Dog.bg Форуми : Демодекоза

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (17 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Демодекоза

#21 Потребителят е офлайн   adk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 March 2006 - 10:37 PM

здравей, Ради r)
мерси много за инфото. в сряда сме на инжекция и ще попитаме д-р Александров за Амитраз. вие къпахте ли Дейзи с него или я пръскахте?

jurcheto,
според нашия вет демодекозата не е опасна за хората и не можеш да се заразиш /или е мнооооого трудно-по кръвен път. опасна е другата кучешка краста- саркоптоза/. мисля че обаче е препоръчително докато се лекува кучето да не контактува с други животни, защото при тях кърлежите се предават чрез контакт.
но пък щом на тези две кученца им няма нищо ...значи всичко е ок 1super

Тайра наистина изглежда по-добре,така че...стискайте палци super best поздрави от нас victoryVVV w)

d)

#22 Потребителят е офлайн   jurcheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2006 - 03:21 PM

Много се радвам и стискам палци за бързо оздравяване 1super
Скоро един вет ми каза, че цифлито било спряно от производство...adk, имаш ли някаква информация по въпроса??? Склонна съм да вярвам, понеже като търсих преди няколко месеца намерих само в една вет аптека и то с изтичащ срок април 2006г......при вас в София има ли?

#23 Потребителят е офлайн   adk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2006 - 07:44 PM

здравей!
ами не знам за цифлито , защото ние не й даваме от това лекарство, но ако искаш ще попитам тук-там. вие лекувате ли Луси още с него?

поздрави victoryVVV
и от Тайра l)

#24 Guest_владо_*

• Група: Гости

Публикувано: 13 March 2006 - 08:45 PM

относно демдекозата. имуностимулатори ката такива на българския пазар не съм срещал. в повечето случаи това са вещества които деистват на тимуса , нивата на т-лимфоцитите, бактерицидната активност на кръвния серум и т.н. се повишават. Това са пептиди на тимуса синтетично получени. в тази област силни са руснаците имат много препарати и добри специалисти. демодекозата успешно се лекува с ивермектин инжективно/кото се спази ограничението заизползването му при породите коли и шелти/ дозата е 1мл на 30кг живо тегло. има много препарати с това вещество на нашия пазар. бие се строго подкожно и да предозирате не е страшно, страшно е да го биеш мускулно. обикновенно се бият 4 инжекции през 7 дена. всичко останало важи/къпане с ант.бак. шампоани, вместо имуностимулатори може да се исползват антиоксиданти, вит Е вит С/ междувпрочем демодекозата е опасна и за човека при него се лекува още по тежко, обикновенно се остава без вежди! ПАЗЕТЕ СЕ СПАЗВАЙТЕ ДОБРА ЛИЧНА ХИГИЕНА!

#25 Потребителят е офлайн   adk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2006 - 10:25 PM

междувпрочем демодекозата е опасна и за човека при него се лекува още по тежко, обикновенно се остава без вежди! ПАЗЕТЕ СЕ СПАЗВАЙТЕ ДОБРА ЛИЧНА ХИГИЕНА!

сериозно!? bl) това наистина не го знаехме. нашият вет ни увери, че няма страшно. той самият като я маже й слага лекарството без ръкавици и твърди, че не е заразно. n)
а за личната хигиена- спазваме я разбира се.
мерси за инфото

#26 Потребителят е офлайн   jurcheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2006 - 09:35 PM

adk, още я лекуваме с цифли...ако не ти представлява проблем попитай.....за цифлито....

Цитат

междувпрочем демодекозата е опасна и за човека при него се лекува още по тежко, обикновенно се остава без вежди! ПАЗЕТЕ СЕ СПАЗВАЙТЕ ДОБРА ЛИЧНА ХИГИЕНА!

да...по сайтовете пише, че по принцип е заразно и за хора...,но и нашият доктор не се притеснява да я пипа...дори едно от кучетата му има такава болест от години....гледа си го в апартамента....и е нямал никакви проблеми...но за личната хигиена....то това е задължително и без кучето да ти е болно...

adk, незнам дали знаеш, но демодекозата може да се появи и 1-2-3 няколко години след излекуването.....е разбира се може и никога повече да не се случи....много неприятно....

#27 Потребителят е офлайн   adk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2006 - 11:51 PM

да и аз четох нещо такова, но доколкото е разбирам това са единични случаи.
в повечето - след като е преболедувало, кучето повече не се разболява от демодекоза.
искрено се надявам така да се окаже, защото не е приятно наистина.
а кучето на вашия вет е болно от години!? правилно ли съм разбрала?... s) а защо не е оздравяло? и каква порода е ?/не че в случая е толкова важно, но все пак...знам, че някои лекарства не понасят на коли и шелти и е по-трудно да се лекуват/. n)

за цифлито ще питаме още утре, няма проблем 1super
как сте вие с твойта кучинка? контактува ли с други животни?
не знам дали вече можем да я водим Тайра по гости - да не зарази някое друго куче?
знаеш ли как стои този въпрос?

поздрави d)

#28 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 15 March 2006 - 09:57 AM

най простото и лесно лечение за демодекоза е препарата цифли - лесен за дозиране според килограмите на кучето - е важно е да е доказана все пак диагнозата и приема да се наблюдава от ветеринарен лекар
в течениие на 3 месеца нещата се оправят а до 6 месеца правилно лечение проблема е решен
д-р Гетова

#29 Потребителят е офлайн   adk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2006 - 03:37 PM

благодаря.
а как трябва точно да се дава имуностимулатор на кучето?

#30 Потребителят е офлайн   adk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2006 - 06:15 PM

здравей, jurcheto!
питахме доктора за цифлито, каза че го има, произвежда се.
според него обаче е по-слабо от лекарството, което той бие с инжекции на Тайра - цевомек, ако не греша името.
d)

#31 Потребителят е офлайн   Д-р Влади Кирилов Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 March 2006 - 01:23 PM

Здравей adk,
Стандартната схема, която бих приложил в най-общия случай, включва използване на схема с инжективен продукт на основата на ивермектин и с таблетния продукт Cyflee за вътрешно приложение. Разбира се, за кучета от породите коли, шелти или бобтейл, както и за такива с родител или прародител от споменатите породи ивермектиновите продукти са противопоказани. Трябва да се отчита и индивидуалната свръхчувствителност към дадена активна съставка или помощно вещество на дадения продукт.
Задължително най-малкото при първоначалното диагностициране на заболяването, а най-добре и периодично по време на продължителното лечение трябва да се провеждат внимателни и търпеливи изследвания за установяване на евентуално наличие на съпътстваща инвазия или инфекция (например с гъбичен причинител). Тези съпътстващи заболявания са много чести поради намалената вследствие на демодекозата кожна бариерна функция (лекарите в случая казваме, че кожата е станала locus minoris resistentae - място с понижена резистентност) и се лекуват с продукти, често различни от тези за демодекозата, избрани в зависимост от характера и силата на проявление на даденото съпътстващо заболяване.
Иначе всяко подсилване на общите за организма или кожните в частност защитни сили посредством например приложението на витаминно-минерални комплекси, по-качествени или профилактични храни и др. е показано. Разбира се, както за всички продукти, така и за витамините има ситуации, когато трябва да се прилагат с повишено внимание - например при куче с неоплазии (тумори) те могат да стимулират допълнително растежа на последните. Някои колеги смятат за оправдано и използването на инжективни имуностимулатори, като например циклоферон (http://www.rlsnet.ru/opisdrug/PrepDescr.php3?prid=10091), на мен обаче досега не ми се е налагало да прибягвам до подобни мерки при случаи на демодекоза, независимо с или без съпътстващи заболявания.
Впрочем на пазара неотдавна се предлага и неинжективен продукт, едно от показанията на който е ранно диагностицирана демодекоза - той също може да бъде от полза, но само при ранно установено заболяване.
В крайна сметка лекарят трябва винаги да се съобразява с индивидуалните особености на пациента, случая (заболяването) и, за съжаление, нерядко и с финансовите възможности на собственика, и на тази база винаги да избира индивидуална, адаптирана към конкретниия случай най-адекватна схема на лечение.

#32 Потребителят е офлайн   adk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2006 - 03:19 PM

здравейте д-р Влади Кирилов,
искам да ви питам в кой стадий на болестта не е опасно, кучето да контактува с дрги животни?

#33 Потребителят е офлайн   jurcheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2006 - 06:33 PM

И аз имам един въпрос...Искам да изкъпя моята Луси (която има проблем с демодекозата...вече 4 месеца я лекуваме..козината си е ок, но все още под определен ъгъл стои рядка някакси...) и незнам с какъв шампоан??? Ако някой има инфо по въпроса, ще съм благодарна да го сподели 1super

#34 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 20 April 2006 - 09:13 PM

jurcheto, съвет ... преди да изкъпеш, трябва да се уверите, че е минало. Иначе ще пламне целия отново. Ние го минахме, не ни даваха да се къпем и решем, за да не разнасяме.

Успех, упорито е ! 1super

#35 Потребителят е офлайн   jurcheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2006 - 11:37 AM

Благодаря за инфото, dog.bg , нито един доктор не се бе сетил да ми го каже това...и аз си я реша... oleeee ...вчера ми казаха, че можело с катранен шампоан..също вчера и купих една противопаразитна каишка против демодекозата.

А искам да попитам и още нещо...каква е вероятността ако някога реша Лу да има малки те да се разболят...?

#36 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2006 - 09:59 AM

Преборихме тази гадна болест с моя мил сладък Харди преди 5 месеца с борба близо 3 месеца. Беше оголял моят шишко почти изцяло, първо ми сбъркаха диагнозата. После попаднах на двама млади и напети втеринари срещу Лесотехническия университет, където уча и те го спасиха. Къпахме с Амитраз веднъж седмично, през ден мазахме с Имаверол, пиехме таблетки с антибиотик Цифли цитиоат (кучето де), и слагахме инжекции с Имунопаразитан. Като добавка на всичко и давахме с храната препарат за козина... Правете си изводите какво преживя моят малчуган. Лошото беше, че като сме избирали кучето не личеше толкова опадването на козината около очите и по гушата, а после се разви доста бързо. Изплаках си очите, баща ми искаше и това куче да разстреля "да не се мъчи". Той не вярваше, че след тези поражения по него ще има добър изход. Имаше изложба на кучета и не можах да отида, защото ме беше срам и се чувствах виновна за случващото се на моето... Същия ден се прибрах и го прегръщах силно и му казвах, че ще се оправи и ревях като магаре, защото тъкмо бях открила, че именно него обичам най-много. Пазя снимки от болния период, ако някой има желание да гледа подобен ужас може да ми пише на меил chitsujo@abv.bg
User's Signature

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]

#37 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2006 - 01:39 PM

b) Привет и аз съм в клуба.
Моят Чарли - предишното ми кученце беше с Демодекоза - с години и с нея си отиде. ГАД УПОРИТА NNN . Но беше старичък и явно това е помогнало на мизерията да царува. Не искам да разказвам болката и отчаянието от нескопосано лечение и безхаберие и незаинтересованост... Болката безпомощнността и отчаянието в които живяхме последните му години. Дори си мисля, че той живя заради моят бесен ентусиазъм да не си го дам. Появиха се и други усложнения в последствие... Не искам да ви плаша че от Демодекоза се умира. Не - просто той беше старичък, колкото и да не можех да го приема и допълнителните усложнения са тези, заради които си отиде. Но просто това гадно нещо не го остави до края.
Сега когато на моята пиколина Кора казаха че има Демодекоза ми се подкосиха краката. Така се паникьосах, че не можех да слушам доктора, какво ми говори. Добре че беше мъжът ми да запомня. Почервенях, разтреперих се, изпотих се, доплаками се... Сега съм спокойна де. Не й е минало още, но приемам нещата по-филосовски. Само един съвет - постоянство. Само постоянство, спортна злоба ако щете. Ама трябва много упоритосст срещу това гадно и досадно нещо. За заразно - не е. Аз живях с години така с моят Чарли. Това по думите на доктора е кърлеж много дълбоко в кожата и не се пренася току тъй. Тази другата краста, която е със "С..." и не я знам нататък - тя е по-опасна.
Благодаря много за Инфото, което открих тук - полезно е. Макар че бях изчела преди години всичко, което откриех за крастата и всякаквите кожни малформации, болести и подобни... пак е полезно. Някак си по-разбираемо и успокоително написано. Подкрепям ви в борбата и горе главите. На рошковците освен сърбеж и досада от процедурите нищо друго им няма. Ние сме тези, които се панират повече. 1super

#38 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2006 - 08:52 AM

b) И аз да пусна едно успокоително - не че смея да го кажа, ама вие се сещайте super best victoryVVV bravoS От нас с Кора w) b)

Успех на всички. Пак казвам - Горе главите - преборва се упоритата гад с по-голямо упорство. Смело super best

#39 Потребителят е офлайн   nikola Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 May 2006 - 11:21 AM

Относно проблема с Демодекозата,не е нужно да се стига до крайности като -не е заразно или внимавайте това е много опасна смъртоносна болест.За тези който ги интересува и разбират Руски език да прочетат това- http://www.aif.ru/on...ealth/382/06_01
Друго нещо което знам е че е доказана /не от мен/вазможноста за трансплацентарно предаване на заразата.Както сте разбрали липсата на външни признаци ,не означава липса на заболяване-което автоматично хвърля подозрение върху майката на кученцето.Има описани случай на локализация във вътрешни органи-черен и бял дроб.
Относно лечението-поради различните причини които могат да предизвикат клинична изява на заболяването,а и различието в имунния статус на всяко животно,при едно може да се излекува лесно при други се използва комбинация от няколко препарата.Тук всеки вет.лекар трябва да подхожда индивидуално към всеки пациент.Моя съвет е да ходите редовно при лекарите и да не ги сменяте често.Все пак това е упорито заболяване и е редно които е поставил диагнозата да си проведе лечението до край.Липсата на клинични признаци ,а даже и липсата на кърлежи в дермо пробите не е сигурен признак че вашето животно не е носител на това заболяване.

#40 Потребителят е офлайн   danissa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2006 - 10:14 PM

А къде мога да намеря снимков материал за въпросната болест?
User's Signature

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.

• (17 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни