Турски кангал
Публикувано: 24 February 2008 - 08:21 PM
ништо лично краси сетих се за поговорката,като няма пити естествено е да се поиска от комшията а в комшиите бол :P :P
Публикувано: 25 February 2008 - 11:51 AM
Нарича се "клупа" и определя формата на ушната мида при купиране. На боксер съм правил на 3 мес. възраст,при кангала май скоро след раждането се прави?
Публикувано: 25 February 2008 - 12:27 PM
Светльо,това е скоба за притискане,а рязането става със скалпел ;)
Публикувано: 25 February 2008 - 12:53 PM
най малко 2 ваксини имали няма страшно,тъй като хрущяла на ухото се оформя след 3 тия месец за други породи, където се предпочитат различни форми е най добре между 3 и 5 месец,а за кангала след 2 ваксина е най добре и се реже плътно до главата за да не могат вълци и др.хищници да захапят ухото,там е най слабото им място ;)
Публикувано: 25 February 2008 - 02:43 PM
И понеже съм работила във Ветеринарен кабинет като помощник лекар ще потвърдя че това наистина е Клупа а най-лесно се режат ушите със старите бръснарски ножчета а не със скалпел много по лесно и точно се реже ушето ;)
Ремзи да не се обидиш просто съм рязала бая ушлета и знам от опит :blink:
Ремзи да не се обидиш просто съм рязала бая ушлета и знам от опит :blink:
Публикувано: 25 February 2008 - 05:53 PM
ние на село ги режим ушите с брадва,ама викаме байтара на селото и той без да е ударил 4 ракия неще човека, та треперели ръцете му,а на 5 ракия виждал 4 уши,затова изчакваме след 4-та ракия точно 10 минути и човека става като доктор чирков реже с точност до милиметър,ама който да държи главата на кучето и викаме бай осман ковача от съседното село,нали има човека опит с коне и магарета, та вика куче ли ще ме ритне.и почва процедурата бай осман с дългите клещи хваща главата на кучето и айде на дънера,а нашия байтар бай юсуф през това време точи брадвата и обраща ракиите :rolleyes: :rolleyes:понякога собственици мераклии на рязани уши им се налага да си търсят друго куче ;D ;D ;D