Турски кангал
Публикувано: 02 May 2008 - 06:55 PM

Борис Димовски: Ограничената отговорност е родова черта на българина. Апелира към колективност, но не е много склонен към единение. Той си е един неудачник - индивидуалист. Моята теория е, че ние не сме единно племе, дошло на коне, а сме сбириток...".
Публикувано: 02 May 2008 - 07:29 PM
Цитат
в кое се съмняваш? и точно тва "чак толко "ги прави не чак толкоз страхотни ....за мен де

Борис Димовски: Ограничената отговорност е родова черта на българина. Апелира към колективност, но не е много склонен към единение. Той си е един неудачник - индивидуалист. Моята теория е, че ние не сме единно племе, дошло на коне, а сме сбириток...".
Публикувано: 02 May 2008 - 07:45 PM
Цитат
или наокло да няма други кучета ,еле ловни

Публикувано: 02 May 2008 - 08:02 PM
Цитат

Публикувано: 02 May 2008 - 08:45 PM
Цитат
Цитат
ми то затуй който гледа кангали, не гледа мопсове :blink:
Публикувано: 02 May 2008 - 09:02 PM
Цитат
Цитат
Цитат
добре а като видя да дави гончето ?казах или трябва да няма кучета или да можеш да го контролираш

Публикувано: 02 May 2008 - 09:42 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
добре а като видя да дави гончето ?казах или трябва да няма кучета или да можеш да го контролираш
прав си, ами нали ти казах, че кангала не понася други кучета, освен ако не е израстнал с тях апък и тогава ако някое посмее с времето да доминира над него, си заминава.
Публикувано: 02 May 2008 - 11:00 PM
Публикувано: 02 May 2008 - 11:05 PM
Цитат
Машаллах Бозко! Абе който знае, го знае.
Чувам нещо гости щял си да имаш. някакви големи пътешествия щели да свършат при тебе ;D
Публикувано: 02 May 2008 - 11:46 PM
Цитат
идеални са обаче застреляното куче неможе да пази ,а аз немога да ги котролирам кажи ми как ?ще иде някои и ще ги гръмне ,за жалост и ще е прав донякъде ,по закон пък винаги е прав,не носят спъвачки само това е достатъчно ,идва ловец с гонче де ремзито му е продал ,гони яко вдига прасе ,прасето минава ,кучето отзад го лае ,кангала възприема гончето като натрапник не прасето ,имало е случаи да пропускат него а гончето душат,гръмва го без да ми мигне окото
ловците само като видят кангал профилактично го гърмят да не стане сакатлък после имаше и такъв случаи ,собственика подаде жалба ,е и?ония казал че се спуснало към него и го застрелял
,ами на съседите кучетата и те са пуснати днеска едно утре друго
накрая идва вика комшу ако искаш да се разбираме ,връзваи ги ,ми закакво ми вързан?
Da, tozi problem go imat vsyakade kadeto ima kangali. Kato nyakolki drugi edri porodi (azijat, kavkazka,...), i kangal e agresiven kım drugite kucheta. Osobeno ako kangal e dominant, tragediya pochva. Tozi 'problem' moga da e namalen po tozi nachin; tryava da sotsializirate kucheto oshte kogato e malık. No nyakoi sobtsvenitsi ne iskat kuchetata da bıdat sotsializiran; togava gi vırzvat ili gi zatvoryat vıtre na gradinata kogato kucheto se vrıshta ot pasishte s stadoto(kogato rabotata svırshva). Ako se znae che kucheto (moje bi da e kangal, azijat, ...) e dominant, agresiven kım horata i kım drugite kucheta sobstvenika tryava za pazi kucheto si zatvoren. Tova tryava da go pravi ne samo za da pazi drugite kucheta no ako misli za samiyat kucheto. Posle kogato gırmyat kucheto stava mnogo kısno; tova ne e greshkata na kucheto koeto potchinyava negovi instinkti no greshkata e na sobtsvenika!!! :-
Публикувано: 04 May 2008 - 10:06 AM
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
я виж, моето гонче не го дави :P
Публикувано: 04 May 2008 - 02:34 PM
От доста време чета този форум и се влюбих в кангала... и искам да попитам дали някой от вас любуващите се на породата дали случано имат някакав филм за кангал ?
Публикувано: 04 May 2008 - 04:59 PM