Dog.bg Форуми : най-хигиеничната тоалетна

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

най-хигиеничната тоалетна

#21 Потребителят е офлайн   ane_lia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 November 2012 - 09:49 PM

Аз имам и отворени и затворени тоалетни.Единият ми котарак,пишка в затворената тоалетна/силикон/,но голямата работа си върши в отворена празна в банята.Женската винаги пишка в затворената или отворената тоалетна,но няколко години все на две места си върши голямата работа/в ъгъла в коридора /Мазала съм с оцет и какво ли не,не става! От няколко месеца обаче е стриктна и ходи само в котешките тоалетни да си върши всички нужди,това незнам как стана,пу пу пу :af_089: Даааа но имам един малък пикльо,временен у дома, който отвреме навреме отива и пишка в ъгъла зад тоалетната.Не всеки път,но го прави.Амии какво да го правя,надявам се да го приуча да е като каката и баткото стриктен,но ще видим.Много съм доволна от затворените тоалетни,но задължително имам и отворени ,в които няма нищо.Много си зависи от котката.
User's Signature

Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2012 - 02:43 PM

И аз смених вече тоалетната, да. И да похваля и аз - много съм доволна.
Реших (защото бях разказвала по-назад как се притеснявах, че Тъпчото няма да разбере какво е това нещо) да взема най-обикновена затворена тоалетна, готината със филтър с въглен и подобрения оставих за по-нататък. Достатъчно голяма е, за да не са ми нужни две, има капацитета на двете ми стари легенчета заедно. И така, пълня със силикон и забравям за настъпването на песъчинки из коридора.
Следващото важно нещо, което мисля да си приспособя, е нещо ето такова: Килимче.
А пък ако си взема и едни ето такива торбички, съм недосегаема. :ab_041:

Между другото, струва ми се, че се оказах права и затворената тоалетна има повече посещаемост от страна на Глупчото. Харесва я, обича да ходи вътре и сякаш инцидентите намаляха? Не знам, но ми се струва така, давам му още време.
User's Signature

Жил был щенок с весёлой глупой мордой, один из тысяч городских дворняг.
Был вчера щенок обычный, а сегодня рок-звезда
Жизнь исправил на "отлично" как и ты, он навсегда!

#23 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2012 - 12:17 PM

Вече е минало много време и не мога да редактирам горния пост, в който става дума за торбичките.
Сега си направих една поръчка с ето тези. Звучи примамливо, защото си представям как ги защипвам с капака на тоалетната и когато я чистя, просто вадя торбичката. И тъкмо да пусна поръчката и се замислих. Няма ли да се късат тези торбички, когато ровят котараците в пясъка? Защото ако се късат, чистенето ще е по-кофти, отколкото без тях.
И искам да ви питам вие използвали ли сте такива. Има ли начин да е някакъв такъв материала, че да не се къса от ровещи нокти?
User's Signature

#24 Потребителят е офлайн   tttpppppp Икона

Публикувано: 19 December 2012 - 03:10 PM

А сега влезте отново и се представете почтено, като търговец на продукта, готов да отговори на въпроси за него. А не тарикатската "купих си от тук (линк), много е яко!". :dry:
мод

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#25 Потребителят е офлайн   sunny_rose Икона

Публикувано: 21 January 2013 - 03:29 PM

Да споделим и ние малко опит. Септември 2012 си взехме втора котка вкъщи и проблема с тоалетната стана по-сериозен (чистенето й и миризмите :D ). Първата ни маца от малка си е чистофайничка и два пъти неможе да мине през тоалетната, ако не е изчистена. Поради тази причина, за да не си стои единия от нас вкъщи, за да чисти само тоалетната на котката, минахме от бентонит на силикон и мнооооого ни хареса :) . С идването на втората писана обаче силикона започна да се цапа много бързо и да иска смяна не веднъж в седмицата, а по два пъти на седмица. Една приятелка ни сподели, че чувала, че пелетите също ставали за постелка на котешка тоалетна и понеже отоплението ни е на пелети, веднага напълних кутията (като се чудех как не съм се сетила :wa_048: :) чисти се малко по трудно, защото дупките на лопатката трябва да са малко по-големи, за да изпадат пелетите, след 2-3 дни започват да се разпадат от влагата самите пелети и пускат прах, който маците разнасят по черните плочки и се вижда много. Минавам с метлата по-редовно покрай тоалетната им :) Иначе маците нямаха проблем със смяната на постелката, а аз съм доволна защото това е естествен материал (въпреки, че се цапа малко повече от силикона, но ще си вземем закрита тоалетна за това :) ) мирише на дърво и излиза доста по-евтино :)

#26 Потребителят е офлайн   valq_90_v Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 January 2013 - 04:41 PM

Моето коте го взех от улицата преди 4 месеца и му сложих тоалетна със силикон, така и не свикна с нея дори го виждах няколко пъти да яде от силикона, смених го с Бенто и съм много доволна. Какво да го правя то си е диваче иска си обикновен пясък. Вярно е че силикона не мирише изобщо, но и Бентото ако се сменя по често няма миризма.

#27 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2013 - 10:30 AM

Показване на мнениетоFlashback, в 31 August 2012 - 07:11 PM, написа:

Проблемът е, че единият котарак е безмозъчен! :wacko:
Не мога да открия защо го прави, обмислила съм всички варианти вече?! Харесал си е едно място, странно, точно до ъгъла с тоалетните, и си действа там директно на пода. При това редовно. Минимум един път на седмица, понякога по-често. Ще ме довърши! Първо си мислех, че го прави, защото има претенции към чистотата на пясъка, докато не го заварих да клечи на пода до тоалетната тъкмо, когато бях мила легени и сменяла пясък. Мислех си, че може да е, защото постелката го дразни. Е, прави си същия номер еднакво редовно и при бенто, при силикон, дървени гранулки, обикновен пясък от супермаркет. Търках с оцети и цитрусови плодове - нииищо.
(...)
Не става въпрос за малка котка, която не знае правилата на къщата. На година и половина е.

Цитирам си драмата от предишната страница, в случай, че сега може да я види още някой и да даде някаква нова идея, защото много трудно издържам вече.
Взех закрита тоалетна, много ми харесва, на умната ми котчица - също. За глупака не знам, той си е по същия начин както и преди - от 5 пъти 3 са вътре, другите навън. Опитала съм съвсем всичко, не мога да се сетя за нещо ново. Ако това беше единствения проблем, може би щях да прежаля тортите по пода, обаче си мисля, че ако е възможно котка да е слабоумна, той със сигурност е.
Единственото, което не съм правила, е да сменя мястото на тоалетната. Сегашното й ми е много удобно, но ако мислите, че това може да даде резултат, мога да измисля нещо.
Благодаря за вниманието.
User's Signature

#28 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 23 January 2013 - 11:51 AM

Мястото, вида на легена също може да не им харесва. Някои котки ползват тоалетната като застават с предните лапи на ръба. Ако не им е достатъчна височината да се изправят - не им харесва. Или ако е малко пълнителя и легена е лек и като се опрат на ръба - тоалетната се клати и заплашва да се обърне. Или...или... А може и да е само поведенчески проблем.
Но опитайте всички възможни варианти преди да се откажете.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#29 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2013 - 02:04 PM

Остава определено само мястото на тоалетната, защото съм пробвала всичко изброено - сменях легенчетата, постелките, опитвала съм с по-малко постелка и с повече.
Интересно е, защото не ходи никъде другаде освен на избраното място, а то е пред тоалетната. Не знам как да го разбирам, изобщо.
Планът е да я преместя, а мястото на старата да изтъркам с оцет, или направо да оставя за известно време там нещо, напоено с оцет.

Благодаря.
И още нещо - не знам какво би означавал този съмнителен котешки поведенчески проблем и възможно ли е да се направи нещо за него, всъщност? Защото аз май съм от тези, които вярват, че не можеш да възпиташ котка, още по-малко да я превъзпиташ.
User's Signature

#30 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2013 - 01:34 PM

Показване на мнениетоFlashback, в 24 January 2013 - 03:04 PM, написа:

Остава определено само мястото на тоалетната, защото съм пробвала всичко изброено - сменях легенчетата, постелките, опитвала съм с по-малко постелка и с повече.
Интересно е, защото не ходи никъде другаде освен на избраното място, а то е пред тоалетната. Не знам как да го разбирам, изобщо.
Планът е да я преместя, а мястото на старата да изтъркам с оцет, или направо да оставя за известно време там нещо, напоено с оцет.

Благодаря.
И още нещо - не знам какво би означавал този съмнителен котешки поведенчески проблем и възможно ли е да се направи нещо за него, всъщност? Защото аз май съм от тези, които вярват, че не можеш да възпиташ котка, още по-малко да я превъзпиташ.

Пробвайте да смените всичко по отделно - първо пълнителя (ако сте на пясък минете на кристали или обратно),след това мястото на тоалетната,след това самата тоалетна,за да видите от къде произлиза проблема.Макар,че нашата когато ни ядоса и и се скараме - винаги след това пишка на леглото на възглавницата,на този,който я е наказал.Така,че имайте го и това впредвид :)
User's Signature

Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2013 - 06:48 PM

Много благодаря за вниманието. Точно това правех, опитвах варианти. Първо сменях настилките, след това съдовете, това не даде резултат. Сега смених мястото на тоалетната, а на мястото на старата, по-точно на мястото пред нея, неговото си място, постлах огромен парцал, ама наистина, сигурно е метър х метър :ab_041: , върху който излях един литър оцет. Още не е изсъхнал напълно, а минаха два дни вече. Къщата смърди на отчаяние, обаче ако това е цената, плащам я. :ab_041: И така, засега още няма инциденти никъде. :smile:
User's Signature

#32 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2013 - 06:41 PM

Мина седмица, откакто смених мястото на тоалетната и засега няма проблеми. Интересното е, че я преместих с по-малко от метър - стоеше до сушилнята за дрехи в една ниша в коридора, не исках да я местя защото двете се събират на мястото идеално и е много удобно. Та, просто размених местата на сушилнята и тоалетната. Кърпата с оцета изсъхна съвсем и не я поливах отново, мисля да го направя, но вече няма оцет. :ab_041: Въпреки това засега инцидентите спряха. Очарована съм и се надявам това да е краят, въпреки че не разбирам как може толкова малка промяна да оправи нещата.
Но много, много благодаря за идеята. Само за това не се бях сетила, а ето, че беше мнооого важно. Благодаря!

А настилката остава дървени стърготини. Силиконовите топчета са чудесни, обаче така и не успях да си намеря рентабилни опаковки, които да използвам по-дълго време и да струват поне малко по-малко, защото да, с двамата котараци в един момент започна да ми идва в повече.

И сега, нямайки проблеми с тъпчото, имам много свободно време, затова си мечтая. :ab_041: За една ето такава тоалетна.
User's Signature

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни