Dog.bg Форуми : Демодекоза

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (17 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Демодекоза

#321 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 12 April 2012 - 10:34 AM

имате лс
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#322 Потребителят е офлайн   slavenceto17 Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 21 January 2013 - 10:13 AM

Zdraveite!Cheta za tazi bolest "Demodekoza' i napravo nastruhvam.Moeto mopsche Holi e na tri meseca i cialata i glavichka i po vratleto e v pupki,zacherveni i golemi.Vijdam che kozinkata i na tezi mesta zapochna da urediava i mi e mnogo muchno.Hodihme pri nashia lekar,dade mi krem da ia maja i lekarstvo koeto da i se dava edin put sedmichno,no sum mnogo obezpokoena.Strahuvam se dali shte se opravi,shte ozdravee li,moje li da se zaraziat i hora ot kucheto,pitam tova tui kato imame dete u doma i se strahuvam za neia,ne i davam da ia pipa,ujas e?

#323 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 January 2013 - 10:30 PM

Здравейте,каква диагноза поставиха и какви изследвания направиха на кучето ? Може да е алергия,може да са гъбички ,може да е всичко.Чак след като имате точна диагноза,ще знаете какви мерки да предприемете.
Детенцето нека да не пипа кучето докато не се изясни ситуацията. Моето куче е боледувало от демодекоза и пупки не е имало.С детето ми или с мен не е имало никакъв проблем.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#324 Потребителят е офлайн   samraydi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 June 2013 - 01:54 PM

Здравейте!

Кучето ми далматина страда от демодекоза. Доказана микроскопски. Генерализирана форма. Има ли някой с опит в използването на препаратът Lime Sulfur? Получих го днес от САЩ.

Третирана е с неостомозан, само петната, но се явяват нови и от 10 дни всеки ден фрикции цялата с неостомозан. Има 3 инжекции Инвермектин. В момента действа третата. Яко пада козина, направо ми се реве. :dh_188: :dh_188: :dh_188:

Приемам съвети!

#325 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 24 June 2013 - 03:39 PM

Преди месеци спасихме мопс в същото състояние.След 5 месеца лечение с ивермектин вече е значително по добре,навсякъде расте козина.Така,че Ви трябва време и нещата ще се оправят.
User's Signature

#326 Потребителят е офлайн   samraydi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 June 2013 - 03:50 PM

koniarska, благодаря за отговора! Ивермектин как го приемахте? Ако са инжекции колко дълго и през колко време? На нас схемата е по 1 инжекция всяка седмица общо 4 броя. Сега е третата сложена, но има нови участъци въпреки това.

#327 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 24 June 2013 - 04:24 PM

Трябва Ви време,демодекозата е упорита гад,но ще се преборите с нея.
User's Signature

#328 Потребителят е офлайн   RayaBG Икона

Публикувано: 16 July 2013 - 09:35 AM

Здравейте,
Включвам се по темата, тъй като се боря с болеста вече почти година. Отглеждам Шар Пей на 2г. и 4 м.. Открихме заболяването преди около 10 месеца и от тогава не сме спирали лечението. Минахме през няколко доктора и тъкмо когато си мислих, че сме на правилният път, проблемите започнаха отново. В началото започна от ушите и муцуната. Ушите и ставаха на люсопи, след което се обелваха и така до безкрай. От клиниката в която ходих по онова време ми бяха предписали някакув антибиотик с който кожата омекваше и до там, никакво подобрение. Смених ветеринара ( преди 10месеца) , тъй като кучето започна да се зачервява доста по корема и козината започна да пада. Новия вет веднага и постави диагнозата и започнахме лечение. Къпане с някакви препарати, мазане с мехлем(един зелен) и биене на някакви инжекции по схема и даване на имуностимулатори. Така около 4-5 месеца. Имаше леко подобрение по тялото, но оплешивя по цялата глава и кожата му се изпъна. Не остана нито спомен от бръчките и вида на кучето. След тези 6 месеца на постоянни грижи и нулев резултат , реших отново да сменя ветеринара (този беше завеждащия на Зоологическата градина в София. Името няма да го споменавам). Препоръчаха ми един доктор от Пловдив.
Започнахме лечение пак по схема с доста не евтини лекарства.
Advocate Dog - по една пипетка седмично през първите 6 седмици, след което по пипетна на две седмици.
Veteusan - през първият месец всеки ден , след това започнахме по два пъти седмично.
Preventic Virbac - смяна на всеки 30 дни.
Dermafit Dog ( витамини) - по предписание на производителя - 1 път дневно
Витагрил (Витамини) - по предписание на производителя - 2 пъти дневно
Ефектът беше много силен. Кучето започна да се окосмява, бръчките се появиха отново, петната взеха да избледняват и всичко вървеше много добре. Само да вметна, че ми предстои закупуване на 4 каишка, което значи 3 месеца до сега :(. В пари няма да ги смятам.
Преди около седмица в ушите започнаха отново да се образуват люспи и козината около тях да капе. Не сме прекъсвали лечението нито за миг, но ми се струва че болеста започна да надделява отново. Не сме го водили вета , тъй като той е от Пловдив и нямам свободно време тия дни, по телефона не можа да ми даде съвет.
Целта да се обърна към Вас е защотот вече незнам на кой да вярвам. Отделям много време за лечението (както и не малко пари, някой хора не изкарват толкова колкот аз давам за кучето), но след почти година и отново да сме на стартова позиция някакси не ми се струва редно.
Дайте съвет , къде да го водя, с какво да го лекувам ?

#329 Потребителят е офлайн   fnqkhhhzzz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2013 - 10:53 PM

До сега всеки,който е имал тоя проблем,знам че го е излекувал с ивермектин. Включително и аз с мойто куче... и мой познати с техните и пр. Преди това пробвах и аз схемата с Advocate-a,но резултата беше нулев.

#330 Потребителят е офлайн   RayaBG Икона

Публикувано: 26 July 2013 - 09:54 PM

Здравейте, може ли малко повече информация за ивермектин-а. Как се прилага, от къде да си набавя, комбинира ли се с нещо и всичко което сметнете за необходими?
Колко време се лекува с него?

#331 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2013 - 06:24 PM

Здравейте,
Според менението на водещи световни дерматолози Адвокейт не е подходящ за лечение на демодикоза. Може и да ви се струва парадоксално, но най-ефективния начин е и най-евтин. Ивермектин през устата за 2 - 8 месеца, а понякога и повече ВСЕКИ ДЕН. Започва се с мала доза и се завишават, за да се разбере дали няма някъква индивидуална чувствителност. За коли, шелти и бобтейл не става. Рядко има и други чувствителни. Имал съм кавказец например. Как точно става това, питайте лекар.

#332 Потребителят е офлайн   RayaBG Икона

Публикувано: 27 July 2013 - 10:48 PM

От къде мога да си набавя въпросния препарат. От горния пост разбирам , че се предлага на хапчета, така ли е?

#333 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 28 July 2013 - 12:37 PM

Не е на хапчета, а е течност.Питай лекаря си,той ще назначи дозите и ще Ви обясни всичко.
User's Signature

#334 Потребителят е офлайн   RayaBG Икона

Публикувано: 31 July 2013 - 12:10 PM

Здравейте отново,
Не искам да звучи като заяждане, но мислите ли, че щях да пиша във форума, ако имах лекар на който да се доверя. След като смених 4 ветеринарни лекаря, по скоро бих експериментирал сам. (Не само лекарите гледат д-р Хаус :db_046: )

#335 Потребителят е офлайн   samraydi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 August 2013 - 08:13 PM

Тъкмо влизам да питам за профилактика след лечение на демодекоза кое да избера Advocate или Preventic каишка напоена с Амитраз и сте написали, че Advocate не бил ефективен?!? Моля, за профилактика след заболяването кое е най - добро? За Амитраз четох, че бил много токсичен, влияел върху развитието на ембриони, както и върху биологичното и умствено развитие при бебета и деца (имам дете на 2,6г.). Предупредиха ме че мирише каишката доста. И съм в шах как да постъпя. Направо не ми се пръска вече с Амитраз след като прочетох. Кучето е в апартамент, в контакт с всички у дома. Затова мислех за Advocate.

Тя вече 2 месеца на е инжекции ивермектин, искат да ги спират. Отделно пръскам от около месец с Амитраз на всеки 4 дни.
Беше стигнала до пиодермия, лекувана е с антибиотик. Има и гъбички, сега лекуват тях (днес сложиха 2-ра ваксина или нещо такова за тях) и след седмица искат каишка с амитраз. Има настръхнала козина по бедрата и врата (там беше пиодермията), казват че е заразена там козината и ще изпада този настръхнал - заразен косъм и тогава ще се поникне здрав. Да питам ли за ивермектин за пиене да продължи? Според докторът настръхналата козина е заразената с гъбички.

#336 Потребителят е офлайн   grafit4eto Икона

Публикувано: 29 June 2014 - 09:11 AM

Здравейте,
Имаме НОК на 1г и 2м, който е диагностициран с демодекоза. Първоначално имаше малко петно на муцунката, но сега площта е нарастнала. Изглежда, че се оголва и от другата страна на муцуната. Водихме го на Вет, и тя изписа дезинфекциращ препарат, с който да третираме всеки ден участъка. Сложи му и някакъв препарат по цялата дължина на гърба, за съжаление обаче не разбрахме какъв, ще се поинтересуваме при следващо посещение.
Може ли някой да препоръча лекар в София, при който да отидем за консултация?

#337 Потребителят е офлайн   Ckristy Икона

Публикувано: 07 May 2016 - 12:14 AM

Показване на мнениетоgrafit4eto, в 29 June 2014 - 09:11 AM, написа:

Здравейте,
Имаме НОК на 1г и 2м, който е диагностициран с демодекоза. Първоначално имаше малко петно на муцунката, но сега площта е нарастнала. Изглежда, че се оголва и от другата страна на муцуната. Водихме го на Вет, и тя изписа дезинфекциращ препарат, с който да третираме всеки ден участъка. Сложи му и някакъв препарат по цялата дължина на гърба, за съжаление обаче не разбрахме какъв, ще се поинтересуваме при следващо посещение.
Може ли някой да препоръча лекар в София, при който да отидем за консултация?

#338 Потребителят е офлайн   Ckristy Икона

Публикувано: 07 May 2016 - 12:17 AM

Как се отразява лечение с бравекто на заболелите от демодекоза малки кученца? Заразни ли са за други малки кученца и как трябва да бъдат обгрижвани лекуваните с бравекто кученца? Малки на възраст, не като размер.

• (17 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни