Турски кангал
Публикувано: 11 April 2008 - 07:17 PM
илдефранс ...ъ как да го кажа в африка гледам има животни с бели петна по муцуната ,те ква порода са?
и такова хемоглобина придаваше червения цват на кръвта ,как се казваше онова де имаха охлювите тяхното не беше хемоглобин ами .......некъв глобин маи беше пак

Борис Димовски: Ограничената отговорност е родова черта на българина. Апелира към колективност, но не е много склонен към единение. Той си е един неудачник - индивидуалист. Моята теория е, че ние не сме единно племе, дошло на коне, а сме сбириток...".
Публикувано: 11 April 2008 - 07:49 PM
Цитат
Цитат
Абе Мите, ти бая снимки си му направил на бате ти Назъм, бе !!!
Ше взема да му се обадя и да му кажа каква реклама му праиш у нета бре...
Публикувано: 11 April 2008 - 07:51 PM
Цитат
Цитат
абе г-н Балкан-Балчев, знам че не са ил дьо франс пък какви са сигурно знае тоя на снимкта с тях.
ама хайде от мене да мине един бонус - голяма гола глава, дълги и клепнали уши. това са показатели за някакво направление. хайде да те видя?
Публикувано: 11 April 2008 - 07:54 PM
Цитат
илдефранс ...ъ как да го кажа в африка гледам има животни с бели петна по муцуната ,те ква порода са?
и такова хемоглобина придаваше червения цват на кръвта ,как се казваше онова де имаха охлювите тяхното не беше хемоглобин ами .......некъв глобин маи беше пак
джонсън, най-напред американката започнала с анадолска овчарка. пък това е един миш-маш, дето има всякакви от него.
апък има и кангали, които са с по-светла маска. дори има една група кучета, на които им викат кангали без маска, но незнам дали това е сериозно.
апък за охлювите само знам, че са вкусни с ориз. друго нищо. ;)
Публикувано: 11 April 2008 - 07:56 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Абе Мите, ти бая снимки си му направил на бате ти Назъм, бе !!!
Ше взема да му се обадя и да му кажа каква реклама му праиш у нета бре...

,,САМО СЛАБИТЕ СЕ СТРЕМЯТ КЪМ ПОРЯДЪК . СИЛНИТЕ ВЛАДЕЯТ И ХАОСА ......... ,,
www.balchevbalkan.hit.bg
Публикувано: 11 April 2008 - 07:58 PM
Цитат
Цитат
.да джонсана при овцете и козите бих предпочел бордер колито,да върши работа тъй като няма опасност от вълци,а и всяко чобанско куче ходи с овцете.
според мен ти нямаш нужда от кангал ,маи и не ти е с козите ?
инак в източните родопи вълци бол врваи ми ,по гръцката граница пък има едни програми де нямам думи ,...та там е този де не е кангал ,твоя в двора .при нас нема бордер щото все е паша ако си взема бордер без пазач ше ми се родят вълчекучи ;D...а има и бордери де ама черни без бяло
искаше в родопите да си краш козите .....с тоя дворен кангал ,ъ-ъ
затва че всяко чобанско куче ходи с овцете ,пак си в грешка.по тва можеш да разбереш кое е чобанско ,ма трябва да знаеш кво е ходене с овцете,първо е въпрос на социализация ,второ на възможности ,де не се виждат по изложба и по снимка ,не се виждат и наживо ,гледат се по време на работа ,много качества могат да пречат на това да си ходи с овцете ,твоя със сигурност незнаеш дали ги има ,разчиташ на това че прилича на кангал или че такава порода ,обаче чобанското не е само порода ......понякога даже не са чистопородни

Борис Димовски: Ограничената отговорност е родова черта на българина. Апелира към колективност, но не е много склонен към единение. Той си е един неудачник - индивидуалист. Моята теория е, че ние не сме единно племе, дошло на коне, а сме сбириток...".
Публикувано: 11 April 2008 - 08:01 PM
Цитат
Цитат
Цитат
абе г-н Балкан-Балчев, знам че не са ил дьо франс пък какви са сигурно знае тоя на снимкта с тях.
ама хайде от мене да мине един бонус - голяма гола глава, дълги и клепнали уши. това са показатели за някакво направление. хайде да те видя?

,,САМО СЛАБИТЕ СЕ СТРЕМЯТ КЪМ ПОРЯДЪК . СИЛНИТЕ ВЛАДЕЯТ И ХАОСА ......... ,,
www.balchevbalkan.hit.bg
Публикувано: 11 April 2008 - 08:03 PM
Отговори му на Джонсъна за овцете на Назъм, че те бъзика нещо бате !!!
Ами АВАСИ са тия бедни овчици бе колега, и ушичките им големички като на млечни такива...
Ама те освен, че са готини са и медалисти от няколко поредни национални изложения в Сливен...
Публикувано: 11 April 2008 - 08:06 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
само дето не са им черни главата и краката, тогава направо можеш да ги свържеш като име с един голям град в дунавската равнина :yahoo:
Публикувано: 11 April 2008 - 08:07 PM
Цитат
Цитат
джонсън, най-напред американката започнала с анадолска овчарка. пък това е един миш-маш, дето има всякакви от него.
апък има и кангали, които са с по-светла маска. дори има една група кучета, на които им викат кангали без маска, но незнам дали това е сериозно.
така вършат ли си работата мишмаша или в охраняваните от тях стада гепарда влиза ?

Публикувано: 11 April 2008 - 08:09 PM

Публикувано: 11 April 2008 - 08:09 PM
Цитат
Цитат
Цитат
.да джонсана при овцете и козите бих предпочел бордер колито,да върши работа тъй като няма опасност от вълци,а и всяко чобанско куче ходи с овцете.
според мен ти нямаш нужда от кангал ,маи и не ти е с козите ?
инак в източните родопи вълци бол врваи ми ,по гръцката граница пък има едни програми де нямам думи ,...та там е този де не е кангал ,твоя в двора .при нас нема бордер щото все е паша ако си взема бордер без пазач ше ми се родят вълчекучи ;D...а има и бордери де ама черни без бяло
искаше в родопите да си краш козите .....с тоя дворен кангал ,ъ-ъ
затва че всяко чобанско куче ходи с овцете ,пак си в грешка.по тва можеш да разбереш кое е чобанско ,ма трябва да знаеш кво е ходене с овцете,първо е въпрос на социализация ,второ на възможности ,де не се виждат по изложба и по снимка ,не се виждат и наживо ,гледат се по време на работа ,много качества могат да пречат на това да си ходи с овцете ,твоя със сигурност незнаеш дали ги има ,разчиташ на това че прилича на кангал или че такава порода ,обаче чобанското не е само порода ......понякога даже не са чистопородни
джонсън, прав си за цветовете на бордър колито. да ти кажа че има и почти бели бордър колита, а има и червенобели вмеско черно бели.
ашколсун и за другите ти разсъждения. абе аз като ти казвам, че има хора дето те ценят, ти не вярваш. :huh:
Публикувано: 11 April 2008 - 08:13 PM
за цвета на колито ...абе друго имах впредвид ,роми им викат ся ;D,бялото им само на зъбите

Публикувано: 11 April 2008 - 08:14 PM
Цитат
Цитат
Цитат
така вършат ли си работата мишмаша или в охраняваните от тях стада гепарда влиза ?
вършат си работата, даже много добре. само дето не са кангали.
виж кво. тук проблема е друг. анадолската овчарка е неизяснена и може да има такива мелези, дето да не стават за нищо - само на размер и някакъв цвят да го докарват. токато при кангала тези белези са твърди и това дразни турците в случая. е, по сложно е - не само това ама не мога да го обясня аз.
Публикувано: 11 April 2008 - 08:15 PM
Цитат
Тези не са Плевенски бе, ами са АВАСИ.....
торментор, кажи му за плевенските на шезаи и турхан от искра
Публикувано: 11 April 2008 - 08:18 PM
Цитат
Цитат
ако се отнася за мене да ми казва. не ме интересува. аз искам да чета тук за кангал, а не за овце. какво се хванахте с моя коч от картинката. много си е хубав той - шампион, със 7 медала и една купа е :->)
;D
Публикувано: 11 April 2008 - 08:20 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
вършат си работата, даже много добре. само дето не са кангали.
виж кво. тук проблема е друг. анадолската овчарка е неизяснена и може да има такива мелези, дето да не стават за нищо - само на размер и някакъв цвят да го докарват. токато при кангала тези белези са твърди и това дразни турците в случая. е, по сложно е - не само това ама не мога да го обясня аз.
можеш можеш,току виж че по голям турчин си и от турците ;D ;D ;D
Публикувано: 11 April 2008 - 08:27 PM
Цитат
Цитат
Цитат
ако се отнася за мене да ми казва. не ме интересува. аз искам да чета тук за кангал, а не за овце. какво се хванахте с моя коч от картинката. много си е хубав той - шампион, със 7 медала и една купа е :->)
;D
ха де ! кво ша кажете ? дисагите му по-големи от на авасито опашката :yahoo:
малко го клъцнаха по крака докато го стрижат, но ще се оправи. все пак - шампион е :->)