Dog.bg Форуми : Мекичката Зина и деликатната Стела

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мекичката Зина и деликатната Стела приготвят се за нов живот в Европа

#1 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кучета, кучета, кучета, всякакви животинки и фигурки на дакели!!!

Публикувано: 08 April 2010 - 09:55 PM

Представям Ви, две много симпатични и млади девойки: Зина и Стела. Зина изглежда доста страховито, но има изключително мекичка козинка и непрекъснато и трябват хора, които да хапе по ръцете, да скача по тях, а те за благодарност да и дават лакомства. Стела е изключително деликатна дама, много предпазлива към хората, но пък великодушно позволява да бъде галена, докато маха одобрително с опашка wb_052.gif. Историята на Зина е Тук!, а историята на Стела е кратка, живяла с бебетата си в ж.к. "Люлин", както винаги имало хора, които се грижели за нея и се обадили на Илит да я прибере и едни други "хора", които заплашили да я убият и през нощта изтровили бебетата, някои от тях са оцелели и са клиника в момента. Илит прибира Стелето в Богров, минавайки само за кастрация през Сеславци, а от вторник Стела, заедно със Зина живеят в хотел в "Чопър". Двете момичета, естествено, се чувстват отлично в хотела. Имат си самостоятелна стая с дворче, одеалца, върху които си лежат за разлика от диваците Санди и Мери, които ги размятаха из целият двор.
User's Signature

Да, човекът наистина е цар на зверовете, защото многократно ги превъзхожда по жестокост. Ние живеем с цената на чужди животи. Нашите тела са истински гробници! Ще дойде време, когато хората ще гледат на убиеца на животни така, както на убиеца на човеци. Леонардо да Винчи

#2 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2010 - 10:02 PM

Това са Зина и Стела на път за хотела. Пропуснах да добавя, че по пътя Стела върна цялата си закуска на седалката. Зина като видя тази работа, реши, че е по-безопасно и чисто да се премести на пода ab_041.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Да, човекът наистина е цар на зверовете, защото многократно ги превъзхожда по жестокост. Ние живеем с цената на чужди животи. Нашите тела са истински гробници! Ще дойде време, когато хората ще гледат на убиеца на животни така, както на убиеца на човеци. Леонардо да Винчи

#3 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2010 - 10:09 PM

Без да искам съм сложила темата в "Разкази с чуден край"/за който още е рано/, а тя е за "Без дом". Много моля, мод да я премести където и е мястото!
User's Signature

#4 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2010 - 10:42 PM

Днес ми беше първата визита в хотела. Девойките ме посрещнаха изключително радостно, но Стела беше малко резервирана. Играхме си доста дълго в двора, със Зина на топка, а Стелето седеше до мен да се гали и от време на време се закачаше с лапа. Обаче и двете имат стомашни проблеми: Стела само растройство, а при Зина е придружено с повръщане. Надявам се да е от смяна на храна, обстановка и т.н. В хотела ги хранят с варен ориз, а за пиене им дават оризова вода. Ако до утре нещата не се оправят, ще се наложи да се разхождат по клиники, вместо по паркове. Зина скача и търчи толкова интензивно, че е трудно да бъде изловена за снимка ab_041.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#5 Потребителят е офлайн   Mamiha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2010 - 11:04 PM

Стела как се усмихва на последната снимкаааа wub.gif Красавици са и двете, спор няма!!! Надявам се бързо да се избавите от стомашните неразположения и да се разхождат по парковете мометата. ba_025.gifab_041.gif
User's Signature

"Животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си." Джордж Бърнард Шоу

#6 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 09 April 2010 - 09:12 AM

Стискаме палци да се оправи дрисъка.Уникални са тез образи сладки!
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2010 - 11:46 PM

Днес посетих девойките за да им занеса антибиотици и "лактофлор" за регулиране на стомашната флора. За съжаление, проклетият дрисък още не им е минал и сега 5 дни ще са на антибиотици. Но пък и двете са в перфектна форма, явно това не ги тревожи особено. Зина от първите дни се катери по решетките и виси на тях като маймуна на около 1 метър над земята. Не знам дали това е добра новина, но е научила и Стела на същите катерачески номера. Сега и двете се висят по оргадата и даже се бутат. Чудя се какво ми пробутаха от ARS: кучета или маймуни? ud_009.gif Забравих си фотоапарата и не ги снимах, но следващият път ще го взема. Гледката определено си заслужава.
Иначе Зина беснее нечовешки: тича, скача и имам притеснения, че ще и се счупи кръста, защото заедно с опашката си върти цялото тяло от кръста. Не седи и за секунда мирна и много обича да се закача и хапе ръце. Оказа се, че и тя е от продажните души, защото им занесох кожени кокали, тя взе единя, започна да го гризе и не ми обърна никакво внимание. Стела от своя страна предпочете да се гали, тя е изключително гальовна, дори на моменти ако се разсея и не я галя, започва много настойчиво да ме бута. Много и харесва и да и правя масаж, за да предодвратим мастита. Вече си свикна с името и идва. Само се надявам да се стегнат по-бързо и да мога да ги заведа да пият по един чай за бебешки ваксини. md_064.gif
User's Signature

#8 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 11 April 2010 - 02:10 PM

Цитат(mimotova @ Apr 10 2010, 09:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Чудя се какво ми пробутаха от ARS: кучета или маймуни? ud_009.gif

Невинни сме ab_041.gif Като ги гледахме едни такива ошмулени и тъжни в Сеславци, нямаше и следа от радостно скачане и маймунджулъци.
За това, че са щастливи и скачат като маймуни е виновна...? Точно така -mimotova!

Между другото, от онзи ден при нас са и бебетата на Стела -5 броя, големи горе-долу колкото нея.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2010 - 02:30 PM

Цитат(Илит @ Apr 11 2010, 02:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Между другото, от онзи ден при нас са и бебетата на Стела -5 броя, големи горе-долу колкото нея.

Искам да ги видя!!! Сигурно са много смешни, като нея! wb_052.gif
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2010 - 02:31 PM

И един въпрос към T_bar: как е успявала да излови Зина да я реши? Аз изобщо не мога да се справя с тази задача, защото шилото не застава мирно и за секунда?
User's Signature

#11 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2010 - 01:43 PM

Малко се разсеях и забравих да пиша за момичетата, но когато всичко е прекрасно, няма какво толкова и да се пише. С "Макропен" за 3 дни разстройствата и повръщанията отшумяха и двете се чувстват прекрасно. Яно всичко е било от смяна на обстановка, храна и т.н. Зина беснее, Стела само се гали, и двете висят по оградата като маймуни, това е което може да се напише за тях. Още не съм ги водила никъде на разходка, защото времето не позволява. Пробвах Стела как ходи с каишка - никакви проблеми, явно отдавна има този навик. Качвам и малко снимки, а който иска да ги види на живо, да заповяда на чаеното парти с Animal Rescue Sofia!
User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   T-Bar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 April 2010 - 02:01 PM

Цитат(mimotova @ Apr 11 2010, 02:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
И един въпрос към T_bar: как е успявала да излови Зина да я реши? Аз изобщо не мога да се справя с тази задача, защото шилото не застава мирно и за секунда?

Извинявам се че чак сега отговярям ама някак си съм го пропуснала този твой въпрос.
Трудна задача е наистина ама с едната ръка я галя с другата я реша и всякакви други номера които съм се сетила всичко съм използвала. ab_041.gif
User's Signature

КАСТРИРАЙ!
Бъди отговорен!

#13 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2010 - 09:35 PM

Забравила съм да кача снимките! Ето я Зина на оградата ab_041.gif
И Зина с новият кокал, докато Стела блее в пространството ab_041.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#14 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 April 2010 - 09:45 PM

В темата за чаеното парти ще кача линк с нашите снимки. Има и няколко на Зина и Стела, ако ви харесват - ползвайте ги х)Пожелавам успех на прекрасните момичета - държаха се прекрасно днес на партито.

#15 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 18 April 2010 - 09:46 PM

Двете красавици днес бяха най-големите звезди на чаеното парти!Прекрасни са!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#16 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2010 - 09:58 PM

Зина добре са набесня на чаеното парти! След това в колата спа през цялото време и не прояви обичайните желания тя да шофира. Стела както винаги си беше по-сдържана.

Chupacabra, още не съм видяла снимките, но със сигурност ще ми харесат и ще ги ползвам. Благодаря!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#17 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2010 - 11:18 PM

Тази снимка трябва да присъства и в тази тема!!!! af_089.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2010 - 11:19 PM

Малко новини без снимки за Зина и Стела. И на двете много им липсва чаеното парти и храната там, защото някои хора пак ги хранят само с гранули.
Във вторник със Стела се мотахма дълго из "Син кръст" да и правят какви ли не изследвания. Т.к. въпреки кастрацият има някакво слабо кръвотечение, реших да я заведа там на ултразвук. Докторите бяха много мили с нея, а пък и тя лесно влиза под кожата. Стоически изтърпя всички процедури, вкл. и взимането на кръв. В крайна сметка кръвните изследвания са ОК, всичко е в нормата. На ултразвука обаче, лекарите видяха нещо, за което се колебаят дали не е оставена по-голяма част от матката неизразяна и съответно шанс за пиометра или са някакви тумори. Докторите имат някакво предложение да я "отворят", както те се изразиха и да видят какво става или да пие си антибиотика и с него да се оправи, ако има някакво възпаление,но кръвната картина не показва възпаление. В тази връзка приемам съвети: да се съгласявам ли за операция или да остане така? Самата Стела се чувства прекрасно, започнала е да гони Зина от храната, а Зина понеже е добричка и отстъпва, та двете вече се хранят отделно. Забравих да добавя, че Стела има сачма в кожата на гърба, но казаха, че няма страшно и не е нужно да се вади.
Колкото до Зина: беснее с пълна сила, виси по оградата /не мога да я снимам, защото като види фотоапарата и слиза веднага/ и търси непрекъснато човешко присъствие.
User's Signature

#19 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 April 2010 - 12:41 AM

Аз бих казала по-добре да се махне каквото има - дали ще е матка или тумори, все е лошо. И да се направи протокол какво е извадено и ако е матка - да се пусне жалба. Тук идва въпросът ми от тази тема: http://forum.dog.bg/...15&#entry805715
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 23 April 2010 - 09:07 AM

Аз също смятам, че трябва да се отвори. Крайно неприятна работа.И действително -ако има матка/част от матка вземи протокол от докторите. Твърде често се случва, не е зле да вдигнем пушилка вече.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни