Като "мама" ми е болно, че никой не иска моята малка Малда.

Това, че споменахме, че е хиперактивна, отблъсна интереса към нея и навсякъде е последна. Затова ми се иска да ви разкажа малко повече за нея, защото тя наистина е страхотно куче и не заслужава това.
Амалда беше най-голяма като бебе - почти два пъти по-голяма от сестрите и брат си. Имаше невероятен хъс и жажда за живот - направо смачкваше беберона и ми го изтръгваше от ръката. Тя винаги най-много от всички е търсила контакт с хората, даже още когато беше сляпа, как се ориентираше не знам... Амалда е от онзи много специален вид кучета, който сякаш съществуват само за да ти доставят удоволствие - постоянно ме следи с поглед и се мъчи да разбере, какво ще ми хареса. Тя е изумителен автодидакт и много бързо започна да копира поощряваното от мен поведение на Франческа. Мисля, че даже и да не се опитам да я науча на нещо, тя ще научи всичко сама, просто подражавайки. Днес наблюдава само 2 пъти, как Френ ходи да ми носи топката, която мързеливо и хвърлях в една и съща посока и на третия път започна да бяга сама до мястото, където падаше топката и обратно при мен, гледайки ме с поглед, който сякаш казва:"Така ли е? Това ли искаш?" Това е кученце с невероятен потенциал и с невероятно сърце. Много е смела. Днес минахме покрай глутницата, която преди време ме беше нападнала и беше нахапала Френ и Рекс. Има един много едър мъжкар, който им е водач и който не пуска чужди кучета в територията си. Този пак се опита да се спусне към нас и аз съответно пробвах веднага да изтегля Френ и Малда зад гърба ми. Е, нищо такова, малката бебона се спусна напред с такъв самоотвержен лай и така го овика, че куч само я изгледа невярващо и предпочете да ни лае отдалеч.

Амалда е кучето, което наистина без да се замисли и за секунда ще скочи в огъня пред своя човек. И това още сега - на 4 месеца. А самото и излъчване е уникално - от нея просто лъха на живот, с нюанс на щастие и лекота, просто е прекрасно да я гледаш как се движи, как тича, как играе. Честно, Амалда е уникална и заслужава наистина уникални стопани, които да могат да оценят, какво съкровище е тя.