Dog.bg Форуми : Изтрещяли майки

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (17 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изтрещяли майки на какво си учат родителите децата си

#301 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 October 2010 - 10:21 AM

Честно да ви кажа аз не бих реагирала добре , ако някое дете ми ритне кучето! Аз нямам деца (все още) и за мен Гари и Муки са ми като дечица, аз ги обичам безкрайно много! Те са добрични, не нападатр, не хапят и не пречат на никой! Те са ми близки и ги обичам, а чуждото дете за мен е никой и ако ритне моето куче, няма да си стоя и да сзи мълча, а аз ще изтрещея, от къде на къде, аз съм отговорна за кучето ми ,а майката за детето и ще вдигна скандал до небесата, а ако с/у мен има майка идиот, честно да ви кажа не искам да си представя какво бих направила!!! За мен кучето ми е много по-важно от чуждото невъзпитано дете, който искам да ме съди, аз като имам деца ще ги възпитавам, както на любов , така и да се защитават и ако ритнат куче, ще бъдат наказани, а не "какво толкова, това е куче", защото това куче е важно за някой и този някой го обича и кучето изпитва болка и има чувства, а да ви кажа има деца изроди, които нямат чувства, нямат възпитание и съзнание, но за това са виновни родителите!!!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#302 Потребителят е офлайн   Katt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2010 - 08:47 PM

Не уточних.Когато детето се опита да ритне кучето ми и отговорих,че следващия път кучето може да я нападне и захапе.Добре,че моята не го направи.Нито тя,нито аз го очаквахме.Нищо чудно да беше захапала детето.С майката не ми се занимаваше.Беше влязла във входа и си говореше с някаква жена и хабер си нямаше къде е хлапето и.

Ние си нямаме кучешки клетки,нямаме дори места предназначени за кучета и в квартала пускам кучето си свободно.До сега не са ми се оплаквали,че пречи.

Проблема с малките породи ще си го има завинаги.Видят ли мъничко куче се затичват към него и започват да го мачкат.Да,ама моята е точно от кучетата който мразят да ги пипат.Дори на мен не ми позволява да я гушкам много.Случвало ми се е да я вдигна и да забързам вървенето ми а след мен да вървят деца който да викат:''Искам да го пипнааааааааааааа.То не хапе.Виж какво е мъничко.''А майките им да подвикват от пейката:''Мамее ела тука.''.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#303 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 October 2010 - 11:50 PM

Аз моята кучка почти не я пускам отвързана , само като има други кучета с които да си играе или когато я заведа на полянката зад блока (че даже и там не я пускам) с цел по-скоро да предпазя кучето си от хора , деца , отрови и тн ....
всеки е отгговорен за своето куче / дете , което ще рече ,че винаги трябва да го наблюдава и контролира ...
:beer:
User's Signature

Качена снимка

#304 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2010 - 07:08 AM

Аз немога да разбера, как може майка да си изпусне детето от очи, като ние с Гари като сме навън, аз това немога да си го позволя (има улици, може да избяга, ноже да се сбие, има хора, деца и тн) И нашите кучета пречили, еми гледайте си децата! Дете през нощта гонено от кучета (дали е така) паднало от моста, дете нахапано на пазар
(само), еми тъпо е че има улични, тъпо е, майките на си гледат децата, тъпо е че има стопани идиоти и май само ние си го отнасяме....факт , да живее България....о грешка не България, а българина!!!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#305 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2010 - 09:50 AM

Подкрепям!Най-лесно е да се хвърли вината върху едно животно.Но то е наш продукт-на безхаберието,егоцентризма ни и че нашите деца са неприкосновени и не сме длъжни да ги възпитаваме как да се отнасят към животни,околна среда,социална,,,,и изобщо.Не говоря като цяло,защото тази тема доказва,че има иномислещи хора-и майки и собственици на домашни любимци.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#306 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 October 2010 - 01:14 PM

Тези дни доста често ми се случва да посещавам лекърския кабинет ( документация, здрава съм си :ba_025: )
Освен на политика се натъкнах и на една БЪДЕЩА майка :) Бременна жената :) в 5-тия месец :) дано и е живо и здраво бебенцето :)
Докато си попълвам документите аз, тя казва на джипито " ПОдаряваме си кучето, ако знаеш някой да иска имаш ми телефона" Разпитах я аз ... лабрадор имала .. на 5 години момченце .. показа ми и снимка :) хубаво куче .. Питах я Защо? Отговорът и беше заради бебето .. неможело куче и бебе ;) Моята болна тема ! ! ! :zz_020: МНого го обичала .. неможела без него ама .. уви ... бебе имало :) сега ..
Да не говорим какви факти изтъкна, които няма да ви ги спестя ..
1. Майките нямали да я приемат на градинката, защото имала куче
2. Нямало да има време и за двете
3. Ами ако нещо превъртяло и нахапело бебето ..

:eg_033: :eg_033: :eg_033: :eg_033:

Нека майките, които са изгледали бебета с куче :) Споделете така ли е реално или ?!?!
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#307 Потребителят е офлайн   -Selene- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 October 2010 - 03:50 PM

nadety90,Вие казахте ли нещо на тази бъдеща майка?Отворихте ли и очите за глупостта,която прави?Не виждам смисъл в това да подарява кучето.Напротив-добре е да имат куче,детето няма да стане темерут.А и защо да не я приемат?Каква е тази дискриминация?Защо е?Какво като има куче?Според мен тези "майки",които са решили така първо е трябвало да осмислят малко по-добре нещата преди да имат деца,да разберат повече за света в който живеят.Не е честно спрямо любителите на животни да има хора,които са способни на това. :huh:
User's Signature

If you want to touch Me - touch the sun,
if you want to catch Me - catch the wind,
if you want to smell Me - smell the blood,
if you want to kill Me - kill the death,
if you want to live - be Me...

#308 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 October 2010 - 04:11 PM

чисто и просто няма да я приемат на площадката, защото ще ги е страх от кучето да не направи нещо , ще и дигат скандал ако кучето се изака и тя не му събере фекалия (защото примерно няма да забележи че кучето ака, защото през това време трябва да храни детето).
Такива са хората , аз в борисова съм виждала 1 майка с близна4ета и 1 голден ретривер които седи като скован до нея без да е нужен кайш и на никого не пречи .
Ако възпиташ кучето няма как родителите от площадката да възразяват . поне аз така мисля (но хора всякакви)

всъщност не е ли по-добър варянта да се раздели с кучето, ако ще го мисли за нейна тежест и ще го игнорира и щего гони в другата стая и тн.
User's Signature

Качена снимка

#309 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Веганство, животни, анатомия, мениджмънт, музика, природа, нощни разходки :) , кулинария , пътуване и други.

Публикувано: 08 October 2010 - 05:51 PM

Ами то за това се мисли преди да се взима куче, все някой ден ще имаш деца, ако няма вече разбира се. Може да се преместиш в друга къща ли в друг град, а може и в друга страна. Когато аз си взимах кучето знаех, че ще заминаваме и все пак го взех, защото съм на 100 % сигурна, че той идва с нас! Каквото и да става , щом човек има животно , то той е отговорен за него. Ние какви ли не фирми търсихме , които да го превозят, защото не искам да му се случи нещо на летището, той беше приоритетът ни. Какви са тези глупости да си оставяш кучето , защото имаш деца? Аз съм израснала с котки, кучета и какви ли не и съм жива, не са ме изяли.....ако на мен някой ден ми направят забележка за кучето (говоря за тази ситуация) , ами няма да си стоя и да си гледам..много страхлива жена, те голдъните всеки ден си хапват по 5 - 6 деца. По - добре да намери дом на кучето, отколкото да стои при такива хора, ако не е това ще е нещо друго!
User's Signature

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

#310 Потребителят е офлайн   руфус Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2010 - 07:16 PM

Аз имам деца и куче и по моето скромно мнение за децата е много хубаво , ако имат щастието да израстнат с животинка. :ae_085: :be_107:

#311 Потребителят е офлайн   polenium Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2010 - 08:47 PM

Аз съм майка с вече 3 годишно момиченце и един "страшен питоподобен". Може и да не ми повярвате, но когато разбрах, че съм бременна заявих на всички, че искам куче. Само мъжо беше на моя страна. Винаги съм искала бъдещето ми дете да израсне с куче. Сега Бруно е баткото и винаги обяснам че той е нашето куче, а чуждите не се пипат. Мечтата ми е за 3 деца и поне 2 кучета (май съм доста откачена :)))). За щастие Калина (дъщеря ми) до сега е пила само веднъж антибиотик и освен леки хреми нищо особено не е ставало. С количката и кучо сме ходили на свякакви градинки за деца, но винаги съм гледала да седна там, където няма да пречи много. А той милия си знаеше, че трябва да кротува. Майките пък бяха разбрани и даже си пускаха децата да го галят без проблем. Сега положението ни е друго. Бруно не иска да бъде мачкан от децата и страни от тях. Просто понася Кали и знае, че тя е по-високо в йерархията от него в нашата глутница.
Точно заради това, е е свикнал да върви до количката без да се дърпа, повечето решават че е супер добър към малките човечета. Всеки път съм обяснявала, че не дава да го пипат непознати, но... случки всякакви. Бруно си седи до количката и 8-9 годишно момиченце дойде зад него и така го удари в бързината, че целия подскочи. Майката се развика да си държа ккучето, а аз да си държи детето. В крайан сметка той е до крака ми на къс повод. Има и доста разбрано, които първо питат и аз им обяснявам какъв му е характера. Най-страното за мен е, че той си избира децата на които да позволи да го пипат. Просто детето идва при мен и ако Бруно отиде до него всичко е ОК, ако не му обърне внимание ги моля да не ги притесняват.
Извинявам се за дългия пост, но това е мнението на една "изтрещяла майка", но не в този смисъл.
User's Signature

Качена снимка

#312 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 October 2010 - 08:57 PM

Показване на мнениетоpolenium, в 08 October 2010 - 07:52 PM, написа:

Аз съм майка с вече 3 годишно момиченце и един "страшен питоподобен". Може и да не ми повярвате, но когато разбрах, че съм бременна заявих на всички, че искам куче. Само мъжо беше на моя страна. Винаги съм искала бъдещето ми дете да израсне с куче. Сега Бруно е баткото и винаги обяснам че той е нашето куче, а чуждите не се пипат. Мечтата ми е за 3 деца и поне 2 кучета (май съм доста откачена :)))). За щастие Калина (дъщеря ми) до сега е пила само веднъж антибиотик и освен леки хреми нищо особено не е ставало. С количката и кучо сме ходили на свякакви градинки за деца, но винаги съм гледала да седна там, където няма да пречи много. А той милия си знаеше, че трябва да кротува. Майките пък бяха разбрани и даже си пускаха децата да го галят без проблем. Сега положението ни е друго. Бруно не иска да бъде мачкан от децата и страни от тях. Просто понася Кали и знае, че тя е по-високо в йерархията от него в нашата глутница.
Точно заради това, е е свикнал да върви до количката без да се дърпа, повечето решават че е супер добър към малките човечета. Всеки път съм обяснявала, че не дава да го пипат непознати, но... случки всякакви. Бруно си седи до количката и 8-9 годишно момиченце дойде зад него и така го удари в бързината, че целия подскочи. Майката се развика да си държа ккучето, а аз да си държи детето. В крайан сметка той е до крака ми на къс повод. Има и доста разбрано, които първо питат и аз им обяснявам какъв му е характера. Най-страното за мен е, че той си избира децата на които да позволи да го пипат. Просто детето идва при мен и ако Бруно отиде до него всичко е ОК, ако не му обърне внимание ги моля да не ги притесняват.
Извинявам се за дългия пост, но това е мнението на една "изтрещяла майка", но не в този смисъл.

:ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#313 Потребителят е офлайн   MoonWillow Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 November 2010 - 05:09 PM

Знам че мнението не ми е за тук,но вече не само майките са изтрещели. :dry: Седя днес в едно игрище и кучето бяга,гони пръчки и лае от време на време. По едно време гледам някъв дъртак се приближива с прашка и докато му изкрещя к'во прави тоя ме уцели с един камък в крака,а после уцели и Киара. :ee_017: Аз побеснях идваше ми да :ed_142: Ама той два на два,аз нищо немога да му кажа. Седя бясна и треперя,а тоя ми вика накарай го т'ва куче да млъкне да не го събираш на части,при което аз полудях и се развиках,просто нервите ми не издържаха в тоя момент тоя ме уцели в главата :eg_033: И аз к'во да правя хванах си кучето и си тръгнах. А ся каже в такъв случай к'во се прави?
User's Signature

Качена снимка

#314 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2010 - 06:02 PM

Обаждаш се на приятел, баща, роднина .. той идва и му завира прашката на едно тъмно място. Имат късмет такива изроди.

#315 Потребителят е офлайн   Ina Gencheva Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 November 2010 - 07:04 PM

Как какво се прави? Обаждаш се на полицията на момента!

#316 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Веганство, животни, анатомия, мениджмънт, музика, природа, нощни разходки :) , кулинария , пътуване и други.

Публикувано: 20 November 2010 - 07:21 PM

И доато дойдат дядката е офейкал - говоря и за роднините и за приятелите , а пък за полицията направо няма да споменавам, те за грабеж не идват , а като чуят кучета и телефони затварят ..... просто нямам думи, в случая вие сте излязла като по - умната и разбраната, но дядката ще го направи и с други кучета, ако не го е правил .... просто другият път ще му се падне някой по едър мъж и ще го размаже от бой
User's Signature

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

#317 Потребителят е офлайн   Ina Gencheva Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 November 2010 - 07:33 PM

Всеки нападател хипотетично е възможно да офейка, докато дойде полицията, но това не е причина да не се обадиш. И тук не става дума само за кучето, а за ударен с камък човек и то в главата!

#318 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2010 - 07:50 PM

Дали ще посмее този да се задева с някой собственик на ротвайлер например...:ea_103:
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#319 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 November 2010 - 08:51 PM

ех само се надявам този човек другия път да попадне на куче с охранителен инстинкт ....колко бързо ще yфейка ...ако въобще успее :Д:Д:Д:Д:Д
знам че моето мнение не е точно за тук но от доста време се чyдя дали да не почнеме с моята кyчка да посещаваме такива охранителни кyрсове или както им казват хапане ... какво е вашето мнение ?
аз съм на 20 момиче , кучето ми е американски булдог 6 месеца
User's Signature

Качена снимка

#320 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 November 2010 - 09:13 PM

Силно се надявам да не го направиш.
Поне според мен манията да се превръща умишлено домашния любимец в бодигард и охранител е безумна и опасна, поне такава е в условията на живот в голям гъстонаселен град.
Точно такива ...хм, "пазачи", са герои на най-скандалните истории с нахапани от домашни кучета хора, включително деца. Заради такива истории се вихри и всеобщата истерия "Олеле, куче - ще ме ухапе!" и се "нахъсват" изтрещялите майки.
Не говоря, разбира се, за спортната дресура - това е съвсем друго нещо.
Просто лично мнение - нищо повече.

• (17 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни