Dog.bg Форуми : Породното развъждане в условия на свръхпопулация

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Породното развъждане в условия на свръхпопулация Отделено от темата 'Очи на четири лапи' Оцени темата: ***** 1 Гласове

#201 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 April 2010 - 10:33 PM

Исках да те попитам регистрира ли собствен развъдник? Направи ли малки? даде ли ги по изложбите? Хендлира ли ги? Регна ли ги за твоята си сметка? Дочака ли тяхното поколение като се пребори с някои стопани че твоите бебета и тяхните любимци не струват?
Да? Не?

User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#202 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 20 April 2010 - 10:44 PM

Цитат(kitana @ Apr 20 2010, 09:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Исках да те попитам регистрира ли собствен развъдник? Направи ли малки? даде ли ги по изложбите? Хендлира ли ги? Регна ли ги за твоята си сметка? Дочака ли тяхното поколение като се пребори с някои стопани че твоите бебета и тяхните любимци не струват?
Да? Не?

Не:-)
Не го направих, за да не гледам чау-инвалиди в ринга. Имам такъв в къщи, мерси, лекувам го, не искам да ми дойде вкъщи човек и да ми каже:
- Виж какво направи.

Ще се върнем ли към темата или ще сте съсредоточени край неприятната ми личност?:-))))
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#203 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 April 2010 - 10:49 PM

Цитат(Furia_S @ Apr 20 2010, 10:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Добре де човек, най-добронамерено и сериозно те питам: Наистина ли смяташ че чистопородното развъждане подпомага за популацията на бездомните глутници?

А ти сериозно ли не четеш какво пиша? Посочи ми къде написах, че чистопородното развъждане подпомага популацията на бездомните кучета! Посочи ми и ще се поправя. Вече за х-ти път ми обясняваш как съм искала да внуша или да кажа подобно нещо след като написах в няколко поста към wind, че няма как да е така. Това, обаче, ми помага да ти посоча как нещо, което според теб би трябвало да се подразбира като позиция не се разбира, когато не е ясно и точно казано поне 10 пъти. Това си е par ekselans проявление, доказващо моята теза за обществените организации и техните позиции.
Изобщо не ме разбираш, а за съжаление не разбираш, че държавата не повишава ничия култура, в това число и киноложката. За последната трябва да се грижат съответните заинтересовани организации, демек клубове, дружества, федерации.
Цитат
Докато на всеки сульо-пульо не им забранят да притежават куче и не го глобят сериозно ако не е кастрирано -така ще сме.

Няма забрана, която да е довела до решение на проблем, има мотивиране и образоване чрез информация за съответния проблем, работа, принцип и т.н. Точно затова в закона е предвидена такава мотивационна точка - ако го кастрираш няма да плащаш данък. Така е във всяка цивилизована държава.
Цитат
Не ти е виновна организацията и клубовете, човек. Те са ти най-малкия проблем, съгласи се, м?
Най-малкото защото като намериш тату или чип вече си наясно, намирайки породисто/породоподобно куче на кого принадлежи.

Аз не казвам, че "ми е виновна", казвам какво може да направи още като организация за да повиши авторитета си и да може да въздейства на държавата при съставяне на законови актове. Освен това, като намериш тату/чип все още не можеш да кажеш на кого принадлежи кучето. Като намериха тату в ухото на онази НОК в Сеславци да не би да разбраха откъде е кучето?! А като разберат, можеш ли да ми кажеш как точно ще накажат "виновника-собственик"?! Да си чувала за някаква предвидена санкция в правилниците и уставите на клубовете и федерациите по този въпрос?! Щото аз не съм чувала и с удоволствие ще се извиня на този клуб, който я има като такава в правилника или устава си.
Цитат
И има нови строежи... И там са новите кучета. Е, какво имат строежните кучета - които наистина допринасят за наплива на бездомните - с чистопородното развъждане?

Не знам какво общо имат. Никога не съм твърдяла, че имат нещо общо. Това е някаква твоя представа за моята позиция и не мога да я оборя въпреки всичките си постове и въпреки призивите да ми прочетеш внимателно постовете. Аз не споря по тема "Откъде се пръкват бездомните". Коментирам позиция по "Породното развъждане в условията на свърхпопулация".
Моите нелоялни конкуренти като развъдчик са зооборсите, нерегламентираните скачки и фермерското развъждане, а те са пряко свързани с уличната популация, защото изхвърлянето на домашни любимци, поради измама за желаната порода е някакъв масов спорт. Това най-общо означава, че решението на проблема с бездомните и моето рашение са общи, но аз не мога да предложа на държавата данъци върху продажби, в противовес на фирмите. Трябва ми лоби, което лоби се създава само от обществени организации с авторитет.

Цитат
Да.РемИ.А,то се оказа,че Деси има развъдник....Както и да е,за да има мир : ремИ . :))

Не е реми, защото аз имам опит в развъждането, а Furia_S в обучението, просто имаме различен тип опит, а това не е част от дискусията. Хвърлила съм 10 години от живота си в работа в киноложко дружество, което не е правило само изложби, а реално се е грижило за ограмотяване на хората, проявили интерес към кучето като цяло. Считам, че това е част от повишаването на коноложката култура и от промяната в манталитета на обществото ни. Затова говоря за подкрепа и активна позиция на организацията ни, защото години наред Киноложкото дружество в Пловдив беше и все още е фактор, който има обществен авторитет в града и знам какво означава да имаш организирана подкрепа. Затова говоря за активна позиция на федерацията, защото искам да знам, че мога да разчитам на защита на интересите си в организацията, която членувам, а тези интереси кореспондират пряко с ограничаване на зооборси и ферми.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#204 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2010 - 10:58 PM

Не,не,гледам,че нещо много почнахте да си ги мерите.Напомням ,че въпроса не е в размера и темата не е за това.
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#205 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 20 April 2010 - 10:59 PM

Деси.
Май говорим на един език, но не се чуваме.
Да започнем от начало, предлагам аз.
Никоя организация дори да застане зад гърба ти няма да ти помогне. БРФК да даде ясно становище че не трябва да се плоди кварталното?
Извинявай, ти искаш от тях активната гражданска позиция? Не разчитай на подкрепата им , човек, това се мъча да ти обясня. И то е нормално .
това НЕ Е КИНОЛОГИЯ. Съгласна съм, но пък спри да им търсиш сметката като изместваш темата.
User's Signature

#206 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2010 - 11:00 PM

Цитат(kitana @ Apr 20 2010, 10:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Не,не,гледам,че нещо много почнахте да си ги мерите.Напомням ,че въпроса не е в размера и темата не е за това.

Най-напомнящата за темата тук съм аз, но кой да ме слуша?
User's Signature

#207 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 April 2010 - 11:04 PM

Цитат(Furia_S @ Apr 20 2010, 11:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Деси.
Никоя организация дори да застане зад гърба ти няма да ти помогне. БРФК да даде ясно становище че не трябва да се плоди кварталното?
Извинявай, ти искаш от тях активната гражданска позиция? Не разчитай на подкрепата им , човек, това се мъча да ти обясня. И то е нормално .
това НЕ Е КИНОЛОГИЯ. Съгласна съм, но пък спри да им търсиш сметката като изместваш темата.

Ма не мога да разбера, защо мислиш, че им търся сметка за нещо?!? Коментирам какво би могло да се подобри. Не очаквам нищо, не разчитам на нищо. Коментирам това, което съм виждала в по-нормалните страни и което ми е направило впечатление. Аз не очаквам нещо да се промени, но не ми пречи да коментирам какво би трябвало да бъде.
И пак ще напомня, темата не е "Какво общо имат породното развъждане и свърхпопулацията от бездомни", а "Породното развъждане в условията на свръхпопулация". Различни са нещата.

п.п. - за протокола - няма с кого какво да си меря, просто всеки от нас си има собствено развитие, отговорих на лична нападка и толкова.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#208 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2010 - 11:16 PM

Цитат(DessyD @ Apr 20 2010, 10:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Furia_S @ Apr 20 2010, 11:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Деси.

Ма не мога да разбера, защо мислиш, че им търся сметка за нещо?!? Коментирам какво би могло да се подобри. Не очаквам нищо, не разчитам на нищо. Коментирам това, което съм виждала в по-нормалните страни и което ми е направило впечатление. Аз не очаквам нещо да се промени, но не ми пречи да коментирам какво би трябвало да бъде.
И пак ще напомня, темата не е "Какво общо имат породното развъждане и свърхпопулацията от бездомни", а "Породното развъждане в условията на свръхпопулация". Различни са нещата.

п.п. - за протокола - няма с кого какво да си меря, просто всеки от нас си има собствено развитие, отговорих на лична нападка и толкова.

НЯМА лична нападка, ало. Или така ти харесва? сиропирани госпоички, моля ви , няма лични нападки спрямо вас.
Уви и ах.
Има неприятни хора като мен.

Та по въпроса: допринася ли чистоподното развъждане за глутниците? Че в четвъртъка съм на среща с еколожката от общината и тя иска да знае.
User's Signature

#209 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2010 - 11:19 PM

Немската овчарка в Сеславци с тату ли беше?
User's Signature

#210 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2010 - 11:21 PM

Цитат(kitana @ Apr 20 2010, 10:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>

От развъдник ли беше?
User's Signature

#211 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 April 2010 - 11:25 PM

Цитат
Та по въпроса: допринася ли чистоподното развъждане за глутниците? Че в четвъртъка съм на среща с еколожката от общината и тя иска да знае.

Това кой точно вече искаш да ти отговори?!? Мисля, че изпадаш в позицията на wind в началните й постове, когато не приемаше никакви аргументи. Сега си точно като нея. smile.gif mil_ много точно ви фиксира позициите, само дето wind претърпя развитие и прие, че трябва да промени първоначалната си теза, а ти упорито отказваш да приемеш, че, в случая аз, никога не съм твърдяла, че чистопородното развъждане допринася за уличната популация. Освен това, ако още веднъж го напишеш въпросително към мен (ако визираш мен) ще те помоля да се извиниш официално, защото това граничи с .... няма да казвам думичката, защото е обидна квалификация, а не мисля, че е необходимо.
Това, че ти не възприемаш за "общи врагове" на породното развъждане и свръхпопулацията от бездомни зооборсите, кучешките ферми и нерегламентираните скачки е отделен въпрос. Това означава, че нямаме обща позиция по решението на проблема, а не че аз твърдя, че породното развъждане допринася за уличната популация. Надявам се, че вече го обясних и че го разбра. Надявам се и еколожката ти да го разбере.

п.п. - Ами погледнете в темите на НОК. Там дори бяха изписали цифри и се чудиха от коя организация е номера.
п.п. - Като е нямало лични нападки как трябва да тълкувам изказвания в стил "Ти коя си ?"?!?
User's Signature

#212 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2010 - 11:29 PM

Цитат(Furia_S @ Apr 20 2010, 09:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>

От развъдник ли беше?

Ако е била с тату-значи да.

User's Signature

#213 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2010 - 11:41 PM

Цитат(kitana @ Apr 20 2010, 10:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>

От развъдник ли беше?

Не "ако" - бил ли е с тату? С чип? Или като ония дъртак чау, тичащ по бунищата два месеца?
Та бил ли е с тату/чип?

Тия нещастници развъдници ли са ги хвърлили на боклука?

DessyD
Цитат
ще те помоля да се извиниш официално,

Първо ти:-)))
User's Signature

#214 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2010 - 11:50 PM

Май беше с тату,но въпроса не се уточни категорично .
Фуриа ,когато става въпрос за извинение не се правят пазарлъци :)))
User's Signature

#215 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 April 2010 - 11:50 PM

Цитат(Furia_S @ Apr 20 2010, 11:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(kitana @ Apr 20 2010, 10:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>

От развъдник ли беше?

Не "ако" - бил ли е с тату? С чип? Или като ония дъртак чау, тичащ по бунищата два месеца?
Та бил ли е с тату/чип?

Тия нещастници развъдници ли са ги хвърлили на боклука?

DessyD
Цитат
ще те помоля да се извиниш официално,

Първо ти:-)))

Е, това е идеална илюстрация на дискусионния ти подход. Правиш заключения върху извадени от контекста примери или изречения. Погледни в каква връзка съм дала примера с овчарката и тогава иронизирай или анализирай. А ако повече искаш да знаеш за това дали е татуирана или чипирата ето темата - Линк
поста на Baffie
Цитат
Оказа се че кучката е клубна, с татуировка. Защо ли не съм изненадана...

Това само подкрепя тезата, че такива кучета попадат инцидентно на улицата, което още в първите постове надълго се коментира като кантрааргумент на тезата на wind, а аз съм го дала като пример за нещо съвсем различно, в отговор на твое твърдение.
User's Signature

#216 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2010 - 11:53 PM

Мхъм,значи е уточнено категорично .Значи я бъркам с Рекс(май беше...)
User's Signature

#217 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2010 - 12:02 AM

Цитат(kitana @ Apr 20 2010, 10:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Май беше с тату,но въпроса не се уточни категорично .
Фуриа ,когато става въпрос за извинение не се правят пазарлъци :)))

Задължително ще те питам като имам нужда от съвета ти (потупвайки по рамото).

DessyD,
Ти напразно пренасяш разочарованието си и болката си в тази тема. Наистина. Не че темата ти няма място, просто не е на място точно тук. Напразно си пренасочила темата към грешките в това как кинолозите биха могли да го подобрят:-)))

Проблема е СОЦИАЛЕН, не киноложки, проумей го)))))
User's Signature

#218 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2010 - 12:15 AM

Фуриа , аз не съм чакала да ме попиташ,аз съм го казала .
User's Signature

#219 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 21 April 2010 - 12:16 AM

Хора, мисля, че е време да се спре. Темата вече се изчерпа, мисля.

Като кратко обобщение, ако позволите.

Примери като този с клубната овчарка с тату, която на всичкото отгоре беше с малки кученца, прибрана от УЛИЦАТА в Сеславци, са зад позицията ми, че клубното развъждане ДОПРИНАСЯ за популацията бездомни. За вас това е нищожен процент, но за мен значение има дори едно кученце да се окаже на улицата. Случаят надали е изолиран, но наистина това не е основният "източник" на бездомни.

В процеса на излагането на различните гледни точки аз се съгласих, че вие имате право да говорите за регулаторна функция на кинологията за ограмотяване на хората да не развъждат без определени правила. Но само при УСЛОВИЕ, че има ясна, официална позиция на киноложките структури и че тези структури в действителност вършат нещо по въпроса за зооборсите, бездомните, нерегламентираното развъждане, включително обаче и за контрол на самото регламентирано развъждане, защото навсякъде има "мърша". И да допълня и мнението на Mil_, с което също съм съгласна, че кинологията трябва да намери и някакъв друг начин за изява на членовете си освен изложбите, за да не се фокусира вниманието на киноложките членове върху развъждането като фактор за принадлежност към клуба.

Би било чудесно всички да се обединим около тази теза и да се насочат усилията в тази насока. Хората, които задомяват бездомни, така или иначе правят нещо по този въпрос (и задомявания, и организации, и кампании, и преди всичко КАСТРАЦИИ). Съвсем друг е въпросът, че в ОСНОВАТА на голяма част от описаните по-горе действия са хора от киноложките среди - не знам точно дали развъждат, или не, но техните действия заслужават поклон.

Остава да се намери някакъв начин да се насочи общественото внимание върху зооборсите и нерегламентираното развъждане. Ангажираните с бездомните не могат да обхванат всички проблемни сфери, би било чудесно ако киноложките структури помагат. Като организирана структура не вярвам да не могат да постигнат някакъв резултат, въпросът е обаче дали ще пожелаят да го направят.

Това по същество.

И пак да помоля, нека спрем до тук, няма нужда от повече дълбаене.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#220 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 April 2010 - 12:18 AM

Цитат
DessyD,
Ти напразно пренасяш разочарованието си и болката си в тази тема. Наистина. Не че темата ти няма място, просто не е на място точно тук. Напразно си пренасочила темата към грешките в това как кинолозите биха могли да го подобрят:-)))

Проблема е СОЦИАЛЕН, не киноложки, проумей го)))))

Проблемът не е САМО социален, той има много аспекти, единият от които е социалният, останалите са обществена нагласа, фактори, акумулиращи проблема, засегнати лица, организации и т.н.
Не изпитвам болка или разочарование към обществени структури или организации. Такива емоции се изпитват към личности, с които се осъществява пряк контакт, другото би било някакъв вид асоциалност.
Това, че за теб проблема е на някой друг или на нещо имагинерно като държавата си е твоята лична позиция. Не можеш да обясняваш как всеки, който има друга позиция не говори по темата или я измества. Няма как да бъдеш в ролята на меродавен фактор и никой от нас няма как да бъде такъв. Ти считаш, че "държавата" трябва да се самосезира или самоорганизира в решението на проблема с бездомните, а аз твърдя, че в това решение могат да участват и кинолозите. При това могат да бъдат много добър регулиращ фактор, особено когато имат обществен авторитет и тази позиция обяснявам вече в не знам кой поред пост.

За протокола - Отново и за пореден път специално за Furia_S - породното развъждане НЕ увеличава популацията на бездомни. Това в случай, че отново решиш да ми вмениш някаква твоя интерпретация на моето изказване.
User's Signature

• (15 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни