Dog.bg Форуми : противопаразитната каишка!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

противопаразитната каишка!

#1 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 February 2006 - 07:18 PM

Нямам идея дали този въпрос е обсъждан и дали тук му е мястото,но от известно време ми се върти в главата.Целогодишно кучето ми носи такава каишка.Винаги като се наведа над него ме лъхва гадна миризма на смес от прахове и лекарства.Неволно си помислям,че това си е направо отрова и се просмуква в животното.Възможно ли е някои кучета да са алергични към тези химикали които се съдържат в тази каишка и след време да имат някакъв проблем?Например някакво натравяне с течение на времето?
Ако желаете спеделете вашите впечатления от това .Нужно ли е постоянно да се носи такава каишка и какъв друг вариант има против паразитите?
User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   Tsvetelina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2006 - 07:20 PM

Ние ползваме не ползваме каишка, а Фронтлайн и сме много доволни.
User's Signature

Ако много се разфилософствам, спрете ме навреме!

#3 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 22 February 2006 - 07:36 PM

До колкото ми е известно куче може да има алергия към въпросните противопаразитн каишки, а и не само към тях. Има и други варианти, освен каишките има фронтлайн, има пудри има и спрейове. Мойта кокерка е с пудра, но поради риск от алергия и кожни заболявания й слагам само когато е сезон на кърлежи или имам подозрения за опастност от бълхи. Честно да си кажа, по-лесно ми е да й махна бълхите отколкото да я лекувам от някоя алергия или кожно заболяване. Но пък да чукам на дърво, досега нищо не й се е появило.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#4 Guest_Guest_Д-р К. Шумков_*

• Група: Гости

Публикувано: 24 February 2006 - 12:21 PM

Противопаразитните каишки биват два вида според начина си на действие:
1. Прахови
2. Газови
Праховите действат на принципа на отчупване на микропудрички, което става при търкането на козината с каишката. Тези микропудрички се разпределят по цялото тяло при движението на животното. За цялостното покриване на тялото са необходими обикновено 2-3 дни от началното поставяне на каишката, в зависимост от активността на кучето и състоянието на космената покривка. Тези каишки трябва да се носят по-хлабави, за да се осигури именно триенето между каишката и козината.
Газовите каишки действат на принципа на отделянето на летливи субстанции /с които е импрегнирана материята на каишката/ под формата на газов "облак", който обгръща животното. За да се гарантира правилното дийствие на тези каишки е необходимо те да имат по-добър контакт с тялото на животното, защото летливите вещества се отделят под въздействието на топлината на тялото. Поради тази причина се носят по-стегнати.
Може да различите типът на каишката по външния вид- праховите каишки са като набрашнени, докато газовите имат лъскава повърхност.
Най-често използваните каишки на българският пазар съдържат инсектицидни препарати, т.е. химикали които убиват външните паразити. Все повече обаче започват да се налагат и каишките, съдържащи репелентни вещества/ отблъскващи ектопаразитите/, като в ролята на такива най-често са различни видове етерични масла- от лавандула, лимон и др. Те се смятят за безвредни за животните. На нашия пазар има и от тях.
Относно периода на използване на каишките има най-различни мнения. Аз лично ги използвам от началото на март до ноември или декември, а не целогодишно. Но ако животното има възможност за контакт с места или животни, които мога да поддържат заразата с ектопаразити /лов, мазета обитавани от бездомни котки, опаразитени улични кучета и др./, то тогава трябва да се носят предпазващи средства непрекъснато.
Надявам се с тази информация да съм бил полезен.
Д-р К.Шумков

#5 Потребителят е офлайн   Lisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2006 - 02:15 PM

Ако кучето е дългокосместо, противопаразитните каишки / говоря за качествените и скъпи, разбира се / са категорично неефикасни. В такъв случай е по-добре да използвате друга форма противопаразитно средство.

#6 Потребителят е офлайн   д-р Огнян Гъдуларов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2006 - 02:43 PM

Аз препоръчвам каишките /даже и най-скъпите/ само като помощно средство към някакъв друг препарат. Ефективността на каишките е някъде около 60%.

#7 Guest_Guest_amartiq_*

Публикувано: 06 March 2006 - 11:59 AM

Микроскопия
Вчера дъщеря ми откри по гърба и краченцата на нашето куче сухи струпей и козяната започва да опада,заведохме е на ветеринар и той каза да и направим излесдване съмнява се за микроскопия но не е сигурен от кой вид е и можело да бъде заразно за децата ми.Днес отидох да направят изследване на кучето но чак след три дена ще е готово.Забранила съм им да я пипат и редовно да си мият ръцете но все пак риска от зараза и на тях е голям .Силно съм обезпокоена лекува ли се това нещо ,упорито ли е това изобщо всичко ме интересува ако някои се е сблъскал с такъв проблем моля нека ми пише.

#8 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 06 March 2006 - 12:52 PM

Ако е микроспория заразно е да, но се съмнявам при такава хигиена да стане нещо. Аз съм минала по този път с морски прасенца, куче и коте, не се заразих, въпреки че това нещо е упорито и може да се лекува със седмици и месеци. Има лечение, не е страшно, това са паразитчета, които се хранят с косъма и кожата на кучето. Ако изследването покаже какъв вид е, предполагам ветеринаря ще назначи адекватно лечение и ще се приключи. Не вярвам да има някакви проблеми, а лекарства има достатъчно, мазила, ваксини, намират се.
Успех и бързо оздравяване.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#9 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 March 2006 - 01:39 PM

Привет!Днес водих 6 месечната си немска овчарка на ветеринар за да му извади огромен,бежов кърлеж залостил се зад лявото ухо на кучето.В началото на февруари е третирана козината му с ампула ФРОНТЛАЙН срещу бълхи и кърлежи.И ето днес в този сняг се сдобихме с кърлеж..Имам молба към ветеринарите,които посещават тази тема във форума да ме посъветват КАКВА противопаразитна каишка да сложа на кучето като(помощно средство към фронтлайна) - за профилактика срещу тези болестоносещи гадинки-кърлежи и бълхи.Коя ще е най-удачната :ПРАХОВАТА или ГАЗОВАТА противопаразитна каишка?Коя марка се "слави"с най-доброто качество и я има на българския пазар?Много ви благодаря предварително!С уважение:Вики(Дури) nok

#10 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 March 2006 - 01:48 PM

Dury,
защо ти е да ходиш на ветеринар за едно кърлежче? Ти колкото и да си обработваш кучето, то ще хваща от време на време по някой кърлеж, това си е в реда на нещата. Фронтлайнът е чудесен, но няма 100% защита - най-добре си купи една пинсета за кърлежи и я приведи в действие l)
Качена снимка
Още тук...
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 March 2006 - 01:52 PM

BEER Insult,едно голямо благодаря! cheers Вики&Алекс nok

#12 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 06 April 2006 - 10:41 AM

Цитат

Привет!Днес водих 6 месечната си немска овчарка на ветеринар за да му извади огромен,бежов кърлеж ....

Можеш ли да ми кажеш КАК сложи амплулата, защото се опитвам да изясня нещо за мене си? r)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#13 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 April 2006 - 12:44 PM

От 3 години използвам Фронтлайн.Против бълхите е успешен 100%,кърлежите се закачат,но след 2-3 дена изсъхват.Пробвал съм и каишка,но се получи алергична реакция и се отказах,а и Фронтлайн е по удобен за използване.
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

#14 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2006 - 12:47 PM

Цитат

Dury,
защо ти е да ходиш на ветеринар за едно кърлежче? Ти колкото и да си обработваш кучето, то ще хваща от време на време по някой кърлеж, това си е в реда на нещата. Фронтлайнът е чудесен, но няма 100% защита - най-добре си купи една пинсета за кърлежи и я приведи в действие l)
Качена снимка
Още тук...

Вярно е миналата година кучето имаше кърлеж и го извадихме без да ходим на вет.
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#15 Потребителят е офлайн   Тони Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2006 - 04:34 PM

Ползвам каишка на Баер. Струва двайсетина лева, но трае шест месеца. От фронтлайна не съм доволен много. При нас има много кърлежи, пък и моя се завира навсякъде , играе с бездомните и няма как да не му се лепне нещо. С фронтлайна съм му намирал живи кърлежи, напити , станали като маслини. Когато е с каишка, намирам от време на време само мъртви.

Казаха ми, че повечето противопаразитни препарати са токсични за кучетата и някои дори са забранени в Европа.
User's Signature

Качена снимка

#16 Guest_petiatus_*

Публикувано: 13 April 2006 - 02:56 PM

Ако някой може да помогне.
Кучето ми е на 4 месеца.На 27.02 му сложиха последната ваксина.
Преди няколко дни открих един глист в изпражнението му,дадох му хапче и след него намерих още един.
Сега и проблема ми-един ветеринар ми каза,че наличието на глист означава,че кучето ми не си е изградило имунитет след ваксината и трябва да го ваксинирам отново,а друг че два глиста не могат да влияят и не трябва да се ваксинира .
Не знам какво да правя.

#17 Guest_AXEL Бултериерът_*

Публикувано: 14 April 2006 - 09:38 AM

Не вярно твърдението на първия ветеринар

#18 Потребителят е офлайн   Joanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2006 - 08:21 PM

Каишката на Баер е наистина добро решение,но и пудра Тапилан също действа добре.И въпреки всико все се намира някой кърлеж тук там;)!

#19 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 April 2006 - 10:12 PM

BEER buskata,слагам ампулата на Фронтлайн по цялата дължина на кучето -по гръбнака.Разтварям козината му и накапвам втривайки от съдържанието.Не бива да се къпе няколко дни след това.Съдържанието прониква в кожата на кучето и после се излъчвала отблъскваща миризма за онези гадинки..Това знам от ветеринарни лекари-това правя.Поздрав:Вики&Алекс nok пс.а сега сме с каишка на КИЛТИКС-да чукна на дърво засега съм доволна.Не са ни пролазили гадорестите смукачи.. 1super

#20 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ветеринарен лекар<br />

Публикувано: 19 April 2006 - 09:45 AM

Фронтлайнът,няма реплентно/отблъскващо/,към кърлежите и бълхите действие.

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни