Става, vessi8, не си прочела правилно. Както и Nickey спомена горе, направени са тестове върху чувствителни към айвермектин колита с 3 до 5-кратно по-висока от нормалната доза и не е имало проблем.
Колко скъпо да е, по-назад има линк за поръчка онлайн. За големи кучета пипетата излиза 16-17 лв. ОК, 25 да излезе. Да не забравяме, че ние така или иначе използваме пипети всеки месец. Ако трябва да сме стриктни - една за кърлежи и бълхи, друга за дирофилария. Те не са по-евтини. Адвокат няма показания срещу кърлежи, но има срещу дирофилария, бълхи и няколко вида краста, вкл. демодекс. Нищо не се оскъпява, аз затова се учудвам.
Питам сериозно, защото съм си наумила сега, след като приключихме лечението три месеца да използвам Адвокат вместо друг препарат за външно обезпаразитяване и ме интересува дали има някакви подводни камъни това.
Да и аз прочетох това , но в други сайтове има друга информация:
Following on from this, there is a product called ADVOCATE.
I am sure all Vets will be aware but just in case, ADVOCATE [FOR FLEAS, MANGE AND HEARTWORMS]
is not to be used on Collies or Collie types according to veterinary information.
А и моите ветеринари казаха, че са питали вносителите и също са казали че не става за колита и подобни.