- (6 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Захвърлени кученца Много окаяни и вероятно болни
Публикувано: 30 April 2010 - 10:54 PM
А те са просто едни беззащитни бебета.
Нахраних ги,дадох им водичка.Ако утре са още там мисля да ги откараме в парка,в изоставената тоалетна.Ще минем и през доктор,защото видът им е потресаващ.Предполагам че е краста и то в доста напреднал стадий.
Стискайте им палци на малчовците,да оцелеят тази нощ и да не изчезнат нанякъде.Имат толкова невинни и добри очички,дори и след като са минали през ада...
Публикувано: 02 May 2010 - 10:49 PM
Публикувано: 02 May 2010 - 11:33 PM
чери1, в 02 May 2010 - 10:54 PM, написа:
Съдейки по снимковия материал кученцата са с краста но от кой точно вид ще определи най добре ветеринаря.Изключено е да се оправят без съответното лечение а и лесно могат да я пренесат и по останалите бездомни.Едно такова го лекувах в къщи около месец с къпане на всеки пет дена с препарат и инжекции подкожно с Цевамек по схема.
Публикувано: 03 May 2010 - 12:05 AM
За хора опасно ли е.Аз за всеки случай съм си приготвила едни ръкавици....не че мога да ги хвана маймунките,ама след няколко дена мисля че ще се сприятелим,без намазване няма начин да се получат нещата май...Лошото е че няма кой да ги приюти ,дори и временно,особено пък в тоя окаян вид.
Но ще започна да ги лекувам там където са,не знам друго какво да направя.Много ми е жал за клетите бебочета,толкова са малки а вече в такова гадно състояние

Публикувано: 03 May 2010 - 12:20 AM
Но на всеки 5 метра се заваляше и падаше...Също е страхлив и бяга,едвам успях да го нахраня.Добре че имах вода и тарелка,пийна с огромна охота...
Публикувано: 03 May 2010 - 05:31 PM

Няма вариант за стационар.Знам че е дълго и трудно лечението,знам че както са на улицата утре може да ги няма,знам че нямам пари и започвайки да ги лекувам обричам на глад много от другите кучета....
Но не мога да ги гледам ден след ден в това състояние без да правя нищо.Давайте акъл при това положение какво е най разумно да направя за тях.Има 100 лева по сметката ,дарение от Elizd

Публикувано: 03 May 2010 - 05:55 PM

if it's not okay, it's not the end.
Публикувано: 03 May 2010 - 06:00 PM
чери, в 03 May 2010 - 03:36 PM, написа:
Нека все пак и лекар да каже, но аз си мисля, че обезпаразитяването (и то неколкократно) само може да помогне за общото им здравословно състояние, а респективно и за демодекозата.
Публикувано: 03 May 2010 - 07:08 PM
извинявай,че без да прочета всичко и само на много кратко - лечението с айвермектин /Севамек/ през устата е продължително, но много ефикасно и можеш да го правиш сама, ако разбира се първо си сигурна в диагнозата и второ прилагаш правилно дозата- даже го римувах. За целта трябва да знаеш теглото на кученцата и да отидеш при вет да ти дозира лекарството в спринцовки. Демодексите често се откриват и в здрава кожа, а при стрес, понижаване на имунитета и т.н. могат да се прояват гадните ефекти от наличието им. Също така често демодекозата е комбинирана с пиодермия, ако има и такова нещо - антибиотик - не се тревожи - лечимо е и е изцяло в твоите възможности да се справиш на място.
Публикувано: 03 May 2010 - 09:35 PM

Иначе малките душички се поосафериха,храня ги добре,даже успяха да трансформират акото от "тортички" на "саламчета"

Седят си на кльощавите дупета и наблюдават света около тях с неподправен интерес.Не забелязвам да имат дискомфорт и сърбежи,надявам се че е добре това.И беличкото диваненце е момиченце.Кръстих го Мона.Вече май ме познават и се радват като ме видят,а Мая е готова да си подложи краставата кратунка за погалване.Добре че има един стар москвич на паркинга,който май не е в движение,та го ползват за укритие.Утре ще подпъхна един кашон,поне да не спят на асфалта.
Публикувано: 04 May 2010 - 09:53 AM

Махатма Ганди
Публикувано: 04 May 2010 - 10:12 AM
чери1, в 02 May 2010 - 10:10 PM, написа:
За хора опасно ли е.Аз за всеки случай съм си приготвила едни ръкавици....
Спокойно, демодекозата не е заразна - нито за хора, нито за кучета.
Ще се излекуват, ако редовно им даваш лекарството. По-лесно щеше да е, ако можеха да се хващат, с инжекции, но и така става, само дето е по-бавничко.
Публикувано: 04 May 2010 - 11:21 AM

Ако инжекциите са по-добрия вариант ще опитам пък да организирам инжектиране.Днес имам уговорка с мойта ветка да ги посетим през обедната почивка Да видим тя какво ще каже и ги почвам.
Малките са много сладки въпреки неугледния си вид,имат някакъв чар тия кратунковчета.Едни такива са неориентирани и удивени от света около тях,като аборигенчета попаднали в голям град са- седят и зяпат с неподправен интерес .Много ми се иска да успея да им помогна,ако им е писано да оцеляват на улицата,поне да са здрави.
Публикувано: 04 May 2010 - 01:42 PM
Публикувано: 04 May 2010 - 02:05 PM
Диагнозата е демодекоза,в много напреднал стадий

Публикувано: 04 May 2010 - 03:10 PM
Само че днес главичката на Мая приличаше на изсъхнала и напукана земя,цялото тяло изглеждаше така,имаше потекла и кръвчица.Боли ме сърцето,представям си как се мъчи.И двете имат характерните демодекозни очилца,на Мона е засегната предимно главата,но Мая е трагична-като изгаряне 3 степен е ,няма здрава кожа по нея

Публикувано: 05 May 2010 - 10:13 PM

- (6 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »