най-хигиеничната тоалетна
Публикувано: 09 November 2012 - 09:49 PM

Публикувано: 10 November 2012 - 02:43 PM
Реших (защото бях разказвала по-назад как се притеснявах, че Тъпчото няма да разбере какво е това нещо) да взема най-обикновена затворена тоалетна, готината със филтър с въглен и подобрения оставих за по-нататък. Достатъчно голяма е, за да не са ми нужни две, има капацитета на двете ми стари легенчета заедно. И така, пълня със силикон и забравям за настъпването на песъчинки из коридора.
Следващото важно нещо, което мисля да си приспособя, е нещо ето такова: Килимче.
А пък ако си взема и едни ето такива торбички, съм недосегаема.

Между другото, струва ми се, че се оказах права и затворената тоалетна има повече посещаемост от страна на Глупчото. Харесва я, обича да ходи вътре и сякаш инцидентите намаляха? Не знам, но ми се струва така, давам му още време.

Жил был щенок с весёлой глупой мордой, один из тысяч городских дворняг.
Был вчера щенок обычный, а сегодня рок-звезда
Жизнь исправил на "отлично" как и ты, он навсегда!
Публикувано: 11 December 2012 - 12:17 PM
Сега си направих една поръчка с ето тези. Звучи примамливо, защото си представям как ги защипвам с капака на тоалетната и когато я чистя, просто вадя торбичката. И тъкмо да пусна поръчката и се замислих. Няма ли да се късат тези торбички, когато ровят котараците в пясъка? Защото ако се късат, чистенето ще е по-кофти, отколкото без тях.
И искам да ви питам вие използвали ли сте такива. Има ли начин да е някакъв такъв материала, че да не се къса от ровещи нокти?

Публикувано: 21 January 2013 - 03:29 PM

Публикувано: 21 January 2013 - 04:41 PM
Публикувано: 23 January 2013 - 10:30 AM
Flashback, в 31 August 2012 - 07:11 PM, написа:

Не мога да открия защо го прави, обмислила съм всички варианти вече?! Харесал си е едно място, странно, точно до ъгъла с тоалетните, и си действа там директно на пода. При това редовно. Минимум един път на седмица, понякога по-често. Ще ме довърши! Първо си мислех, че го прави, защото има претенции към чистотата на пясъка, докато не го заварих да клечи на пода до тоалетната тъкмо, когато бях мила легени и сменяла пясък. Мислех си, че може да е, защото постелката го дразни. Е, прави си същия номер еднакво редовно и при бенто, при силикон, дървени гранулки, обикновен пясък от супермаркет. Търках с оцети и цитрусови плодове - нииищо.
(...)
Не става въпрос за малка котка, която не знае правилата на къщата. На година и половина е.
Цитирам си драмата от предишната страница, в случай, че сега може да я види още някой и да даде някаква нова идея, защото много трудно издържам вече.
Взех закрита тоалетна, много ми харесва, на умната ми котчица - също. За глупака не знам, той си е по същия начин както и преди - от 5 пъти 3 са вътре, другите навън. Опитала съм съвсем всичко, не мога да се сетя за нещо ново. Ако това беше единствения проблем, може би щях да прежаля тортите по пода, обаче си мисля, че ако е възможно котка да е слабоумна, той със сигурност е.
Единственото, което не съм правила, е да сменя мястото на тоалетната. Сегашното й ми е много удобно, но ако мислите, че това може да даде резултат, мога да измисля нещо.
Благодаря за вниманието.

Публикувано: 23 January 2013 - 11:51 AM
Но опитайте всички възможни варианти преди да се откажете.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 24 January 2013 - 02:04 PM
Интересно е, защото не ходи никъде другаде освен на избраното място, а то е пред тоалетната. Не знам как да го разбирам, изобщо.
Планът е да я преместя, а мястото на старата да изтъркам с оцет, или направо да оставя за известно време там нещо, напоено с оцет.
Благодаря.
И още нещо - не знам какво би означавал този съмнителен котешки поведенчески проблем и възможно ли е да се направи нещо за него, всъщност? Защото аз май съм от тези, които вярват, че не можеш да възпиташ котка, още по-малко да я превъзпиташ.

Публикувано: 27 January 2013 - 01:34 PM
Flashback, в 24 January 2013 - 03:04 PM, написа:
Интересно е, защото не ходи никъде другаде освен на избраното място, а то е пред тоалетната. Не знам как да го разбирам, изобщо.
Планът е да я преместя, а мястото на старата да изтъркам с оцет, или направо да оставя за известно време там нещо, напоено с оцет.
Благодаря.
И още нещо - не знам какво би означавал този съмнителен котешки поведенчески проблем и възможно ли е да се направи нещо за него, всъщност? Защото аз май съм от тези, които вярват, че не можеш да възпиташ котка, още по-малко да я превъзпиташ.
Пробвайте да смените всичко по отделно - първо пълнителя (ако сте на пясък минете на кристали или обратно),след това мястото на тоалетната,след това самата тоалетна,за да видите от къде произлиза проблема.Макар,че нашата когато ни ядоса и и се скараме - винаги след това пишка на леглото на възглавницата,на този,който я е наказал.Така,че имайте го и това впредвид :)

Публикувано: 30 January 2013 - 06:48 PM

Публикувано: 02 February 2013 - 06:41 PM

Но много, много благодаря за идеята. Само за това не се бях сетила, а ето, че беше мнооого важно. Благодаря!
А настилката остава дървени стърготини. Силиконовите топчета са чудесни, обаче така и не успях да си намеря рентабилни опаковки, които да използвам по-дълго време и да струват поне малко по-малко, защото да, с двамата котараци в един момент започна да ми идва в повече.
И сега, нямайки проблеми с тъпчото, имам много свободно време, затова си мечтая.