Публикувано: 28 April 2010 - 09:36 PM
Благодаря на Nadety, че ме заведе при кученцето и ми спести лутане. Състоянието му наистина е ужасно, само дето не е кутре, а вероятно доста възрастно куче, което повече ме притеснява за възстановяването му, ако изобщо има подобрение. Кученцето може би беше яло, нямаше и вода. Лявото му око /вижда се добре на първата снимка/ е силно изпъкнало, сиво-червено, другото е с катаракта. Заведох го в най-близкия ветеринарен кабинет, където го прегледаха. По думите на лекаря зрението на лявото око е загубено, може да е било ударено, не се знае дали е скорошна травма или е отдавна. Решихме да слагаме антибиотик, поне няма да навреди. В това му състояние е трудно да се определи възрастта, може да се окаже доста стар.Кучето със сигурност е било жестоко малтретирано, много се пази и дори се напишка от страх.
В момента кучето е вкъщи с моето куче и още една мома за задомяване, с каишка против паразити, обезпаразитен, с предстояща утре баня, за да не го стресирам твърде много.
Не мога да измислям имена, така че помогнете! Не мога все да му викам "сладурче". Стискайте палци да не е толкова зле, колкото изглежда.
Ще пиша, когато имам повече впечатления.

Кучето е единственото същество, което обича теб повече, отколкото себе си.