Dog.bg Форуми : Гранули и Кисело мляко

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Гранули и Кисело мляко Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 15 April 2010 - 12:23 PM

Ситуацията е такава, че едното ми куче се заформя злоядо, капризно и пр. другото е унищожител на всико въпроса е да е купичката му ab_041.gif ! Днес пробвах да смесвам гранулите с 2-3 лъжици кисело мляко домашно производство и чудо злояда прояде af_089.gif . Принципно им давам само кисело мляко между храненията веднъж на ден и за момента всичко си е ОК. Няма дрис, няма повръщане. Интересува ме дали би се получило ако им го давам смесено на пръв поглед малко глупав въпрос но все пак бих искал да прочета компетентно мнение smile.gif Благодаря предварително!
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#2 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 15 April 2010 - 12:34 PM

А храната накисваш ли на злоядото половин час във вода?
на каква възраст е "злоядото"? От опит знам че тия злоядите след една седмица махане на паница след 15 минути веднаааааага влизат в час и стават лакоми та стой и гледай)))))))

не смесвам никога натурална и гранулирана храна. При уж така наречени злояди проблема е в стопанина - все гледат да ги нахранят.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#3 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 April 2010 - 01:12 PM

След 5 дена правим 4 месеца. Преминах през периода на "стопанин който иска все да нахрани кучо". Давам по таблица сутрин се пуни на обяд хапва след 5 минути въртене около купичката, а вечер си я хапва на бавни темпове. През цялото време брат му който е унищожител на храна го дебне да му открадне някоя друга гранула. При бранене на купичката си злояда се самозабравя и от бранене на храната се мятат в игра и така. Дигам купата аз след 10-15 минути. Но не върви и да му давам две дози на веднъж за да не му натоваря храносмилатената система. Въпроса е конкретен има ли проблем да смесвам гранули със кисело мляко или не?
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#4 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 15 April 2010 - 01:23 PM

Не ,не сте преминали периода на
Цитат
"стопанин който иска все да нахрани кучо".

Махаш паницата 15 минути след като е сипана храната. Който е ял - ял. Който не е ял да ходи да си чете вестника.
15 минути.
Не е номера да накараш кучето да яде храна от предпочитана от него марка, че и с кисело мляко.

Въпроса е друг: при такава хранителна конкуренция, като в твоя случай с брата на злоядеца разкажи малко повече. Кои хора има у вас, кои може да го подхранват тайничко без да ти кажат (само, моля, да не се почва "У нас без моето знание това нямам как да стане", щото съм виждала уморени от прехранване кучета, за които стопаните дори не са подозирали че останалите в дома ги подхранват тайно)

Защо слагаш на кучето кисело мляко в гранулите та да ги яде, вместо да го оставиш гладно пред паницата на брат му, та да види то какво се прави с храната?
User's Signature

#5 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 April 2010 - 01:33 PM

Няма да кажа, че никоий не ги храни тайничко, но ще кажа друго. Кучетата имат доверие само на майка и мен! Баща ми и брат ми остават все още игнорирани не се дават даже да ги галят да не говорим от тях нещо да вземат. През деня само майкака ми си е в къщи. Предимно тя ги храни, но се случва понякога сутринта аз да им давам дажбата вечерно време също. Според теб редно ли е 4 месечно куче да се държи гладно, когато то най-много има нужда от нея (да се чете като подрастване)? Също искам да попитам какво му е на киселото мляко, когато си е домашно? Аз кисело мляко от магазина в тези кофички не ям камоли на тях да им го давам. Бях чел в разни теми, че някои поливали гранилите с бульон и т.н. Не искам темата да се превърне в директиви и указание за хранене. Въпроса е конкретен следователно би следвало и отговора да е такъв.
User's Signature

#6 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 01:38 PM

Мето

Ама тогава не ти е проблема в киселото мляко и гранулите.
Кучето не ти е злоядо, а непрекъснато подхранвано.

Виждаш ли разликата?:-)))

Нямаш проблем със злоядо куче, ако цялото ти семейство спазва правилото на "15 минути", за една седмица ще го видиш как и омита паницата))))
User's Signature

#7 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 April 2010 - 01:41 PM

Аз си взех отговор от друг източник. Все пак благодаря за ненужната лекция!

Поздрави af_089.gif
User's Signature

#8 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 01:43 PM

Цитат(Meto @ Apr 15 2010, 01:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Поздрави af_089.gif

Не се заричай че не ти е нужен чужд опит, който надменно го разбираш като лекция:-)
User's Signature

#9 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 April 2010 - 01:48 PM

Цитат(Furia_S @ Apr 15 2010, 01:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Поздрави af_089.gif

Не се заричай че не ти е нужен чужд опит, който надменно го разбираш като лекция:-)

Да речем, че не ми е приятно да ми казват нещо, КОЕТО вече го знам. Също така е коренно различно от моя въпрос.
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 01:50 PM

Цитат(Meto @ Apr 15 2010, 01:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Поздрави af_089.gif

Да речем, че не ми е приятно да ми казват нещо, КОЕТО вече го знам. Също така е коренно различно от моя въпрос.

По-умният отстъпва.
В случая - аз:-))
User's Signature

#11 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 April 2010 - 01:53 PM

Цитат(Furia_S @ Apr 15 2010, 01:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Meto @ Apr 15 2010, 01:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Поздрави af_089.gif

По-умният отстъпва.
В случая - аз:-))

Нали знаеш индийската поговорка за умния човек :)
User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 April 2010 - 01:56 PM

Цитат(Meto @ Apr 15 2010, 12:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ситуацията е такава, че едното ми куче се заформя злоядо, капризно и пр. другото е унищожител на всико въпроса е да е купичката му ab_041.gif ! Днес пробвах да смесвам гранулите с 2-3 лъжици кисело мляко домашно производство и чудо злояда прояде af_089.gif . Принципно им давам само кисело мляко между храненията веднъж на ден и за момента всичко си е ОК. Няма дрис, няма повръщане. Интересува ме дали би се получило ако им го давам смесено на пръв поглед малко глупав въпрос но все пак бих искал да прочета компетентно мнение smile.gif Благодаря предварително!

Напълно те разбирам..имаме същият проблем с капризниченето.Пробвала съм да сипвам кисело мляко върху гранулите и не е получавал разтройство,но след няколко дни при нас и това не действа.Пробвали сме и метода на Furia_S с махането на купичката,в началото дава резултат,но после проблемът се връща.Знам,че не трябва да се мъча да го карам да яде с някакви залъгалки като киселото мляко,защото проблемът се задълбочава,но кучето ми е толкова кльощаво,че нямам друг избор.Ако нищо не ти помогне питай в ветеринарния си за някакви добавки,забравих как му беше името,но май върши работа за подсилване на апетита.
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 02:03 PM

Сега по темата.

Храненето на кучето е би било добре да стане регулиран и контролиран от стопанина процес.
Защото поведението на палета около храната е показателно.
Например, ако вие имате две кучета и едното от тях е така наречено "злоядо". Повечето стопани го слагат в графата "ще го храня с фуа-гра", а въпроса е да решиш поведенчески проблем който е на лице.

Кучето не яде.
Питам - бе как така не у вас не ядат кучета, кво ви става?
- Ми не яде- тръшкат се паникьосани стопани.
Оказва се че кучето не яде определената дажба именно защото е подхранвано непрекъснато.

Киселото мляко, гранулите и други глупости няма нищо общо с едно много сериозно понатие за самото куче "Хранителна база". Щом знае че колкото и да се фръцка пак ще го нахранят - ми... ще се фръцка. Нормално е.
User's Signature

#14 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 April 2010 - 02:13 PM

Цитат(Furia_S @ Apr 15 2010, 02:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Сега по темата.

Храненето на кучето е би било добре да стане регулиран и контролиран от стопанина процес.
Защото поведението на палета около храната е показателно.
Например, ако вие имате две кучета и едното от тях е така наречено "злоядо". Повечето стопани го слагат в графата "ще го храня с фуа-гра", а въпроса е да решиш поведенчески проблем който е на лице.

Кучето не яде.
Питам - бе как така не ви ядат кучета, кво ви става?
- Ми не яде- тръшкат се паникьосани стопани.
Оказва се че кучето не яде определената дажба именно защото е подхранвано непрекъснато.

Киселото мляко, гранулите и други глупости няма нищо общо с едно много сериозно понатие за самото куче "Хранителна база". Щом знае че колкото и да се фръцка пак ще я нахранят - ми... ще се фръцка. Нормално е.

Или си некомпетентна по моя въпрос или наистина си от този тип хора, които искат да налагат тяхното на цената на всичко. Може пък аз да не успях да се изразя правилно или ти не ме разбра? Гледам па друг потребител ме е разбрал и написа нещо, което ми даде информация относно въпроса ми. Май не си достатъчно умна щом не се отегли :)

Ще си позволя да цитирам човек, който ми отговори на въпроса относно киселото мляко, което ти казваш, че е глупост "..все едно някой да ти каже да не си сложиш кисело мляко върху тиквичките" :)
User's Signature

#15 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 April 2010 - 02:13 PM

Принципно си права,но какво ако не става дума за подхранване,ами просто кучето отказва да яде(защото не му се яде каквото му даваш),държиш го гладно един ден и на другия то пак се прави на лудо...какво правим тогава,описвам ти моя пес в момента.
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   фех Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 02:17 PM

Няма да умре гладно от два дена правене на лудо и от седмица няма. Проблема е, когато и с този метод не си изяждат дневната дажба продължителен период от време - месец..., а резултата от метода е, че почват през ден да ядат едва по половин дажба...
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 02:19 PM

Цитат(rage1 @ Apr 15 2010, 02:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Принципно си права,но какво ако не става дума за подхранване,ами просто кучето отказва да яде(защото не му се яде каквото му даваш),държиш го гладно един ден и на другия то пак се прави на лудо...какво правим тогава,описвам ти моя пес в момента.

Няма куче, умряло от глад пред пълната паница.

Просто няма.

Даваш му я храната - назлъндисва се, не яде - махаш я.
какъв е проблема?
Проблема в теб, че го подхранват мама-тати?

Не те разбирам, наистина. Ти веднъж завинаги назлъндисването ли искаш да го решиш като проблем или да те потупам с въздишка приятелски "Оооо, и аз имам подобен проблем, разбирам те"?

НЯМАМ такъв проблем не защото не съм имала злоядо куче, обратното: злоядото ми куче се научи да омита паницата, когато се появи конкуренцията и включих режима на 15-те минути:-))))
User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 April 2010 - 02:21 PM

Цитат(фех @ Apr 15 2010, 02:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Няма да умре гладно от два дена правене на лудо и от седмица няма. Проблема е, когато и с този метод не си изяждат дневната дажба продължителен период от време - месец..., а резултата от метода е, че почват през ден да ядат едва по половин дажба...

Ами точно за това немога да си позволя да го държа гладен повече от ден,но както казах това решава проблема само за 2-3 или макс 4 дни и после пак се почват цупните.Няма как да го държа гладен толкова време,просто ще се стопи...сега поддържаме една форма с всичките мурафети и лигавения и повече от това неможе да качи...

Furia_S,живея сама,така че нямам мама и тате,които да хвърлят на кучето зад гърба ми.
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 April 2010 - 02:21 PM

През ден по полвин дажба?? ud_009.gif добре, че ние не сме стигнали до там. Без туй леко сме кльощави. Не ми се мисли даже! По добре да го залъгвам да си хапва и расте. Мисля да пробвам със смяна на гранули знам ли може пак да му се ослади друга марка.
User's Signature

#20 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 02:24 PM

Цитат(rage1 @ Apr 15 2010, 02:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(фех @ Apr 15 2010, 02:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Ами точно за това немога да си позволя да го държа гладен повече от ден,но както казах това решава проблема само за 2-3 или макс 4 дни и после пак се почват цупните.Няма как да го държа гладен толкова време,просто ще се стопи...сега поддържаме една форма с всичките мурафети и лигавения и повече от това неможе да качи...

Точно това се опитвам да обясня - проблема не е хранителен, а поведенчески:-)))

Игнорирай нежелателното поведение, какви са тези "цупни"? ми утре ще ти се "нацупи" ако му забраниш да яде лайна, пардон. Или ще ти се нацупи задето му забраняваш да хапе хората?
User's Signature

• (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни