Dog.bg Форуми : Kампания "СРЕЩУ НАСИЛИЕТО - 2"

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (33 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Kампания "СРЕЩУ НАСИЛИЕТО - 2" работна среща Оцени темата: -----

#541 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 June 2010 - 06:43 PM

Данито много правилно е това, аз сущо не бих оставила дете до кучета, защото може всичко да стане, най-малко детето да ги оскубе или настъпи и няма как да не реагират!

gabipap така е . не разбират, но още по-малко ще има ефект ако се караме с тях , обиждаме и тн. Още повече злоба и това няма по никакъв начин да ни помогне! Като големи хора да си изказваме аргументите, е ако видя някой да хвърля отрова ще го....., но това не е същото!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#542 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2010 - 07:33 PM

Показване на мнениетоzlatabani4ka, в 25 June 2010 - 04:48 PM, написа:

Данито много правилно е това, аз сущо не бих оставила дете до кучета, защото може всичко да стане, най-малко детето да ги оскубе или настъпи и няма как да не реагират!

gabipap така е . не разбират, но още по-малко ще има ефект ако се караме с тях , обиждаме и тн. Още повече злоба и това няма по никакъв начин да ни помогне! Като големи хора да си изказваме аргументите, е ако видя някой да хвърля отрова ще го....., но това не е същото!

Баничка с такива хора е много трудно да говориш нормално. То тъпо та тъпо. Не дава дума да му кажеш, да го посъветваш, да обясниш. Тука е пълно с хуманисти, които се поставят на чуждо място и се се опитват да разберат другите. Няма какво да им разбирам на такива аз. Опитвах едно време, не става.. То е като пикаене срещу вятъра.... Колкото и да му говореш, гледа с празен поглед "приятелски" или вика по тебе като дзвер....Хич не им цепя басма. Не е нужно да ползвате думите ми за пример. След време ще дойдете на мойта...Тогава пак ще поговорим. :eg_033:

#543 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 26 June 2010 - 06:43 AM

Да бе , ти си ми ясна ... кат тропнеш с крак , и сичко бега .

Интересно колко килограма си ?

Не ме плашат такива , като тропнеш , и аз ше тропна , а съм 100 кила и имам мн. зъл поглед :ud_009:

#544 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2010 - 08:54 AM

Ха ха...аз съм пинчер-нинджа, дребна и злобна. Хората са като кучетата, не е важно какъв ти е размера, а колко агресия показваш. Арес е 55кг и бяга от разни дребни мишковидни...Като ми гръмнат бушоните и аз не мога да се позная, а и почти винаги не съм сама, нося си и спрейче (от както имах неприятна среща с "татко от 3 вид")

#545 Потребителят е офлайн   helios_94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Кучета,коне,езда,рисуване,книги,фотография :)

Публикувано: 30 June 2010 - 03:24 PM

Здравейте. Изпратих подписи за кампанията преди месец по куриерска служба Лео експрес, но все още никой не ги е взел от офиса им . От куриерската фирма ми се обадиха днес, че ако никой не ги вземе, ще ми ги върнат и ще трябва да платя сериозна сума за всеки ден закъснение. Писах тук във форума още като ги пратих откъде трябва да се вземат, и телефон написах. Извинете ме,че не помня цалото име, но помня че трябваше да се пращат на Миланка, не знам дали е от форума и коя е точно, но моля ви пишете ми ЛС, за да се разберем, толкова време събирах подписи и накрая никой да не ги потърси...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#546 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 01 July 2010 - 03:17 PM

от фейсбук групата разбрах, че дори са вече преброени и сега събират пари за тяхното ксерокопиране.
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

#547 Потребителят е офлайн   helios_94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 July 2010 - 05:53 PM

Добре де, толкова ли е трудно да се отиде до този офис и да се вземат,моля ви поне ми дайде номер на жената,до която съм ги пращала. Защо изобщо съм ги събирала толкова време,като накрая ще си стоят някъде забравени...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#548 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучета,Дизайн,Туризъм,Фотография
Публикувано: 01 July 2010 - 06:11 PM

helios_94,вчера ти пратих ЛС със фейсбук профила на човек,който се занимава с подписите,само трябва да се свържеш с нея.Виждам, че си прочела съобщението....Качена снимка
User's Signature

Липсваш ми момченце, никога няма да те забравя....спи спокойно и ме чакай...там някъде пак ще се срещнем. Чарли - (27.06.1995г - 26.12.2009г)
* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

#549 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2010 - 07:51 PM

Леле вижте какво писмо получих по повод оплакването ми с/у предаването по Нова - Отечествен фронт!!!

Ето и нашият отговор на писмото Ви относно излъчените на 15 и 22 май предавания „Отечествен фронт”.

Както знаете, в България проблемът с бездомните и полудомашни кучета добива застрашителни размери. Конкретният повод, заради който „Телеман” реши да направим първото от двете предавания, беше обаждането на близки на баба Гена – герой от предишно предаване на „Отечествен фронт” ( 27.06.2009 г.). През март миналата година възрастната жена е била нападната от четири полудомашни кучета, изгризали краката й до кост, в резултат на което краката й бяха ампутирани до над коленете. В резултат на шока от това нападение тя получава психически и физически увреждания, които довеждат до смъртта й, за която ни информираха нейните близки.

Докато екип на предаването снима погребението на баба Гена, стана известен друг случай – в разградско село отново полудомашни кучета нападат дете, което излиза от дома си, захапват са го за врата и то умира.

Между двата случая има поразителни прилики. Кучетата са хранени и отглеждани от хора от съответното село, но след инцидентите те отричат кучетата да са тяхна собственост.
И в двата случая – и детето, и бабата – отиват до магазина да си купят нещо и са нападнати от тези кучета. И в двата случая кучетата са действали като глутница и са пазели територията си – в единия
случай колата на собственичката, а в другия – входната врата към дома им.

Приликата между тези два случая накара екипът на „Телеман” да направи първото от предаванията. Проблемът е в това, че в България липсва каквото и да е спазване на законодателството и хората отглеждат кучета – много често те се превръщат в глутници. Но тези кучета не са регистрирани и поради това много трудно може да се потърси съдебна отговорност от собствениците им.
След случая с убитото дете с екипа се свърза човек от голям български град, който беше възмутен от това, че може едно дете да умре и реакцията срещу това да бъде почти никаква. Човекът е заснет, а предаването е излъчено в пълно съответствие с българските закони.

Междувременно, докато се работи по предаването и дойде време то да бъде излъчено, съдът в гр. Кубрат осъди собственичката на кучетата, които убиха детето.

Проблемът с бездомните кучета в България е уникален за страна, член на Европейския съюз, и може би точно това го прави трудно разбираем за Вас. В нито една от другите страни-членки на ЕС не се среща понятието „бездомно куче”. Още по-лошото е, че в България тези кучета не са бездомни в истинския смисъл на думата, а те са полудомашни.

Съгласно Закона за ветеринарномедицинската дейност и Закона за защита на животните всяко куче би следвало да има стопанин, той да го е регистрирал, да има имплантиран чип, да е ваксинирано, да бъде водено на каишка и т.н. В България не само че това не се прави за кучетата, които реално се отглеждат в домовете на хората, а и съществува следното явление – хора се грижат за кучета (които постепенно нарастват до глутници), хранейки ги във или пред домовете си (това е много често срещано по селата), но те не са документални собственици на тези кучета.

Именно това е големият проблем в България. Неспазването на законите, от една страна, и несъвършеното законодателство, от друга, са родили друг феномен, който е отново е уникален за страна от ЕС – според българското законодателство общините и кметовете са длъжни да осигуряват средства, с които да се грижат за така наречените „бездомни кучета”. В същото време законът в България задължава грижата за тези кучета да се възлага на неправителствени организации, каквито вероятно са онези, които са писали до централата. По този начин се създава една порочна практика: от общински бюджети да бъдат издържани неправителствени организации и целта на тези неправителствени организации се превръща не опазването на животните по същество, а усвояването на общински бюджети. Това усвояване ще бъде прекратено в момента, в който т.нар. бездомни кучета изчезнат или проблемът с тях бъде решен и в този смисъл няма нужда от неправителствените организации, тъй като липсва предметът на тяхната дейност – бездомните кучета.

Подозираме, че именно това е причината за особената активност на неправителствените организации - въпреки многото случаи на убити от бездомни кучета хора в България, въпреки изричното посочване в самите предавания, че ние не насърчаваме и не оправдаваме подобни действия, но ги показваме, тъй като те съществуват и са също така зачестили като реакция на гражданите срещу бездействието на властите и срещу агресията на кучетата.

За финал много държим да Ви кажем следното – за разлика от хората, пострадали от кучешките нападения, и в двата случая смъртоносни, по време на реализирането на предаванията не само, че не е бил нарушен нито един от законите на България, но не е пострадало нито едно животно – нещо, което не можем да кажем за хората.

При наличието на толкова много смъртни случаи, в които бездомни и полудомашни кучета са убили деца и възрастни български граждани, паническата реакция на организациите за защита на животните според нас издава само едно – изключително притеснение, че идва краят на безконтролната им досега дейност.

С най-добри пожелания.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#550 Потребителят е офлайн   helios_94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 July 2010 - 12:40 AM

Снуупи, видях писмото и писах,но отговор няма... Не знам вече към кого да се обърна.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#551 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2010 - 08:28 AM

И аз го получих и ги навях и насях... Тия хора са слепи...Къде точно видяха, че кучкарите нямат проблем с изядените крака на баба Гена? Или с изяденото детенце... Ми да влязат да попрочетат тука....
Безочие... :zz_020:

#552 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:медицина

Публикувано: 02 July 2010 - 02:40 PM

аз също съм получла писмо от нтв
пълна глупост
дано да се приеме закона вече !

#553 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2010 - 02:48 PM

Аз им отговорих, като не знам дали изобщо отговора ми ще бъде прочетем, като изразих мнението на повечето хора тук и ги попитах: защо не викнат в предаването си истинските кучкари, които ваксинират, регистрират и обучават своите питомци , за да си кажат мнението а не само да се плюе с/у стопаните на кучета. И също така написах, че сме против изхвърлянето и м/усъседското заплождане и сме за голямите санкции за стопаните,заради които кучетата страдат! Също така, че проблемът няма да се реши с убийства,а да се предприемат мерки в тази посока! Надявам се да не съм обидила някой като съм посочила повечето , а не всички кучкари! :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#554 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2010 - 05:31 PM

:ba_025:

#555 Потребителят е офлайн   Laska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2010 - 07:02 PM

НА ДНЕШНОТО СИ ЗАСЕДАНИЕ ПРАВНАТА КОМИСИЯ НЕ Е ПОДКРЕПИЛА ЗАКОНОПРОЕКТИТЕ ЗА ИНКРЕМИНИРАНЕ НА ЖЕСТОКОСТТА ВЪРХУ ЖИВОТНИТЕ!!! Гласували са: 9 "за" и 9 "против"!!!!
В по-голямата си част депутатите от ГЕРБ за гласували против!!!
User's Signature

Благодарното куче е по-достойно от неблагодарния човек!

http://grijaipodslon.ucoz.com/

#556 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 July 2010 - 07:08 PM

моля, кажете до колко тази информация е сигурна!
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#557 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 July 2010 - 07:15 PM

така или иначе текстовете ще влезнат в НС. Но правна комисия ще се произнесе, че не подкрепя текста.
мамка му
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#558 Потребителят е офлайн   Laska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2010 - 07:20 PM

Информацията е по телефона от г-га Мая Манолова.
User's Signature

Благодарното куче е по-достойно от неблагодарния човек!

http://grijaipodslon.ucoz.com/

#559 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 July 2010 - 07:23 PM

И двата законопроекта са гледани?
Ако е гледан само този на Мая Манолова, логично е да не го подкрепят, за да подкрепят този на МС.

#560 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 July 2010 - 07:31 PM

Да и двата,

• (33 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29