Dog.bg Форуми : Kампания "СРЕЩУ НАСИЛИЕТО - 2"

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (33 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Kампания "СРЕЩУ НАСИЛИЕТО - 2" работна среща Оцени темата: -----

#521 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 11 June 2010 - 10:02 AM

Браво Плевен :rc_036: , аз до колкото разбрах от Варна са 7000.
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

#522 Потребителят е офлайн   Loveanimals Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2010 - 10:51 AM

Много съжалявам,че съм нова във форума, а иначе силно желая да се включа в кампанията,имам и конкретни предложения.Напоследък съм силно потресена от жестокостта и насилието към животни.Като кратък коментар искам да кажа,че нито едно животно даже най-агресивното и свирепото не върши зло заради удоволствието от това-винаги има някаква причина- или се чувствува заплашено- то или малките му или изяжда друго животно за да не умре от глад...Само някои отвратителни същества, наречени "хора" вършат безсмислено и безполезно зло,защото им харесва.Лошото е,че това от ден на ден все повече ни залива като вълни от цунами и вече е непоносимо.Та ето и конкретните ми предложения:
1.Из цялата страна да се направят пунктове за събиране на подписка за приемане на закон престъпниците,прилагащи насилие и жестокост към животни да бъдат съдени както за хора и тази подписка да се внесе в парламента.
2.За всички домашни любимци (най-вече кучета и котки,тъй като тях най-често ги изхвърлят) да стане задължително вписването им в домовите книги на блоковете и кооперациите и монтирането им на микрочип с данни на собственика.Така ще може да се проследи кой собственик е изхвърлил любимеца си - и за такива- големи глоби- от 1000 лв. нагоре,явно друго няма да ги оправи.
Моля модераторите на форума за координати за връзка.
Колкото повече намразвам хората, толкова повече заобичвам животните!

#523 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2010 - 09:52 PM

Показване на мнениетоLoveanimals, в 11 June 2010 - 08:56 AM, написа:

Много съжалявам,че съм нова във форума, а иначе силно желая да се включа в кампанията,имам и конкретни предложения.Напоследък съм силно потресена от жестокостта и насилието към животни.Като кратък коментар искам да кажа,че нито едно животно даже най-агресивното и свирепото не върши зло заради удоволствието от това-винаги има някаква причина- или се чувствува заплашено- то или малките му или изяжда друго животно за да не умре от глад...Само някои отвратителни същества, наречени "хора" вършат безсмислено и безполезно зло,защото им харесва.Лошото е,че това от ден на ден все повече ни залива като вълни от цунами и вече е непоносимо.Та ето и конкретните ми предложения:
1.Из цялата страна да се направят пунктове за събиране на подписка за приемане на закон престъпниците,прилагащи насилие и жестокост към животни да бъдат съдени както за хора и тази подписка да се внесе в парламента.
2.За всички домашни любимци (най-вече кучета и котки,тъй като тях най-често ги изхвърлят) да стане задължително вписването им в домовите книги на блоковете и кооперациите и монтирането им на микрочип с данни на собственика.Така ще може да се проследи кой собственик е изхвърлил любимеца си - и за такива- големи глоби- от 1000 лв. нагоре,явно друго няма да ги оправи.
Моля модераторите на форума за координати за връзка.
Колкото повече намразвам хората, толкова повече заобичвам животните!

Госпожице Loveanimals,
тъкмо да се заям с вас по отношение на това, че да се използва формата "да се направи това" и "да се направи оновоа" не е идеята на този форум, а тук става въпрос за това или "да направя" (АЗ) или поне "да направим" т.е. "НИЕ". След това обаче, се върнах по-назад и срещнах мое собствено мнение, което звучи точно по този начин - т.е., и аз като вас казвам точно това - трябва ДА СЕ направи...
По отношение на събирането на подписи - имаше формуляр, който, всеки, който иска да събира, може да разпечати и да събира. Пак ще призная, аз самата, не съм събрала нито един. Т.е., поне успях да заведа един човек на един митинг, така че, събрала съм 1 подпис, освен моя. Хората които искам да променя, за съжаление са от най-най-дълбоко непросветените селяни, където, бих могла да занеса къс хартия и да ги накарам да се разпишат, без дори да съзнават каво подписват, но това, уви, няма да ги промени. Мислила съм за собствена инициатива спрямо такива хора, но за момента не мога да измисля най-добрия подход.
Пожелавам ви успех, ако имате енергия и време, което да отделите в името на кампанията за защита на животните. Не ви трябва изобщо връзка с модератори. Нещата, които искате да кажете се отнасят до определени институции - общински и държавни служби. Пишете им относно своите идеи, относно нещата, които ви вълнуват и възмущават. Това със сигурност е нещо, което можете да наравите и да се гордеете, че сте го направили.
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#524 Потребителят е офлайн   Loveanimals Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2010 - 11:33 AM

Отговор на JL,
Първо не съм някоя лекомислена госпожица,а госпожа с прекрасно семейство,обожаващо животните и малко домашно зоостопанство,които са утехата ми вечер след работа.Лошото е, че през останалото време от деня непрекъснато се сблъсквам с разни кретени,а на такива аз не им мълча,независимо от тяхното положение и пост,каквито и да са след това последствията за мене. И разберете,хора - НЕ ТРЯБВА ДА МЪЛЧИМ!!!Изчетох повечето от предложенията в темата и се зарадвах,че има много предложения подобни на моите.Но една лястовица пролет не прави.Трябва всички зоолюбители ,под ръководството на някоя организация да се сплотим като един и с петиции,митинги и протестни шествия да накараме властимащите да изпълнят исканията ни като се ангажират с конкретни срокове,а не само с мъгляви обещания.СТИГА СТРАХ,СТИГА РОБСКА ПСИХИКА,убедена съм че всички любители на животни са смели,умни и добри хора!Поне по отношение за защитата на животните хайде да обърнем нещата в тази нещастна България,където владее за съжаление не законът на джунглага,ами беззаконието на мафията! Вярвам,че всички заедно можем,повярвайте го и Вие!!!

#525 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 15 June 2010 - 07:14 PM

http://blogs.telegra...medium=facebook

Би било чудесно, ако някой я преведе на български.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#526 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2010 - 11:52 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 15 June 2010 - 05:19 PM, написа:

http://blogs.telegra...medium=facebook

Би било чудесно, ако някой я преведе на български.

Много хубав материал, Bushkata. Трябва да го предложите на във всяка тема , в която вървят спорове за нуждата от инкриминиранме на жестокостта.
Това е , което много хора интуитивно знаят, а учените са доказвали нееднократно

"Добруването" на животните е важно не само за т.нар. "животнолюбители" . През изминалите десетилетия са натрупани доказателства , че жестокостта към животните има много по - широко влияние върху човешкото общество.
Статия на Чарлз Сиберт в списанието Ню Йорк Таимс миналата седмица предлага полезно осъвременяване на съществуващите доказателства. Статията е доста обширна за четене на интернет затова тук е само пререазказана.

Според авторът има два много сериозни начина по които жестокостта към животните влияе на хората.

Първо , доказано вече , че има връзкла между малтретирането на животни и малтретирането на хора в едно и също домакинство: в едно изследване на приюти за хора , подстрадали от домашно насилие и деца , жертви на насилие, повече от 85% са посочили че в домовете им е имало и насилие срещу животни.
NAposleduk, veterinarnite hirurzi , kogato popadnat na domashni jivotni , chiito naraniavania ne sluchaini, te znaiat che v sushtia dom ima goliama opasnost on podobni naraniavania i na horata v suotvetnoto domakinstvo. В някои държави ветеринарите са длъжни да рапортуват подобни случаи на Социалните служби.

Вторият начин, по които жестокостта към животните има сериозни последствия за хората е феномен , известен като ерозия на емпатията ( умението да си представиш и да усетиш какво изпитват другите и да изпитваш съчувствие към усещанията на другите ) от доста време е известно , че повечето серийни убийци започват кариерата си с убийства на животни. жефри Дамер ( убивал и ял хора) набучвак на пръчка главите на кучета и котки. Друг известен човекоядец дирял големи гущери , които хранел с живи гризачи ( защо ли ми напомня нашенецът , за които си имаме и тема)
Жестокостта към животните е първата стъпка, когато тази морална преграда се преодолее, става много по лесно да бъдеш жесток към хора. Следователно , ако жестокостта към животните може да се предотврати , или да спре в ранен щадии, нападенията и убийствата на хора също могат да бъдат предотвратени.

Статията в NY таимс включва и интервю с изследовател в университета на Chicago, които специализира в неханизмите, които стоят зад емпатията и емоционалната саморегулация. тою е сканирал мозъчната дейност на момчета с агресивно поведение ( като психологическо отклонение) и момчета , копито не страдат от някаква необичайна агресия.

На момчетата са показани видео на хора , които изпитват болка или по случайност , като да си прободе пръста на крака, или нарочно причинена болка , като да те ударят по ръката. Когато гледалю видето с нарочно причинена болка, тийнейджърите с агресивна психика показвали завишена мозъчна активност в центъра на задоволство ( награда ? не съм медик , sorry) , които се активира при усещане на удоволствие. Те също , за разлика от контролната група деца, не показали никаква активност в центъра за морално ( преценяване , отново термин) и саморегулация. Това показва , че мозъкът на някои хора наистина работи по различен начин, навеждайки на мисълта че може би няма смисъл от никаква социална интервенция , в случай на прояви на жестокост. както изследователят казва , все едно да караш някои със счупена ръка да вдига тежести. Щом веднъж моралната преграда на която предпазва от жестокост към животните е паднала, след това хората просто не разбират , когато им казваш да спрат да бъдат жестоки. Следователно трябва да се опита нещо друго. Изследователят смята , че някои хора имат нарушена "система на емпатия" и работи за намирането на начини да "поправи" .

Един от най-обещаващите методи за оздравяване на тези с нарушена система на емпатия, е да бъдат окуражавани да работят с животни. Добър пример са програмите по "коне-терапия" .
Тийнейджъри с проблеми помагат в обгрижването на коне и се учат да яздят. В някои страни терапията е подпомогната от заниманя с крави или слонове. Младите хора също са окуражавани да да работят при тренировки на кучета или в спасителни центрове за животни. Идеята е , че ако те се научат да чуивстват ( съчувстват) , на животните, като чувстващи същества, тяхна способност на емпатия ще бъде възстановена.

Всички трябва да следим и да съобщаваме ( подаваме оплаквания) за жестокост към животните; ако съдбата на животните не ви интересува , помислете са нашите шовешки събратя.
Ако трябва да парафразираме Пастор Аартин Ниемиолер ( пастор , които по време на втората световна война не защитил , по собщевните му думи , нито евреите , нито комунистите , нито профсуюсните членове , защото той не принадлежал към нито една от тези групи и си мислел , че той самият е в безопасност. по-късно арестуван от нацистите )
"Първо дойдоха за животните, но аз си замълчах "

http://www.nytimes.c...mail0=y&emc=tnt
Това е статията , която авторът е преразказал накратко

#527 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2010 - 11:36 PM

Предварително се извинявам за въпроса, ако вече се е обсъждало, но какво стана със закона за инкриминирането. Чух, че са го прокарали като законопроект, но приеха ли го, кога? Ако чутото е вярно, сега полицията трябва да съдейства нали, ако станем свидетели на проява на жестокост. А за извършени такива със задна дата (както е случая с Мима) ще важи ли?
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

#528 Потребителят е офлайн   tedito Икона

• Dogo lover
  • PipPipPip
  • Interests:Ветеринарна медицина!

Публикувано: 23 June 2010 - 09:23 PM

Случайно попаднах на тази група
и това
Пак се говори за хуманно умъртвяване на всички бездомни и т.н
и доста отвратителен разказ...

#529 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2010 - 09:38 AM

Темата е пусната от майка с дете... Думи нямам, там само малоумници видях....Ще пишела молба до парламента да изменят закона и да им се "свършело кучешкото робство"....
Проста работа, прост народ...Тия хора са кръвожадни изверги.. :zz_020:

#530 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2010 - 11:37 AM

Добре, аз едно нещо немога да разбера! Ето тук хората в форума се интересуват и четат и са стигнали до изводи, че убиването не решава проблема. Всички ние искаме този проблем да се реши, искаме хората да си събират след кучетата, но не насилието е варианта! Тези хора от групата, които май не са много добре запознати и информирани, си мислят,че ние искаме да има бездомни кучета и изпражнение навсякъде...ето това е голям проблем, трябва по някакъв начин да се обясни, какво ни е становището и тогава няма да има толкова дразги! Аз съм убедена, че тук всички или почти всички се грижат за безопастността на хората, когато разхождат любимците си и си събират след тях, въпроса е, че никой друг не го прави! От там се употребява кучкари и тн. и хората се озлобяват, след като се вдигна шума покрай закона за насилието, се почнаха реплики като: "И кво сега ако ме нападне куче, аз нищо немога да направя и ще ме арестуват ли?" и " Този закон е против хората", " Те предпочитат кучетата пред децата".... най-интересното е : в форума имаше една тема за майка с количка, която хвърля отрова в парка.....еми нали там и деца се разхождат, така ли ги защитаваме, като ги тровим!!! Направо съм бясна, хората се хващат за всичко, сигурно някой има съседка, която гледа 10 кучета и не им чисти и хоп омразата е налице! Трябва да има контрол на стопаните и ние да изразим мнението си и някой да вземе да пусне репортаж, за това какво мислим ние и хората да се успокоят!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#531 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 24 June 2010 - 12:34 PM

Това е по- принцип женски/ социален проблем , водещ до агресия у някои индивиди .
Някой се еманципират по- бързо други не, оттам това напрежение .
А мъже няма :ab_041: ...за сички ...

#532 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2010 - 01:00 PM

Да ама не, там има 4-ма. Не е въпрос на еманципация, а на интелект. Това там си е първичност.
Хайтов на времето е казал, че българския народ е много лесно да го о-"прост"-иш и, че изживява своята вторичност...Сега сме на третичност...

#533 Потребителят е офлайн   liliq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2010 - 03:27 PM

Здравейте,сега попаднах на тази тема и тя ми въздейства много.Аз лично имам доста животинки и немога да си представя да нараня някое от тях.Хората уш са най-интелигентните същества,а причиняват толкова болка.

#534 Потребителят е офлайн   руфус Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2010 - 06:16 PM

Здравейте , аз също имам две деца на 5 и 8 години. Имам и куче.Мисля ,че една жена която има дете не бива да гледа толкова леко на отнемането на един живот (става въпрос за бездомните кучета и въобще животни).Не мога да разбера защо е това противопоставяне на животни срещу деца.Когато няма вманиачени майки които да плашат децата си с кучета , те (децата и кучетата)си съжителстват много добре.

#535 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:медицина

Публикувано: 24 June 2010 - 06:27 PM

Показване на мнениеторуфус, в 24 June 2010 - 06:21 PM, написа:

Здравейте , аз също имам две деца на 5 и 8 години. Имам и куче.Мисля ,че една жена която има дете не бива да гледа толкова леко на отнемането на един живот (става въпрос за бездомните кучета и въобще животни).Не мога да разбера защо е това противопоставяне на животни срещу деца.Когато няма вманиачени майки които да плашат децата си с кучета , те (децата и кучетата)си съжителстват много добре.

:ba_025:
гледам говорещия с кучета по NG и много добре ги обяснява човека нещата,жалко ,че и в БГ няма такива предавания!

#536 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2010 - 11:49 PM

Показване на мнениетоtedito, в 23 June 2010 - 09:28 PM, написа:

Случайно попаднах на тази група
и това
Пак се говори за хуманно умъртвяване на всички бездомни и т.н
и доста отвратителен разказ...

Избягвам битките в интернет пространствата, ама това тука наистина ме накара да треперя от нерви! Не можах да се стърпя и им пуснах нялкоко филмчета, храна за мозъка, който явно им липсва! Всеки ден срещам такива същества, до какво за бога ще доведе всичко това?
User's Signature

Качена снимка

#537 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2010 - 09:23 AM

Четох отговорите в групата, аз немога да пиша( нямам facebook и няма и да имам) и това не е начина...аз лично си мисля че е по-добре да им се обясни какво е станало в другите страни, като са решили да трепят на ред! Трябва да им се обясни, че хората които ги е грижа за кучетата ги е грижа и за децата и за чистотата. Да им се разкаже историята с майката в парка, която хвтрляла отрова и не на последно място да им се обясни разликата м/у хората които обичат кучетата и тези които ги плодят...да им се покаже нашата гледна точка и то без нападки, иначе ще стане по-зле!!!
Точно за това ако някой има познати в тв-то да се направи един репортаж за тъй наречените "кучкари"!!!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#538 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 25 June 2010 - 12:32 PM

Вманиачените майки баш са си прави - според мен :md_064:
Миналата година пиехме мастика + бира ( коктейл конски тропот ) на едно кафе .
Врабчетата до нас се караха за една троха - се едно че беше кило злато . :ab_041:

В градинката до нас едно дете си играеше в пепеля,(майка му пиеше джин с тоник) , а до него 2-3 кучета си лежаха .
Изведнъж детето побягна нанякъде си , едното куче явно му задейства ловният инстинкт , скочи му и му обели кожата на главата , както се бели портокал ...
захапа го и за бузата , и му отпра и там голяма мръвка.
Щом скочихме кучето избяга , определено реагираше различно на малко дете и на висок човек .
Достатъчно е само да го уплаши примерно , и да заеква цял живот , или какво ли не ...

Мойто куче което е мн. кротко , също не дава на деца да го пипат , оня ден подгони като зъл дух едно дете -гостенче ,
докато от майка му се се респектира :md_064:

#539 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 25 June 2010 - 01:20 PM

zlatabani4ka, не можеш да обясниш нещо на хора, които не искат да чуват...
Те не живеят на друга планета, но някак си не са чули многократно повтаряното, че ние също не искаме бездомни по улиците, но не убиването им е начина да се реши проблема. Това е обяснявано много пъти и по много телевизии и вестници. Но за някои хора нещата просто са само черни или бели - друго не допускат и не искат нито да чуят, нито да мислят...

emilvr, това куче, за което разказваш така картинно и спокойно - просто не му е мястото в близост до деца. Някой трябва да е сигнализирал и общината да го е прибрала в приют, ако нещата се правят по закон. От там - или да е дадено за осиновяване, или - ако се докаже, че е агресивно - има друга процедура.

Парадоксът е, че закони и наредби на хартия има, но никой не контролира спазването им. Това води до саморазправи и напрежения между хората.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#540 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2010 - 04:28 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 25 June 2010 - 10:37 AM, написа:

Вманиачените майки баш са си прави - според мен :md_064:
Миналата година пиехме мастика + бира ( коктейл конски тропот ) на едно кафе .
Врабчетата до нас се караха за една троха - се едно че беше кило злато . :ab_041:

В градинката до нас едно дете си играеше в пепеля,(майка му пиеше джин с тоник) , а до него 2-3 кучета си лежаха .
Изведнъж детето побягна нанякъде си , едното куче явно му задейства ловният инстинкт , скочи му и му обели кожата на главата , както се бели портокал ...
захапа го и за бузата , и му отпра и там голяма мръвка.
Щом скочихме кучето избяга , определено реагираше различно на малко дете и на висок човек .
Достатъчно е само да го уплаши примерно , и да заеква цял живот , или какво ли не ...

Мойто куче което е мн. кротко , също не дава на деца да го пипат , оня ден подгони като зъл дух едно дете -гостенче ,
докато от майка му се се респектира :md_064:

Ами майката да не си пие джина по кафетата, а да си го гледа...Или преди това да изгони кучетата. При мен с 1 тропване и става. Не можеш да искаш от дете и куче да мислят рационално, ние за какво сме...? Така, че моля те не ми защитавай истерични майки... :eg_033:

• (33 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни