Dog.bg Форуми : Захвърлени кученца

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Захвърлени кученца Много окаяни и вероятно болни

#1 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 April 2010 - 10:54 PM

Тези двечките се появиха днес.Насред булевард с интензивно движение на коли.Крият се под една паркирана на тротоара кола .Изглеждат ужасно,слаби,целите в струпеи,вероятно имат болки.Иначе са големи куражлии и стабилно облаяха кучето ми,защитават си територията.Само че паркираната кола не може да бъде никакво убежище.А и с такив вид шансовете им някой да ги приюти са нулеви.
А те са просто едни беззащитни бебета.
Нахраних ги,дадох им водичка.Ако утре са още там мисля да ги откараме в парка,в изоставената тоалетна.Ще минем и през доктор,защото видът им е потресаващ.Предполагам че е краста и то в доста напреднал стадий.
Стискайте им палци на малчовците,да оцелеят тази нощ и да не изчезнат нанякъде.Имат толкова невинни и добри очички,дори и след като са минали през ада...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 May 2010 - 10:49 PM

Малчуганчетата се настаниха на паркинга пред Еврошопа на булевард Марица,където чакат такситата.Крият се под колите и поне засега не успявам да ги хвана.Май-ще е по-лесно да намеря доктор който да дойде на място отколкото да успея да ги откарам до ветеринар.Иначе са жизнени и весели.Ходя по 2 пъти на ден да ги храня и да им сипвам водичка.По-тъмничкото е момиченце,кръстих го Мая.Другото,по-беличкото е по-страхливо е все се крие под колите като наближа,даже не знам дали е момче или момиче.Не забелязвам да се почесват,въпреки струпеите и се надявам да не изпитват болка.Засега не мисля че дразнят шофьорите,по-скоро ги забавляват с куража си да облайват всяко минаващо куче.Най-вече се притеснявам че кожните болести са упорити и изискват дълго лечение.Не знам и доколко са заразни,дано не са ,защото в района има доста кучета.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   Radostin_39 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 May 2010 - 11:33 PM

Показване на мнениеточери1, в 02 May 2010 - 10:54 PM, написа:

Малчуганчетата се настаниха на паркинга пред Еврошопа на булевард Марица,където чакат такситата.Крият се под колите и поне засега не успявам да ги хвана.Май-ще е по-лесно да намеря доктор който да дойде на място отколкото да успея да ги откарам до ветеринар.Иначе са жизнени и весели.Ходя по 2 пъти на ден да ги храня и да им сипвам водичка.По-тъмничкото е момиченце,кръстих го Мая.Другото,по-беличкото е по-страхливо е все се крие под колите като наближа,даже не знам дали е момче или момиче.Не забелязвам да се почесват,въпреки струпеите и се надявам да не изпитват болка.Засега не мисля че дразнят шофьорите,по-скоро ги забавляват с куража си да облайват всяко минаващо куче.Най-вече се притеснявам че кожните болести са упорити и изискват дълго лечение.Не знам и доколко са заразни,дано не са ,защото в района има доста кучета.

Съдейки по снимковия материал кученцата са с краста но от кой точно вид ще определи най добре ветеринаря.Изключено е да се оправят без съответното лечение а и лесно могат да я пренесат и по останалите бездомни.Едно такова го лекувах в къщи около месец с къпане на всеки пет дена с препарат и инжекции подкожно с Цевамек по схема.

#4 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 02 May 2010 - 11:45 PM

Цевамека е по ефективен през устата.Но трябва лекар да го дозира.И да се пита може ли в храната.Предвид че тези бебоци са страхливи май даже е по удачния вариант от инжекции.
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 May 2010 - 12:05 AM

Засега бебоците не контактуват с другите бездомни кучета,надявам се да не толкова прилепчива тая гадост.
За хора опасно ли е.Аз за всеки случай съм си приготвила едни ръкавици....не че мога да ги хвана маймунките,ама след няколко дена мисля че ще се сприятелим,без намазване няма начин да се получат нещата май...Лошото е че няма кой да ги приюти ,дори и временно,особено пък в тоя окаян вид.
Но ще започна да ги лекувам там където са,не знам друго какво да направя.Много ми е жал за клетите бебочета,толкова са малки а вече в такова гадно състояние :ud_009:
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 May 2010 - 12:20 AM

Тази вечер в същия район се появи още по-окаяно куче.Едвам ходеше с изплезен език,не знам дали от старост,слабост или травма.
Но на всеки 5 метра се заваляше и падаше...Също е страхлив и бяга,едвам успях да го нахраня.Добре че имах вода и тарелка,пийна с огромна охота...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2010 - 05:31 PM

Малчовците са с диагноза -демодекоза :dh_188:
Няма вариант за стационар.Знам че е дълго и трудно лечението,знам че както са на улицата утре може да ги няма,знам че нямам пари и започвайки да ги лекувам обричам на глад много от другите кучета....
Но не мога да ги гледам ден след ден в това състояние без да правя нищо.Давайте акъл при това положение какво е най разумно да направя за тях.Има 100 лева по сметката ,дарение от Elizd :rc_036:(не ми стигат думите-ще го кажа кратко,но искренно -БЛАГОДАРЯ от цялото си сърце за този жест) и общо взето това е сумата на която мога да разчитам,аз съм под нулата в момента.За тези пари кое е най-доброто което може да се направи за тях-лекарства,витамини...Не смея да ги обезпаразитя,цял ден се ровичкам в нета и стигнах до извода че Празимек,по половин таблетка на всяко само би им помогнал?Да давам ли?
User's Signature

Качена снимка

Чери живее в сърцето ми ......и не спира да боли.........

http://www.youtube.c...h?v=3j3Zyu69lpA

#8 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 May 2010 - 05:51 PM

Чери, взеха ли проба или лекар отдалеч ги видя и определи. Нека някой с опит или лекар да ти пише как да процедираш на място без стационар.
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   ln_none Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 03 May 2010 - 05:55 PM

Не се отчайвай. И ние си имаме един такъв демодекозен Мъро, лекуваме го (ако не бъркам името) с Цевамек през устата и подобрението за около месец беше направо невероятно. И не е скъпо самото лекарство, само дето е дълго лечението.
User's Signature

everything will be okay in the end.

if it's not okay, it's not the end.

#10 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 May 2010 - 06:00 PM

Показване на мнениеточери, в 03 May 2010 - 03:36 PM, написа:

Не смея да ги обезпаразитя,цял ден се ровичкам в нета и стигнах до извода че Празимек,по половин таблетка на всяко само би им помогнал?Да давам ли?

Нека все пак и лекар да каже, но аз си мисля, че обезпаразитяването (и то неколкократно) само може да помогне за общото им здравословно състояние, а респективно и за демодекозата.

#11 Потребителят е офлайн   kittykat.ruse Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 03 May 2010 - 07:08 PM

Чери,
извинявай,че без да прочета всичко и само на много кратко - лечението с айвермектин /Севамек/ през устата е продължително, но много ефикасно и можеш да го правиш сама, ако разбира се първо си сигурна в диагнозата и второ прилагаш правилно дозата- даже го римувах. За целта трябва да знаеш теглото на кученцата и да отидеш при вет да ти дозира лекарството в спринцовки. Демодексите често се откриват и в здрава кожа, а при стрес, понижаване на имунитета и т.н. могат да се прояват гадните ефекти от наличието им. Също така често демодекозата е комбинирана с пиодермия, ако има и такова нещо - антибиотик - не се тревожи - лечимо е и е изцяло в твоите възможности да се справиш на място.

#12 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 May 2010 - 09:35 PM

Благодаря ви,ХОРА,за куража дето ми давате :rc_036: Ще започна да им давам Севамек,пък каквото има да става ще стане...Дано не е трудно да се прокара с храна лекарството.
Иначе малките душички се поосафериха,храня ги добре,даже успяха да трансформират акото от "тортички" на "саламчета" :ab_041:
Седят си на кльощавите дупета и наблюдават света около тях с неподправен интерес.Не забелязвам да имат дискомфорт и сърбежи,надявам се че е добре това.И беличкото диваненце е момиченце.Кръстих го Мона.Вече май ме познават и се радват като ме видят,а Мая е готова да си подложи краставата кратунка за погалване.Добре че има един стар москвич на паркинга,който май не е в движение,та го ползват за укритие.Утре ще подпъхна един кашон,поне да не спят на асфалта.
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 May 2010 - 09:53 AM

Чери, не ги оставяй душиците, само ти си им май. Аз още не мога да си простя едни две такива крастави. Бяха трички пред блок, близо до нас, и толкова зле изглеждаха, бетер от твоите. Докато се сифирясам да им помогна някак две се затриха. Дали коли са ги убили или болестта, незнам, но все не мога да си го простя, че нищо не успях да направя на време. А третото си порастна и се оправи от самосебе си. Незнам дали е възможно, но долколкото знам никой не го е лекувал. Успех:)
User's Signature

Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"

Махатма Ганди

#14 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 May 2010 - 10:12 AM

Показване на мнениеточери1, в 02 May 2010 - 10:10 PM, написа:

Засега бебоците не контактуват с другите бездомни кучета,надявам се да не толкова прилепчива тая гадост.
За хора опасно ли е.Аз за всеки случай съм си приготвила едни ръкавици....

Спокойно, демодекозата не е заразна - нито за хора, нито за кучета.
Ще се излекуват, ако редовно им даваш лекарството. По-лесно щеше да е, ако можеха да се хващат, с инжекции, но и така става, само дето е по-бавничко.

#15 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2010 - 11:21 AM

Ами за хващането до 2-3 дена мисля че няма да е проблем,то и сега дето се вика " не съм се напнала,не съм ги хванала :md_064: )Още са малки и наивни и лакомствата вършат чудеса при тях.Даже снощи Мая се колебаеше дали да бяга ,дали да дойде да се запознаваме.Не знам обаче дали да ги социализирам или да си останат страхливички за тяхна по-голяма безопасност.
Ако инжекциите са по-добрия вариант ще опитам пък да организирам инжектиране.Днес имам уговорка с мойта ветка да ги посетим през обедната почивка Да видим тя какво ще каже и ги почвам.
Малките са много сладки въпреки неугледния си вид,имат някакъв чар тия кратунковчета.Едни такива са неориентирани и удивени от света около тях,като аборигенчета попаднали в голям град са- седят и зяпат с неподправен интерес .Много ми се иска да успея да им помогна,ако им е писано да оцеляват на улицата,поне да са здрави.
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2010 - 01:42 PM

Кураж, чери! Браво, Elizd! Дано се оправят, сладушинките!

#17 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2010 - 02:05 PM

Докторката хич не ме обнадежди.Много са големи пораженията,много,особено на Мая цялата и кожа е засегната.
Диагнозата е демодекоза,в много напреднал стадий :dh_188: Според ветката имат малки шансове да оживеят мъничетата в този си вид и на това място.На този етап започвам още днес с празимека,очаква се да изхвърлят огромни количества разнородни паразити.Добре ще е ако успея да почистя изхвърленото да не стресирам гражданите.После ще им накапя на вратлето някакво обезпаразитяващо с подходяща съставка,ама му забравих името- нещо като "профимед дуо" май беше.И това засега,ще чакам до другата седмица да се види как ще тръгнат нещата.Една баня би им помогнала много ама не виждам как да я организирам и къде.Тъжна работа и безнадеждна :dh_188: ,даже се спомена и страшната дума "евтаназия".
User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 04 May 2010 - 02:39 PM

Аз съм се борила с доста тежки случаи на демодекоза, и то с упсех.Длъжна си да опиташ.Не се отчайвай.
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2010 - 03:10 PM

Естествено че ще опитам,хич и не мисля да се отказвам,ще откарам и още един доктор да ги види.
Само че днес главичката на Мая приличаше на изсъхнала и напукана земя,цялото тяло изглеждаше така,имаше потекла и кръвчица.Боли ме сърцето,представям си как се мъчи.И двете имат характерните демодекозни очилца,на Мона е засегната предимно главата,но Мая е трагична-като изгаряне 3 степен е ,няма здрава кожа по нея :ud_009: Страх ме е най-вече да не ги ликвидират хората :dh_188: Но пък съм обнадеждена че никой досега не е роптал,а аз често ги навестявам.Даже днес някой им беше подхвърлил кокали от пилешки бутчета,най-много да им навреди така.Мойте гранули си стояха непобутнати.За жалост водичка никой не се сеща да налее,всеки път са много жадни,а тарелката изчезва по мистериозен начин,винаги трябва да нося нова.Според ветката понякога вътрешните паразити,подпомагани от недохранването и бълхите могат да провокират това състояние.Надявам се като ги изтребим да има подобрение.
User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 May 2010 - 10:13 PM

За мое огромно учудване няма никакви находки с паразити,само с чисти "саламчета"е осеяна територията на малките шушумиги :ud_009: Почвам да се съмнявам че са успели да изплюват някакси хапчето от саламчето :dry: Но не смея да повторя процедурата с вътрешното обезпаразитяване преди да мине поне седмица...Иначе успях да накапя Промерис Дуо зад вратлетата,на Мая още вчера,на Мона днес.Въпреки окаяният си външен вид двете момиченца са жизнени,не дават вид че нещо ги боли или страдат,имат апетит и даже проявяват радост ако нося саламче.Гранулите не ги кефят.Вчера следобеда нямаха апетит и ме стреснаха,но се оказа че дъщерята (която ги охарактеризира като"гооолеми сладури" :dry: )ги е хранила с кренвирши на голямото междучасие :md_064: Много тъжни очички имат малките,много....Направо се поболявам да ги мисля :dh_188:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

• (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема