- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
противопаразитната каишка!
Публикувано: 22 February 2006 - 07:18 PM
Ако желаете спеделете вашите впечатления от това .Нужно ли е постоянно да се носи такава каишка и какъв друг вариант има против паразитите?

Публикувано: 22 February 2006 - 07:36 PM

Nothing but the best is good enough!
#4 Guest_Guest_Д-р К. Шумков_*
Публикувано: 24 February 2006 - 12:21 PM
1. Прахови
2. Газови
Праховите действат на принципа на отчупване на микропудрички, което става при търкането на козината с каишката. Тези микропудрички се разпределят по цялото тяло при движението на животното. За цялостното покриване на тялото са необходими обикновено 2-3 дни от началното поставяне на каишката, в зависимост от активността на кучето и състоянието на космената покривка. Тези каишки трябва да се носят по-хлабави, за да се осигури именно триенето между каишката и козината.
Газовите каишки действат на принципа на отделянето на летливи субстанции /с които е импрегнирана материята на каишката/ под формата на газов "облак", който обгръща животното. За да се гарантира правилното дийствие на тези каишки е необходимо те да имат по-добър контакт с тялото на животното, защото летливите вещества се отделят под въздействието на топлината на тялото. Поради тази причина се носят по-стегнати.
Може да различите типът на каишката по външния вид- праховите каишки са като набрашнени, докато газовите имат лъскава повърхност.
Най-често използваните каишки на българският пазар съдържат инсектицидни препарати, т.е. химикали които убиват външните паразити. Все повече обаче започват да се налагат и каишките, съдържащи репелентни вещества/ отблъскващи ектопаразитите/, като в ролята на такива най-често са различни видове етерични масла- от лавандула, лимон и др. Те се смятят за безвредни за животните. На нашия пазар има и от тях.
Относно периода на използване на каишките има най-различни мнения. Аз лично ги използвам от началото на март до ноември или декември, а не целогодишно. Но ако животното има възможност за контакт с места или животни, които мога да поддържат заразата с ектопаразити /лов, мазета обитавани от бездомни котки, опаразитени улични кучета и др./, то тогава трябва да се носят предпазващи средства непрекъснато.
Надявам се с тази информация да съм бил полезен.
Д-р К.Шумков
#7 Guest_Guest_amartiq_*
Публикувано: 06 March 2006 - 11:59 AM
Вчера дъщеря ми откри по гърба и краченцата на нашето куче сухи струпей и козяната започва да опада,заведохме е на ветеринар и той каза да и направим излесдване съмнява се за микроскопия но не е сигурен от кой вид е и можело да бъде заразно за децата ми.Днес отидох да направят изследване на кучето но чак след три дена ще е готово.Забранила съм им да я пипат и редовно да си мият ръцете но все пак риска от зараза и на тях е голям .Силно съм обезпокоена лекува ли се това нещо ,упорито ли е това изобщо всичко ме интересува ако някои се е сблъскал с такъв проблем моля нека ми пише.
Публикувано: 06 March 2006 - 12:52 PM
Успех и бързо оздравяване.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 13 March 2006 - 01:39 PM
Публикувано: 13 March 2006 - 01:48 PM
защо ти е да ходиш на ветеринар за едно кърлежче? Ти колкото и да си обработваш кучето, то ще хваща от време на време по някой кърлеж, това си е в реда на нещата. Фронтлайнът е чудесен, но няма 100% защита - най-добре си купи една пинсета за кърлежи и я приведи в действие l)

Още тук...
Публикувано: 06 April 2006 - 10:41 AM
Цитат
Можеш ли да ми кажеш КАК сложи амплулата, защото се опитвам да изясня нещо за мене си? r)

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 07 April 2006 - 12:44 PM

Няма лошо куче,има лош стопанин.
Публикувано: 07 April 2006 - 12:47 PM
Цитат
защо ти е да ходиш на ветеринар за едно кърлежче? Ти колкото и да си обработваш кучето, то ще хваща от време на време по някой кърлеж, това си е в реда на нещата. Фронтлайнът е чудесен, но няма 100% защита - най-добре си купи една пинсета за кърлежи и я приведи в действие l)

Още тук...
Вярно е миналата година кучето имаше кърлеж и го извадихме без да ходим на вет.
Публикувано: 07 April 2006 - 04:34 PM
Казаха ми, че повечето противопаразитни препарати са токсични за кучетата и някои дори са забранени в Европа.
#16 Guest_petiatus_*
Публикувано: 13 April 2006 - 02:56 PM
Кучето ми е на 4 месеца.На 27.02 му сложиха последната ваксина.
Преди няколко дни открих един глист в изпражнението му,дадох му хапче и след него намерих още един.
Сега и проблема ми-един ветеринар ми каза,че наличието на глист означава,че кучето ми не си е изградило имунитет след ваксината и трябва да го ваксинирам отново,а друг че два глиста не могат да влияят и не трябва да се ваксинира .
Не знам какво да правя.
Публикувано: 18 April 2006 - 10:12 PM
- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »