Dog.bg Форуми : Породното развъждане в условия на свръхпопулация

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Породното развъждане в условия на свръхпопулация Отделено от темата 'Очи на четири лапи' Оцени темата: ***** 1 Гласове

#181 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 April 2010 - 07:22 PM

FuriaS,

Аз като се ползвам от благините на цивилизацията, а цивилизацията (чрез емисиите въглероден диоксид, чрез изсичането на тропическите гори, чрез замърсяването на реките с производствени отпадъци) замърсява природата, аз замърсявам ли природата (съвестно си прибирам боклуците в раницата в планината, засаждам дръвчета, правя оборка на нашата гора, особено деретата в нея)?

Една искрена молба - нека не започваме вече съвсем безсмислено да се дърляме за щяло и не щяло. Моите уважения към всички участници, които успяха да спазят приличен тон и да не нападат поради своя темперамент всеки, който пише нещо различно от тяхното мнение.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#182 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 20 April 2010 - 07:31 PM

Цитат(wind @ Apr 20 2010, 06:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
FuriaS,

Аз като се ползвам от благините на цивилизацията, а цивилизацията (чрез емисиите въглероден диоксид, чрез изсичането на тропическите гори, чрез замърсяването на реките с производствени отпадъци) замърсява природата, аз замърсявам ли природата (съвестно си прибирам боклуците в раницата в планината, засаждам дръвчета, правя оборка на нашата гора, особено деретата в нея)?

Една искрена молба - нека не започваме вече съвсем безсмислено да се дърляме за щяло и не щяло. Моите уважения към всички участници, които успяха да спазят приличен тон и да не нападат поради своя темперамент всеки, който пише нещо различно от тяхното мнение.

Спазвай добрия тон като не умееш да разсъждаваш относно нещата, от които не разбираш.
Ти дори забрави откъде си тръгнала. Да напомням ли? О темата за Гриф та през "Очи на четири лапи" та тук.

Не бягай по тъча, а се научи да признаваш грешките си, ако си сбъркала и престани да клеймиш развъдниците. Колко кучета за нанайсе евра си ги внесла, та колко кучета си извела в ринга или си възпитала работни такива, колко от тях си заплодила и си треперила над малките та да ги сравняваш с кварталните развъждачи?

Първо постигнИ нещо в определена област пък после я плюй.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#183 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 April 2010 - 07:38 PM

Не, Furia_S "чистопородното развъждане и как го виждам аз" не мисля, че касае тази тема. Не знам дали изобщо касае някаква тема. Знам, че има много клубни членове с активна позиция спрямо принципите на развъждане. Не споря по този въпрос.
Говоря за по-общия момент - информирането на обществото защо и по какъв начин кинологията се явява регулатор в една такава ситуация на свръхпопулация на бездомни и да обяснява защо тя не е част от този проблем (най-малкото). Да е активна в разяснението пред обществето и институциите защо е важно нейната дейност и интересите на нейните членове да има законова защита спрямо зооборсите и нерегламентираното развъждане и защо последните трябва да бъдат строго санкционирани или забранявани чрез юридически лостове. Важно е хората да са наясно кое отличава нашето хоби от обикновеното размножаване и участието на последното в техния проблем - безпородната свръхпопулация. Когато такова разясняване се провежда редовно от обществена организация е далеч по-ефективно отколкото личния пример и позиция. Това имам предвид.

Цитат
Моля те, разумен човек си и пишеш смислено, не ми казвай и ти че чистопородното развъждане допринася за глутниците.
През прозореца като погледна - нито един породободобен не виждам.

Честно, не знам защо ми вменяваш тази идея !!!! Не знам защо изобщо правиш подобно заключение от моите постове!!! НИКЪДЕ, АМА НИКЪДЕ не съм твърдяла подобно нещо. Това, че визирам определени проблеми в породното развъждане не означава, че приемам идеята, че то допринася за свръхпопулацията от безпородни. Хабер си нямам защо така реши ! tb_195.gif
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#184 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 20 April 2010 - 07:56 PM

Цитат(DessyD @ Apr 20 2010, 06:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Не, Furia_S "чистопородното развъждане и как го виждам аз" не мисля, че касае тази тема. Не знам дали изобщо касае някаква тема. Знам, че има много клубни членове с активна позиция спрямо принципите на развъждане. Не споря по този въпрос.
Говоря за по-общия момент - информирането на обществото защо и по какъв начин кинологията се явява регулатор в една такава ситуация на свръхпопулация на бездомни и да обяснява защо тя не е част от този проблем (най-малкото). Да е активна в разяснението пред обществето и институциите защо е важно нейната дейност и интересите на нейните членове да има законова защита спрямо зооборсите и нерегламентираното развъждане и защо последните трябва да бъдат строго санкционирани или забранявани чрез юридически лостове. Важно е хората да са наясно кое отличава нашето хоби от обикновеното размножаване и участието на последното в техния проблем - безпородната свръхпопулация. Когато такова разясняване се провежда редовно от обществена организация е далеч по-ефективно отколкото личния пример и позиция. Това имам предвид.

Но, Деси, тук става дума за ДЪРЖАВНА НАМЕСА. Нека им кръцнат кранчето на зоомагазините, борсите и ги забранят като менте-марки, ще има ефект.

Ти говориш за активната позиция... Е, КОЛКО произведени от теб малки са останали навън?

Моля те да се върнем към темата: чистопородното развъждане в условия на свръх-популяция.
User's Signature

#185 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 April 2010 - 08:05 PM

Цитат(Furia_S @ Apr 20 2010, 08:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Но, Деси, тук става дума ДЪРЖАВНА НАМЕСА. Нека им кръцнат кранчето на зоомагазините, борсите и ги забранят като менте-марки, ще има ефект.

Ти говориш за активната позиция... Е, КОЛКО произведени от теб малки са останали навън?

Говоря за АВТОРИТЕТ на определена организация. Така му казват на запад от Румъния и на север от Сърбия. Говоря за висок обществен статут на организацията. Когато имаш принципна позиция, показваш я ясно и категорично, когато държиш на почтеността, коректността и се грижиш в редиците ти да няма "мърша", когато гарантираш спазването на обществените закони, наредби и положения в собствената си организация и информираш обществото за това, можеш да постигнеш всякакви законодателни промени и да защитиш интересите си като организация и членове спрямо тези, които се явяват нелоялни конкуренти в дейността ти (защото зооборсите и нерегламетираното развъждане и размножаване са точно това). Няма как да постигнеш това ако те вкарват в кюпа с останалите, само защото проявяш безпринципност или безхаберност спрямо определени вътрешни нередности или безучастност спрямо обществени проблеми, с които обществото те свързва инстинктивно.

п.п. - По повод на кранчето, да помислим - ако ти си икономически заинтересована да има зооборси, защото те като фирми ти носят приходи под формата на данъци, единствената форма на коректив в законодателната сфера остава обществената нагласа, а тя се постига чрез изграждане на авторитет пред самото общество. Държавата това сме аз и ти, не нещо виртуално.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#186 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 20 April 2010 - 08:05 PM

Редактирам си поста.

Съгласна съм с DessyD.

А на FuriaS казвам същото. aa_002.gif

Цитат
Спазвай добрия тон като не умееш да разсъждаваш относно нещата, от които не разбираш

User's Signature

#187 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2010 - 08:16 PM

Цитат(DessyD @ Apr 20 2010, 07:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Furia_S @ Apr 20 2010, 08:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Но, Деси, тук става дума ДЪРЖАВНА НАМЕСА. Нека им кръцнат кранчето на зоомагазините, борсите и ги забранят като менте-марки, ще има ефект.

Говоря за АВТОРИТЕТ на определена организация. Така му казват на запад от Румъния и на север от Сърбия. Говоря за висок обществен статут на организацията. Когато имаш принципна позиция, показваш я ясно и категорично, когато държиш на почтеността, коректността и се грижиш в редиците ти да няма "мърша", когато гарантираш спазването на обществените закони, наредби и положения в собствената си организация и информираш обществото за това, можеш да постигнеш всякакви законодателни промени и да защитиш интересите си като организация и членове спрямо тези, които се явяват нелоялни конкуренти в дейността ти (защото зооборсите и нерегламетираното развъждане и размножаване са точно това). Няма как да постигнеш това ако те вкарват в кюпа с останалите, само защото проявяш безпринципност или безхаберност спрямо определени вътрешни нередности или безучастност спрямо обществени проблеми, с които обществото те свързва инстинктивно.

п.п. - По повод на кранчето, да помислим - ако ти си икономически заинтересована да има зооборси, защото те като фирми ти носят приходи под формата на данъци, единствената форма на коректив в законодателната сфера остава обществената нагласа, а тя се постига чрез изграждане на авторитет пред самото общество. Държавата това сме аз и ти, не нещо виртуално.

МНОГО искам да чуя какво точно ще ми разказжеш за развъждането от към ЗАПАД на Румъния (разнежено)

Колко изложбении работни успехи имаш там?

Направи си собствена тема, че ми писна с вашите знамена: мине се не мине плюете организациите. Регистрира ли собствен развъдник? Направи ли малки? даде ли ги по изложбите? Хендлира ли ги? Регна ли ги за твоята си сметка? Дочака ли тяхното поколение като се пребори с някои стопани че твоите бебета и тяхните любимци не струват?
Да? Не?
Какъв ти е проблема с клубовете и БРФК-то? Защото си изместила този проблем точно там.

Виждаш ли как всичко си свела до теб и си забравила голямата идея относно чистопородното развъждане?:-)))

Имаш развъдник по документи? и те е шубе да го реализираш чрез сериозните скачки? какво общо имат бездомниците във връзка с това?
User's Signature

#188 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 20 April 2010 - 08:34 PM

FuriaS,

мога да приема заяждане с мен, но не мога да приема такова улично заяждане с човек (ти кой си бе и какво си направил, ти знаеш ли аз кой съм и т.н.), с когото всъщност имате общ интерес/хоби - там аргументът, че тя не знае нищо за кинологията и не може да я обсъжда, не минава.

Освен това и Менделеев не е познавал някои химически елементи, но е успял да предвиди местата им с такава точност в таблицата си, с каквато надали би успял някой, който цял живот се занимава с тези елементи. Така че не е нужно да познаваш нещо от личен опит, за да можеш да разсъждаваш за него.
User's Signature

#189 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2010 - 08:49 PM

Фуриа,ти развъдник ли имаш? Имала ли си малки?Питам съвсем добронамерено.
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#190 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2010 - 08:53 PM

Цитат(kitana @ Apr 20 2010, 07:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Внесла съм едно малко от Русия, порода чау-чау, планирах да имам развъдник.

Само че не развъдникова приставка, а развъдник.
И ти ли не правиш разликата ?
User's Signature

#191 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 April 2010 - 09:03 PM

Цитат(Furia_S @ Apr 20 2010, 08:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
МНОГО искам да чуя какво точно ще ми разказжеш за развъждането от към ЗАПАД на Румъния (разнежено)

Направи си собствена тема, че ми писна с вашите знамена: мине се не мине плюете организациите. Регистрира ли собствен развъдник? Направи ли малки? даде ли ги по изложбите? Хендлира ли ги? Регна ли ги за твоята си сметка? Дочака ли тяхното поколение като се пребори с някои стопани че твоите бебета и тяхните любимци не струват?
Да? Не?
Какъв ти е проблема с клубовете и БРФК-то? Защото си изместила този проблем точно там.

Виждаш ли как всичко си свела до теб и си забравила голямата идея относно чистопородното развъждане?:-)))

Имаш развъдник по документи? и те е шубе да го реализираш чрез сериозните скачки? какво общо имат бездомниците във връзка с това?

Furia_S точно тук се изказа най-неподготвено. Точно нашият развъдник е направил най-много за подобрението на популацията от родезийски риджбеци, защото нашите се различават от километри спрямо тези, произведени от "местните скачки". И да, мила моя, всичко си е за моя сметка от скачките до хендлерството и консултациите. Преди да нападаш виртуално опитай се да си наясно с дейността на хората, които нападаш. Това, че все още считам, че трябва много да науча и не си въобразявам, че съм развъдчик от супер-S-класа не означава, че не съм направила нищо. Но в едно нещо си права - това не е тема за "моя принос в кинологията или моя развъдник". За разлика от теб не тръбя по форумите колко голям разбирач съм, а имам реално участие като член на тази федерация. И да, мога да ти разкажа много за развъждането на запад от Румъния - и добро, и лошо. Аз не съм само виртуален участник в клубните им дискусии, мен ме познават реално - визуално и поименно в средите на породата ни. За това съм работила 10 години (все за собсвена сметка и не съм бълвала кучило след кучило). На мен Русия не ми е еталон, както за теб доколкото разбирам, защото и за тях знам не малко. Това, което правиш в момента е да не искаш да разбереш за какво говоря, защото това, което коментирам би трябвало да засяга и теб, ако считаш себе си за коректен развъдчик. Явно умираш да преиначаваш изказванията на хората само и само последната дума да е твоята, сакън да не излезе, че нещо не знаеш или не продполагаш, че може да е така. Много отдавна, по различни начини съм показала и доказала, че нямам проблем с никаква федерация. Няма как да имам проблем с организация, чиито правила спазвам, дори и да считам, че могат да се подобрят. В многобройни постове съм защитавала идеята, че това не е място за харесване, а за определяне на правила и тяхното спазване. В този смисъл няма как да измествам каквото и да било като тема спрямо мен, лично.

User's Signature

#192 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2010 - 09:20 PM

Цитат(DessyD @ Apr 20 2010, 08:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Furia_S @ Apr 20 2010, 08:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Да? Не?

Furia_S точно тук се изказа най-неподготвено. Точно нашият развъдник е направил най-много за подобрението на популацията от родезийски риджбеци, защото нашите се различават от километри спрямо тези, произведени от "местните скачки". И да, мила моя, всичко си е за моя сметка от скачките до хендлерството и консултациите. Преди да нападаш виртуално опитай се да си наясно с дейността на хората, които нападаш. Това, че все още считам, че трябва много да науча и не си въобразявам, че съм развъдчик от супер-S-класа не означава, че не съм направила нищо. Но в едно нещо си права - това не е тема за "моя принос в кинологията или моя развъдник". За разлика от теб не тръбя по форумите колко голям разбирач съм, а имам реално участие като член на тази федерация. И да, мога да ти разкажа много за развъждането на запад от Румъния - и добро, и лошо. Аз не съм само виртуален участник в клубните им дискусии, мен ме познават реално - визуално и поименно в средите на породата ни. За това съм работила 10 години (все за собсвена сметка и не съм бълвала кучило след кучило). На мен Русия не ми е еталон, както за теб доколкото разбирам, защото и за тях знам не малко. Това, което правиш в момента е да не искаш да разбереш за какво говоря, защото това, което коментирам би трябвало да засяга и теб, ако считаш себе си за коректен развъдчик. Явно умираш да преиначаваш изказванията на хората само и само последната дума да е твоята, сакън да не излезе, че нещо не знаеш или не продполагаш, че може да е така. Много отдавна, по различни начини съм показала и доказала, че нямам проблем с никаква федерация. Няма как да имам проблем с организация, чиито правила спазвам, дори и да считам, че могат да се подобрят. В многобройни постове съм защитавала идеята, че това не е място за харесване, а за определяне на правила и тяхното спазване. В този смисъл няма как да измествам каквото и да било като тема спрямо мен, лично.

Чудничко, мила твоя:-)))
Първо, виж къде се измества темата: вече говорим ЗА ПОРОДИТЕ КАТО ЦЯЛО. Тоест пак изместваш заглавието встрани.

И ти искаш да кажеш с твоя пламенна реч че си подпомогнала размножаването на глутниците?))))))))))) Глупости, не вярвам в това.

Направи си нова тема, своя собствена, мила твоя:-)))

за сега в МОЯТА ПОРОДА няма по-добри от руснаци и то съм се спряла само на един развъдник. Само че, мила твоя, какво общичко има това ми ти с безпородните?

Ти риджбеко-подобни или чау-подобни на глутници да си ги виждала?
Задавам ти един и същ въпрос и ти го игнорираш.

User's Signature

#193 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 April 2010 - 09:33 PM

А аз продължавам да ти отговарям, че ти, едниствена, ми вменяваш позицията, че породното развъждане влияе върху безпородната популация - САМО ТИ. Това явно е твоя идея-фикс.
Вече за трети път виждам, че когато не можеш да се изкажеш мотивирано, хвърляш лични нападки и вменяваш изказвания на опонента, а после обясняваш вещо как не говорим за това. Много интересен дискусионен подход, но няма да ти се вържа. Позволих си да отговоря на лични твои нападки в предния си пост. Не ме интересува кой е по-по-най в твоята порода точно защото говорим за породите изобщо и точно защото темата е "ПОРОДНОТО РАЗВЪЖДАНЕ в условията на свърхпопулация", а не "Защо считат, че породното развъждане е част от проблема с бездомните." или "кой е виновен за свръхпопулацията от бездомни" - там дискусия няма, на всички е ясно. С породно развъждане се занимават киноложките структури, а не общината или държавата. За да може тези структури да бъдат подпомогнати от държавата законово, те трябва да имат авторитет като обществени организации, защото няма как да влияем като едри данъкоплатци. Този авторитет не може да се създаде, ако реакцията спрямо членовете е "А, онези ли, ама аз познавам един такъв с развъдник дето ги плоди". Аз, лично, не желая да ме свързват с "оня дето ги плоди", точно защото не съм ги плодила и считам, че организацията, в която членувам трябва да има активна обществена позиция за да не ме свързват с такива "плодящи".Сега изяснихме ли къде виждам аз проблема на породното развъждане в условията на свръхпопулация. И не започвай да ми обясняваш как била именувана темата в началото, сега е именувана така и аз говоря точно за породното развъждане в тези условия.
User's Signature

#194 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2010 - 10:05 PM

Цитат(Furia_S @ Apr 20 2010, 06:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Правя много разлики .
Та,значи канчето на Деси трябва да се набива защото ,виждаш ли ,не е изкарала нито едно малко,не е имала развъдник,но като погледнем реално,и набиващия канчето е в същата позиция....

User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#195 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2010 - 10:10 PM

Цитат(DessyD @ Apr 20 2010, 08:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
А аз продължавам да ти отговарям, че ти, едниствена, ми вменяваш позицията, че породното развъждане влияе върху безпородната популация - САМО ТИ. Това явно е твоя идея-фикс.
Вече за трети път виждам, че когато не можеш да се изкажеш мотивирано, хвърляш лични нападки и вменяваш изказвания на опонента, а после обясняваш вещо как не говорим за това. Много интересен дискусионен подход, но няма да ти се вържа. Позволих си да отговоря на лични твои нападки в предния си пост. Не ме интересува кой е по-по-най в твоята порода точно защото говорим за породите изобщо и точно защото темата е "ПОРОДНОТО РАЗВЪЖДАНЕ в условията на свърхпопулация", а не "Защо считат, че породното развъждане е част от проблема с бездомните." или "кой е виновен за свръхпопулацията от бездомни" - там дискусия няма, на всички е ясно. С породно развъждане се занимават киноложките структури, а не общината или държавата. За да може тези структури да бъдат подпомогнати от държавата законово, те трябва да имат авторитет като обществени организации. Този авторитет не може да се създаде, ако реакцията спрямо членовете е "А, онези ли, ама аз познавам един такъв с развъдник дето ги плоди". Аз, лично, не желая да ме свързват с "оня дето ги плоди", точно защото не съм ги плодила и считам, че организацията, в която членувам трябва да има активна обществена позиция за да не ме свързват с такива "плодящи".Сега изяснихме ли къде виждам аз проблема на породното развъждане в условията на свръхпопулация. И не започвай да ми обясняваш как била именувана темата в началото, сега е именувана така и аз говоря точно за породното развъждане в тези условия.

Добре де човек, най-добронамерено и сериозно те питам: Наистина ли смяташ че чистопородното развъждане подпомага за популацията на бездомните глутници?

Този разговор за лични симпатии/антипатии можем да ги водим до безкрай.
Цитат
Аз, лично, не желая да ме свързват с "оня дето ги плоди", точно защото не съм ги плодила и считам, че организацията, в която членувам трябва да има активна обществена позиция за да не ме свързват с такива "плодящи".Сега изяснихме ли къде виждам аз проблема на породното развъждане в условията на свръхпопулация. И не започвай да ми обясняваш как била именувана темата в началото, сега е именувана така и аз говоря точно за породното развъждане в тези условия.

Аз те разбирам но ти мен - не щеш:-))) Не че не можеш - инатиш се.
Опитвам пак.
Проблема е СОЦИАЛЕН, а не организационен.
Докато държавата не повиши киноложката култура и ти и аз сме безпомощни, ако щеш членувай в три клуба и тропай с крак да ти решат проблема - няма как да стане.
Докато на всеки сульо-пульо не им забранят да притежават куче и не го глобят сериозно ако не е кастрирано -така ще сме.

Не ти е виновна организацията и клубовете, човек. Те са ти най-малкия проблем, съгласи се, м?
Най-малкото защото като намериш тату или чип вече си наясно, намирайки породисто/породоподобно куче на кого принадлежи.

Е, ти колко чипирани глутничари познаваш? Нашата глутница край нас не е чипирана, кастрирах каквото можах но чип не им е слаган.

И има нови строежи... И там са новите кучета. Е, какво имат строежните кучета - които наистина допринасят за наплива на бездомните - с чистопородното развъждане?
User's Signature

#196 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2010 - 10:12 PM

Цитат(kitana @ Apr 20 2010, 09:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Furia_S @ Apr 20 2010, 06:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Правя много разлики .
Та,значи канчето на Деси трябва да се набива защото ,виждаш ли ,не е изкарала нито едно малко,не е имала развъдник,но като погледнем реално,и набиващия канчето е в същата позиция....

Демек - на равно?)))))))))))

Нямам нищо против))))
User's Signature

#197 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2010 - 10:15 PM

Да.РемИ.А,то се оказа,че Деси има развъдник....Както и да е,за да има мир : ремИ . :))

User's Signature

#198 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2010 - 10:18 PM

Цитат(kitana @ Apr 20 2010, 09:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Да.РемИ.А,то се оказа,че Деси има развъдник....Както и да е,за да има мир : ремИ . :))

развъдник или развъдникова приставка?
да се регестрира развъдникова риставка е едно, това и ти го можеш, миличка, дори не е нужно да имаш куче.

Да имаш развъдник е друго : расови кучета, изложби, техните поколения, желателно да ги показваш по чужденеции.
User's Signature

#199 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2010 - 10:19 PM

Ти показвала ли си поколения от твоя развъдник,на твои кучета по чужденеции?
User's Signature

#200 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2010 - 10:25 PM

Цитат(kitana @ Apr 20 2010, 09:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ти показвала ли си поколения от твоя развъдник,на твои кучета по чужденеции?

Не, макар че женската екстериорно бе много симпатична.
Реших че ако ще правя нещо - ще го правя както трябва.

по този начин смятам че не допринесох за изложените в ринга поредни иначе красиви външно екземпляри, но болни у нас, в Бг.
:-)
User's Signature

• (15 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема