Dog.bg Форуми : Турски кангал

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (131 Страници) +
  • « Първа
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Турски кангал

#701 Потребителят е офлайн   s8_tdi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 March 2008 - 11:06 AM

Честита Първа пролет на всички  :P :P :P да сте ми живи и здрави, все по-породисти кученца, пазачи да имаме, все пак това ни обединява всички :->) :->) :->) :yahoo: :yahoo: :yahoo:

#702 Потребителят е офлайн   JONSANA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2008 - 11:09 AM

хъм ,турбо .знаеш ли за кво си отиват  блондинка i Q7 ,защото си приличат по буквите  ;D ;D ;D,на аудито модела е Q7 неиното IQ  е7   
User's Signature

Борис Димовски: Ограничената отговорност е родова черта на българина. Апелира към колективност, но не е много склонен към единение. Той си е един неудачник - индивидуалист. Моята теория е, че ние не сме единно племе, дошло на коне, а сме сбириток...".

#703 Потребителят е офлайн   Bozko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2008 - 11:52 AM

Dobro outro. Eto slagam klipove, ne sa dılgi. Sobstvenika na kucheta ne beche tam i ne mojah da hflizam vatre no vaznoto e da vidite kucheta.
Karayaka
Perfect Kangal
Pazachi na zavoda

#704 Потребителят е офлайн   misha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2008 - 01:10 PM

Цитат

Dobar vecher na vsichki ;) Iskam da vi blagodarya za gostopriemstvoto. Az byah roden v Bulgaria, no veche pochvah da zabravya Bulgarski ezik. Ot tuk natatak she picham po bulgarski no ako ne moje she picham po angliyski i she pomolya na Misha da me pomogne  :blink: ako ne e problem za neya.
Ot tuk iskam da te blagodarya Misha, predavaneto tie korrektno.

Bozko, българския ти е достатъчно разбираем, а и е добре да го упражняваш за да не го забравяш  :blink:
Ако има нужда бих превеждала, разбира се.
Добре дошъл и успех с хобито ти!

jONSANA, рецесивните гени се проявяват не само при близкородствени връзки. Факт е обаче че вероятността да се проявят тогава е по-голяма.

#705 Потребителят е офлайн   JONSANA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2008 - 01:32 PM

bozko кангала не е наи добрия пазач на обект според мен ,респектиращ е с ръста си ,обаче вземи едно бг куче за експеримент,да видиш кво е охрана на обект  ;D

ако имаш записи на кучета в стада би било чудесно,каза че си обикалял чифлиците ,може би имаш?
User's Signature

Борис Димовски: Ограничената отговорност е родова черта на българина. Апелира към колективност, но не е много склонен към единение. Той си е един неудачник - индивидуалист. Моята теория е, че ние не сме единно племе, дошло на коне, а сме сбириток...".

#706 Потребителят е офлайн   remzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:http://www.harunyahya.com/bulgarian/

Публикувано: 22 March 2008 - 10:53 PM

илдефранс, май неможаха и тези да те впечетлят щом не се включваш ;)

#707 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2008 - 10:21 AM

Цитат

илдефранс, май неможаха и тези да те впечетлят щом не се включваш ;)

Напротив ремзи, ама ти да не мислиш, че аз стоя на пост пред компютъра. Просто нямам какво да кажа. Базко е точен от всякъде.

Едно обяснение - рецесивните гени са носители на скрита информация, която може да се появи ненадейно в някое бъдещо поколение, отдалечено от първоначания носител на гените. по този начин от две уж нормални кучта може да се родят напълно нормални малки, но п-късно от тях пък да не получат такива, кито вече не приличат на първоначалните. (е това ми го каза друг човек, но общо взето правилно го прдадох).

Джонсън, кангала е кангал именно защото си върши работата като пазач на овцете. Кангала не трябва да е свиреп към хора, а към деца направо си е престъпно.
Да, бок е добър за пазач на обект, но лично аз бих предпочел Кавказка овчарка.
User's Signature

Качена снимка

#708 Потребителят е офлайн   remzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2008 - 10:44 AM

като приказвате с висока техническа терминология си мислите че сте много наясно и разбирате от генетика и ПОРОДАТА НА КАНГАЛА,абе вие да не сте генни инжинери ;D,работи 5,6 години с кангала за да разбереш нрава и характера им,но най малко с 5,6 екземпляра, понякога характерите им се различават с намесата на стопанина им.прав си илдефран, че да посегне на дете е направо немислимо за породата кангал,а направили го значи не е от тая порода,но това си го чул или чел от някъде, а аз го знам от личен опит,познавам поведението на кангала в различни ситуации,така както познавам поведението на своето дете :P,защо ли,ами постоянно съм с тях и това ми дава повече право да приказвам за кангала от колкото някои начетени ЛИТЕРАТОРИ.чувал съм за тая овца от породата илдефранс не ставало за нашите пасища месната овца по добра била,ама знам ли така приказват хората "може би щото нея претежават" ей зависливи чобани ;D

#709 Потребителят е офлайн   Bozko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2008 - 12:24 PM

Цитат

bozko кангала не е наи добрия пазач на обект според мен ,респектиращ е с ръста си ,обаче вземи едно бг куче за експеримент,да видиш кво е охрана на обект  ;D

ако имаш записи на кучета в стада би било чудесно,каза че си обикалял чифлиците ,може би имаш?

Jonsana, kangala moje be da nee 'nay' dobar pazach na obekt no naistina e dobar i kato pazach i kato ovchar. Nyama nachin da hvlizach na edno myasto kıdeto kangala e pazach, ako si s sobtsvenika na kucheto moje da hvlizach :blink: Tova stava taka zashtoto kucheto si pazi territorya, kangala ne e kuche cvirep kam hora. Nyamam opit c bulgarsko ovcharsko kuche i ne moga da kazvam koe kuche e po dobar kato pazach na obekta.

#710 Потребителят е офлайн   Bozko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2008 - 12:49 PM

Do sega ne sam pravil smimki ili zapisi na kangali zaedno s stadata, no tazi sedmitsa ako she namiram svobodno vreme shte se opitam da pravya hubavi zapisi i snimki za vas :palec:

İmam golyam respekt za hora koeto imat opit na edna tema, daje ponyakoga stari hora koeto sa harchali  tsyal zhivod s edna rabota ili s edin hobi znaet poveche nesha ot koito 
sa uchali za tozi tema. No i opita ne e vsicko, po hubavo da ima i malko tehnika  ;) Opita i tehnika kogato sa zaedno stava po interesno i polezno za vsichki ;)

#711 Потребителят е офлайн   remzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2008 - 01:05 PM

;),лозето неще молитва, иска мотика :P

#712 Потребителят е офлайн   Bozko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2008 - 01:45 PM

Цитат

Благодаря и на двама ви .
Бозко пиши на български  ,даже ако можеш и на кирилица,има "кредор",така ще си припомниш българския а и няма да се налага да ти превеждат постовете ,ако се затрудниш с някоя дума ,изписваи я на англииски .И да почна с уроците(някои ще каже намерил се кои)"пишам по български" е на помашки,пише се "пиша на български".

Значи моя може и да си е кангал,и вета е може би муничко прав ,този рецесивен ген навярно се проявява при кръвосмешението

Бих се радвал много ако споделиш впечатленията на овчарите за работата на кангала и отново благодаря

в кои краи на България си родаен

Jonsana, az sam roden v Kardzhali i idvam v BG v seloto mi mnogo pati na godina. İmam priyateli ovchari i v BG i v TR. Mnogo go sa dovolni ot kangali, daje moga da kazvam che priyateli v BG kazvat che kangala e po dobar ot BOK (tova e tyahniya idea). Kangala e super pazach za stadoto, vinagi iska da e s stadoto. Kangala kogato e na 'rabota' nikakvi jhivotni i hori me mogat da idvat kım stadoto. Ako 2 i poveche kangali pazhat stadoto, edin ili 2 kangali stoyat malko daleche ot stadoto v edno myasto visoko i drugite stoyat s agneta. Kogato chakali, drugi kucheta idvat blizo kım stado, tozi kangali koeto stoyat daleche atakuvat direktno no tozi koeto sa s agneta idvat da pomagat samo ako tryava(ne ostavat agneta samichak). V BG edin pat, dominant kangal(mıjkar) na moyto priyatel pazheshe stadoto ot daleche(na visoko myasto) i drugite kangali byaha s agneta; no izvednaj mıjkiya kangala pochval da ticha kım gorata i sled nyakolko sekundi priyatela mi chuval glasa na kangala i edin drug zhivotno i sled nyakolko minuti glasa na kucheta koito se biyat. İ chobane pochval da otiva kım gorata za da vida kakvo e stavalo; kogato e otival tam vidyal neshto interesno; kangala e ubil edin gligan koeto beche raneno i obil lovciyski kucheta koeto goniha gligana. Lovchiite byaha doshli v myastoto predi chobana i ne mojaha da pipat nito na gligana nito na umryali kucheta dokato chobana e idval.Tova e istinsko neshto koeto mnogo hora znaet v rayona. Minalata godina tozi kangal e umryal; toy ubil mnogo kucheta koito idvali blizo do stadata taka i edin den nyakoy (nese znae koy) gu e otrovil. :(  Daje priyatel mi pazhi cherepa na tozi kangal(she slojam snimkata). Kangali samo pazat sadoto, ne saberat agneta ili ne gi vırnyat kato Border Collie. Kangali nikoga ne ostavyat stadoto samichak, dori kogato chobanen e spal i po sıshto vreme stadoto pochva da smeni myasto kangali otivat s stadoto. Ako nyakoi agneta ostavat v gorata otdelno ot stadoto kangala ostava s tyah i gi pazi. Osvenno v BG, kangali na chobanite koeto az poznavam ne byaha sotsializirani(narochno sa go pravili) i byaha agresivni mnogo kım drugi kucheta i pocvaha da obivat mnogo drugi kucheta ot selata. Tova beche ediniyat problem, drug problem nyamashe. Tova e greshkata na chobanite, trabvashe da sotsializirat kangali malko ili trabvashe da gi vırzat kogato se vrıshtat v chiftlika. Mnogo interesno neshto; tezi golyami i agresivni Kangali v Bg İ v Tr  nishto ne pravyat v detsata.Detsata gi udryat kogato igrayat no kangali nishto ne gi pravyat, az go jivyah lichno. May razbirat che tozi detsa nesa silni kato tyah. Kangala e super pastirsko kuche.

Remzi mnogo shte se radvam i ako ti she pichesh ot tvoite opiti, za drugite vidyat temperament na kangala.
Pozdravi

Snimkite na cherepa;
Качена снимка
Качена снимка

Snimkite na ednata ot jenski kangali na priyatel mi v BG;
Качена снимка
Качена снимка

#713 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2008 - 01:58 PM

Цитат

Цитат

Благодаря и на двама ви .
Бозко пиши на български  ,даже ако можеш и на кирилица,има "кредор",така ще си припомниш българския а и няма да се налага да ти превеждат постовете ,ако се затрудниш с някоя дума ,изписваи я на англииски .И да почна с уроците(някои ще каже намерил се кои)"пишам по български" е на помашки,пише се "пиша на български".

Значи моя може и да си е кангал,и вета е може би муничко прав ,този рецесивен ген навярно се проявява при кръвосмешението

Бих се радвал много ако споделиш впечатленията на овчарите за работата на кангала и отново благодаря

в кои краи на България си родаен

Jonsana, az sam roden v Kardzhali i idvam v BG v seloto mi mnogo pati na godina. İmam priyateli ovchari i v BG i v TR. Mnogo go sa dovolni ot kangali, daje moga da kazvam che priyateli v BG kazvat che kangala e po dobar ot BOK (tova e tyahniya idea). Kangala e super pazach za stadoto, vinagi iska da e s stadoto. Kangala kogato e na 'rabota' nikakvi jhivotni i hori me mogat da idvat kım stadoto. Ako 2 i poveche kangali pazhat stadoto, edin ili 2 kangali stoyat malko daleche ot stadoto v edno myasto visoko i drugite stoyat s agneta. Kogato chakali, drugi kucheta idvat blizo kım stado, tozi kangali koeto stoyat daleche atakuvat direktno no tozi koeto sa s agneta idvat da pomagat samo ako tryava(ne ostavat agneta samichak). V BG edin pat, dominant kangal(mıjkar) na moyto priyatel pazheshe stadoto ot daleche(na visoko myasto) i drugite kangali byaha s agneta; no izvednaj mıjkiya kangala pochval da ticha kım gorata i sled nyakolko sekundi priyatela mi chuval glasa na kangala i edin drug zhivotno i sled nyakolko minuti glasa na kucheta koito se biyat. İ chobane pochval da otiva kım gorata za da vida kakvo e stavalo; kogato e otival tam vidyal neshto interesno; kangala e ubil edin gligan koeto beche raneno i obil lovciyski kucheta koeto goniha gligana. Lovchiite byaha doshli v myastoto predi chobana i ne mojaha da pipat nito na gligana nito na umryali kucheta dokato chobana e idval.Tova e istinsko neshto koeto mnogo hora znaet v rayona. Minalata godina tozi kangal e umryal; toy ubil mnogo kucheta koito idvali blizo do stadata taka i edin den nyakoy (nese znae koy) gu e otrovil. :(  Daje priyatel mi pazhi cherepa na tozi kangal(she slojam snimkata). Kangali samo pazat sadoto, ne saberat agneta ili ne gi vırnyat kato Border Collie. Kangali nikoga ne ostavyat stadoto samichak, dori kogato chobanen e spal i po sıshto vreme stadoto pochva da smeni myasto kangali otivat s stadoto. Ako nyakoi agneta ostavat v gorata otdelno ot stadoto kangala ostava s tyah i gi pazi. Osvenno v BG, kangali na chobanite koeto az poznavam ne byaha sotsializirani(narochno sa go pravili) i byaha agresivni mnogo kım drugi kucheta i pocvaha da obivat mnogo drugi kucheta ot selata. Tova beche ediniyat problem, drug problem nyamashe. Tova e greshkata na chobanite, trabvashe da sotsializirat kangali malko ili trabvashe da gi vırzat kogato se vrıshtat v chiftlika. Mnogo interesno neshto; tezi golyami i agresivni Kangali v Bg İ v Tr  nishto ne pravyat v detsata.Detsata gi udryat kogato igrayat no kangali nishto ne gi pravyat, az go jivyah lichno. May razbirat che tozi detsa nesa silni kato tyah. Kangala e super pastirsko kuche.

Remzi mnogo shte se radvam i ako ti she pichesh ot tvoite opiti, za drugite vidyat temperament na kangala.
Pozdravi

Snimkite na cherepa;
Качена снимка
Качена снимка

Snimkite na ednata ot jenski kangali na priyatel mi v BG;
Качена снимка
Качена снимка

Привет Бозко,

Сега, ако кажеш и кой ти е пратил снимките, няма да имаш грешка.
щото тука ремзито нещо постоянно се заяжда с мене и опитва да ме прави проводник между него си и г-н Атанасов.

User's Signature

Качена снимка

#714 Потребителят е офлайн   Bozko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2008 - 02:07 PM

Izvinete za greshkata mi! Snimkite sa ot Nicholay Atanassov. Poznavihme c nego v edin amerikanski forum i go kanih v moeto selo za da moje da vidya Kangali. Snimkite sa negovi.

#715 Потребителят е офлайн   remzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2008 - 02:28 PM

:->),така е боско ако прочетеш всичките ми постове ще разбереш. и аз това съм писал,две мнения няма по въпроса, ето като тук например http://dog.bg/forum/...c,2430.630.html

#716 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2008 - 02:48 PM

Хайде и аз да се включа. е, нямам мои снимки но ползвам извора.

http://www.cynology....wtopic.php?t=24
User's Signature

Качена снимка

#717 Потребителят е офлайн   JONSANA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2008 - 04:51 PM

БОЗКО аз също смятам че кангала е не просто по добро ,за мен то е наи доброто куче пазач на добитък,обаче за обект ,не съм съгласен,тои е прекалено дружелюбен към хора,тези клипчета де пусна не са ли пазачи на обект?през тези кучета мога да мина ,през кк неможеш .кангала не ми изглежда тореториалист ,кк дори когато охранява в непозната територия си избира една мислена линия от окло 50 тина метра и от там не можеш да прекрачиш ,няма да му омръзне цял ден да те лае прекрачиш ли прага лошо .илдефранс имал съм кавказка овчарка това че е по агресивна не я прави по добър пазач ,напротив

бозко не спираи да пишеш и друго изтъкна наи големия кусур на кангала ....нямаш си напрестава кво е да видиш такова куче,доказано като на приятеля ти,кучето което смяташ че си търсил цял живот ,да го убият пред теб и да не можеш нищо да направиш

ремзи кефиш ме ама ,не правиш хубаво ,сигурно си забелязъл че и аз бъзикам тои и ониа ,обаче го прави като хората ,знаеш че господин Атанасов неможе да ти отговори тук ....то е все едно да удряш вързано куче ,направи го там където може да ти отвърне и,наи малкото не е честно нали ,да не говорим че е малко п----кино
User's Signature

#718 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2008 - 05:20 PM

Цитат

илдефранс имал съм кавказка овчарка това че е по агресивна не я прави по добър пазач ,напротив

джонсън, това дали е агресивно или не наистина не е достатъчно да го направи добър пазач. едно куче не може да е показател за една порода.

просто типа на кавказеца е такъв, че е подходящ да пази и обекти, както нашето овчарско куче.

между нашето куче и кавказеца има много повече близост отколкото между нашето и кангала. и тука пак опираме до селекцията и науката, дето някои я презират.
User's Signature

Качена снимка

#719 Потребителят е офлайн   JONSANA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2008 - 06:53 PM

за науката  ;D,знаете ли защо ви бъзика ремзи ,държите се надменно понякога ,лично мое мнение науката обяснява кучетата произхода им поведението им и ред други работи ,но не тя е създала кк например ,още преди тя да съществува е имало кучета за охрана ? така ли е ?после селекцията ,защо зачитате само онази селекция от съвременната кинология?пак мое мнение кангала е толкова добър ,защото все още е далеч от онази селекци(съвременната) и достатъчно близо да другата ,ненаучната
да едно куче не е порода ,може би моя беше прекалено хаплив

и друго бозко алабаш казваш е кръстоска на акбаш и кангал ,аз съм виждал такива хибриди приличат на кангал и на цвят и във тялото ,тези ми мясат на азиати
User's Signature

#720 Потребителят е офлайн   remzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2008 - 06:59 PM

джонсън,аз нямам негативно отношение към г-н атанасов,аз  се възхищавам за познанията му за породата кангал и др.анадолски пастирски кучета,опитах се да пиша в другия форум но там модератори и администратори веднага ме взеха на мушка,че като не си желан някаде защо ли да си нахален. ИЛДЕФРАНС, аз не съм проти науката,но когато познаваш устройството на автомобила  но да нямаш шофйорска книжка и никога не си карал кола и да ми обясняваш как да влизам в завои и на коя скорост кога да карам,ами това е много смешно.

• (131 Страници) +
  • « Първа
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни