Турски кангал
Публикувано: 08 May 2008 - 09:58 PM
та и другите хора да понаучат нещо :blink:
Публикувано: 08 May 2008 - 10:05 PM
Цитат
е-е-е-е, ми не виждаш ли чу целия форум тук е ....
бягай в другия като искаш да учиш. апък ако е да си чешиш изика и тук ти стига.
Публикувано: 08 May 2008 - 11:44 PM
Цитат
Цитат

пп ,можеш ли да бръкнеш на каракачанка така?
Ми такава слава им се носи, какво да ги правя? :blink:
Иначе тея ме знаят от малки.
Публикувано: 09 May 2008 - 08:35 AM
Цитат
Цитат
ВЪРТИШ СУЧЕШ ВСЕ В ДРУГИЯ ФОРУМ ГИ ПОДКАНВАШ
ТУК СИ КАТО ДВОЕН АГЕНТ. ИЛИ целта ти е да правиш анти реклама на кангала
аз не съм лектор и нито искам да бъда,казвам само това което съм преживял с моите кангали от 6 години насам и тук се уча на киноложки термини,пък дреме ми на кого какво му харесва.МОИТЕ СА СИ НАЙ ЧИСТОКРЪВНИ И ТОВА Е
а който иска да научи нещо за кангал ВЗИМА СИ КАНГАЛ.тогава може да говори живее снего знае го в различни ситуации,че кой може да го оспори, че не е така ето че и мелезаци подарявам, но джонсъна не му се иска от тия иска нещо по така, но знае че и трябва да се бръкне и аз бих искал един подарък от бракуваните му говеда не държа да е породисто,но ще ми дръпне етикетче,така вървят пазарната цена е такава ще каже.
та в крайна сметка езиците си чешат тези които са мераклии ама не им стиска И ВЕЧЕ ГРОЗДЕТО ЗЕЛЕНО....ХАДИ УЛАН на друга врата,с чужда пита помени ще ми правят.
винаги ще се хвърлят камъни по дървото което дава плодове.
пп.но едно е достатъчно "КАТО РАЙД СА", думи на джонсъна ликвидират всички хищници И ЧУЖДИ КУЧЕТА,НО НЕ СА ЗЛОБНИ КЪМ ХОРА.
Публикувано: 09 May 2008 - 06:52 PM
Цитат
Цитат
Цитат
моите винаги навиват на геврек затова исках да дойдеш на място да ги видиш
та и другата ми умисъл беше да те докарам до тук та да видиш истински кангали на живо, а не само мелезаци както ги хвалиш,да може да са работни и предани но това никога нямада ги направи чистокръвни,затова мелезите ги подарявам дори не заплождам две различни породи,тези ми са подарък и аз искам да попадна в хора които имат нужда от овчарски кучета.
а моите са си чистокръвни та вече не им требва да ходят на къра
продадох козите.
и цената както намеря за добре така ще ги продавам дори има тенденция да им кача цената.дори да не се продадат, имам възможности да си ги гледам и ще си ги гледам докато станат СТОТИНА КАНГАЛА
ъа моите са си чистокръвни та вече не им требва да ходят на къра " ей затва винаги не съм обичал чистите кучета и си уважавам мележите ,дори сред стадата ,на красваците им прощават ,а онзи де пуснал стартера ....него наричат кангал ,твойто го мяса само
стартер къде е сниман онзи за които те питах
та затова исках да дойдеш да ги видиш
да когато лисицата не стигала гроздето и викало още са зелени ;D
ако всеки разсъждава като тебе то няма нужда и от кинология
и доматите ги делят на сортове ЕЙ
ВЗЕМИ НАПРАВИ ЕДИН КЛУб НА ЧОБАНСКИ МЕЛЕЗАЦИ,КАКТО и тема си отворил май натам си и накрая пак ще искаш ти да ги съдиш,кое става кое не и дипломи за разбирачи ще раздаваш БРАВО джонсън ИМАШ АМБИЦИИ,но подвеждаш хората искаш своя свита и да командваш парада но ще ти е много трудно,вземи влез в някоя партия имаш бъдеще като политик,зарежи ГОВЕДАТА има други бол.
ти имаш ли родословен кангал ,че да ми говориш за кинологията ,кинологията ли създаде кангала даречем,легендата за него(щото ти това продаваш ремзи не кръв от цациб шампион а легенда)?А
за лисицата и гроздето .....драги от 2000 г имам кангали и ако имах намерение да ги продавам ,верваи ми можех, на повечето хора трябваше дори да обясниавам каква е породата и хич не ми се виярва ниакои да ги оспори ,даже и сега мога да го правя ,по 50 лева да ги давам кучката може да ми изсере за един расов от турция ,ти пък знаеш че за кърджалиец не ми е и проблем да го внеса ,едно време хора изнасяхме та куче ли?.....нямам твоито отношение към кучето
вземи подари единкангал поне на ниакои чобанин ,в знак на благодарност към тези които са създали и съхраниавли векове наред кучето ,не да им набутваш мелезаци щото за тях бивали......по точно щото от тях пари не можеш да изкараш
не казвам че мелезите са по добри а че те пазят стадата заради хора като теб ,и заради онези дето си купуват мечти.странни са ми все едно да си взема ферари за баира ,нищо няма разбера от него ..ти си ми ясен,за кмет не ставаш пък требва се яде ,обичаш кучетата и правиш "развъдник"ше ме прощаваш за кавичките ама не мога да ги пропусна.

Борис Димовски: Ограничената отговорност е родова черта на българина. Апелира към колективност, но не е много склонен към единение. Той си е един неудачник - индивидуалист. Моята теория е, че ние не сме единно племе, дошло на коне, а сме сбириток...".
Публикувано: 09 May 2008 - 07:13 PM
Цитат
Цитат
Цитат
ВЪРТИШ СУЧЕШ ВСЕ В ДРУГИЯ ФОРУМ ГИ ПОДКАНВАШ
ТУК СИ КАТО ДВОЕН АГЕНТ. ИЛИ целта ти е да правиш анти реклама на кангала
аз не съм лектор и нито искам да бъда,казвам само това което съм преживял с моите кангали от 6 години насам и тук се уча на киноложки термини,пък дреме ми на кого какво му харесва.МОИТЕ СА СИ НАЙ ЧИСТОКРЪВНИ И ТОВА Е
а който иска да научи нещо за кангал ВЗИМА СИ КАНГАЛ.тогава може да говори живее снего знае го в различни ситуации,че кой може да го оспори, че не е така ето че и мелезаци подарявам, но джонсъна не му се иска от тия иска нещо по така, но знае че и трябва да се бръкне и аз бих искал един подарък от бракуваните му говеда не държа да е породисто,но ще ми дръпне етикетче,така вървят пазарната цена е такава ще каже.
та в крайна сметка езиците си чешат тези които са мераклии ама не им стиска И ВЕЧЕ ГРОЗДЕТО ЗЕЛЕНО....ХАДИ УЛАН на друга врата,с чужда пита помени ще ми правят.
пп.но едно е достатъчно "КАТО РАЙД СА", думи на джонсъна ликвидират всички хищници И ЧУЖДИ КУЧЕТА,НО НЕ СА ЗЛОБНИ КЪМ ХОРА.
хей ремзи, ти амен, амен поет ша станиш бе. много хубаво си го казал. ашколсун :->)
Публикувано: 09 May 2008 - 07:20 PM
Цитат
Цитат
Цитат
къде съм казал че искам по така ?,момче почваш да ми приписваш грешните си мисли ако не можеш да си редактираш поста ,чакам да ми кажеш излъгах,инак почвам и аз да казвам кво ти се иска ок?
пп за колко си купил твоите кангали ,що мислиш че са по скъпи от моите?защото ти казах че са с недостатъци в екстериора??

Борис Димовски: Ограничената отговорност е родова черта на българина. Апелира към колективност, но не е много склонен към единение. Той си е един неудачник - индивидуалист. Моята теория е, че ние не сме единно племе, дошло на коне, а сме сбириток...".
Публикувано: 09 May 2008 - 07:23 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
моите винаги навиват на геврек затова исках да дойдеш на място да ги видиш
та и другата ми умисъл беше да те докарам до тук та да видиш истински кангали на живо, а не само мелезаци както ги хвалиш,да може да са работни и предани но това никога нямада ги направи чистокръвни,затова мелезите ги подарявам дори не заплождам две различни породи,тези ми са подарък и аз искам да попадна в хора които имат нужда от овчарски кучета.
а моите са си чистокръвни та вече не им требва да ходят на къра
продадох козите.
и цената както намеря за добре така ще ги продавам дори има тенденция да им кача цената.дори да не се продадат, имам възможности да си ги гледам и ще си ги гледам докато станат СТОТИНА КАНГАЛА
ъа моите са си чистокръвни та вече не им требва да ходят на къра " ей затва винаги не съм обичал чистите кучета и си уважавам мележите ,дори сред стадата ,на красваците им прощават ,а онзи де пуснал стартера ....него наричат кангал ,твойто го мяса само
стартер къде е сниман онзи за които те питах
та затова исках да дойдеш да ги видиш
да когато лисицата не стигала гроздето и викало още са зелени ;D
ако всеки разсъждава като тебе то няма нужда и от кинология
и доматите ги делят на сортове ЕЙ
ВЗЕМИ НАПРАВИ ЕДИН КЛУб НА ЧОБАНСКИ МЕЛЕЗАЦИ,КАКТО и тема си отворил май натам си и накрая пак ще искаш ти да ги съдиш,кое става кое не и дипломи за разбирачи ще раздаваш БРАВО джонсън ИМАШ АМБИЦИИ,но подвеждаш хората искаш своя свита и да командваш парада но ще ти е много трудно,вземи влез в някоя партия имаш бъдеще като политик,зарежи ГОВЕДАТА има други бол.
ти имаш ли родословен кангал ,че да ми говориш за кинологията ,кинологията ли създаде кангала даречем,легендата за него(щото ти това продаваш ремзи не кръв от цациб шампион а легенда)?А
за лисицата и гроздето .....драги от 2000 г имам кангали и ако имах намерение да ги продавам ,верваи ми можех, на повечето хора трябваше дори да обясниавам каква е породата и хич не ми се виярва ниакои да ги оспори ,даже и сега мога да го правя ,по 50 лева да ги давам кучката може да ми изсере за един расов от турция ,ти пък знаеш че за кърджалиец не ми е и проблем да го внеса ,едно време хора изнасяхме та куче ли?.....нямам твоито отношение към кучето
вземи подари единкангал поне на ниакои чобанин ,в знак на благодарност към тези които са създали и съхраниавли векове наред кучето ,не да им набутваш мелезаци щото за тях бивали......по точно щото от тях пари не можеш да изкараш
не казвам че мелезите са по добри а че те пазят стадата заради хора като теб ,и заради онези дето си купуват мечти.странни са ми все едно да си взема ферари за баира ,нищо няма разбера от него ..ти си ми ясен,за кмет не ставаш пък требва се яде ,обичаш кучетата и правиш "развъдник"ше ме прощаваш за кавичките ама не мога да ги пропусна.
джонсъне, само с едно немога да се съглася с тебе. дето питаш ремзито "ти лично от кинологията кво си спечелил".
На едно място един приятел е казал: "Там, където стремежа към финансова печалба се превърне във водещ фактор в развъждането на кучета кинологията свършва!"
ремзито го разбрах вече - за него точната дума е ЧИСТОКРЪВЕН :huh:
ти поне не свесвай кинологията с кучкарлъка. щото моя приятел казва и едно друго нещо: "Селекцията не е процес на отбиране, съешаване и увеличаване на поголовието. Селекцията е наука! А към науката се подхожда със знание, умение за прилагане, анализиране на резултатите, прогнозиране на очакваното. И с уважение!"
с всичко мога да се съглася, ама с две неща - никога. Да сме жестоки към кучетата и да не уважаваме науката.
Публикувано: 09 May 2008 - 07:29 PM
А ТИ КАКВО щЕ НАПРАВИШ И КАКВО ИСКАШ ХИЧ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА НО КНАГАЛИ ЗА ПОКАЗВАНЕ НЯМАШ
АЗ СЪМ СИ КМЕТ НА МОТЕ КУЧЕТА
ти си по примитивните неща,но щракаш на компа
вземи си лаптопа на къра,че така закъсняваш с отговорите
като неможеш да отговориш конкретно по темата почваш да шикалкавиш,като непрокопсал журналист,търсещ СЕНЗАЦИЯ от личния живот,
като имаш чистокръвни кангали тогава ще си говорим за КАНГАЛИ,
показа колко си елементарен
Публикувано: 09 May 2008 - 07:56 PM
Цитат
Цитат
Стига бе ;D,егати чобаните с тези връзки овце пасът ли-тц ,тц начлника на горското главния ти кехаиа ли го е назначил ;D?
Линиика не носят обаче пистолет носят ,ако е с правилно поставено спъвачка ,няма да може да бяга ,ма ти с тези връзки за
красота им я слагаш маи
Сега пък за капаните кво искаше да кажеш?
И накрая си пожелавам малките да не родят много скъпи,интересъвам се от тези с цвят на старите турски лири и нащо левче от комунизма ,зелени ако се родят определно няма да са по джоба ми ;D ;D ;D
ето това имах предвид, нещо по така за цената на хубавите и чистокръвни кангали
Публикувано: 09 May 2008 - 08:31 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Стига бе ;D,егати чобаните с тези връзки овце пасът ли-тц ,тц начлника на горското главния ти кехаиа ли го е назначил ;D?
Линиика не носят обаче пистолет носят ,ако е с правилно поставено спъвачка ,няма да може да бяга ,ма ти с тези връзки за
красота им я слагаш маи
Сега пък за капаните кво искаше да кажеш?
И накрая си пожелавам малките да не родят много скъпи,интересъвам се от тези с цвят на старите турски лири и нащо левче от комунизма ,зелени ако се родят определно няма да са по джоба ми ;D ;D ;D
ето това имах предвид, нещо по така за цената на хубавите и чистокръвни кангали
мислиш си че съм търсил кангали ли? и то от твоите?за цената питах теб аз не съм търгаш ,ма ти не смееше да кажеш тогава ,намекна за скъпи гранули и там подобни ...ся па твърдиш че яли малко ,по малко от мастино ли беше ,то сер два бона
за цената,мисля че ти споменах всяко куче стръва колкото дадат за него ,това е ,аз не давам пет пари за твоите .виждал съм расово куче беше боксер колко са броили те си знаят ,на мен ми го дадоха да го гледам ,не дойдоха даже да си го видят за три месеца ,след време дойде един и го откупи за 50 лева ,харесваше му какво било намръщено.....та колко стръва?
ще ти дам съвет ,подържаи легендтата жива ,тя кара хоарата да ти дават пари,всички които идват при теб ли разбират колко са чисти кангалите ти?.не .не ти плащат защот са хубави твоите бъди сигурен ,плащат ти защото си мислят че са кангали а са слушали легенди за него

Публикувано: 09 May 2008 - 08:39 PM
Цитат
Цитат
Цитат
remzi, тактично избегна въпроса ми.. Относно "ходенето с овце" и "работата с овце" - балкан разлика. Бързата социализация и работоспособността са свързани, но не е задължително едното да води до другото.
еее не така на висок стил,че не ги схващам добре,аз съм селско момче,малко въпросите да са по простички народен език де се вика,аз едно куче го "социализирам"ех че ми е смешна тая думичка, че ми напомня за онова време,чакай че се откланям от темата,значи на каишка и го водиш навсякъде "оремака,на центъра в града,на шосето където задължително минават тирове ;D,гърмя с пушката и това цял месец и вече е социалист другар с всички,имах един кангал, който се плашеше от истрел,но свикна на диви прасета и го продадох като свинар оня жълтия,"реднос" в сайта ми го има, даже несъм писал кангал,а куче свинар.а с козите и овцете просто свикват с тях,това е в кръвта им,от американската фондация за опазване на гепардите кангала е обявено за "идеалното пастирско куче",това го казват те ,а не аз, някой пак погрешно ще ме разбере. ето го жълтия ми кангал МАДЖАР с токущо родено яре http://www.youtube.c...h?v=jIUBv6btng8

Публикувано: 09 May 2008 - 08:41 PM
Цитат
na tozi wypros

Публикувано: 09 May 2008 - 08:46 PM
НО щО СИ ТАКА ОЗЛОБЕН ТОВА НЕМОГА ДА РАЗБЕРА
да не би да са ти отмъкнали животинче вълците и обвиняваш кангалите.
кой кого почнал как го почнали,май имаш и живееш в саналния си свят
полемиките си ги води в другите теми,като ти чета постовете вече си заместил и съдиите,даже и лайката вече мълчи,БРАВО
Публикувано: 09 May 2008 - 08:51 PM
Цитат
Цитат
Добре де, remzi, кои работни качества са характерни за кангала? И с нещо отличават ли се от работните качества на други пастирски породи според теб?
и с ловните си тъй ,вадиш си хляба с продаване на кучета ,а си бай бос и в официалната кинология и в практиката ,не важиш и на двете места
това което правиш ти е най лесното да вземеш да купиш куче ти не каза дори за колко и да го множиш ,дал си хиляда да речем ,за да ти роди пет десет хиляди ?и се имаш нещо голямо?