Храни и цени - търся съвет
Публикувано: 22 February 2006 - 12:59 AM
Цитат
От тук.
.....
Давайки телефонен номер (предполагам вашия) във форума - предполагам се надявате да бъде видян от повече хора, което се нарича "Реклама" (макар и скрита, но не добре), а тя не е позволеня във форума.
Ако искате просто да сте полезни на някого, моля, направете го на ЛС.
Публикувано: 22 February 2006 - 08:13 AM
Цитат
oleeee worthy
Ако съдържанието на храните за кучета и котки е еднакво , защо ще се продават в различни опаковки , а не в еднакви ?!?!И вместо да пише , че е за кучета или за котки , да пише "За всякакви домашни любимци".Би трябвало да може да я ядат и кравите , и овцете , и хамстерите, и папагалите и т.н. и т.н.
Твоя ветеринар е супер!!!!! bravoS
Пази боже от такива!!!

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!
Публикувано: 22 February 2006 - 08:24 AM
Цитат
Затова не говорете за всички че надуват цените.
Абе колеги модератори , я вземете и направете една самостоятелна тема на ИЛИЕВ в която да си рекламира храните и магазините!То бива , бива , ама вашто на нищо не прилича !!! oleeee Къде освен тук , той ще си намери пласмент на храните ! Вместо да сте му от полза , вие му спъвате работата!ТАКА НЕ БИВА!!!
А после чакайте от него храни на доставни цени.
Я се вразумете и направете един форум само за него!ВЕДНАГА!!!! bash

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!
Публикувано: 22 February 2006 - 08:45 AM
Цитат
ILIEV - съжелявам, че съм те включил под общия знаменател, но просто не съм имал предвид че си търговец на дребно. Лично от теб съм получвал оферта с много добри цени. super best
Публикувано: 22 February 2006 - 08:49 AM
Публикувано: 22 February 2006 - 09:08 AM
Цитат
Цитат
ILIEV - съжелявам, че съм те включил под общия знаменател, но просто не съм имал предвид че си търговец на дребно. Лично от теб съм получвал оферта с много добри цени. super best
ние също super best
п.п. моля Ви хора престанете как стане дума за храна някаква и се почва............ вече не се трае cl)
Публикувано: 22 February 2006 - 09:55 AM
Очевидно винаги ще се намерят хора,които могат да превърнат всеки въпрос в обект на дълга и празна полемика(визирам д-ра ако е такъв въобще)Може би е добре да понаучи повече за развити пазари,дистрибуция,конкуренция и
тогава да дерзае,а това че не познава никой,който може да си купи 2 чувала не означава,че това е неоспорим факт.Тя и жабата дето си живеела в кладенеца мислела,че светът свършва до стените му.
Публикувано: 22 February 2006 - 10:45 AM

прочети правилата за подписите
Публикувано: 22 February 2006 - 11:04 AM
Цитат
Eni,според мен тук има една малка подробност която е изключително важна и от изключително значение!!!Вносителят на храните които продава илиев никъде не си е направил реклама. Реклама си прави дистрибутора илиев ,който разбира се продава храните с надценка,тъй като от това живее.Според вас от къде е по-изгодно да си купите храна - от вносителя,който предлага храните на доставни цени или от дистрибутора ,който си слага солидна надценка?За да имате наистина полезна и достоверна информация за реалните цени ,трябва да я получите от вносителя,а не от дистрибутора или търговеца.И веднага ти давам конкретен пример - аз например съм вносител и официален представител на немски храни за България,а илиев е само търговец и дистрибутор на храни.Къде според теб цените са по-ниски - при мен или при него?

Публикувано: 22 February 2006 - 11:17 AM

прочети правилата за подписите
Публикувано: 22 February 2006 - 11:22 AM
Цитат
Eni, мисля, че си права донякъде. Когато човек попита за конкретно място получава конкретен отговор. Лошото е, че щом се появи Iliev, появява се и sheltie и се започва пак за сертификатите до призляване. Пък и такива като доктора, на които не им харесва, че можеш да си купиш нещо на по-изгодна цена от тази, която той предлага.
Администраторите трябва да решат - кое е реклама, кое информация и да кажат на модераторите, за да не стават обърквания. В крайна сметка ако форумът е полезен се предполага, че трябва да има и конкетна информация.
Публикувано: 22 February 2006 - 11:27 AM
Принципно от дистрибутор до дистрибутор има разлика.
От дистибутора можеш да вземеш и по-евтино, дадено нещо въпрос на договрка с него.
Производителя дава цени на дистрибутора, кото за по-ниски има процент отсътка примерно 10%
Ако производителя продава нормално килото за 5 лв., цената за дистрибутора е 4.50
Дистрибутора може да реши да си продава и за 4.90 което е по-евтино от обявена цена на производителя, който продава свободно храно в свой магазини или свойте складове, за хора който искат да си вземат от тях.
Всичко зависи от политика на фирмата. Дистибутора може да продава на по-ниски цени за да прави по голям оборот, да увеличи количествата който взима и да получи вече отсъпка от 12% процента и т.н.
Изобщо не ми е ясно какво се опитвате да си докажете.
Едно нещо е вярно търговците на дребно продават с голяма надценка в България, направо се уливат. Затова и повечето хора купуват шиики, разни мелени истории и т.н. Поради простата причина, че евтините гранилирани храни са на високи цени, а хубавите гранулирани храни са на невъжможни високи цени, по магазинчета.
Другото нещо е че неможе да си сравнявате за цените защото продавате различни видове храни, при който разходите или вложените материали са на различни стойности. Хич не ми е ясно какво сравнявате. Разбирам да продавате една и съща марка храна и да се пените за цените добре, ама не го правите.
Публикувано: 22 February 2006 - 11:36 AM

Публикувано: 22 February 2006 - 11:50 AM
Освен това (съвсем офтопик) ти самият не би казал, че ProPlan или RoyalKanin или Nutra Gold са некачествени храни, надявам се? Защото така звучи. В крайна сметка ILIEV не е длъжен да доказва, че храните, с които търгува са хубави - клиентите сами си го казват.
Защо не направиш един български сайт на внасяните от теб храни с показатели, сертификати, цени и всичко, за да могат хората да се изнформират напълно - това ще е една стъпка напред?
Относно купуването от вносителя - не всички храни са на една цена, всеки трябва да се информира максимално за качество, оферти и т.н. Понякога от вносителя можеш да купиш по-скъпо, отколкото на борса, нпример, говоря от личен опит.
Публикувано: 22 February 2006 - 12:00 PM
Форума трябва да бъде за потребителите преди всичко. Да им бъде от полза и да не се превръща в рекламна площадка на една или друга марка храни.
Публикувано: 22 February 2006 - 01:46 PM
Цитат
Цитат
oleeee worthy
Ако съдържанието на храните за кучета и котки е еднакво , защо ще се продават в различни опаковки , а не в еднакви ?!?!И вместо да пише , че е за кучета или за котки , да пише "За всякакви домашни любимци".Би трябвало да може да я ядат и кравите , и овцете , и хамстерите, и папагалите и т.н. и т.н.
Твоя ветеринар е супер!!!!! bravoS
Пази боже от такива!!!
s) Направих забележка на "ветеринаря"и започнахме да сравняваме съдържанието на всяка храна по опаковката...и какво се оказа?
Оказа се че съдържанието на 3 вида Роял Канин за котки-за бременни,за подрастващи ,за персийски +това на малки породи кученца Е ЕДНО И СЪЩО е аз поне не видях разлика-различаваха се само по опаковката!
А сега -на кой да вярвам-значи тази храна е менте!

Публикувано: 22 February 2006 - 02:26 PM
нагледно