lady_york, в 28 July 2011 - 04:03 PM, написа:
Здравейте,за първи път се включвам в подобен форум!Понеже прочетох всичко което сте писали за Провет -Тракия и съм съгласна, че трябва да се предупреди всеки който смята да ходи там.Преди седмица купихме на малката ми дъщеря йоркширски териер на 50 дни.След няколко дни кученцето започна да повръща и имаше разстройство заведохме го във въпросната клиника където ни прие д-р Янко Тодоров.Направи му преглед взе и изпражнения за изследване,след малко когато се върна каза че има бактериална инфекция и започна лечение с антибиотик.След три дни кученцето вече беше много зле .Да не говорим че за тези три дни му се даваха едни дози а когато плащахме пишеше за съвсем други дози уголемени 5 пъти и цената също скачаше 5 пъти.На четвъртия ден отидохме в Новет .Направиха му изследвания и установиха че има тения.Започнаха да му слагат абокат за да го подсилят и да започнат лечение -но за съжаление кученцето не издържа .Ако беше направена точна диагноза в началото нямаше да се стига до тук.Не ходете никога в Провет там са измамници само да ви вземат парите.
Извинявайте, но няма начин да Ви съчуствам. Защо да не печелят некъдърните по отношение на ветеринарната медицина доктори от клиенти дето си живеят някъде примерно в 80-те години? Та двойкаджийте и тройкаджите във ветеринарната медицината печелят точно от необразованите купувачи на кучета от зооборси и зоомагазини. Няма такав уважаващ себе си и труда си развъдчик на декоративна порода, който ще Ви продаде куче на 50 дена. Такова куче ще Ви продат мошениците, нито ще бъде обезпаразитено, нито ваксинирано. 10% от тези кучета оцеляват. Е все пак сте горе-долу "късметлии", защото онези 10% са с генетични заболяваня и всеки месец се нуждаят от лечение.
Е да Ви е честито на далавера ,че сте се сдобили с "мечтата си" и сте разбрали колко сте глупави и колко е болезнено.
Когато човек си купува живо същество и би трябвало да му е член на семейството в следващите 15 години, но подхожда все едно си купава джапнки за еднократна употреба се случват точно такива неща, които са много по-болезнени и много по-скъпи от това да се е скъсала джапанката.
Жалко за горкото създание, създадено от идиоти, дето им се свидело 30 лева за обезпаразитяване и ваксини и попаднало на идиоти, дето с трици маймуни да ловят, защото един нормално образован и отговорен индивид преди да пристъпи към важна стъпка в живота си, която изисква отговорност в следващите 15 години не постъпва като Вас. Нямате извинение, освен своята меркантилност да се сдобиете с нещо популярно, но евтино. Явно за българина не е проблем да погребе след седмица или две окло 1000 лева, а уж в криза сме били.
Не са Ви виновни "ветеринарите" от Провет. Те са си тарикати, дето си печелят от балъци като Вас. Ако си бяхте направили елементарния труд да се просветите от къде да си вземете куче, нямаше да имате нужда от тези ветеринари, освен за годишни ваксини, не сте дали много за това, че сте безотговорни, нежелаещи да се образовате и гледате на кучето като нещо като да си купите поредната покривка за масата в къщи, нито като пари, нито като емоции.
И аз съм губила кучета и съм наясно с болката, но съм ги губила, защото са остаряли и им е дошло времето. Някой зорлем си го причиняват и после и съчуствие търсят. От моя страна мисля, че нищо им няма и не са получили достатъчно, смело да продължават да са тъпанари.