да видят кучето като приятел и помошник... Дано ви послужи. Аз нищичко др. не мога да ви помогна.. освен с онлайн подписката. късмет ba_025.gif
User's Signature

По-добре да подраниш три часа, когато ще е твърде рано, отколкото да закъснееш и минута, когато ще е твърде късно.

#117 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 31 March 2010 - 08:32 PM

Цитат(plamenko @ Mar 31 2010, 08:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз съм готов да се включва за помагането в раздаване на стикери и флаери.Мога да поема да раздам в целия Технически университет в София и моя квартал Дианабад.

Аз се включвам с раздаването в Казанлък.Моля,да ме имате в предвид.

#118 Потребителят е офлайн   helios_94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Кучета,коне,езда,рисуване,книги,фотография :)

Публикувано: 31 March 2010 - 09:58 PM

Цитат(Tи Джей @ Mar 31 2010, 06:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(plamenko @ Mar 31 2010, 08:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Аз се включвам с раздаването в Казанлък.Моля,да ме имате в предвид.

Аз пък съм за Шумен,досега май никой друг от тук не се в включил,така че аз съм насреща smile.gif
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#119 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2010 - 11:06 PM

Привет!Моля ви да ми помогнете, за да помогна и аз!Локация-Стара Загора.Ще намеря рекламна агенция, която да поеме част от разходите по брошури, постери(плакати) и др. материали, които са необходими. Преди да се намери спонсор( някоя печатница напр.), обаче, трябва да имаме :
1.Има единна информация, която ще се разпространява: 1.1 2.Точно конкретизирани цели на протеста
3.Избрана ли е единна дата за протеста (за да се посочи)
4. Подготвени ли са единни материали като снимки на животни, претърпели насилие;кратко резюме на проблема и т.н.,т.е с цел навсякъде информацията, визията и начина да приблизително единни
5.Кои природозащитни организации застават зад протеста
6.Координати за връзка с тях

Благодаря ви!

User's Signature

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!

#120 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2010 - 11:10 PM

В момента във всички останали градове се прави някаква организация, дори за София и Варна е изнесена дата за протеста. За Русе все още нищо не се знае, само събираме подписи. Моля всички, които биха искали да се включат в организацията да се присъединят в тази група във Фейсбук - http://www.facebook....107115532655602

Или да пишат тук, за да обменим координати.
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

• (33 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни