Фотогалерия на АЛЯСКИ МАЛАМУТИ
Публикувано: 24 March 2011 - 07:42 PM
Ваня, не се притеснявай, всичко с времето си, маламутите са си дива работа и като усетят следа, няма команда, която да може да ги върне.
М/у другото, ако имаш двор или някое място, където можете да се усамотите, ти препоръчвам да отработите командата "ела", тогава няма да те е страх, че няма да се върне. Ето виж тук , ако не си го чела.

Публикувано: 25 March 2011 - 08:47 AM
isi_ar4i, в 24 March 2011 - 07:42 PM, написа:
Ваня, не се притеснявай, всичко с времето си, маламутите са си дива работа и като усетят следа, няма команда, която да може да ги върне.
М/у другото, ако имаш двор или някое място, където можете да се усамотите, ти препоръчвам да отработите командата "ела", тогава няма да те е страх, че няма да се върне. Ето виж тук , ако не си го чела.
Иси, благодаря ти за съветите. Командата ела я знаем перфектно....у нас. На вън когато тръгнем на разходка идват всички кучета от махалата и той като че ли се превъзбужда. Иска да си играе с тях. Страхувам се, че ако го пусна ще се запилеят някъде. Пък и имам един лош спомен от първото му и единствено пускане. За Коледа бяхме на хижа и естествено и Ари беше с нас. Тогава го пуснахме и той хукна на някъде. Аз тръгнах да го гоня, а той още повече бягаше. Май си играехме. Скри се в съседната хижа. Едвам го хванах. От тогава без повод - само в двора, но дивачето вече прескача оградите....
Публикувано: 25 March 2011 - 09:10 AM
DiDemon_96, в 24 March 2011 - 07:41 PM, написа:
Благодаря.
П.С.След малко ще кача малко снимки.Все не ми остава време.
Аз Рая я научих с наградки, като я повикам и я черпя. Сега вече и без наградки идва

Публикувано: 25 March 2011 - 09:27 AM
Аз лично не съм го учила на тази командата точно по този начин, но и той принципно като е пуснат търчи и се връща. Разбира се , ако хване следа не знам къде би отишъл. Като сме го пускали в парка и няма дразнители, седи до нас и само като му хвърляме пръчка тича. А по планината мнг търчеше, но се е и връщаше, само 1 път се позагуби малко.
Вес, вие сте големи късметлии с Рая. Така като слушам и гледам е доста лесно обучението, а и тя е благ характер май. Когато се появат непознати кучета примерно и я викаш, пак ли идва? Случвало ли се е да е пусната по селата и да има други животни? Как реагира тогава?

Публикувано: 25 March 2011 - 09:42 AM
isi_ar4i, в 25 March 2011 - 09:27 AM, написа:
Като се появи ново куче и я извикам и идва. Пускаме я и в горите като ходим, даже вчера в Дружба се разходихме и пак беше пусната. Не ми се е случвало както казвате "да хване следа", но тя наистина е много различен характер от вашите диванета. От малка е много послушна и ние гледахме да и дадем колкото се може повече разумна свобода, за да свикне с нея и да се научи как трябва да се държи. Аз всеки делничен ден я водя на кучешката поляна в Морската градина и това и помогна много да се научи как се общува със себеподобните, а там идват както редовни така и случайни посетители. Имаше проблем на няколко пъти с лека агресия, но се надявам, че начина ми на реакция я пресече (поне за сега не се е изявявала). Пак казвам - тя е много по-различен характер и всеки, който я види го забелязва. Не че се хваля или искам да демонстрирам, че моето куче е уникално.... Всяко си е такова и си има невероятните отличитени черти. На Рая са в добротата й. Лесно се учи на командите. За мен най-важната беше като я повикам да дойде. Та ходили сме на много места и тя е била пусната, но за сега не сме попадали на едър добитък или козеподобни

Такава си е нашата Рая.
Публикувано: 25 March 2011 - 10:46 AM
Аз лично не съм го учила на тази командата точно по този начин, но и той принципно като е пуснат търчи и се връща. Разбира се , ако хване следа не знам къде би отишъл. Като сме го пускали в парка и няма дразнители, седи до нас и само като му хвърляме пръчка тича. А по планината мнг търчеше, но се е и връщаше, само 1 път се позагуби малко.
Вес, вие сте големи късметлии с Рая. Така като слушам и гледам е доста лесно обучението, а и тя е благ характер май. Когато се появат непознати кучета примерно и я викаш, пак ли идва? Случвало ли се е да е пусната по селата и да има други животни? Как реагира тогава?
И аз вече разбрах, че е голяма грешка да го гоня. Но се изкушавам да го пусна да потича малко на свобода. Какво пък, Златица не е много голяма

Публикувано: 25 March 2011 - 11:41 AM
Vanya Karzhilova, в 25 March 2011 - 10:46 AM, написа:
И аз вече разбрах, че е голяма грешка да го гоня. Но се изкушавам да го пусна да потича малко на свобода. Какво пък, Златица не е много голяма

От опит мога да споделя, че е добре тази команда да бъде запомнена от кучето и с определено подсвирване с уста! Ние като се ражхождаме по дюните на плажа и ми изчезне от погледа, като изсвиря силно по начин по който Тя знае, че я търся, и тя идва! Понякога запъхтяна след минута-две, което ме навежда на мисърта че дори и отишла на далеч, чуе ли познатото свирване се връща. Другото от опит което знам, че ако наистина се изгуби, се връща на последното място на което сте се разделили!
Публикувано: 26 March 2011 - 06:03 PM

Публикувано: 26 March 2011 - 06:36 PM
Finwe, в 25 February 2011 - 01:23 AM, написа:

Само маламут може да се разтопи така, получавайки ласки и внимание от хората

Само маламут Може да направи хората така щастливи и нежни.
Голям поздрав до моята добра приятелка Катya от FINWELAND

ASTOR THE GREAT WHITE MALAMUTE
Публикувано: 26 March 2011 - 10:12 PM
stefoto, в 26 March 2011 - 03:01 PM, написа:

Аз първо видях снимките и си помислих, кой е този маламут - пък това било порасналия Болгар - толкова се е променил, вече има физиономия на мъж - на колко месеца стана?
olivero5, в 26 March 2011 - 04:36 PM, написа:
Голям поздрав до моята добра приятелка Катya от FINWELAND
Да, Оливер - много си прав, маламутите наистина успяват да ни разнежат, и да вадят душата ни с памук

Няма ли да покажеш повече снимки на нашите красиви македонски роднини

Публикувано: 27 March 2011 - 09:51 PM
А Айс е мнг сладичък :)'
Finwe, на тази снимка бялото също ли е маламут?
Ето и от нас малко спам.
Доста често ходим в Западния парк в София, ако има някой, ходещ там, да пише. Намерихме дори едно местенце, където пуснахме дивчо да потича. За съжаление там беше тъпкано с кърлежи, което ми напомня, че им идва времето.....

Публикувано: 28 March 2011 - 11:04 AM
stefoto, в 26 March 2011 - 03:01 PM, написа:

stefoto - Болгар май си е мързеливичък, или не иска да се движи от топлото време - като му гледам набития кожух, чак на мен ми става горещо.
Dreamzzzz, в 27 March 2011 - 12:47 PM, написа:
Много сериозен младеж, а ушите му са уникални

isi_ar4i, в 27 March 2011 - 07:51 PM, написа:
Ето и от нас малко спам.
Доста често ходим в Западния парк в София, ако има някой, ходещ там, да пише. Намерихме дори едно местенце, където пуснахме дивчо да потича. За съжаление там беше тъпкано с кърлежи, което ми напомня, че им идва времето.....
Аз им намерих цаката на кърлежите - преди бяха някаква напаст (нали живеем на село, където е пълно с животни), кърлежите при всяко излизане от двора се лепяха като на магнит по муцуните и коремите на кучетата ми - и когато се приберем, почвах да ги проверявам основно - понякога съм намирала по 10-15 кърлежа в козината, сега преди всяка разходка ги напръскам с неостомозан (разреден с вода) и нито един кърлеж не посмява да се лепне, но пак ги проверявам за сигурност.
Да, бялото куче на снимката е маламут - казва се Астор, живее в гр.Битола, Македония, а черно-белия маламут е неговата дъщеря Кристал. Астор е баща също и на моя Фрей (на втората снимка Астор е с Фрея - майката на Фрей) и дядо ей на тези бели пухчета (майката е Кристал)