Това което се опитвам да направя е да отговарям на въпросите ви.
И аз имам един въпрос: защо след като дейността на развъдниците е толкова възвишена, някои от тях не реши да подари едно ЧИСТОПОРОДНО куче на Училището?
Мислите ли, че ще се развъждат кучета, ако са болни. Това е нелогично. Защо и е на Фондацията да дава пари за отглеждането на кучета, които после ще отпаднат. Помислете и за това.
Че как да не съм го мислила, треперейки преди снимката на моята възпитаничка, умирайки от ужас че ще се окаже с такава степен на дисплазия, която директно ще я бракува, както стана с неколцина от нейните братя? Мислила съм и още как. И точно на този въпрос вие сам отговорихте - бюджет. Бюджета принуждава фондацията да работят с това, което имат под ръка и да търсят възможно най-евтините решение за по-нататъшно развъждане. А, както всеки знае, най-евтиното излиза най-скъпо. Тук не говорим за пари, а за процент бракувани кучета и човешки съдби. Знам за съдбата на повечето от нашата група, мога да ви кажа че голдъни и голдено-подобно от приюта от самото начало спокойно можеха да ни ги взимат в училището за да не се хабят времето, ресурсите и надеждите на приемните семейства, уви.
Това че не вие взимате решенията за скачки ми е ясно.
За това че някой не е подарил чистопородно куче на училището - не съм много сигурна дали не са предлагали. Нищо не пречи да се направи една информационна кампания с молба към развъдници на голдъни и лабрадори за подаряване на такова куче, стига администрацията да го иска. Виждате че клипчета-призиви към приемните семейства действат перфектно.

Вход
 Вход Регистрация
 Регистрация Помощ
 Помощ 

Горе
 Горе Цитиране +
 Цитиране +

!
 !

Вече има кучета, които се явяват по работни изпитания, но просто нещата се случват бавно тук.
 Вече има кучета, които се явяват по работни изпитания, но просто нещата се случват бавно тук.