Dog.bg Форуми : Храни и цени - търся съвет

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Храни и цени - търся съвет Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 22 February 2006 - 12:57 AM

В моите магазини храните се продават на доставни цени,а понякога и с промоция.
Затова не говорете за всички че надуват цените.

#22 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 22 February 2006 - 12:59 AM

Цитат

Откъде могат да се купят royal canin или purina pro plan по-изгодно от кварталните магазинчета?

От тук.
.....

Давайки телефонен номер (предполагам вашия) във форума - предполагам се надявате да бъде видян от повече хора, което се нарича "Реклама" (макар и скрита, но не добре), а тя не е позволеня във форума.
Ако искате просто да сте полезни на някого, моля, направете го на ЛС.

#23 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 February 2006 - 08:13 AM

Цитат

-той ми каза че кучето ми може да я яде без проблем-нищо че е за котки-съдържанието е едно и също!

oleeee worthy
Ако съдържанието на храните за кучета и котки е еднакво , защо ще се продават в различни опаковки , а не в еднакви ?!?!И вместо да пише , че е за кучета или за котки , да пише "За всякакви домашни любимци".Би трябвало да може да я ядат и кравите , и овцете , и хамстерите, и папагалите и т.н. и т.н.
Твоя ветеринар е супер!!!!! bravoS
Пази боже от такива!!!
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#24 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2006 - 08:24 AM

Цитат

Абе колеги модератори , я вземете и направете една самостоятелна тема на ИЛИЕВ в която да си рекламира храните и магазините!То бива , бива , ама вашто на нищо не прилича !!! oleeee Къде освен тук , той ще си намери пласмент на храните ! Вместо да сте му от полза , вие му спъвате работата!ТАКА НЕ БИВА!!!
А после чакайте от него храни на доставни цени.
Я се вразумете и направете един форум само за него!ВЕДНАГА!!!! bash
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#25 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 February 2006 - 08:45 AM

Цитат

ILIEV - съжелявам, че съм те включил под общия знаменател, но просто не съм имал предвид че си търговец на дребно. Лично от теб съм получвал оферта с много добри цени. super best

#26 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 February 2006 - 08:49 AM

bushkata - пак прекаляваш с триенето. Или ще се говори и пише в темата сводобно или заключвай темата изобщо.

#27 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 22 February 2006 - 09:08 AM

Цитат

Цитат

ILIEV - съжелявам, че съм те включил под общия знаменател, но просто не съм имал предвид че си търговец на дребно. Лично от теб съм получвал оферта с много добри цени. super best

ние също super best
п.п. моля Ви хора престанете как стане дума за храна някаква и се почва............ вече не се трае cl)
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#28 Потребителят е офлайн   labeo Икона

Публикувано: 22 February 2006 - 09:55 AM

Благодаря на всички,които бяха по-конкретни.
Очевидно винаги ще се намерят хора,които могат да превърнат всеки въпрос в обект на дълга и празна полемика(визирам д-ра ако е такъв въобще)Може би е добре да понаучи повече за развити пазари,дистрибуция,конкуренция и
тогава да дерзае,а това че не познава никой,който може да си купи 2 чувала не означава,че това е неоспорим факт.Тя и жабата дето си живеела в кладенеца мислела,че светът свършва до стените му.

#29 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2006 - 10:45 AM

И какво толкова, като е дал Илиев координати?! Не е опрял пищов в гърба на никого. Който иска да купува от него, който не - какъв е проблема? На мен лично тази информация ми е полезна, а като чета - и на други. Не знам защо, но ми се струва, че противниците му като че ли се боят техни храни да не останат непродадени. Не познавам нито Илиев, нито тези, които / не разбирам защо?/ така скочиха срещу него. Но знам, че има нужда от тази информация, която той даде. Още повече, че в София може по-лесно да намерите храни, да направите сравнение и т.н., нещо, което в провинцията не е така. Тук отиваш и купуваш това, което ти предлагат на каквато ти предлагат цена и няма как да разбереш това ли е реалната цена или не, това ли е оригиналната храна или не - защото я продават разфасована в найлонови пликчета, с обяснението, че е скъпа и хората купуват по малко. Не мога да разбера за какво е цялата тая еуфория и пукотевица ?! a) Лично аз не останах с впечатление, че си прави реклама, приех го като информация. w) d)
User's Signature

прочети правилата за подписите

#30 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2006 - 11:04 AM

Цитат

И какво толкова, като е дал Илиев координати?! Не е опрял пищов в гърба на никого. Който иска да купува от него, който не - какъв е проблема? На мен лично тази информация ми е полезна, а като чета - и на други. Не знам защо, но ми се струва, че противниците му като че ли се боят техни храни да не останат непродадени. Не познавам нито Илиев, нито тези, които  / не разбирам защо?/ така скочиха срещу него. Но знам, че има нужда от тази информация, която той даде. Още повече, че в София може по-лесно да намерите храни, да направите сравнение и т.н., нещо, което в провинцията не е така. Тук отиваш и купуваш това, което ти предлагат на каквато ти предлагат цена и няма как да разбереш това ли е реалната цена или не, това ли е оригиналната храна или не - защото я продават разфасована в найлонови пликчета, с обяснението, че е скъпа и хората купуват по малко. Не мога да разбера за какво е цялата тая еуфория и пукотевица ?! a) Лично аз не останах с впечатление, че си прави реклама, приех го като информация. w)  d)

Eni,според мен тук има една малка подробност която е изключително важна и от изключително значение!!!Вносителят на храните които продава илиев никъде не си е направил реклама. Реклама си прави дистрибутора илиев ,който разбира се продава храните с надценка,тъй като от това живее.Според вас от къде е по-изгодно да си купите храна - от вносителя,който предлага храните на доставни цени или от дистрибутора ,който си слага солидна надценка?За да имате наистина полезна и достоверна информация за реалните цени ,трябва да я получите от вносителя,а не от дистрибутора или търговеца.И веднага ти давам конкретен пример - аз например съм вносител и официален представител на немски храни за България,а илиев е само търговец и дистрибутор на храни.Къде според теб цените са по-ниски - при мен или при него?
User's Signature

#31 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2006 - 11:17 AM

Ако всичките тези подробности ги знаех, нямаше да чета и пиша в тази тема. Е това му е хубавото на форумите, че човек получава информация. В крайна сметка всеки има право на мнение, но аз пък имам право на действие, т.е да реша какво да правя. Пак казвам, никого от вас не познавам, интересно ми беше да чета мненията, защото това ми е един от проблемите, дето не съм сигурна, че правилно го решавам,т.е. много ми се иска да храня кучето си с качествена храна/ доколкото мога да си го позволя, разбира се!/, а не съм сигурна, че това което купувам е точно то. Подразни ме тона на някои постове, затова така реагирах. Иначе по принцип си прав за цените при вносител и търговец. w) d)
User's Signature

прочети правилата за подписите

#32 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 February 2006 - 11:22 AM

Цитат

аз например съм вносител и официален представител на немски храни за България
Небеса, само не пак това! sheltie, много те моля, не започвай отново, мисля, че вече ще сънувам храните Бош, немското качество и сертификатите!

Eni, мисля, че си права донякъде. Когато човек попита за конкретно място получава конкретен отговор. Лошото е, че щом се появи Iliev, появява се и sheltie и се започва пак за сертификатите до призляване. Пък и такива като доктора, на които не им харесва, че можеш да си купиш нещо на по-изгодна цена от тази, която той предлага.

Администраторите трябва да решат - кое е реклама, кое информация и да кажат на модераторите, за да не стават обърквания. В крайна сметка ако форумът е полезен се предполага, че трябва да има и конкетна информация.
User's Signature

Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 February 2006 - 11:27 AM

Старата песен на нов глас. Не от това имаме нужда.
Принципно от дистрибутор до дистрибутор има разлика.
От дистибутора можеш да вземеш и по-евтино, дадено нещо въпрос на договрка с него.
Производителя дава цени на дистрибутора, кото за по-ниски има процент отсътка примерно 10%
Ако производителя продава нормално килото за 5 лв., цената за дистрибутора е 4.50
Дистрибутора може да реши да си продава и за 4.90 което е по-евтино от обявена цена на производителя, който продава свободно храно в свой магазини или свойте складове, за хора който искат да си вземат от тях.
Всичко зависи от политика на фирмата. Дистибутора може да продава на по-ниски цени за да прави по голям оборот, да увеличи количествата който взима и да получи вече отсъпка от 12% процента и т.н.
Изобщо не ми е ясно какво се опитвате да си докажете.
Едно нещо е вярно търговците на дребно продават с голяма надценка в България, направо се уливат. Затова и повечето хора купуват шиики, разни мелени истории и т.н. Поради простата причина, че евтините гранилирани храни са на високи цени, а хубавите гранулирани храни са на невъжможни високи цени, по магазинчета.
Другото нещо е че неможе да си сравнявате за цените защото продавате различни видове храни, при който разходите или вложените материали са на различни стойности. Хич не ми е ясно какво сравнявате. Разбирам да продавате една и съща марка храна и да се пените за цените добре, ама не го правите.

#34 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2006 - 11:36 AM

insult,както добре виждаш,вече никъде не говоря и не пиша за сертификати , защото разбрах че търговците не разполагат с такива,въпреки че сертификатите са гаранция за това което предлагат.Но хората трябва да са наясно,че каквато и храна да предпочетат за своите кучета е най-добре да я взимат директно от вносителя,защото ще я вземат на доставна цена.Това и ти не го отричаш,нали?
User's Signature

#35 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 February 2006 - 11:50 AM

sheltie, не споря нито с теб нито с ILIEV, просто се изморих от вашите безкрайни неполезни за никого дискусии. Не го приемай лично - просто започнахте да се повтаряте.

Освен това (съвсем офтопик) ти самият не би казал, че ProPlan или RoyalKanin или Nutra Gold са некачествени храни, надявам се? Защото така звучи. В крайна сметка ILIEV не е длъжен да доказва, че храните, с които търгува са хубави - клиентите сами си го казват.

Защо не направиш един български сайт на внасяните от теб храни с показатели, сертификати, цени и всичко, за да могат хората да се изнформират напълно - това ще е една стъпка напред?

Относно купуването от вносителя - не всички храни са на една цена, всеки трябва да се информира максимално за качество, оферти и т.н. Понякога от вносителя можеш да купиш по-скъпо, отколкото на борса, нпример, говоря от личен опит.
User's Signature

Качена снимка

#36 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 22 February 2006 - 12:00 PM

Желанието е да има възможно най много информация, но сблъсъка на интереси е явен. Чак се чудя още колко време ще трябва на Роял Канин примерно или на Педигрии или на друг рекламен агент да седне да пише по форумите. Нямам нищо, абсолютно нищо против когото и да е, но определено мнението ми е, че по темата не трябва да пишат заинтересовани лица - представители на фирми или продавачи. Просто техния интерес е друг - да представят храната си възможно най добре, да я наложат, направят търсена. Но в случея темата е за потребителите, за всички нас, които си храним кучетата с различни марки храни. Ако някой иска да си представи храната, видове, марки, себе си като фирма или вносител - въпроса е друг и става дума за реклама.

Форума трябва да бъде за потребителите преди всичко. Да им бъде от полза и да не се превръща в рекламна площадка на една или друга марка храни.

#37 Потребителят е офлайн   choko_an Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2006 - 01:46 PM

Цитат

Цитат

-той ми каза че кучето ми може да я яде без проблем-нищо че е за котки-съдържанието е едно и също!

oleeee worthy
Ако съдържанието на храните за кучета и котки е еднакво , защо ще се продават в различни опаковки , а не в еднакви ?!?!И вместо да пише , че е за кучета или за котки , да пише "За всякакви домашни любимци".Би трябвало да може да я ядат и кравите , и овцете , и хамстерите, и папагалите и т.н. и т.н.
Твоя ветеринар е супер!!!!! bravoS
Пази боже от такива!!!

s) Направих забележка на "ветеринаря"и започнахме да сравняваме съдържанието на всяка храна по опаковката...и какво се оказа?
Оказа се че съдържанието на 3 вида Роял Канин за котки-за бременни,за подрастващи ,за персийски +това на малки породи кученца Е ЕДНО И СЪЩО е аз поне не видях разлика-различаваха се само по опаковката!
А сега -на кой да вярвам-значи тази храна е менте!
User's Signature

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   gani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2006 - 02:03 PM

А къде са тези заводи производители?
User's Signature

°¤«_Golden_Retriever_Best_Fan_«¤°[br]Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   choko_an Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2006 - 02:16 PM

bl) Произведено във Франция от-ROYAL CANIN SA
не казвам кой е вносител за да не прозвучи като реклама....
User's Signature

Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 February 2006 - 02:26 PM

Много интересно сравенение. Ако можеш да дадеш видовете храна, ще взема от сайта им съдържанието са да видим какво точно се получава.
нагледно

• (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни